Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kac cesit yemek vardi?
Illa yedirmek için israrla tabagi doldurup sonra ziyan olmasin diye yemek zorunda birakan ev sahipleri gibi olmamasi ne kadar guzel aslinda. Insan zaten bir kase corba icince yari yariya doymus oluyor. Bir de cay, meyve fasli derken ayaga kalkamaz hale getiriyoruz misafirleri. Kapidan cikar cikmaz pantolonun dugmesini aciveriyorlar sonra.

Bende böyle düşündüm Ama çok hoş bişey değil yaa kizmayin ama çünkü her insan bir degilki .en azından tabaklara koyarken azar azar koyuyorum ama isterseniz bittikce yine koyabilirim diyebilirdi .yanlışmiyim

Haklısınız bence, sonuçta yemeğe misafir çağırıyorsan kendi alışkanlığını bir kenara bırakacaksın. Hanginiz iki kaşık yemek gelse önüne garip karşılamaz :) üstelik de açsın yani. Ev sahibi olarak tekrar sorarız bile, istenmesine gerek duymadan. Gelmesini istemediğin insanı çağırma, çağırıyorsan da bu tür şeylere dikkat et değil mi.

Evet haklısınz bende böyle yaparım ama yemekleri de asiri az yapmıştı pilav minik bir tencere ile yapılmıştı yani istesek de devamı yoktu sadece bana 1 kaşık pilav fazla geldi onu istedim

Siz biraz fazla mı yiyorsunuz acaba? 3 çeşit yemekten 3’er kaşık üstüne ekstra birer kaşık daha. Sanki biraz obur musunuz?
O ne gıı bende doymam okadarla
Şimdi diyelimki pilav 3 kaşık et sote 3 kaşık diğer cesitte 3 kaşık hepsinin üstüne bir kaşık benim dişimin kovuguna yetmez bacım

Ben bi kere hastanelik oldum kadin manti ustu dolma onun ustune el acmasi baklava yapmisti, o nasi bi mönü ise sonunda gecmeyen carpintiyla, korkunc bi nabiz hiziyla hastaneye zor yetistirdiler beni, zaten tasikardem var, cok asiri israri sevmiyorum ben, herkes o kadar yiyemiyo demek ki, zorlama kardisim.

Onlar gelince bnde mi öyle mi yapayım dedim ama kendime yakışırmam bol bol yapacağım Allah izin verirse

2 kaşık diyince yemek kasigiyla 2 kasik koyup sunum mu yapmaya ugrasti acaba dedim ama sonra yorumlari okurken ev sahibinin servis kaşigiyla koydugunu anladim, konu sahibi "buyuk kasik" yazmis

Servis kasgiyla 2 kaşık hiçte az degil hem de 2-3 cesit yemek için. Konu sahibi abartili yiyor

yaa sız burada olsaydınız (gazıantep) tenceresıyle koyardık onunuze
bız aşırı aşırı yedırmeyı ve yemeyı seven oldugumuz ıcın tabagıma az gelse doymazdım sanırım
ama bence bu bır sıkıntı degıl sonucta yemek bu eve gıderken ugrarsınız bır yere esınızle yer gecersınız :) tarzı oyledır cok porsıyon verenlere gorgusuz dıyenler olabılıyor belkı cekınmıstır belkı sunum guzel olsun demıstır belkı yemek azdır
aslında yemege gıderken cok ac gıtmemek lazım porsıyon cok olsa da damak tadınız uymayabılırdı dımı ama :)

Cok gecmis olsun. Bazi insanlar cidden anlayissiz. Midem rahatsiz dersin, birsey olmaz azicik ye der, diyetteyim dersin, kendi evinde yap diyetini der, tokum dersin, ölümü gör ye der her seye de cevap buluyorlar

2 kaşık ama çok az.
Acaba evde fazla yoktu, o da eşit pay olsun diye böyle mi bölüştürdü?

Benim de aklıma bu geldi acaba konu sahibesi çatkapı mı gitti diye ama davetliydik diyor.

Ev sahibi basbayağı cimri bence, cücük kadar yemek yapmış tüm misafiler aç kaldık diyorsa azdır yemek. Konuda da çok acaip mesajlar var, sen çok yiyorsundur, sen şusun busun vs gibi alakası yok ev sahibi varyemez işte. Cimri insanlar misafir çağırmasın daha iyi insanları yemek var diye aç karnına çağırıp sonra 3 kaşık yemek koymak nedir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…