- 17 Temmuz 2021
- 8.771
- 27.230
- 498
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Kaşık dediği servis kaşığı iseİki kaşık pilav, 2 kaşık sulu yemek
Kedi dediği aslan olabilir mio kadar az koydu ki resmen kedi yese doymaz
Ben de bi anımı anlatayım konu sahibi gelene kadar bari
Kuzenim yeni evliydi ,1 gün önceden aradık gelin görmeye gideceğimizi haber verdik ..
Gittik ki daha yeni uyanmış haberli olan insan ..
Ne yemek ne bişey ne hazırlık
Ev bile temizlenmemiş ,hep birlikte evi temizledik
Bu sefer yemek yapılacak 2 patates 1 domates var , üç aile gittik bu yeter diyor
Durumları da baya iyi kendi kıymaz ,elektrik gitmesin diye kek bile koymaz fırına
Sonra yengem para verdi çocukları saldı sebze vs aldırdı kendimiz yaptık yedik doyduk çok şükür akşam yemeği oldu öğle vaktiydi gittik
Anam bana misafir gelecek olsa bir gün önceden evimi temizler tatlımı hazırlığmı yapar yarına son dk işlerimi halleder,beklerim
Herkesin görgüsü farklı Cidden
2 patatesi ben tek başıma yiyorum bende mi problem var acabaÇocuklar açlıktan kırıldı evde ekmek kemirdiler yemek olana kadar
Herkes neye uğradığını şaşırdı hiç beklemiyorduk bir de yeni gelin yani insan özenir özenmeyi geç akşamdan en azından bi evini temizle ,mutafkta bulaşık duruyordu akşamıninsan utanır ya bilmiyorum ben asla asla rahat edemem ,bir de öyle cimri ki o kadar insana 2 patates yeter diyor yetmez diyoruz hala ısrar ediyor yengemde kendi verdi parayı kıymıyor diye ,gelmişiz bir de aç Kalacağımıza yedik gittik artık
Ne kadar sanatsal bir domatesli poğaça tarifiUstunde domatesi vardi pogacanin ama domates dedigim sadece bir kirmizilik aslinda
Kirk yetimin hakki var deyip domatesin sadece suyunu koymuslar herhalde
Pastaneci icinden domates demis sadece oyle bir domates
Domatesli pogacaya sadece domatesin fotografini gostermisler
Pogaca yapilirken onunden kamyonla domates gecmis oyle bir domates ajdjfj bilenler bilir
Bence bu aile alışkanlığından kaynaklanıyorKadın sizi keyifli mi ağırladı, yüzünüze güldü, anlattıklarınızi dinledi mi??
Boyle şeylerle belirleyin arkadaşınız gozundeki yerinizi. Neden yemeğe takildiniz ki? Belki sohbete daldı pilavın dibi tuttu, usttekilerden verdi size, az porsiyon olmak zorunda kaldı. Belki sulu yemeği biraz fazla bekletti,tüm suyunu çekti. Belki onlar küçük porsiyon yedigi için onlara yeterli geliyordur...
Ben yemek yapmayı çok severim ama elibol insanlardan değilim. Tam tersi,elibol insanları içten içe kinarim:) bazı insanlar var ya , her gün 'ya misafir gelirse' diye fazla fazla yemek yaparlar. Ama her gün çeşit çeşit yemek yaptiklari için kalanlar yenmeden çöpü boylar .öyle olacağına az yap bence daha iyi.
Bir de elibol , kepçe kepçe yemek koyan - bununla da gurur duyan insanlar var. Benim de öyle bir tanidigim var, bir keresinde iftara gittim,dönüşte düğmem patladı. Öyle bir tepeleme yemek doldurma aşkı.
Yani eline ne geçiyor ki o kadar yemeği yedirince? İnsanların midesine oturuyor, rahatsızlık veriyor, bir süre sonra göbek yapiyor.. bir de beğendin diye daha da çok koyarlar tabağa. Yapmissin,eline saglik. bi tadında bırak. Bırak ki tadı damağında kalsın :))
Bizim evde mesela aynı sizin misafir gibi, iki üç kaşık konur genelde yemekler. Doymayan tekrar doldurur.
Böylece ne yemekten sonra ağırlaşır iki seksen uzaniriz ne de kilo problemi yaşarız. Ananem bile bize geldikçe kilo veriyor
Poacanin domatesle iliskisini begenmeyip siz de gorusmeyi mi kestiniz, kekle intikama da ilk kez şahit oluyorumValla soyle soyliyim
Bir defasinda birine misafirlige gitmistik iki uc aile
Ev sahibi bir tabak koydu icinde kek ve pogaca vardi
Benim agzim kucuktur ama keki bi isirikta yerim ki dilimin inceligini oyle ayarlayabilmek icin baya matematik muhendisi falan olmak lazim
Kek bicakla temas bile edememis bence
Pogaca cok belli pastaneden alinmis ve kadin diyor ki elimle actim ahshdj
Ustunde domatesi vardi pogacanin ama domates dedigim sadece bir kirmizilik aslinda
Kirk yetimin hakki var deyip domatesin sadece suyunu koymuslar herhalde
Pastaneci icinden domates demis sadece oyle bir domates
Domatesli pogacaya sadece domatesin fotografini gostermisler
Pogaca yapilirken onunden kamyonla domates gecmis oyle bir domates ajdjfj bilenler bilir
Tabii anladik ki bir sikintilari varmis meger, bizimle gelen diger aileyle bir durumlari olusmus kinlenip boyle yapmislar
İnsanlar cesit cesit iste
Biz cok utanmistik
Bu kindarligi bize yapilmamasina ragmen kabul edemedigimiz icin iliskiyi kesmistik
Belki istedigi gibi hazirlayamamis da olabilir
Ne bileyim bir misafirin gelecegi zaman islerin bazen ters gider o pilavin lapa olacagi tutar vs
Keske boyle bir durum varsa aciklasa daha iyiymis tabi ama baska dikkatinizi ceken bir sey yoksa tanimaya calisin derim ajdjd
Yine de eli bol olana cok cesitle misafir agirlayana tuhaf gelmesini normal goruyorum ben.
Biz severiz ya kimseyi spazm gecirene kadar ye demiyoruz sadece evet belki çekingenlik olur diye 2 3 ısrar edilir ..Bence bu aile alışkanlığından kaynaklanıyor
Benimde elim boldur keza ailemde de öyle
Misafir gelince baya doyuracak kadar ölçüde yemek konur ayrıca ortaya da konur tekrar alınmak istenirse diye. Az koyup doymayan alır nasılsa tarzında düşünülmüyor, misafir çekinir almaz diye porsiyonlar baya doyurucu konur. Tabakta kalan yemekler ayrıştırılır pilav komşunun tavuklarına verilir vs. Genelde misafir bu bana fazla başlamadan birazını bi tabağa ayıralım artık olmasın der o şekilde devam eder. Zayıf insanlar değiliz yemeği severiz:) ama yinede misafir aç kalksın istenmez sofradan. Mesela ben diyetteyim diye misafire brokoli haşlayıp sunamam veya kola içmiyorum diye sofraya çıkarmamazlık yapamam. Herkes benim yeme düzenime uymak zorunda değil. Bu biraz da alışkanlıkla ilgili sanırım:)
Şu anda farkettim altında anlam aramayın yazacaktım. Kendisi az yiyordur, az koymuştur. Misafirlikte ikram beklemem, kim ne koyarsa onla yetinirim.Yemeği azdır, sunum yapmaya çalışmıştır, altında anlam arayın.
AhahahPoacanin domatesle iliskisini begenmeyip siz de gorusmeyi mi kestiniz, kekle intikama da ilk kez şahit oluyorum
Valla şu ülkede zayıf kalabilmem mümkün değil benimBiz severiz ya kimseyi spazm gecirene kadar ye demiyoruz sadece evet belki çekingenlik olur diye 2 3 ısrar edilir ..
Cok zengin soframiz ben bayılıyorum yemeklerimize cesitlerimize
Zeytinli poğaça tarifinin çakması olmuş bence.Ne kadar sanatsal bir domatesli poğaça tarifi
Kepçe değil kaşık
İlk kez böyle bi intikam şekli görüyorumAhahah
Yok pastaneciyi begenmedik ahdj
Oradan cikinca diger aileyi ariyorlar
Hani bu size ders olsun kivaminda bir sey deniyor yani zaten tamamen ders verme amaciyla toplastirmislar, ikrami da yemekli olmasina ragmen sözde bu sekilde yapmislar vs gibi sacma bir durum
Şoklara girmistik evet
Herkesin görgüsü farklı cidden. Ben öz ablami arayıp 'yarin seni görmeye geliyorum' diyemem mesela, hafta başından sorarım uygun mu, o da 'yok ablam sali değil perşembe gel/ bu hafta şöyle böyle - haftaya gelirsin' falan der (çalışmıyor üstelik).Ben de bi anımı anlatayım konu sahibi gelene kadar bari
Kuzenim yeni evliydi ,1 gün önceden aradık gelin görmeye gideceğimizi haber verdik ..
Gittik ki daha yeni uyanmış haberli olan insan ..
Ne yemek ne bişey ne hazırlık
Ev bile temizlenmemiş ,hep birlikte evi temizledik
Bu sefer yemek yapılacak 2 patates 1 domates var , üç aile gittik bu yeter diyor
Durumları da baya iyi kendi kıymaz ,elektrik gitmesin diye kek bile koymaz fırına
Sonra yengem para verdi çocukları saldı sebze vs aldırdı kendimiz yaptık yedik doyduk çok şükür akşam yemeği oldu öğle vaktiydi gittik
Anam bana misafir gelecek olsa bir gün önceden evimi temizler tatlımı hazırlığmı yapar yarına son dk işlerimi halleder,beklerim
Herkesin görgüsü farklı Cidden
Biz kola ve paketli meyve suyu icmeyiz. Haliyle misafire de ikram etmeyiz:) zararlı zaten, içip ne yapacaklar?Bence bu aile alışkanlığından kaynaklanıyor
Benimde elim boldur keza ailemde de öyle
Misafir gelince baya doyuracak kadar ölçüde yemek konur ayrıca ortaya da konur tekrar alınmak istenirse diye. Az koyup doymayan alır nasılsa tarzında düşünülmüyor, misafir çekinir almaz diye porsiyonlar baya doyurucu konur. Tabakta kalan yemekler ayrıştırılır pilav komşunun tavuklarına verilir vs. Genelde misafir bu bana fazla başlamadan birazını bi tabağa ayıralım artık olmasın der o şekilde devam eder. Zayıf insanlar değiliz yemeği severiz:) ama yinede misafir aç kalksın istenmez sofradan. Mesela ben diyetteyim diye misafire brokoli haşlayıp sunamam veya kola içmiyorum diye sofraya çıkarmamazlık yapamam. Herkes benim yeme düzenime uymak zorunda değil. Bu biraz da alışkanlıkla ilgili sanırım:)
Biz servis kaşığıynan yedigimiz için evde, az geldi işte.evet ama büyük kaşık servis kaşığı yani.
Bizde içmiyoruz da misafir ister diye evde kola fanta besliyoruz skdfjsjdjkBiz kola ve paketli meyve suyu icmeyiz. Haliyle misafire de ikram etmeyiz:) zararlı zaten, içip ne yapacaklar?Ama hosaf-cacik falan olur sofrada. Kuru Kuru geçmiyorsa boğazından,onu içsinler:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?