- Konu Sahibi Dilara55333
-
İadei ziyaret yaptıklarında sizde öyle yapın hatta ikinciyi isteyince kalmadı dersinMerhaba kızlar eşimin arkadaşının evine gittik, eşi bizi gayet güzel karşıladı
fakat
Yemekleri tabağımiza o kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz desem yeridir sizce bilinçlimi yaptı evine ilk kez gelen misafire neden böyle az yemek konur ki abartmiyorum
İki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek gibi..
HAtta yapılanlardan kalanlar hazırlanır bide gelenede eve götürmesi için veririz bizAyıp ama, misafir geliyor, durumun varsa normal yetecek kadar yaparsın. Minicik minicik tencerede yapmış yazmış konu sahibi.
Annem anlatırdı, böyle bir akrabaları mi komşuları mi varmış, küçücük tencerelerde yaparmış. O kadında cimriymiș, tabi paraları biriktirdi sonra kadın öldü, kocası tekrar evlendi ve paraları yeni eşi yemişti.
Basbaya cimriymiș ev sahibi.
Kepce mi yemek kasigi mi, onu bi anlasam, eger buyuk yemek servisi kasigiyla konduysa 2 kasik pilav ustune bi daha pilav bana da cok gibi geldi.
Sevdiğim misafirperver insan tipi :)He bizim yemekten sonra yediğimiz atıştırmalıklar bunlar
Napcan işte size gelene de siz eminim en az 5 çeşit yapiyorsunuzdur
Ben yemek sonra meyvesi sonra içeceği herseyi düşünürüm mesela uğurlarken bile şeker tutarım ister misin diye
Gene de eve misafir davet ediyosan biraz daha fazla yapmakta fayda var, ben de oyle yaparim, ertesi gune kalir mutlaka, 2. 3. tabagi isteyene yok kalmadi demekten korkarim, rezillik çünküyazmış ya büyük kaşık diye.
servis kaşığı sanırım normal yemek kaşığı değil yani.
bilememiş bence kadın doymayacaklarını kendine koyar gibi koymuş.
Kiloyu bende cok merak ettim.konu sahibesi tatlı var mıydı?
kaç kilosun?
Servis kaşığı anladım ben ama.Kepce mi yemek kasigi mi, onu bi anlasam, eger buyuk yemek servisi kasigiyla konduysa 2 kasik pilav ustune bi daha pilav bana da cok gibi geldi.
Ya dimi şöööyle kocaman masa çeşit çeşit ürün sohbet muhabbet ve yemek yemek hele sevdiğim insan oldu mu off değme keyfimeSevdiğim misafirperver insan tipi :)
Şaka bi yana kardeşim de böyle, herkesi aç sanıyorum der, herkesin tabağını doldurur, evde corba yapmıştı. 4kisilik çorbayı annemle kendine bölüştürmüș, yazık annem zor bitirmiştiyerken de teşvik ediyor, bitirirsin anne bitirirsin diye
yani konu açacak kadar doymayıp aç kalan biri olunca merak ettimYapma şunu ya
Benim de bir añım var.Bir arkadasimiz vardi ilk evlendigimiz yillarda cok gorusurduk her hafta bizdelerdi yemege davet ederdik.Ben tabi her hafta farkli bir menü ile agirliyorum.Bir kere de biz onlara gidelim dedik maç izleyecek esler.Tabi herhafta bizde yemekteler biz de yemek yiyecegimizi dusunurek aç gittik.Şok hanim iki kase mısır patlatmis yaninada birer tane anasinin yaptigi poğaça koymus çayla misO günden sonra bir daha davet etmedim.Hayir insan yapamayabilir zenginler bir de 2 pizza söylese yine kizmicam utanma yok bazilarinda.
Ya hayir, 2 servis kasigindan fazla pilav kolay yenmez ki, ben de maksimum 2 dir koyacagim, ben de cimriyim o zamam. Ha bitirip tekrar istesin tencere kazan emrine amadeServis kaşığı anladım ben ama.
Bana gelenlere de bir ya da iki kaşık pilav koyuyorum ben valla. Cimri olduğumu öğrendim şu an.
Resmen kardeşim konuşuyor karşımdaYa dimi şöööyle kocaman masa çeşit çeşit ürün sohbet muhabbet ve yemek yemek hele sevdiğim insan oldu mu off değme keyfime
..
Önce göze hitap etmeli sonra mideye bence
Sorulara cevap da vermiyor. Mutfağa gitti heralde konu sahibiyani konu açacak kadar doymayıp aç kalan biri olunca merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?