Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 2 gün hazırlık yapıyorum misafire
Ne rahat insanlar var yahu
Aslında yemek bile yemeyecektiniz orda
Yaptığı ayıp çünkü
Çocuklar açlıktan kırıldı evde ekmek kemirdiler yemek olana kadar

Herkes neye uğradığını şaşırdı hiç beklemiyorduk bir de yeni gelin yani insan özenir özenmeyi geç akşamdan en azından bi evini temizle ,mutafkta bulaşık duruyordu akşamın insan utanır ya bilmiyorum ben asla asla rahat edemem ,bir de öyle cimri ki o kadar insana 2 patates yeter diyor yetmez diyoruz hala ısrar ediyor yengemde kendi verdi parayı kıymıyor diye ,gelmişiz bir de aç Kalacağımıza yedik gittik artık

Yemeğe davet edildik,
Siz yemeğe davet edilince yemek yiyip mi gidiyorsunuz
İlk defa yemek davetine gittiğim bir evse, ben birşeyler atıştırıp gidiyorum vallahi, sevmediğim birşey yapmış olabilir, kokusunu sevmem, yağını sevmem vs size yapılan gibi az koyulabilir, rahat yiyemem gibi birçok ihtimal var.
Riske atmam.

Eltim 90 kiloymuş. Benim yediğim herşeye kedi kadar yiyor diyip duruyordu. Beni izliyordu özellikle sofrada Kedi de göreceli
aklıma yıllar önce büyükbabamla babannemin diyalogu geldi. Bize gelmislerdi bir misafirlik sonrası. Annem dedi ki büyükbabama “baba aç mısın yemek hazırlayayım mı?”
Babannem dedi ki “yedikte geldik biz” büyükbabam atladı babanneme “Neden yerime cevap veriyorsun sen kedi gibi yiyorsun”

Valla bana sizi istememiş de ondan hiç birşey yapmamış gibi geldi, işinize gelirse der gibi. Ben bu durumda orada fazla durmazdım, ne temizlik ne yemek yapmaz çıkar giderdim, elalemin evine karışmaya hakkım yok ki, belli istemiyor, oladabilir, belki rahatsızdı, gelmeyin de diyemedi, anlarlar giderler dedi falan, yani bilemiyorum, ben kalmazdım sonuçta.

Misafir için vahşet, kocası için masrafsız cimri eş
Ben olsam köşedeki büfeden tost söylerim herkese, durmazdım o evde kuzen de evindeki patatesi yesin
Şimdi hediye falan da götürmüşsünüzdür siz
Bi bile vermem ben olsam

Aaa oylemiymis bende şimdi öğrendim .evet konu sahibi abartıyor

Kadın sizi keyifli mi ağırladı, yüzünüze güldü, anlattıklarınızi dinledi mi??
Boyle şeylerle belirleyin arkadaşınız gozundeki yerinizi. Neden yemeğe takildiniz ki? Belki sohbete daldı pilavın dibi tuttu, usttekilerden verdi size, az porsiyon olmak zorunda kaldı. Belki sulu yemeği biraz fazla bekletti,tüm suyunu çekti. Belki onlar küçük porsiyon yedigi için onlara yeterli geliyordur...
Ben yemek yapmayı çok severim ama elibol insanlardan değilim. Tam tersi,elibol insanları içten içe kinarim:) bazı insanlar var ya , her gün 'ya misafir gelirse' diye fazla fazla yemek yaparlar. Ama her gün çeşit çeşit yemek yaptiklari için kalanlar yenmeden çöpü boylar .öyle olacağına az yap bence daha iyi.
Bir de elibol , kepçe kepçe yemek koyan - bununla da gurur duyan insanlar var. Benim de öyle bir tanidigim var, bir keresinde iftara gittim,dönüşte düğmem patladı. Öyle bir tepeleme yemek doldurma aşkı.
Yani eline ne geçiyor ki o kadar yemeği yedirince? İnsanların midesine oturuyor, rahatsızlık veriyor, bir süre sonra göbek yapiyor.. bir de beğendin diye daha da çok koyarlar tabağa. Yapmissin,eline saglik. bi tadında bırak. Bırak ki tadı damağında kalsın :))
Bizim evde mesela aynı sizin Evsahibi gibi, iki üç kaşık konur genelde yemekler. Doymayan tekrar doldurur.
Böylece ne yemekten sonra ağırlaşır iki seksen uzaniriz ne de kilo problemi yaşarız. Ananem bile bize geldikçe kilo veriyor

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…