Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortamın samimiyeti önemli şahsen, biz çok samimi bir arkadaş grubumuzla karar almıştık çünkü her toplanış da hepimiz kıvranmaya başladık, birimiz 8 çeşit yaptıysa diğeri 9 çeşit yapmaya şartlıyordu kendini, böyle böyle bir baktık ki çay saati menüleri abartılıyor, misafirliğe gittiğimizde ev sahibinin bizimle sohbete mecali kalmıyor, tüm gece sarma dolma yapmaktan iflahı kesilmiş, bizde kış aylarında tarhana ya da bulgur pilavı, yaz aylarında kahvaltılık hamur kızartma yapma kararı aldık maksat mideye bir şey gitsin, o anların tadını dünyanın en meşhur şefinin elinden yiyeceğim yemeğe değişmem.

Gelen anlamis benim 40 cesit masa donatmadigimi, ac kalmamak icin yapip geliyo su an aydinlandim bu konuda
Bir arkadaşımız var çay içmeyi sevmez o yüzden evinde çay bile bulunmaz ama dert etmiyoruz, ona gideceksek mutlaka kek börek bir şeyler yaparım, demlenecek çayı da alır öyle giderim, aklımda olsun size gelirken de ekmek arası yapayım, çayı da ben getireyim mi

bekarken annemin komşusunda yediğim bulgur pilavının pişi nin çiğ köftenin tadını en lüks restaurantlarda bulamadım.basit malzemelerle eğlenerek gülerek sohbet ederek beraber yapıp yiyorduk sonra da hemen sofrayı toplayıp hopp mağaza gezmeye ya da yürüyüşe gidiyorduk.eziyet olmadığından yemek işinde sık sık yapabiliyorduk .şu yemekteyiz programları bile topluma kötü örnek.evlerinde bulamadıkları yemekleri kaşığın ucuyla tadıp burun kıvırıyorlar acımasızca da eleştiriyorlar.

Ben gecen bir konuya bu tarz bir yorum yazdim.
Artik misafir agirlamak oyle bir zorluga kosuldu ki insanlar sirf bundan korkularina asosyal oldular diye.

Halbuki bir kahve yanina bir cikolata yeter kahveye gelen kisiye, ama tatlisi ayri tuzlusu ayri sayilir buradaki konularda da.

Aksam yemegine de bu konuda 3 cesit yemek vardi dedi konu sahibi. E sen de giderken tatli gotursen oldu 4 cesit
Ki salata falan da vardir eminim ortada. Daha ne yapilacakti da misafir agirlanacakyi acaba.

Sonra da böyle hepimiz asosyal oluyoruz iste ya da bir misafir agirlicaz diye t gunumuzu heba edip misafirle sohbete 1 gr enerji birakmiyoruz. Aferin bize.

Ben haric diyim de ben bayadir asosyal olan taraftaydim. Yurtdisina tasindim rahatladim. Pis ve misafir kültürü olmayan komsularimla kahveler caylar iste napalim biz de

örneğin çayı şekerli içerim o yüzden çay ikram ederken mutlaka yanında şekerlik de götürürüm ama bazı misafirlerim çay kaşığını tepsiye geri bırakıp şeker kullanmıyorum der

Ay ben de öyleyim ama bazısı öyle bir hışımla bırakıyor ki kaşığı tepsiye, sanki kişiliğine hakaret etmişim. “BEN ŞEKER KULLANMIYORUMMMM ” diyorlar. Sanırsınız kutsalına laf ettim. Sanırsınız vejetaryen birisine zorla kuzu kapama yedirmeye çalışıyorum. Tamam güzel kardeşim atma şeker sorun değil. “Aşk olsun ben böyle bi insan mıyım?” Triplerine giriyorlar.

Aynen, yemekten çok gırgır şamataya gidiyorum gideceğim yere, çok samimiysem dur çekil mutfaktan çayı bile yapamamışsın ben yapayım derim, ekmek sıcak olsun yeter ki gülerken yavan ekmekle çayla karnım nasıl doydu anlamıyorum, maksat ağırlamakta ki niyet

Kesinlikle haklısınız valla ne kadar alıştık lüks yemeklere benm annemin de keki meşhurdu bekar kızlar mahallenin kadınları sadece annemin kekini yemeğe gelirlerdi sadece onu isterlerrdi

Aynen. Bende baktım yarım mi kaldı hemen girişirim bişeye tamamlanır sohbete devam ederiz samimiyet ortamına bağlı biraz da dediğiniz gibi
Kasinti olmayan rahat olduğumuz yerde en güzel misafirlik bu bence

Cok gereksiz cevap veriyor bazıları konu sahibi takılmayın inanın çok cins insnalar var şu lafa bak.yemege davet etmiş yemekmi yiyip gidecektimiz acaba

Banada tuhaf geliyo bunu soyleyenler insan yemege gittigi yerden once neden yemek yer? Yani evde yersen orda ne yiyeceksin? Bunlar hepsi sanimiyetsizlik bence..

Haklısınz niye yemeğe gittiğim yere yemek yiyip gideyim asıl yemesem ayıp olur

Kesinlikle haklısınız valla ne kadar alıştık lüks yemeklere benm annemin de keki meşhurdu bekar kızlar mahallenin kadınları sadece annemin kekini yemeğe gelirlerdi sadece onu isterlerrdi
bazı evlerde bir aura vardır bir huzur vardır kapıdan girince anlarsın daha.işte o evlerde ne yersen ye bal börek gelir insana.

Geçen misafirliğe gidecektik. Eşim ve arkadaşın eşi birbirlerinden habersiz olarak evde biZlere “bu kadar hazırlık olmasa da daha sık görüşülse olmaz mı, çay içip çekirdek yesek mesela” demişler arkadaş hazırlık yaparken gündüz, ben de kızının beslenmesine koyar jest olsun düşüncesiyle poğaça yapıyordum. iki çene çalacağız diye gündüz hazırlık yaptık bir sürü. Alys

bazı evlerde bir aura vardır bir huzur vardır kapıdan girince anlarsın daha.işte o evlerde ne yersen ye bal börek gelir insana.
Aynen. Annemin evi öyleydi ve hala da öyledir...
Şükür bende annemin elini almışım. Her gelen memmun ve mutlu ayrılır hatta biraz fazla doymuş ikram da da samimiyette de sevilen biriyim

Yok benim hayatim cay, cay getirmene gerek yok, cayi mümkün olsa damardan baglaticam annem gelirken hele ki yaninda teyzemi meyzemi takip geldiyse, simit yanı peynir falan alip geliyo kadin, ac kalma riskinin farkinad, olaya hakim, sen de getirebilirsin yani

canim biz bunu samimi arkadaslarimizla yapmaya baslamistik,
e kizin 2 cocugu var, benim 2 cocugum var, ya kirk yilda bir gorusucez, ya da ekmek arasina talim olucaz.
cok oyle ekmek arasi kofte menusu yapmisizdir
bence siz de yapin, ne guzel ayni kafadasiniz, su asosyal zamanlarimizda boyle dostluklar cok kiymetli.

Hijyen ok.. pis oldugunu gordugum birinin elinden bende yemek
Istemem

Ama mesela demissinki cayi olmaz arkadasin biz alip gideriz…ben olsam o cayi kendim ev sahibi olarak
Alip hazir ederim.. olay sanimiyet degil.. ha bi yere gidilirken birsey yapip goturulurde onda sorun yok.. ama cagiran kisi zaten hazirlikli
Olur demek istedigim.

Ablacım seni kimse tanımıyor burda alo, kendini bu kadar övmene gerek yok başkasının konusunda. Tamam sensin.

Yoksa konu sahibinin misafirliğe gittiği kişi sensin de kendini mi ispatlamaya geldin?

ama bazen dışarda buluşuluyor o arkadaşla eve de beraber geçiliyor ya da arkadaş yoğun bir işde çalışıyor ya da önemli bir işi var o gün eve belki benden yarım saat önce geldi.o zamanlar ben beraber hazırlarım arkadaşımla ya da akrabamla çayı yemeği masayı

Bu konu uzarda uzar herşey samimiyete ve görüşme sıklığına bakıyor bence ...
Tamamen göreceli ve içten gelen bı konu ve kimin agirlandigina da bağlı bı yerde ...

Ablacım seni kimse tanımıyor burda alo, kendini bu kadar övmene gerek yok başkasının konusunda. Tamam sensin.

Yoksa konu sahibinin misafirliğe gittiği kişi sensin de kendini mi ispatlamaya geldin?
Kiz kadin konuya kek, kurabiye yapip fotosunu atti, bence acık ara önde, benden iyi yani en azindan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…