Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumları okurken çok eğlendim. Konu amacından çıkmış ; ama böyle çok güzel olmuş. Ben de anı koyup kaçacağım.
Bir çalışma arkadaşımla çok yakın aralıklarla doğum yaptık. Bir gün beni arayıp: "Önce sen doğum yaptın, ben size gelmeliyim." diyerek kendini zorla dâvet ettirdi. Lohusa hâlimle ne hazırlıklar yaptım görmelisiniz. O da yeni anne oldu, canı şunu da çeker bunu da çeker diye, masam da yok yok! Üstüne buzluğuna koysun diye de yiyecekler hazırlamam cabası!
Neyse arkadaş geldi, beni müsait olduğunda davet edeceğini söyledi. Asıl olaya geliyoruz bu arkadaş daha önce ev adresimi bilmiyordu, haliyle öğrenmiş oldu. Bana gelmesinden 3 gün sonra sitenin güvenliği evi aradı. Cee eee bu arkadaş gelmiş. İşi varmış da uğramış bla bla... Sabah geldi akşam gitti. 1 hafta sonra tekrar, 2 hafta sonra tekrar derken; bir 5 tur attı. En sonunda canıma tak etti. " Canım hadi artık müsaitseniz biz de haftaya size gelelim." dedim. Abartmıyorum o hafta boyunca 5 gün üst üste gideceğimiz sabah yok şu hastalığım çıktı, yok şu oldu, yok bu oldu diye mesajla öteleyip durdu. En sonuncusunda da "Ben poğaça yapmıştım boşa gitmesin gelelim siz de yiyelim" demesin mi! Orada tüm ilişkimizi çok şükür noktaladım.

Bizim kültürümüzde misafire bol ıkram hizmet cok guzel bırseydır. Bende hak verdim konu sahıbıne . Benımde başıma geldi bır kere iftara davetliydık, eşim Salata suyuna ekmek banıp yemişti kıyamam :) sızı anlıyorum:)

2 kaşık pilav
2 tane minik köfte
3 kaşık sulu yemek
Gerçekten çok azmis, iki minik köfte nedir ki,çocuk bile doymaz onunla, bir de misafir gelince yemek çok az yapılmaz ya, tabaklara çok koyulmasa bile yemeğin devamı olmalı bence,
Yemek üstü çay kahve yanı bir şeyler var mıydı peki

Bende tabağımın tepeleme doldurulmasını sevmiyorum. Çorba varsa zaten o yeterince tokluk veriyor bana. Üstüne birde dolu dolu tabak olunca israf olmasın diye yemek zorunda kalmak işkence gibi geliyor.
Misafirime çok çeşit yaparım, ortaya salataları mezeleri de koyarım, koyarken de sorarım ne kadar istediğini, bitince tekrar teklif ederim.

Bizim bir tane komşumuz var. Emekli karı koca çok şeker bir çiftler. Bu yaz bizi ısrarla yemeğe davet ettiler. Bahçelerinde teneke içerinde büyük bir tavuk yaptılar. Tavuğu ilk kez o şekilde yedik. Pilav salata falanda vardı. Neyse tavuk pişti eşi servis yapıyor. Eşime küçük bir but verdi "bu et çok oldu sana gibilerinden" bir şey söyledi eşime . Eşimde yok abi ben yerim dedi Bana da küçük bir parça kesti verdi. Neyse yedik ama lezzetli olmuştu. Eşim bana az koyduğunu gördüğü için hayatım bir parça daha vereyim mi dedi. Bende olur dedim. Eşimden önce komşumuz abi davrandı. Döner keser gibi ince ince birkaç parça kesti verdi. Bende giderken tatlı yapıp götürmüştüm. Bize ne çay ne de kahve ikram ettiler. Ailemden ve çevremden alışık olmadığımız bir durum olduğu için eşimle bizim tuhafımıza gitti. Ya cimriler ya da misafir ağırlamayı bilmiyorlar. Ama evlerine özellikle de yemeğe bir daha gitmem

Son düzenleme:
Biz aradık söyledik ,müsait değilim uygun değilim deseydi evine baskın yapmayacaktık herhalde :)

Ki gittiğimiz yerin durumu olmayabilir ,önümüze kuru ekmek de koyabilir o sorun değil

Ama evine de misafir kabul etmişsen en azından evini toparlarsın ya …Ayrıca sabah gitmedik 1.30 öğle vaktiydi , cümbür cemaat da gitmedik diğer aile kendisinin görümcesiydi .. aynı binada

Durumları iyi maddi olarak problemleri yok

Bilmiyorum nasıl ikna olursunuz ama genel hali her zaman öyle , istisnai elbette durumlar olur anlayışla karşılanır o kadar da ölmedik ama benim anlattığım kişi istisna değil

Misafirlige giderken o evde kör ve sagir, cikarken dilsiz olun derler. Siz gelmis yemegi az koydu diye burda anlatiyorsunuz çok sacma . Belki yemegi bu kadar cikti ,belki tarzi bu, belki belki belki bir suru tahmin cikar ama saygisizlik etmemis birsey dememis dedikoduya yer ariyorsunuz

1 gün önceden ancak haber verip, çoluk cocuk ile yemeğe gitmek evet çok görgülü. Gelin bence çok iyi yapti!

Neyse konu şahane! Schrödingerin kaşiği oldu artik konu :)
Çocuk kendi görümcesinin bizler yetişkiniz ayrıca 1 gün önceden haber verilirse ben çok güzel de hazırlık yaparım valla 1 sene önceden mi verilmeliydi ,yemek de yenecek kadar önünüzde olsaydı yine sorun değil ,müsait değilim de diyebilir, atıyorum bi kısır bi kek çay mis

Genel hali her zmaan öyle olduğu için gidemedik ,yani o gün bize özellikle yapmadı her zmaan bu halde rahatsız falan değil gayet iyiydi :)

Sevinirdi param gitmedi diye

Benim çok yakın , çok sevdiğim bir akrabam da öyle , kendileri gerçekten çok az ve çok sağlıklı yerler , mesela tabakları bile kucucuktur , benim tatlı tabağı olarak kullanacağım tabakta onlar yemek yer , akşam yemeginde çorba , 3 kaşık kereviz ve salata ile doyarlar ve onlarin normali bu olduğu için biz gittiğimizde de aynı şekilde ikramda bulunurlar , biz ise dolu dolu yeriz mutlaka pilav , makarna vs olur yemekte ama ben alışkanlıklarını bildiğim için gitmeden önce karnımızı doyururum giderken de mutlaka tatlı , börek vs alırım ki yemekten sonra yiyelim aç kalmayalim.
Boşuna dert edip konu acmissiniz gerçekten buna takilmaniz az insan tanıdığınız ya da az misafirliğe gittiğiniz anlamına geliyor

Ayıp ediyorsunuz. Kusurları görmeyin derler misafirliğe gidildiğinde. Görgü kurallarını okuyun anlamaya çalışın lütfen. Bu kadar delirmiş olamayız değil mi? Az yemek koydu diye şu dediğinizden utanmanız gerek.

Belki ‘sıfır atık’ mantığında biridir yani doymazsanız yine istersiniz diye düşünmüştür. Ya da önceden haber vermemişseniz evde olduğu kadar vermiştir bilemedim. Siz de madem böyle takıyorsunuz isteseydiniz doymadığınızda.

Bestiee alıntılamışım sizi sildim sonra yanlışlıkla tıkladım sanıırm.

ahahahahah çok garip geldi. ne annem ne kayınvalidem çalıştıkları halde böyle misafir karşıladıklarını görmedim. donatırlar sofrayı. öyle öğrendik ben de öyle yaparım muhtemelen. sizinkine benzer bir durumla karşılaşmıştım o da kuzenim doğurmuştu bebek görmeye gitmiştik, öyle çok şey hazırlayamamıştı kızcağız, zaten biz de götürdük bir şeyler.

siz de keşke bir börek bir kek yapıp getirseydiniz. annem hiçbir zaman eli boş gitmez ve bizim karnımızı doyurur mutlaka misafire gitmeden.

farklı bir açıdan bakacağım, her şey çok pahalı. öyle bir devirdeyiz ki misafir ağırlamak lüks oldu. bir de sizi böyle emrivaki/zoraki kabul etmiş olabilir.

Araştırma yaparsanız vücut kitle indeksine göre hesaplama çıkar ve 1000 den aşağıya günlük kalori çıkmaz.Siz zayiflamaiyorsunuz malesef metabolizmanıza sadece zarar veriyorsunuz...Keşke diyatisyene ya intte araştırma yapsanız.

menüde ne vardı.Gerçekten çok merak ettim. Yani tam olarak kaç çesit vardı. Mesela benim ablamda tabaklara çok az koyar.

Evet, tabii ki 500 kalorinin sağlıksız olduğunun farkındayım. O tarz bir diyet uygulamıyorum artık zaten. Bahsettiğim de işin sağlık yönü değildi, tok hissetmekten bahsediyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…