Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1 gün önceden ancak haber verip, çoluk cocuk ile yemeğe gitmek evet çok görgülü. Gelin bence çok iyi yapti!

Neyse konu şahane! Schrödingerin kaşiği oldu artik konu :)

2 patatesi ben tek başıma yiyorum bende mi problem var acaba

Valla soyle soyliyim
Bir defasinda birine misafirlige gitmistik iki uc aile
Ev sahibi bir tabak koydu icinde kek ve pogaca vardi
Benim agzim kucuktur ama keki bi isirikta yerim ki dilimin inceligini oyle ayarlayabilmek icin baya matematik muhendisi falan olmak lazim
Kek bicakla temas bile edememis bence

Pogaca cok belli pastaneden alinmis ve kadin diyor ki elimle actim ahshdj
Ustunde domatesi vardi pogacanin ama domates dedigim sadece bir kirmizilik aslinda
Kirk yetimin hakki var deyip domatesin sadece suyunu koymuslar herhalde
Pastaneci icinden domates demis sadece oyle bir domates
Domatesli pogacaya sadece domatesin fotografini gostermisler
Pogaca yapilirken onunden kamyonla domates gecmis oyle bir domates ajdjfj bilenler bilir

Tabii anladik ki bir sikintilari varmis meger, bizimle gelen diger aileyle bir durumlari olusmus kinlenip boyle yapmislar

İnsanlar cesit cesit iste
Biz cok utanmistik
Bu kindarligi bize yapilmamasina ragmen kabul edemedigimiz icin iliskiyi kesmistik

Belki istedigi gibi hazirlayamamis da olabilir
Ne bileyim bir misafirin gelecegi zaman islerin bazen ters gider o pilavin lapa olacagi tutar vs
Keske boyle bir durum varsa aciklasa daha iyiymis tabi ama baska dikkatinizi ceken bir sey yoksa tanimaya calisin derim ajdjd

Yine de eli bol olana cok cesitle misafir agirlayana tuhaf gelmesini normal goruyorum ben.

Ne kadar sanatsal bir domatesli poğaça tarifi

Bence bu aile alışkanlığından kaynaklanıyor
Benimde elim boldur keza ailemde de öyle
Misafir gelince baya doyuracak kadar ölçüde yemek konur ayrıca ortaya da konur tekrar alınmak istenirse diye. Az koyup doymayan alır nasılsa tarzında düşünülmüyor, misafir çekinir almaz diye porsiyonlar baya doyurucu konur. Tabakta kalan yemekler ayrıştırılır pilav komşunun tavuklarına verilir vs. Genelde misafir bu bana fazla başlamadan birazını bi tabağa ayıralım artık olmasın der o şekilde devam eder. Zayıf insanlar değiliz yemeği severiz:) ama yinede misafir aç kalksın istenmez sofradan. Mesela ben diyetteyim diye misafire brokoli haşlayıp sunamam veya kola içmiyorum diye sofraya çıkarmamazlık yapamam. Herkes benim yeme düzenime uymak zorunda değil. Bu biraz da alışkanlıkla ilgili sanırım:)

Poacanin domatesle iliskisini begenmeyip siz de gorusmeyi mi kestiniz, kekle intikama da ilk kez şahit oluyorum

Biz severiz ya kimseyi spazm gecirene kadar ye demiyoruz sadece evet belki çekingenlik olur diye 2 3 ısrar edilir ..

Cok zengin soframiz ben bayılıyorum yemeklerimize cesitlerimize

Poacanin domatesle iliskisini begenmeyip siz de gorusmeyi mi kestiniz, kekle intikama da ilk kez şahit oluyorum
Ahahah
Yok pastaneciyi begenmedik ahdj

Oradan cikinca diger aileyi ariyorlar
Hani bu size ders olsun kivaminda bir sey deniyor yani zaten tamamen ders verme amaciyla toplastirmislar, ikrami da yemekli olmasina ragmen sözde bu sekilde yapmislar vs gibi sacma bir durum
Şoklara girmistik evet

Biz severiz ya kimseyi spazm gecirene kadar ye demiyoruz sadece evet belki çekingenlik olur diye 2 3 ısrar edilir ..

Cok zengin soframiz ben bayılıyorum yemeklerimize cesitlerimize
Valla şu ülkede zayıf kalabilmem mümkün değil benim
El lezzeti de önemli, şehir dışına çıkmıştık düğün için bi akrabada kalmıştık kilo vermiştim
Bizde misafir gelince en sevilen tarifler yapılır sunulur misafir tarif ister mutlu olunur falan tarifi biz mi ürettik? Yoo, ama tek güleryüzle misafir doymaz memnun da ayrılmaz ordan. Sonra konu açıp arkamızdan konuşurlar gerek yok

O bize ikramda bulunmadı, bu az ikram yapmış, ötekinin ikramı bizi tatmin etmedi anılarınızı anlatın hanımlar konusu olmuş resmen.
Kim ne isterse onu ikram eder, nasıl isterse öyle ikram eder, ne kadar isterse o kadar ikram eder. İnsanların ikramlarına da karışmayın bence, orası onların evi sizin değil.
Ne ikrammış arkadaş ya.
Herkesin ikramına kimse karışamaz bir kere.

İlk kez böyle bi intikam şekli görüyorum
Neyse ki güzel yemekler hazırlayıp içine müshil de koyabilirlerdi
Sonra da arayıp tatlı tatlı yediniz şimdi geri dönüşüm zamanı falan da diyebilirlerdi
Ne tuhaf insanlar var yahu

Herkesin görgüsü farklı cidden. Ben öz ablami arayıp 'yarin seni görmeye geliyorum' diyemem mesela, hafta başından sorarım uygun mu, o da 'yok ablam sali değil perşembe gel/ bu hafta şöyle böyle - haftaya gelirsin' falan der (çalışmıyor üstelik).
Arayıp 'yarin ev görmeye geliyorum' diyen akraba olsa - hele hele cumbur cemaat toplanıp gelmek istese küfür edip kapatirdi herhalde telefonu bir de sabahın köründe gidip akşam yemegini de yiyip cikmişsiniz. Madem istemediğiniz belli, ne bu ısrar ki?
'uygun bir zamanda size gelmek istiyoruz' diyin, telefon bekleyin. Gidince de güzel güzel ağırlanın.
Yazık , kadının dolabında 2 patates varmıs. Belki de bir gün önce söylediğiniz için eşinde nakit para yoktu,veremedi. Belki henüz maaşını almadığı için eksilerdelerdi. Dışarıdan durumları iyi gözüküyor olabilir ama belki yeni evli insanlar, o arabayı- o mobilyayi alıp o düğünü yapip insanlara 'durumu iyi' diye hava atmak için bir ton borca girdiler, evi donatacak kadar bir bütçeleri yok :/
Okurken gereksiz empatiyle üzüldüm kadının düştüğü duruma..yine insaflı insanmış da size saygıda kusur etmemiş. Bence gelininizin kıymetini bilin. Yilllaaaar önce bir keresinde toplanıp anneme gelmişti komşular (ki bazıları akrabası) 'sen gelmiyorsun,biz geldik' diye.
Annem de 'keske haberli gelseydiniz,ben de tam çıkıyordum' diye kapıyı kapatmisti beterin beteri var yani, böyle de olabilirdi. Biz kola ve paketli meyve suyu icmeyiz. Haliyle misafire de ikram etmeyiz:) zararlı zaten, içip ne yapacaklar? Ama hosaf-cacik falan olur sofrada. Kuru Kuru geçmiyorsa boğazından,onu içsinler:)))

Biz kola ve paketli meyve suyu icmeyiz. Haliyle misafire de ikram etmeyiz:) zararlı zaten, içip ne yapacaklar? Ama hosaf-cacik falan olur sofrada. Kuru Kuru geçmiyorsa boğazından,onu içsinler:)))
Bizde içmiyoruz da misafir ister diye evde kola fanta besliyoruz skdfjsjdjk
Şalgam ayran önerince kola var mı diyorlar açıyoruz 1 bardak içiyorlar gerisinin asiti fıslıyor wcye döküyoruz. Misafir sağolsun temizlik yöntemimize renk geliyor

İsraf olmasın diyedir ayrıca yemekler birbirine geçmesin diye öyle konur..bence abartıyorsunuz hatta ortaya salata da koymuşsada tabağın yanına da alınır ve ya da bir kaseye salata konur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…