Resmi nikahta da eş denmesi lazım aslında, bu "karı-koca" kelime öbeği kalkmıştı ama işte uygulamada maalesef kolaya kaçıyoruz.Evet karını da al gel derler misal.
Resmi nikahta bile karı-koca deniyor nesi anormal?
Hımmm bi düşünelimbu durumda 60 yaşında hiç evlenmeyen bir teyze kızcağız mı oluyor, kadıncağız mı?
peki herşey karşılıklıdır. eşim veya ben görümcemden birşey istesek yok diyor ya da sallıyor bizi. her seferinde bizi kullanması hoşumuza gitmiyor. ben kendi ablamda yapsa ki yapmıyor kızarım. iyi niyetli istemek başka ama kullanmak başka. ayrıca herkese karşı öyle. istenmeyecek şeyleri bile istiyor minnet ediyor.Ben açıkçası ekmekle ,kahveyle, yol parası ile kullanıldığını hissediyorsa ben görümcede değil, eşin de bir tuhaflık ararım...Kahve isteyerek mi kullanıyor anlamadım...Verdiği örneklere göre görümcesi sanki benim evimin faturası öde,yok kiramı öde,telefon istemiş gibi tepkiler vermiş... Bir ekmek nedir ya bunu lafı sözü olmaz...Zaten misafir gittiğimiz yere birşeyler götürmezmiyiz... Bunda kullanılacak birşey göremedim...Eğer bir ekmek almakla kullanıldıgını hissediyorlarsa gitmesinler araya mesafe koysunlar kullanılmasınlar.... Bana konu sahibinin taktıgı şeyler yersiz geldi bırak kardeşimi, ben sıradan bir arkadaşıma bile giderken birşey isterse ikiletmem parada beklemem...Böyle yapıncada kendimi kullanılmışda hissetmem... Ben dışardaysam kardeşim abla sigaram yok alırmısın, alışveriş merkezine giderim şurdan parfümüm yok al der... Bana parayı verse bile almam oda benden almaz ne abim ne kardeşim... Ben kardeşimden bu kadar ufacık şeyler için paramı bekleyim...Görümcenin istekleri okadar normal hayatda komşumuzdan bile isteyebilecegimiz şeyler sanki bana dünyayı istedi kullanılıyor hissi verdi...
Resmi nikahta da eş denmesi lazım aslında, bu "karı-koca" kelime öbeği kalkmıştı ama işte uygulamada maalesef kolaya kaçıyoruz.
Hımmm bi düşünelimZor yerden sordun
Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ama karı kelimesini bir hitap şekli olarak yakıştırmıyorum. Ben kendimi karı olarak değil kadın olarak tanımlarım açıkçasıKarı-koca bana çirkin gelmiyor şahsen. Neden olması lazım ki?
Ben açıkçası ekmekle ,kahveyle, yol parası ile kullanıldığını hissediyorsa ben görümcede değil, eşin de bir tuhaflık ararım...Kahve isteyerek mi kullanıyor anlamadım...Verdiği örneklere göre görümcesi sanki benim evimin faturası öde,yok kiramı öde,telefon istemiş gibi tepkiler vermiş... Bir ekmek nedir ya bunu lafı sözü olmaz...Zaten misafir gittiğimiz yere birşeyler götürmezmiyiz... Bunda kullanılacak birşey göremedim...Eğer bir ekmek almakla kullanıldıgını hissediyorlarsa gitmesinler araya mesafe koysunlar kullanılmasınlar.... Bana konu sahibinin taktıgı şeyler yersiz geldi bırak kardeşimi, ben sıradan bir arkadaşıma bile giderken birşey isterse ikiletmem parada beklemem...Böyle yapıncada kendimi kullanılmışda hissetmem... Ben dışardaysam kardeşim abla sigaram yok alırmısın, alışveriş merkezine giderim şurdan parfümüm yok al der... Bana parayı verse bile almam oda benden almaz ne abim ne kardeşim... Ben kardeşimden bu kadar ufacık şeyler için paramı bekleyim...Görümcenin istekleri okadar normal hayatda komşumuzdan bile isteyebilecegimiz şeyler sanki bana dünyayı istedi kullanılıyor hissi verdi...
aynen bahsettiğiniz gibi. kendimi ifade edemedim, farklı yerlere çekildi. görümcem bizim almamızı beklemeden zaten kendisi taleplerini iletiyor. istersem alırım, istemesem almam. ama her defasında bizi kullanması hoşumuza gitmiyor.Konu sahibinin birikmişlikleri var bence bu konuda. Yazdıklarınızda haklısınız. Ben ablama, abime…. Gideyim onlar bana söylemeden ben genelde ekmek, v.s alırım zaten, Mesela ben dün akşam işten eve giderken komşum aradı, pazara uğrayacağım istediğin bişey var mı diye sordum. Kendiside benden bir şeyler istedi. Ben istediklerini aldım, yanına da gönlümden koptu meyve aldım ve hiçbirinin ücretini almadım almamda. Yaptığım iyiliği anlatmak istemedim yanlış anlaşılmasın. Komşuya bile (hiçbir kan bağı yokken) alınabilir demek istiyorum. Konu sahibi, görümcesinin art niyetli olduğunu anlatmak istiyor sanırım.
kesinlikle katılıyorum size. eşime bile benden bahsederken karın diyor. herkesin içinde bana kadın diyor. ismim var benim sonuçtaHerkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ama karı kelimesini bir hitap şekli olarak yakıştırmıyorum. Ben kendimi karı olarak değil kadın olarak tanımlarım açıkçası
Merhabalar,
26 yaşındayım ve 10 aylık evliyim. görümcem evlendiğim günden bu yana bana kadın diye hitap ediyor. sanki kızlıktan kadınlığa geçişi ima eder gibi...mesela küçük çocuğu var, benimle uğraşır arada eline ne geçerse fırlatır. çocuğuna der ki rahat bırak kadını gibi gibi... ben mi abartıyorum evlendiğim ilk günden beri kadın demeye başladı. bana çok tuhaf geliyor. bir de ne zaman beni görse kilo almışsın deyip duruyor, halbu ki kilo falan almadım. alsam kendimde kabul ederim. bir de sürekli eşimden birşeyler talep eder evine gittiğimizde herkesin içinde söyler yabancı olsa da evdekiler kahve sigara aldırır, ekmek aldırır hiç düşünmez parası var mı yok mu. bizde zor durumdayız ev kredisi artı başka borçlarımızda var.ben görümcemden hiçbir şey görmedim, nişanımda dahi hediyesi olmadı evime de aynı şekilde. ayrıca nişan takısı bana kalacağı için takı takmadığını dahi duydum. kız tarafına kalıyor o yüzden takmıycam dediğini biliyorum.. çok şükür ki bende eşimde çalışıyoruz ama gün geliyor 5 tl ye muhtaç oluyoruz. bunu kendisi de gayet iyi biliyor. hatta bi akrabanın düğününde eşimden herkesin içinde yol parası istemiş.(eşimin sadece kendi yol parası varmış cebinde) eşim çok bozulmuştu bu duruma. sizce ben mi abartıyorum. her seferinde menfaatçi olması ve bu tarz kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor maalesef...
ne desin kadınMerhabalar,
26 yaşındayım ve 10 aylık evliyim. görümcem evlendiğim günden bu yana bana kadın diye hitap ediyor. sanki kızlıktan kadınlığa geçişi ima eder gibi...mesela küçük çocuğu var, benimle uğraşır arada eline ne geçerse fırlatır. çocuğuna der ki rahat bırak kadını gibi gibi... ben mi abartıyorum evlendiğim ilk günden beri kadın demeye başladı. bana çok tuhaf geliyor. bir de ne zaman beni görse kilo almışsın deyip duruyor, halbu ki kilo falan almadım. alsam kendimde kabul ederim. bir de sürekli eşimden birşeyler talep eder evine gittiğimizde herkesin içinde söyler yabancı olsa da evdekiler kahve sigara aldırır, ekmek aldırır hiç düşünmez parası var mı yok mu. bizde zor durumdayız ev kredisi artı başka borçlarımızda var.ben görümcemden hiçbir şey görmedim, nişanımda dahi hediyesi olmadı evime de aynı şekilde. ayrıca nişan takısı bana kalacağı için takı takmadığını dahi duydum. kız tarafına kalıyor o yüzden takmıycam dediğini biliyorum.. çok şükür ki bende eşimde çalışıyoruz ama gün geliyor 5 tl ye muhtaç oluyoruz. bunu kendisi de gayet iyi biliyor. hatta bi akrabanın düğününde eşimden herkesin içinde yol parası istemiş.(eşimin sadece kendi yol parası varmış cebinde) eşim çok bozulmuştu bu duruma. sizce ben mi abartıyorum. her seferinde menfaatçi olması ve bu tarz kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor maalesef...
yazdıklarınıza çok güldüm :) biliyor elbet herkes fakat laf içinde ima hoşuma gitmiyor ben yakıştırmıyorum kendime kadın-karı kelimelerini.Hayir bir de o kadin kelimesinde cinsel bir ima olsa ne yazar? Konu sahibesi evli barkli bir kadin, bakire olmasi mi bekleniyor da? Kocasiyla kardes kardes mi yatacakti? Hadi diyelim ki evlenmeden cinsellik ayip, evlendikten sonra da mi ayip da evli kadinlar kendilerine kadin denmesini bu kadar onur meselesi yapiyorlar? '3 cocuk dogurdum hala bakireyim, dusunun artik nasil namusluyum' gibi bir sey mi bu da?
Konu sahibesi arkadasim herkes kocanla sevistigini biliyor, istedigin kadar inkar et, gorumcen de biliyor.
Konu sahibinin birikmişlikleri var bence bu konuda. Yazdıklarınızda haklısınız. Ben ablama, abime…. Gideyim onlar bana söylemeden ben genelde ekmek, v.s alırım zaten, Mesela ben dün akşam işten eve giderken komşum aradı, pazara uğrayacağım istediğin bişey var mı diye sordum. Kendiside benden bir şeyler istedi. Ben istediklerini aldım, yanına da gönlümden koptu meyve aldım ve hiçbirinin ücretini almadım almamda. Yaptığım iyiliği anlatmak istemedim yanlış anlaşılmasın. Komşuya bile (hiçbir kan bağı yokken) alınabilir demek istiyorum. Konu sahibi, görümcesinin art niyetli olduğunu anlatmak istiyor sanırım.
peki herşey karşılıklıdır. eşim veya ben görümcemden birşey istesek yok diyor ya da sallıyor bizi. her seferinde bizi kullanması hoşumuza gitmiyor. ben kendi ablamda yapsa ki yapmıyor kızarım. iyi niyetli istemek başka ama kullanmak başka. ayrıca herkese karşı öyle. istenmeyecek şeyleri bile istiyor minnet ediyor.
"şşşt karı baksana" demekle "karımla geziyoruz" arasında fark var.Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ama karı kelimesini bir hitap şekli olarak yakıştırmıyorum. Ben kendimi karı olarak değil kadın olarak tanımlarım açıkçası
Ben ne zaman Kayseri'ye gitsem aynı muhabbet .Kilo almışsın kilo almışsın .Alsam da diyorlar almasam da .Boş insanlar çünkü .O bir şey değil de diyenleri bir görmeniz lazım .Hepsi de turşu fıçısı gibi münarek .Laf olsun torba dolsun işte .
yazdıklarınıza çok güldüm :) biliyor elbet herkes fakat laf içinde ima hoşuma gitmiyor ben yakıştırmıyorum kendime kadın-karı kelimelerini.
Böyle bir ayrım varsa da konu sahibi kadın yani kaçarı yok :)Evlenmis barklanmissiniz, ne diyecek ki? Ben de size "gel kadin, git kadin" diyor zannettim. Ayrica kadin ve kiz kelimesinin arasindaki farki ogrenmek isteyenler tdk'ye bakabilirler. Arada bekaret veya evlilik farki var. Kabul etmeseniz de var. Kiz, disi cocuk, cinsel iliskide bulunmamis disi diye gecer. Kadin ise evlenmis kiz olarak gecer, bayan anlaminda da kullanilir. Kabul etmeseniz de kelimede boyle bir ayrim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?