- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
Ay ben de o kiz oglan kiz soz obegi nerden geliyor diye merak ederdim hep, sen cozmussun olayi.Gercekten cok garip bir soz obegi, nerden geliyor kiz oglan kiz? Hani bakire anlamina geliyor da kiz oglan kiz nasil bir ifade tarzi, o ortadaki oglan ne alaka?
nasıl mı her seferinde herkesin içinde bunu yapması hoş mu? insanın parası yoksa bile herkesin içinde param yok demeye çekinir. her fırsatta bizi gözetliyor para için..Yani nasıl kullanılmak hissi uyandırabilir bir kahve .
Beni kardeşim uçak biletimi alırmısın diye bile arar,ama ne ben,nede eşim kardeşimin beni kullanacağını aklımızdan bile geçirmeyiz.
İnsan kardeşinden,ekmek,kahve veya dolmuş parasıda isteyemeyecekse insanlık ölmüş ya.
kadın demesi değilde kızlıktan kadınlığa geçişi ima etttiği için sorunNe var ki kadın kelimesinde, karın denmesinde?
Yahu siz nikahlanırken karı-koca ilan edilmediniz mi?
Nikah memuruna da atarlansaydınız karı değil eş diyeceksin diye...
kızın demesini istiyor sanırımYa hic gulecegim yoktu guldum Allah da seni guldursun
Karisi degil misin sen o adamin? Karin diyor? Ne desin?
Dışarı çıkarken ''abla bi bakarmısın der'' kapının önünde söyler param yok diye.nasıl mı her seferinde herkesin içinde bunu yapması hoş mu? insanın parası yoksa bile herkesin içinde param yok demeye çekinir. her fırsatta bizi gözetliyor para için..
Bulut olsam da nerelerden nem kapsam sendromu galiba:)kadın demesi değilde kızlıktan kadınlığa geçişi ima etttiği için sorun
Yani nasıl kullanılmak hissi uyandırabilir bir kahve .
Beni kardeşim uçak biletimi alırmısın diye bile arar,ama ne ben,nede eşim kardeşimin beni kullanacağını aklımızdan bile geçirmeyiz.
İnsan kardeşinden,ekmek,kahve veya dolmuş parasıda isteyemeyecekse insanlık ölmüş ya.
yok ben size bu konuda hak veriyorum, tabii ki istenebilir ama üslubunca.benim anlatmak istediğim çok farklı ama başka yerlere çekildi maalesef. herkesin içinde pirinç yok git al, ekmek yok git al bu tarz şeyleri ben kendi ailemde görmedim. olmaması ayıp değil ama herkesin içinde istemesi tuhaf..
Bu çok ayıp, şakayla karışık söylenir ama sizi rahatsız ettiğine göre şaka safhasını aşmış.eşimle konuşurken bile senin karın, karında vs böyle konuşuyor maalesef
eşinizin ailesi size karı mı diyor?Ne var ki kadın kelimesinde, karın denmesinde?
Yahu siz nikahlanırken karı-koca ilan edilmediniz mi?
Nikah memuruna da atarlansaydınız karı değil eş diyeceksin diye...
kadın demesi değilde kızlıktan kadınlığa geçişi ima etttiği için sorun
siz de istiyorsunuz demek ki baya alındınız üstünüze. istenicek şey var, istenmiycek şeyler var. gitsin eşinden istesin. biz kimseden birşey istemiyoruz ki..Dışarı çıkarken ''abla bi bakarmısın der'' kapının önünde söyler param yok diye.
Gıcık olmaya yer arıyor gibisiniz .
Tamam sevmeyebilirsiniz,ama bir kardeşin diğerinden yol parası istemesine de karışmayın yahu,başka bahane bulun.
Sizinle evlendi diye anası,bacısı bir bardak su istese vermesin mi adam?
eşinizin ailesi size karı mı diyor?
eşi veya eşin denmesinden yanayım.
Benm eşimide zamanınds abileri cok ezmiş cok kullanmıs. 1 yılımızın dolmasına bir ay kaldı. Bir yandan kendi bir yandan onların esimin basına actıgı borcları ödemeye calısıyoruz. Baslarda Senin dedigin gibi yok onu al yok bunu al para ver fln. Bizimde durumumuz sıkısık. Bende havalı gelinim yabancı gelinim cadoloz gelinim yani arkamdan söylenenler bunlar. Ben biraz diş gösteriyorum söylenmeye basladım cokta karısıyolardı ama artık eskisi gibi isteyemiyolar. Cesaret edemiyolar lafımı sakınmadıgım icin ama sevmiyolarda beni umrumdada degil ztn yani yalnz sen degilsin canım insanlar gercekten cok menfaatçiMerhabalar,
26 yaşındayım ve 10 aylık evliyim. görümcem evlendiğim günden bu yana bana kadın diye hitap ediyor. sanki kızlıktan kadınlığa geçişi ima eder gibi...mesela küçük çocuğu var, benimle uğraşır arada eline ne geçerse fırlatır. çocuğuna der ki rahat bırak kadını gibi gibi... ben mi abartıyorum evlendiğim ilk günden beri kadın demeye başladı. bana çok tuhaf geliyor. bir de ne zaman beni görse kilo almışsın deyip duruyor, halbu ki kilo falan almadım. alsam kendimde kabul ederim. bir de sürekli eşimden birşeyler talep eder evine gittiğimizde herkesin içinde söyler yabancı olsa da evdekiler kahve sigara aldırır, ekmek aldırır hiç düşünmez parası var mı yok mu. bizde zor durumdayız ev kredisi artı başka borçlarımızda var.ben görümcemden hiçbir şey görmedim, nişanımda dahi hediyesi olmadı evime de aynı şekilde. ayrıca nişan takısı bana kalacağı için takı takmadığını dahi duydum. kız tarafına kalıyor o yüzden takmıycam dediğini biliyorum.. çok şükür ki bende eşimde çalışıyoruz ama gün geliyor 5 tl ye muhtaç oluyoruz. bunu kendisi de gayet iyi biliyor. hatta bi akrabanın düğününde eşimden herkesin içinde yol parası istemiş.(eşimin sadece kendi yol parası varmış cebinde) eşim çok bozulmuştu bu duruma. sizce ben mi abartıyorum. her seferinde menfaatçi olması ve bu tarz kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor maalesef...
nişanlı veya sözlüyken hitap eden insan evlendikten sonra kadın demeye başladı herkesin içinde burdan anladımbunu nasıl anlayabildiniz peki ? siz bence bahane arıyorsunuz ki bahane aramak istedıkten sonra bulunur
Evet boş zamanlarımda kardeşlerimden ekmek isterim bensiz de istiyorsunuz demek ki baya alındınız üstünüze. istenicek şey var, istenmiycek şeyler var. gitsin eşinden istesin. biz kimseden birşey istemiyoruz ki..
nişanlı veya sözlüyken hitap eden insan evlendikten sonra kadın demeye başladı herkesin içinde burdan anladım
Babanızın konuşmasını takdir ettim. Her aile büyükleri bu tarz konuşmaları yapsa da aileye sonradan giren bireylere saygı duyulsa, aralarında yer açılsa.
Konu sahibi arkadaşın da, öyle masumca ablası arayıp ta gelirken su, ekmek v.s alın demesine kızdığını zannetmiyorum. İçinde fesatlık, kıskançlık olmayan hiçbir insan böyle bir şeye kızmaz. Görümcesinin yaptıkları, kullanılmak hissini veriyor artık demekki. Kadın kelimesi de, sadece çocuğuna kadını rahat bırak demesinde hiçbir sorun yok; ama mesela eşinizle konuşurken senin karın ya da karına söyle falan diye hitaplarda bulunuyorsa çirkin bir davranış.
Öyle öyle memleketim diye demiyorum ama maalesef öyleKayseri dedin hemen yazayım dedim..Eşim Kayseri'li senede 1kez gideriz ilk gören aaaaaa kilo almışsın olur .Hey Allahım ne cinsler kendilerini de görsen duba gibiler yani yorum yapacak en son kişiler..Demek memleketin huyu böyleymiş:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?