tatlim hapa istedigi zaman baslayamaz.
ben ayni hayati yaptim yanlis bilgilendirme sonucu, sonra da 2-3 ay adet olamadim cunku zamaninda baslanmadigi zaman yani adetliyken baslanmadigi zaman sonraki aylarda adet olamiyorsun. hap engelliyor. sonra adet sorunu yasayacak konu sahibinin arkadasi doktor, sokturucu hap vs bir ton ugrasacak.
lutfen yanlis bilgiler vermeyelim.
konu sahibi evlenecek olan arkadasina soyle eger adeti yakinsa adetinin ilk gunu baslasin hapa. ama adeti dugunden sonra olacaksa sakin baslamasin.
artik aciyacak falan belki ama prezervatif kullaniversinler :kedi:
ya aslinda biz boyle hap kullanabilir falan diyoruz ama onerilerimiz cok yanlis cunku her kadin once jinekoloja gitmeli, muayene olmali test yaptirmali ve dogum kontrol yonteminden herhangi birine doktorun onerisiyle baslamali.
ayriyetten benim jinekologum erkeklerinde evlenemeden once doktora sperm testi yaptirmasi gerektigini ve eger sorunlari varsa onaa gore bir yontem secmeleri gerektigini soylemisti.
hap kullanabilir anca hangi doktora gidersen git hep hap diyorlar bayan için zaten sağlık ocağına gitse yeter düşük doz söylesin işte taa jinekoloğa gerek yok ben öyle yaptım memnunum şimdi zaten bu kız jinekologdan çekinir sağlık ocağı iyi.artık adamada kondomu kullandırmak zorunda.hapın etkisi olana kadar
canım hapla ilgili bişeyi düzltmek isterim naçizane
ben de uzun süre hap kullandım
ama hapa zamanında başlamazsan 2-3 ay adet olamama gibi bişey sözkonusu değil
hapı kullandığın sürece adet olmuyorsun bu nedenle hapı 21 gün boyunca kullanıyorsun
bıraktığın gün ya da ertesi günü adet oluyorsun 7 gün ara verip yine başlıyorsun
çünkü ben evleneceğim zaman balayına kadar yani 1 ayı geçkin bir süre hapı kullandım hiç adt olmadım balayından dönüşte bırakır bırakmaz adet oldum
2-3 ay adet olmadıysan ya bünyedendir ya da hamile kalmış ama farkına varamamış olabilirsin
konu sahibi arkadaşa diyeceğim de
benim de eşim dindar bir insandı nişanlıyken namazında niyazındaydı
ama biz bile konuşuyorduk
bunlar önemli konuşulmalı bence de
yoksa nişanlı olmanın ne anlamı kaldı
ayyy biraz okudum da içim karadı nasıl tanımadığın biriyle evlenebilirsin bir de üstüne cinsellikten bahsetmeden direk olaya girebilirsin insanın ruhu var arkadaşlar sadece maddeden ibaret değiliz yahu sevmeden belli bir süre tanışıp gezip tozmadan adamın koynuna girmek ölüme eş değer gözümde. yanlış anlamayın bekarım sizin kadar iyi bilemem de bir erkek sizin doğum kontrol hapıyla korunmanız konusunda ısrar ediyor sadece kendi keyfi için sizin vücudunuza yıllarca kimyasal madde yüklemenize sebep oluyorsa o erkek sizi sevmiyordur bencildir. bunun başka açıklaması olamaz ben bir aspirin içerken bile vücuduma zarar verdiğimi düşünüyorum değil ki senelerce yükleme yapmak kimse için bu fedakarlığı yapamam açıkçası. siz de başka yöntemler önerin eşinize bence ilerde erkenden çökeceksiniz sağlığınızla oynuyorsunuz onların umru değil.[/QUOTE]
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
kızlar benim kuzenim uzun zaman hep açmak istedi bu konuları ama nişanlısının onu yanlış anlmasından çok korkmuş. aşırı çekingen biri onu ayıplayacagını düşünüyor.onlarda temas faalan sanmıyorum olsun zaten çok az görüşüyorlar . öle bi cilveleşme durumuda yok . annesine söleyemez ki böle şeleri .annesine göre zaten yaşı da gec 23 evde kalmış onlara göre.zaten yaşadıkları köyde kimse böle şeleri düşünmüor korunma falan yok herkes nerdeyse ilk geceden hamile kalıyor.
ayyy biraz okudum da içim karadı nasıl tanımadığın biriyle evlenebilirsin bir de üstüne cinsellikten bahsetmeden direk olaya girebilirsin insanın ruhu var arkadaşlar sadece maddeden ibaret değiliz yahu sevmeden belli bir süre tanışıp gezip tozmadan adamın koynuna girmek ölüme eş değer gözümde. yanlış anlamayın bekarım sizin kadar iyi bilemem de bir erkek sizin doğum kontrol hapıyla korunmanız konusunda ısrar ediyor sadece kendi keyfi için sizin vücudunuza yıllarca kimyasal madde yüklemenize sebep oluyorsa o erkek sizi sevmiyordur bencildir. bunun başka açıklaması olamaz ben bir aspirin içerken bile vücuduma zarar verdiğimi düşünüyorum değil ki senelerce yükleme yapmak kimse için bu fedakarlığı yapamam açıkçası. siz de başka yöntemler önerin eşinize bence ilerde erkenden çökeceksiniz sağlığınızla oynuyorsunuz onların umru değil.[
melis84 bence doğum kontrol hapına bu şekilde değilde evli bayan gözünden bakarsan çok daha doğru olur.çünkü en garanti korunma yöntemi ve kadın içinde erkek içinde en rahat olanı bu.yani kimyasal olması sağlığa zarar veriyor olması falan herkezce zaten biliniyor ama birde bunun evlilikte cinsellik boyutu var...:lepi:bizim çocuğumuz olana dek eşim kondomla korundu..bebek emdiği sürecede ama sonra ikimizde ikinci bir çocuk istemediğimize karar verdik ve rahat bir cinsellik yaşamak istedik dr. hapı önerdi.ve ben 5 yıldır kullanıyorum çok ta memnunummmhihoyyyt...asıl sorun bence ülkemizde halen erkeklerin cinsellikte mutlu olmasının yeterli olup,kadına sadece konu mankeni gibi davranılması...baksanıza kızcağız ilk gece ne yaşayacağını ne yapacağını bilmediği bir adamla evleniyor:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?