evlendiğim günden beri kadın diye hitap eden görümcem

bu durumda 60 yaşında hiç evlenmeyen bir teyze kızcağız mı oluyor, kadıncağız mı?

Evet karını da al gel derler misal.
Resmi nikahta bile karı-koca deniyor nesi anormal?
Resmi nikahta da eş denmesi lazım aslında, bu "karı-koca" kelime öbeği kalkmıştı ama işte uygulamada maalesef kolaya kaçıyoruz.

bu durumda 60 yaşında hiç evlenmeyen bir teyze kızcağız mı oluyor, kadıncağız mı?
Hımmm bi düşünelimZor yerden sordun

Ben şu evlenmeden önce "kız" evlendikten sonra "kadın" olayını anlamıyorum ya ben bekarsam da kadınım evliysem de, sonuçta yetişkin insanlarız ve iki farklı cins var: Kadın ve erkek. Erkek olmadığıma göre kadınım bu kadar basit. Kız kelimesi bence en fazla 18e kadar kullanılabilir o da reşit olmadığını için olabilir. "Liseli genç kız" gibi...

Kadın demesi hoş değil herkesin bir ismi var sen ona görümce bozuntusu diye hitap etsen hoşuna gider mi ,
yılışık ve rahat bir tip anlattığın gibiyse , benimde erkek kardeşim var bize geirken ekmek al, sigara al şuna al dediğimi hiç hatırlamadım , ya madem yemeğe davet ediyorsun eksiksiz hazırla
bazıları emir vermeyi çok sever
.emir vermesze o gün kendini mutsuz hisseder , sigara istemeside hoş değil sigara keyfi bir durum , keyfini süreceksen kendin git al veya eşine aldır ,

bazıları insan kullanmayı seviyor

sürekli emir modunda

peki herşey karşılıklıdır. eşim veya ben görümcemden birşey istesek yok diyor ya da sallıyor bizi. her seferinde bizi kullanması hoşumuza gitmiyor. ben kendi ablamda yapsa ki yapmıyor kızarım. iyi niyetli istemek başka ama kullanmak başka. ayrıca herkese karşı öyle. istenmeyecek şeyleri bile istiyor minnet ediyor.

Resmi nikahta da eş denmesi lazım aslında, bu "karı-koca" kelime öbeği kalkmıştı ama işte uygulamada maalesef kolaya kaçıyoruz.

Hımmm bi düşünelimZor yerden sordun

Karı-koca bana çirkin gelmiyor şahsen. Neden olması lazım ki?

Karı-koca bana çirkin gelmiyor şahsen. Neden olması lazım ki?
Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ama karı kelimesini bir hitap şekli olarak yakıştırmıyorum. Ben kendimi karı olarak değil kadın olarak tanımlarım açıkçası

Konu sahibinin birikmişlikleri var bence bu konuda. Yazdıklarınızda haklısınız. Ben ablama, abime…. Gideyim onlar bana söylemeden ben genelde ekmek, v.s alırım zaten, Mesela ben dün akşam işten eve giderken komşum aradı, pazara uğrayacağım istediğin bişey var mı diye sordum. Kendiside benden bir şeyler istedi. Ben istediklerini aldım, yanına da gönlümden koptu meyve aldım ve hiçbirinin ücretini almadım almamda. Yaptığım iyiliği anlatmak istemedim yanlış anlaşılmasın. Komşuya bile (hiçbir kan bağı yokken) alınabilir demek istiyorum. Konu sahibi, görümcesinin art niyetli olduğunu anlatmak istiyor sanırım.

aynen bahsettiğiniz gibi. kendimi ifade edemedim, farklı yerlere çekildi. görümcem bizim almamızı beklemeden zaten kendisi taleplerini iletiyor. istersem alırım, istemesem almam. ama her defasında bizi kullanması hoşumuza gitmiyor.

Herkesin kendi düşüncesi tabii saygı duyarım ama karı kelimesini bir hitap şekli olarak yakıştırmıyorum. Ben kendimi karı olarak değil kadın olarak tanımlarım açıkçası
kesinlikle katılıyorum size. eşime bile benden bahsederken karın diyor. herkesin içinde bana kadın diyor. ismim var benim sonuçta

En nefret ettigim insan tarzi. Ben de kadin kelimesinden nefret ediyorum. Resmen bende bir takıntı. Gorumcenin terbiyesizligini ona anlatip rahatsiz oldugunuzu, bir daha böyle yapmamasi gerektiğini soyleyeceksiniz...

ne desin kadın
kadınsın işte adam mı desin
hey allahım ya takıldığınız şeylere bakın

yazdıklarınıza çok güldüm :) biliyor elbet herkes fakat laf içinde ima hoşuma gitmiyor ben yakıştırmıyorum kendime kadın-karı kelimelerini.

Art niyetli oldugunu anlatmak istiyorsa bu ufacık maddiyatla

Herkese karşı böyleyse ,rahatsız oluyorsanız , art niyetli olduğunu düşünüyorsanız o zaman aranıza o mesafeyi koyacaksınız. Bu kadar basit... ( ben yinede söyleyim kardeş arasında böyle şeylerin lafı olmamalı ) Ekmek istediğine göre yemekli felan gidiyorsunuz anlaşılan yemekli felan gitmiyeceksiniz ayak üstü bayram da seyranda gideceksiniz...Sorun ortadan kalkar kullanılmamış olursunuz sizde....

Evlenmis barklanmissiniz, ne diyecek ki? Ben de size "gel kadin, git kadin" diyor zannettim. Ayrica kadin ve kiz kelimesinin arasindaki farki ogrenmek isteyenler tdk'ye bakabilirler. Arada bekaret veya evlilik farki var. Kabul etmeseniz de var. Kiz, disi cocuk, cinsel iliskide bulunmamis disi diye gecer. Kadin ise evlenmis kiz olarak gecer, bayan anlaminda da kullanilir. Kabul etmeseniz de kelimede boyle bir ayrim var.

"şşşt karı baksana" demekle "karımla geziyoruz" arasında fark var.

O neden biliyor musun ? İlk evlendiğinde zayıf oluyorsun ya...Kıskanıp içlerinden hıh birkaç seneye görürüz onu diyorlar.
Sonra her gittiğinde azıcık kilolu görseler hemen sevinip belirtiyorlar.
Oh bu da bizim gibi oldu diye :))))

yazdıklarınıza çok güldüm :) biliyor elbet herkes fakat laf içinde ima hoşuma gitmiyor ben yakıştırmıyorum kendime kadın-karı kelimelerini.

Canim bence kadin cok cok guzel bir kelime. Bizim toplumuzda kadin olmak degersizlestirildigi icin, kadina birey olarak saygi duyulmadigi, kadin kisitlandigi icin kadinlar kadinliklarindan utanarak buyuyorlar. Kadin kelimesi cok guzel bir hitap bence, ben utanilacak bir sey goremiyorum tam tersi mutlu oluncak bir sey. Ne guzel iste seviyorsun sevisiyorsun hem de nikahli kocanla. Takma kafana bu kadar :) Hayat ne guzel ,ne gerek var mutsuz olmaya . Bak sana Tanju Okan'dan Kadınım sarkisini yolluyorum.

Böyle bir ayrım varsa da konu sahibi kadın yani kaçarı yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…