Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben haberli ve uzak bir akrabaya gittik annemde bilir onların huyunu pogaca borek yapmıştı babama da biseyler al giderken mangal vs yapariz onlarla demisti yakın akraba yani bahçeli evleri

neyse gittik oturduk e yoldu vs yorulduk da kızları geldi benden 10 15 yaş rahat büyük 30 falandır belki o zamanlar acmisiniz dedi yoldan geldiniz e yani falan vs yok mok biseyler dedik corba yaptık yeni sıcak isteyen mutfaktan alabilir dedi

ben böyle birsey hiç görmemişim duymamışım neyse anam sagolsun babam ve diğer tanıdıklar hallettik bir şekilde

Ne dicen simdi inan yapıları o hiç aile içinde bile bir arada oturup yemek yemezler kimi yumurta kırar kimi yemek yer kimi disardan kim ne istiyorsa

O ne gıı bende doymam okadarla
Şimdi diyelimki pilav 3 kaşık et sote 3 kaşık diğer cesitte 3 kaşık hepsinin üstüne bir kaşık benim dişimin kovuguna yetmez bacım
Ondan sonra vay efendim çok kilo aldım nerde benim diyet topiklerim yemeyin o kaa..

Cok gecmis olsun. Bazi insanlar cidden anlayissiz. Midem rahatsiz dersin, birsey olmaz azicik ye der, diyetteyim dersin, kendi evinde yap diyetini der, tokum dersin, ölümü gör ye der her seye de cevap buluyorlar
Evet en gicik oldugum sey, damardan agir bi ilac yiyorum benim carpintim onsuz gecmiyo, zorla kalp krizi gecirticekti kadin bana.

Misafir sevmiyor olabilir ya da acemi peki davranışı nasıldı genel olarak

2 kaşık pilav
2 tane minik köfte
3 kaşık sulu yemek
He bizim yemekten sonra yediğimiz atıştırmalıklar bunlar

Napcan işte size gelene de siz eminim en az 5 çeşit yapiyorsunuzdur

Ben yemek sonra meyvesi sonra içeceği herseyi düşünürüm mesela uğurlarken bile şeker tutarım ister misin diye

Takılmazdım ne yediğim değil kiminle yediğim , nasil karşıladığı onemli beni derdim ama sanırım bu da bi görgü meselesi. Az once bir arkadaşımın yanından geliyorum öyle özenmişti ki, soyle düşündüm ailede yakin cevrede nasil görmüşse insan misafirini öyle karşılıyor sanırım. Onlara gore normaldir sizde , size geldiklerinde kendinize yakışanı yaparsınız.

Cimri olabilir bilemedim:)

Tamam yemeği tabağa az koyarsın da yemeği azıcık yapmak da olmaz ki. Özellikle yemeğe misafir çağırıldıysa biraz özenmek gerek bence. Yani ne bileyim. Yemek yedirmeyi sevmiyorsan yemeğe çağırma, çaya çağır ya da misafir ağırlama. İllaki şatafatlı bir sofraya gerek yok. Bir çorba, ara sıcak, salata/ meze türü ana yemek belki tatlı ideal bir menü. Bizahmet de biraz fazla pisirilsin. Artarsa ertesi gün yenir. Yeni evliler de kız bu konularda tecrübesiz mi acaba art niyetli değildir de tecrübesizdir ya da küçük çocuğu vardır fırsatı olmamıştır diye düşünürüm.

Ayıp ama, misafir geliyor, durumun varsa normal yetecek kadar yaparsın. Minicik minicik tencerede yapmış yazmış konu sahibi.
Annem anlatırdı, böyle bir akrabaları mi komşuları mi varmış, küçücük tencerelerde yaparmış. O kadında cimriymiș, tabi paraları biriktirdi sonra kadın öldü, kocası tekrar evlendi ve paraları yeni eşi yemişti.
Basbaya cimriymiș ev sahibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…