evlendiğim günden beri kadın diye hitap eden görümcem

hahaha çözdüm baksana o aradaki y den geliyor çok komik ya erkeklik üstün sıfattır ya bunların gözünde ondandır heralde erkek gibi kız derler ya

Ne var ki kadın kelimesinde, karın denmesinde?
Yahu siz nikahlanırken karı-koca ilan edilmediniz mi?
Nikah memuruna da atarlansaydınız karı değil eş diyeceksin diye...

nasıl mı her seferinde herkesin içinde bunu yapması hoş mu? insanın parası yoksa bile herkesin içinde param yok demeye çekinir. her fırsatta bizi gözetliyor para için..

nasıl mı her seferinde herkesin içinde bunu yapması hoş mu? insanın parası yoksa bile herkesin içinde param yok demeye çekinir. her fırsatta bizi gözetliyor para için..
Dışarı çıkarken ''abla bi bakarmısın der'' kapının önünde söyler param yok diye.
Gıcık olmaya yer arıyor gibisiniz .
Tamam sevmeyebilirsiniz,ama bir kardeşin diğerinden yol parası istemesine de karışmayın yahu,başka bahane bulun.
Sizinle evlendi diye anası,bacısı bir bardak su istese vermesin mi adam?

Yazdığım gibi ekmek, su, kahve, bilet istenebilir tabiî ki. Bunu sadece kıskanç ve fesat insanlar kıskanır. Hani bazı insanlar vardır ya parası olsa da karşı tarafa aldırmak ister, insanları kullanmayı sever, anladığım kadarıyla konu sahibi nin görümcesi öyle biri sanırım.

yok ben size bu konuda hak veriyorum, tabii ki istenebilir ama üslubunca.
Kenara çekersin kimseye duyurmadan istersin ayrıca evin tüm genel gideri de istenmez.
Acil bir durum söz konusudur abi şunu alır mısın denir.
Yada kahvesi yoksa çay demlesin gibi, birde eşinden neden istemiyor onu anlamadım.

eşimle konuşurken bile senin karın, karında vs böyle konuşuyor maalesef
Bu çok ayıp, şakayla karışık söylenir ama sizi rahatsız ettiğine göre şaka safhasını aşmış.
Senin karın ne demek, sizin bir adınız var.
Bir daha böyle bir ifade kullandığında benim adım var, kardeşinle evlenmeden öncede vardı şimdide var.
Kişiler benden bahsederken ismimle anılmak isterim dersin olmaz mı?

Birde bazı arkadaşlar size fazlaca yüklenmiş bence abartmışlar, hırsızın hiç mi suçu yok?

siz de istiyorsunuz demek ki baya alındınız üstünüze. istenicek şey var, istenmiycek şeyler var. gitsin eşinden istesin. biz kimseden birşey istemiyoruz ki..

Benm eşimide zamanınds abileri cok ezmiş cok kullanmıs. 1 yılımızın dolmasına bir ay kaldı. Bir yandan kendi bir yandan onların esimin basına actıgı borcları ödemeye calısıyoruz. Baslarda Senin dedigin gibi yok onu al yok bunu al para ver fln. Bizimde durumumuz sıkısık. Bende havalı gelinim yabancı gelinim cadoloz gelinim yani arkamdan söylenenler bunlar. Ben biraz diş gösteriyorum söylenmeye basladım cokta karısıyolardı ama artık eskisi gibi isteyemiyolar. Cesaret edemiyolar lafımı sakınmadıgım icin ama sevmiyolarda beni umrumdada degil ztn yani yalnz sen degilsin canım insanlar gercekten cok menfaatçi

nişanlı veya sözlüyken hitap eden insan evlendikten sonra kadın demeye başladı herkesin içinde burdan anladım

bence gercekten fazlaca takıntılısınız inanın zararı büyük olur size biraz rahat olmaya çalışın yani kadın dese ne olur adınızla hitap etse ne olur tamam bu durumdan rahatsız olabilirsiniz uyarın o zaman illa her söylenenden bir mana bir ima cıkarmaya calısmayın

Ben açıkçası ekmekle ,kahveyle, yol parası ile kullanıldığını hissediyorsa ben görümcede değil, eşin de bir tuhaflık ararım...Kahve isteyerek mi kullanıyor anlamadım...Verdiği örneklere göre görümcesi sanki benim evimin faturası öde,yok kiramı öde,telefon istemiş gibi tepkiler vermiş... Bir ekmek nedir ya bunu lafı sözü olmaz...Zaten misafir gittiğimiz yere birşeyler götürmezmiyiz... Bunda kullanılacak birşey göremedim...Eğer bir ekmek almakla kullanıldıgını hissediyorlarsa gitmesinler araya mesafe koysunlar kullanılmasınlar.... Bana konu sahibinin taktıgı şeyler yersiz geldi bırak kardeşimi, ben sıradan bir arkadaşıma bile giderken birşey isterse ikiletmem parada beklemem...Böyle yapıncada kendimi kullanılmışda hissetmem... Ben dışardaysam kardeşim abla sigaram yok alırmısın, alışveriş merkezine giderim şurdan parfümüm yok al der... Bana parayı verse bile almam oda benden almaz ne abim ne kardeşim... Ben kardeşimden bu kadar ufacık şeyler için paramı bekleyim...Görümcenin istekleri okadar normal hayatda komşumuzdan bile isteyebilecegimiz şeyler sanki bana dünyayı istedi kullanılıyor hissi verdi...

Öyle öyle memleketim diye demiyorum ama maalesef öyle

Reactions: ZOE
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…