Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peki babana annene desen baba ben bu evi satıcam yeni alıcam ne der yada annen demiyomu ayy kızım sagol falan evinden kirada alıyosun simdi ondan da oldun hic laf yapmıyolar mı tavırları nasıl yani

aaaa şaşırdım yorumunuza.maddi gücüm kendim oturacak evim varsa annemi babamı asla çıkarmam evimden ben olsam.onlar bizi büyütürken dur çok masrafları var şunları sokağa mı atayım dedi?

Evimizde demokrasi yok diyorsunuz yani:)
Tam tersi fazlasıyla demokrasi var. oy çokluğu ya da oy birliği sağlanmazsa o iş yapılamaz. Söz hakkı yarı yarıya olduğuna göre ben hayır dediğimde %51e ulaşılamıyor
Ama paragöz bir enişteye sahibiz onun da ne büyük zulüm olduğunu biliyorum. Yaşayan anne babasının sattığı kendi mallarında torunlarının hakkını yediklerini iddia edip pay istediler. İğrençlikte zirve. Öylesinin çenesini çekmektense her şeye razı gelebilir sanki insan

aaaa şaşırdım yorumunuza.maddi gücüm kendim oturacak evim varsa annemi babamı asla çıkarmam evimden ben olsam.onlar bizi büyütürken dur çok masrafları var şunları sokağa mı atayım dedi?
Şaşırmayın ben iki seçenek sundum, şunu yapın demedim. Hangisini yapacağı kişinin sütüne kalmış

Ek yapacağım ki vicdansız olduğumu düşünmeyin. Eşim de ben de aile miraslarındaki paylarımızdan feragat ettik, çünkü kardeşlerimiz o mallardan ekmeğini kazanıyor. Paragöz falan değilim. Zalim hiç değilim

Evlenmeden once annem ve kardesimle evimiz yoktu ise basladim ilk isimiz ev almak oldu annem kredi cektirmedi ama yaklasik 4 sene hatta evlendikten sonrada o evde yasadigim surece eve destek oldum esya aldik ev duzduk benim o zmnki kazancimla ayrica ev almak yatirim yapmak yada mulk almak aklima bile gelmedi ayni destegi kardesimde ise basladiginda verdi su anda sizin yerinizde olsam kira beklemezdim ztn o ana kdr ev sorunlari cozulmus olmaliydi

anladım.görüşlerini sevdiğim üyelerden olduğunuz için şaşırmıştım sadece

Yuh

Ben sizi haklı buldum.
Evlenene kadar kirayı ödemiş zaten. Çalışıp kendine ev de almış. Ev için para biriktirmiş bir seylerden kısmış belki gençliğini yaşayamadi.
Evlendikten sonra da anne babaya sırtımı döneyim dememiş ki yine kirasını ödeyecekmis ama önceden 3te birini ödediği kirayı abileri hepsini kadına bırakmışlar. 3 maymunu oynamışlar. Kadın annesinden babasından para istemiyor eski düzenden devam etsin istemiş. Mesela benim evim olsa evli olsam kiramı kendime harçlık eder çalışmayabilirim bile. Ya da o parayı biriktirip bir ev daha alabilirim.
Mesela anneniz de anladığım kadarıyla sitem etmiş abinizden istiyorsunuz diye. Anneniz babanız yerinde olsam benim içim de rahat etmezdi. Önceden kirayı ödeyen üçünüzken şimdi tek kızım ödüyor diye kötü hissederdim.

Neyse bu böyle gider gibi hayrınız olsun anneniz babanız sonuçta.

Siz evlenmeden önce aileniz evde oturuyordu zaten değil mi... o zaman eşinize laf düşmez. Seninle evlendim diye aileme kurduğum düzeni bozacak değilim sonuçta. Aynı şekilde eşimin de ben ortada yokken aldığı eve, ailesine verdiği söz varsa yerine getirmesine karışmam

şimdi şöyle,yanlış anlamadıysam durum şu şekilde mi:

babanız ev sahibiyle tartıştıktan sonra onların yeni bir eve çıkma planı oldu. siz de evlatları olarak abinizle onların yeni çıkacağı evin kirasını yarı yarıya ödeyelim diye anlaştınız. yani anne ve babamıza kira ödetmeyelim dediniz.

tabi o sırada sizin evinizde kiracınız vardı ve siz düzenli kira geliri elde ediyordunuz.

sonra ev bulunamadı vesaire,anne babanız sizin evinize yerleştiler. eğer yerleşmeselerdi sizin kira geliriniz devam edecekti?

bundan dolayı siz de bana kira ödemeleri lazım diyorsunuz... hmmm...

şimdi düşününce evet maddi açıdan kayba girmişsiniz,abinizin de işine gelmiş,bütçesini korumuş gibi gözüküyor ama...

aile bu, anne baba,can. eğer başkası olsa haklısınız derdim ama anne baba olunca maddi kayıp falan olmuyor bence. evlatlık görevinizi yapmış olduğunuzu düşünün. eve masraf yapılacaksa anne babanız için,onları da abiniz öder mesela. mümkün olduğunca eşitlik sağlanmaya çalışılır.

farkındaysanız kaç satır yazı yazdım,hiçbir cümlemde eşinizden veya onu ilgilendiren bir durumdan bahsetmedim. yeterince açıklayıcı olmuştur diye düşünüyorum

Ailenizi cıkarsanız dahi eşinizin tutumu nedeniyle kiraya yardım yapabileceğinizi sanmıyorum. Onun içinde sorun çıkarır. Bende aynı miktarı yollayacam aileme vs diye yada kira bedeli yüksek olursa neden ucuz ev tutmadınız vs diye. Yani ne yaparsanız yapın eşinize yaranamazsınız. He bu arada abi ve yengelerin de durumu iyi ve susuyorlarsa çok büyük terbiyesizlik yapıyorlar. Ben abilerin yerinde olsam kira vermezdim size belki ama( enişteyi bildiğim için) aylık bir miktar bankaya para koyar birikmesini saglar kardesimin hayat güvencesi olması için yada tüp bebek tedavisi için yardım olsun diye bişeyler düşünürdüm.

Abılerın gercekten abi gibi deiller.Kusura bakma .Al karsına konuş .Eşimle aramız kotu oluyor de .

Bende ailemden isteyemezdim ama öyle bir durumda ailem istemesemde verirdi kirayı eminim. Yani doğru olan budur, ama abinizin durumu kötüyse o başka. Çok canınızı sıkıyorsa bu durum satın evi birde şu var kendi birikiminizle evlenmeden önce aldığınız eve eşiniz neden laf ediyor onun böyle bir hakkı yok ezdirmeyin kendinizi. Abinizin yaptığı da eşinizin yaptığıda ayıp.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…