- 20 Temmuz 2013
- 334
- 687
- 333
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Gerçekten çok azmis, iki minik köfte nedir ki,çocuk bile doymaz onunla, bir de misafir gelince yemek çok az yapılmaz ya, tabaklara çok koyulmasa bile yemeğin devamı olmalı bence,2 kaşık pilav
2 tane minik köfte
3 kaşık sulu yemek
Bizim bir tane komşumuz var. Emekli karı koca çok şeker bir çiftler. Bu yaz bizi ısrarla yemeğe davet ettiler. Bahçelerinde teneke içerinde büyük bir tavuk yaptılar. Tavuğu ilk kez o şekilde yedik. Pilav salata falanda vardı. Neyse tavuk pişti eşi servis yapıyor. Eşime küçük bir but verdi "bu et çok oldu sana gibilerinden" bir şey söyledi eşime . Eşimde yok abi ben yerim dediMerhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
İki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek gibi..
Biz aradık söyledik ,müsait değilim uygun değilim deseydi evine baskın yapmayacaktık herhalde :)Herkesin görgüsü farklı cidden. Ben öz ablami arayıp 'yarin seni görmeye geliyorum' diyemem mesela, hafta başından sorarım uygun mu, o da 'yok ablam sali değil perşembe gel/ bu hafta şöyle böyle - haftaya gelirsin' falan der (çalışmıyor üstelik).
Arayıp 'yarin ev görmeye geliyorum' diyen akraba olsa - hele hele cumbur cemaat toplanıp gelmek istese küfür edip kapatirdi herhalde telefonubir de sabahın köründe gidip akşam yemegini de yiyip cikmişsiniz. Madem istemediğiniz belli, ne bu ısrar ki?
'uygun bir zamanda size gelmek istiyoruz' diyin, telefon bekleyin. Gidince de güzel güzel ağırlanın.
Yazık , kadının dolabında 2 patates varmıs. Belki de bir gün önce söylediğiniz için eşinde nakit para yoktu,veremedi. Belki henüz maaşını almadığı için eksilerdelerdi. Dışarıdan durumları iyi gözüküyor olabilir ama belki yeni evli insanlar, o arabayı- o mobilyayi alıp o düğünü yapip insanlara 'durumu iyi' diye hava atmak için bir ton borca girdiler, evi donatacak kadar bir bütçeleri yok :/
Okurken gereksiz empatiyle üzüldüm kadının düştüğü duruma..yine insaflı insanmış da size saygıda kusur etmemiş. Bence gelininizin kıymetini bilin. Yilllaaaar önce bir keresinde toplanıp anneme gelmişti komşular (ki bazıları akrabası) 'sen gelmiyorsun,biz geldik' diye.
Annem de 'keske haberli gelseydiniz,ben de tam çıkıyordum' diye kapıyı kapatmistibeterin beteri var yani, böyle de olabilirdi.
Biz kola ve paketli meyve suyu icmeyiz. Haliyle misafire de ikram etmeyiz:) zararlı zaten, içip ne yapacaklar?Ama hosaf-cacik falan olur sofrada. Kuru Kuru geçmiyorsa boğazından,onu içsinler:)))
Yok bacım rahat ol sıkıntı yok ben de yerim2 patatesi ben tek başıma yiyorum bende mi problem var acaba
Çocuk kendi görümcesinin1 gün önceden ancak haber verip, çoluk cocuk ile yemeğe gitmek evet çok görgülü. Gelin bence çok iyi yapti!
Neyse konu şahane! Schrödingerin kaşiği oldu artik konu :)
Genel hali her zmaan öyle olduğu için gidemedik ,yani o gün bize özellikle yapmadı her zmaan bu halde rahatsız falan değil gayet iyiydi :)Valla bana sizi istememiş de ondan hiç birşey yapmamış gibi geldi, işinize gelirse der gibi. Ben bu durumda orada fazla durmazdım, ne temizlik ne yemek yapmaz çıkar giderdim, elalemin evine karışmaya hakkım yok ki, belli istemiyor, oladabilir, belki rahatsızdı, gelmeyin de diyemedi, anlarlar giderler dedi falan, yani bilemiyorum, ben kalmazdım sonuçta.
Sevinirdi param gitmedi diyeMisafir için vahşet, kocası için masrafsız cimri eş
Ben olsam köşedeki büfeden tost söylerim herkese, durmazdım o evde kuzen de evindeki patatesi yesin
Şimdi hediye falan da götürmüşsünüzdür siz
Bi bile vermem ben olsam
Belki ‘sıfır atık’ mantığında biridir yani doymazsanız yine istersiniz diye düşünmüştür. Ya da önceden haber vermemişseniz evde olduğu kadar vermiştir bilemedim. Siz de madem böyle takıyorsunuz isteseydiniz doymadığınızda.Merhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
Araştırma yaparsanız vücut kitle indeksine göre hesaplama çıkar ve 1000 den aşağıya günlük kalori çıkmaz.Siz zayiflamaiyorsunuz malesef metabolizmanıza sadece zarar veriyorsunuz...Keşke diyatisyene ya intte araştırma yapsanız.1500 kalori midesine düşkün olmayan bir insan için çok fazla bence. Ben diyet yaparken 500 kaloriyle günü geçirebilirim aslında gayet tok hissederek. Çorba falan idare ediliyor, bir ara kalori sayımı yapıyordum oradan biraz biliyorum.
Mesela sabah elma yiyerek akşam çorba içerek normal şartlarda doyabilen bir insanım ama yemek yemeyi sevdiğim için şişmanım maalesefZayıf insanların çoğu da 1500 kalori almıyordur diye düşünüyorum gün içerisinde.
menüde ne vardı.Gerçekten çok merak ettim. Yani tam olarak kaç çesit vardı. Mesela benim ablamda tabaklara çok az koyar.Merhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Evet, tabii ki 500 kalorinin sağlıksız olduğunun farkındayım. O tarz bir diyet uygulamıyorum artık zaten. Bahsettiğim de işin sağlık yönü değildi, tok hissetmekten bahsediyordum.Araştırma yaparsanız vücut kitle indeksine göre hesaplama çıkar ve 1000 den aşağıya günlük kalori çıkmaz.Siz zayiflamaiyorsunuz malesef metabolizmanıza sadece zarar veriyorsunuz...Keşke diyatisyene ya intte araştırma yapsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?