Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin misafir ağırlama şekli, yemek yapması farklıdır. Ben çok çeşit yapmayı severim öyle alıştım. Ayıptır söylemesi çorba salata banko vardır. Halam çorbayı salatayı iki çeşit yemek diye görür mesela, sadece onunla doyarlar ailecek. Demem o ki buna takılmamak lazım. Öğrendiniz artık bir dahakine karnınızı doyurur gidersiniz gidecekseniz.

Bazen insanlar evine gelen misafiri kendi gibi sanıyor. Ben üniversite okurken annem okuduğum şehire gelmişti ve bir akrabamızı ziyarete gitmiştik. Çok aşırı zenginler bu arada
Ev sahibi evli ve bir tane oğlu var. Ev sahibinin annesi de oradaydı. Yani 3 kişi aile, 2 biz, bir de annesi vardı toplamda 6 kişiyiz.
Yemek olarak ev sahibi hiç oralı olmadı, annesi kalkıp yeşil fasulye yapmıştı o kadar azdı ki, salata, bulgur pilavı ve hazır kepekli ekmek vardı.

Ve ev sahibi dönüp bize ayy ben bu saatte birşey yemem, siz yiyin demişti. Annemle çok garibimize gitmiişti. Biz evimize ilk defa gelen birine ve özellikle yurtta kalan bir öğrenciyse durumumuz iyiyse güzel bir yemek ikram ederiz, kepekli ekmeği herkes yemeyebilir diyip biraz da normal beyaz un ekmek katarız, iki lokma da olsa oturup yeriz misafirle beraber.

Ha bu arada kendileri bizi davet etmişti akşam yemeğine...

Herkese kendi duzeni,alışkanlığı normal geliyo

Iki taraftan da olaya bakicam öyle yorum yapicam.
Ben ev sahibi olsam ben 3 kaşık koyuyorum .yeterli oluyor ve çay yani da yaptığım için genelde insanlar benim evimden karnı çok şiş ayrılıyorlar.
Hani ne bilim çay yani var arkasına meyvesi var diyerek.

Misafir bensem eğer gittiğim yer samimi olduğum biriyse doymadiysam canım yemeklerin harika olmuş bir servis daha alabilir miyim deyip isterim yani.
Belki ev sahibi israf olmasın artık kalmasın diye çok koymamistir.
Ilk evlendiğimde çöpe çok yemek döküldü şimdi tabakları az koyunca israftan kurtuldum.
Ben nedense bilerek yaptığını yemeği sizden esirgedigini düşünmüyorum

Ama ilk kez gittik cok yemekle sunum olmazmı

İlk kez gittginiz eve bu derece aç gitmeyin bir daha. Ben de yemeği çok dolduranlardan rahatsiz oluyorum cunku doyuyorum veya midem bulaniyor sevmediğim bir şey oluyor o yemeği yemeyip yarim biraksam çöp olacak vs diye geriliyorum üstüne.
Kendim de insanlara tepeleme doldurmam zaten biz kendimiz yerken de tabagi doldurmayiz. Belki öyle bir şey.

benim de öyle tanıdıklarım var kimi donatır masayi kahvaltıdan sonra hicbirsey yemem ona giderken

kimi var hic önem vermez ona da yer giderim

Kimi de hiç bisey yapmaz ona da yapar giderim

ama ben de bol çeşitli olsun tatli tuzlu onu yemezse sevmezse belki bunu yer diye diye sofra kurarim ama herkesten bunu beklemem hiç bir anlamda yüklemem.

Demek ki sonraki gidisiniz de yemek yiyip gitmelisiniz o da öyle sevooor demek

Açıkçası bende bı tuhaf hissederdim herhalde böyle bir durum karşısında.ama ilk aklıma gelen şey belkide hatunun çok tutumlu olabileceği .Yemek tabağında artık kalmasinda dökülmek zorunda kalmasın diyemi acaba azar azar koydu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…