- 24 Nisan 2016
- 1.327
- 2.248
- 133
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Umarim dediğiniz gibidir ev aldığımız kişi geçen sene kışın üst katta oturdu bir süre ve kesinlikle yakmıyorlardi 3 çocuk vardi hırka ve mont benzeri seylerle geziyorlardi evde tripleks yaptirip gittiler ilk kışı olduğu için binanın evi isitsalardı hiç fena olmazdı apartmanın mütahitligini yapan kişiydi aynı zamanda kutu kadar petek koymuştu onları da değiştik gücümüz yettiğince anca ısındık bu yılAçıkçası bazen hayıflanıyorum bazende sinirleniyor günün sonunda olsaydı yakarlardı herhalde diyorum bazen hukuk sizin yanınızda olsa vicdanı boyutu oluyo maalesef
Kardeş demek ki onlar yakmıyor senden geçiniyor üst kat sürekli sıcak olduğundan yakmalarina gerek kalmıyor , alt kat da yakilmadigi için sen daha çok yakmak zorunda kaliyosun oh ne ala memleket bence onlarla konuş senin mağdur olduğunu söyle ama en üst kat olduğu için yapılacak çok aşırı bişey yok bence üst katlar hep daha soğuk olur ve kombiyi daha çok açmak zorunda kalırFaturalar panoyo yapıştırılıyor genelde geçen ay kendi faturamı ararken gayri ihtiyarı alt katı gördüm 40 lira falandı şaşırdım bu ay özellikle baktım 120 gelmiş iki de çoçuğu var ben anlamadım onların evi ara kat diye sıcak oluyor demekki. Ama benim özellikle yerler çok soğuk terliksiz gezilmez. Aynen verdiğim miktarın karşılığını biraz alsam gam yemeyeceğim
İlk kış ısınmaz genelde yeni binalarEvim yeni ama ilk ben oturdum petekleri ambalajını kendim açtım yinede temizletmek gerekirmi bilemiyorum
Ev yeni, teras kat ve alttaki komsuya 40 tl dogalgaz faturası geliyorsa isinmayi beklemeniz hata olur..Eski evim giris katti ve ne yapsam isinmadi..80 metrekare eve 500 550 dogalgaz fat.geliyordu.Buna ragmen yerlere ayak basilmiyordu soguktan..Taşındım merkexi sistem eve ohhh ..Hayat buymus valla..400 aidat veriyorum ama tisortle terliyorum o kadar yani..Merhabalar arkadaşlar...
Rabbim başka dert vermesin diyebilirsiniz.
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
Kombi yoğuşmaya geçemediği için mi çok harcıyor acaba. Oda termostatını devre dışı bırakıp, kombiyi belli bir dereceye ayarlayıp deneseniz bir ayda.Evimin bi cephesi güneşli diğeri güneş almıyor dış sıcaklık 65 de iç termostat 24 ayarladım da hiç 24 olmadığı için kombi yoğuşmaya geçemiyor maslesef termostatımı kontrol ettirdim bozuk değilmiş
Bu bana haksızlık gibi geliyor ama bi yönden onun mülkü istediğini yapar diye düşünüyorum
valla sana piyango vurmuş cnm. arada adama börek falan yap götür bnceevet o yüzden merkezi sistem daha avantajlı oluyor. Yaksan da yakmasan da tüm apartmanda yananın belli bir payını ödüyorsun. Sonuçta yakmasan da alttan üstten ısındın :)
Ben 3 yıldır bu evimde oturuyorum. alt katım hep boştu. Bu yıl doldu ve yaşlı bir adam geldi. Belli ki üşüyor ve cayır cayır yakıyor bizim dairede sıcaktan kombi açılmıyor hiç. Gerçekten sıcak oluyor tasarruf etmeye çalışmıyorum ev hep 24 derece. Geçen yıllarda o daire boşken yerler hiç ısınmazdı.
valla sana piyango vurmuş cnm. arada adama börek falan yap götür bnce
Evet mesela o dogru. Gecen benim ust kat geldi o en ust kat 650 odedik diyor ben 190 oduyorum ve soguk iklimin oldugu yerdeyim. Ama benim alt katim yakiyor ust katim son seviyede yakim yan tarafimda sonda yakiyor hepsinde bebek var. Ev en dusulte yandigi icin hic soguk degil. En ust herzmaan dezavantajdir her yondenFaturalar panoyo yapıştırılıyor genelde geçen ay kendi faturamı ararken gayri ihtiyarı alt katı gördüm 40 lira falandı şaşırdım bu ay özellikle baktım 120 gelmiş iki de çoçuğu var ben anlamadım onların evi ara kat diye sıcak oluyor demekki. Ama benim özellikle yerler çok soğuk terliksiz gezilmez. Aynen verdiğim miktarın karşılığını biraz alsam gam yemeyeceğim
Komşuyu değişemiyeceğim gibi kiracı olsam kesin evi değişirdim ama evi yeni aldım maalesef keşke merkezi sistem bi yerden alsaydım hiç bilemedimki bunları düşünemedim
Petekleri temizletmek bakımını yaptırmak gerekiyo olabilir bi usta çağırın baksın içindeki pis suyunda alınması gerekiyo o yüzden iyi ısıtmıyo genelde peteklerMerhabalar arkadaşlar...
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
en üst kat olmasından olabilir. birde petekleri temizlet istersen oda etki ediyor ısınmayaMerhabalar arkadaşlar...
Fakat...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?