- 9 Ağustos 2010
- 2.054
- 1.400
- 248
Kizliktan kadinliga gecis tam olarak nasil oluyor? Benim bildigim XX esey kromozonuna sahip vajinasi olan tum insanlar kadindir. Dunyada iki cinsiyet vardir: Biri kadin biri erkek . Kadin dogariz, kadin yasariz, kadin ölürüz.Ben de çok rahatsız olurdum,kızlıktan kadınlığa geçiş gibi olmuş sanki o manada demiş gibi, zaten kadın bayan kelimelerini kaba buluyorum eskiden hatun diyorlarmış şimdi de deseler ya
Ne kadar güzel bir davranış eve yeni girenleri ailenin reisi kabul etmiş ve sizde edeceksiniz demiş takdir ettim.Benim nişanlandığımda ve abimin evlendiğinde babamın beni ve kardeşlerimi karşına alıp, siz kardeşsiniz cansınız... Ailemiz genişliyor yeni insanlar girdi onları da kardeşiniz gibi benimseyin... Siz kardeşsiniz bunu unutmayın, anılarınızı ,yaşadıklarınızı unutmayın... Ailemize yeni katılanları da yer acın yanınızda ,onları sevin kendiniz gibi görün demişdi... Adamın ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum ( aa babama adam dedim ) yılların tecrübesi o yüzden konuşma gereği duymuş demek ki...
Görümcenizin tavırlarında biraz haset sezinledim, bu durumu kv ile aranız iyiyse onunla paylaşabilirsiniz yine de takmayın derim.Merhabalar,
26 yaşındayım ve 10 aylık evliyim. görümcem evlendiğim günden bu yana bana kadın diye hitap ediyor. sanki kızlıktan kadınlığa geçişi ima eder gibi...mesela küçük çocuğu var, benimle uğraşır arada eline ne geçerse fırlatır. çocuğuna der ki rahat bırak kadını. ben mi abartıyorum evlendiğim ilk günden beri kadın demeye başladı. bana çok tuhaf geliyor. ben mi abartıyorum sizce? bir de ne zaman beni görse kilo almışsın deyip duruyor, halbu ki kilo falan almadım. alsam kendimde kabul ederim. bir de sürekli eşimden birşeyler talep eder evine gittiğimizde kahve sigara aldırır, ekmek aldırır hiç düşünmez parası var mı yok mu. bizde zor durumdayız ev kredisi artı başka borçlarımızda var.ben görümcemden hiçbir şey görmedim, nişanımda dahi hediyesi olmadı evime de aynı şekilde. çok şükür bende eşimde çalışıyoruz ama gün geliyor 5 tl ye muhtaç oluyoruz. bunu kendisi de gayet iyi biliyor. hatta bi akrabanın düğününde eşimden herkesin içinde yol parası istemiş. eşim çok bozulmuştu bu duruma. sizce ben mi abartıyorum. her seferinde menfaatçi olması ve bu tarz kelimeler kullanması beni rahatsız ediyor maalesef...
sizin durumunuz karşılıklı fakat ben böyle taleplerde hiç bulunmadım bulunmuyorumda. alışkanlık haline geldiği için sinirleniyorum. bizim durumumuzu biliyor, bildiği halde beklenti içindeKadın lafı ağız alışkanlığındandır diye düşünüyorum ayrıca abiden yada kardeşten bir şey istemek neden ayıp olsun?
Benim bekar abim var sık sık gider geliriz o da benden gerektiğinde bir şeyler ister bende ondan isterim.
Geçenlerde su almayı unutmuşuz abimi aradım abi gel oturalım gelirkende bir şişe su alır mısın diye.
Yine bir gün işten gelirken para çekmeye üşendim nasılsa bir şey lazım değil yarın çekerim diye düşündüm, cebimde bir kaç lira bozuk para vardı sadece eve bir gittim su yok.
Param olmadığını unutmuşum sucuyu aradım su söyledim sonradan aklıma geldi aa abi sende para var mı dedim abim çıkarttı verdi.
Yada ben onlara gideceğim zaman arar bir şey lazım mı diye sorarım eksik varsa söyler.
Ekmek al, dondurma al, canım çikolata istedi, kola al v.s. sorun etmeyiz.
Aynı şekilde eşimin kardeşi evli ona gideceğimiz zamanda arar sorarız yada onlar arayıp abi gelirken ekmek alır mısın v.s. derler.
Geçen hafta eltimin evlilik yıldönümüydü evde hazırlık yapmış küçük çocuğu da var bende aradım bir şeye ihtiyacın var mı eve geçmeden bırakayım diye sordum isteseydi de alır bırakırdım.
bunu beğenmedim işte, böyle bir durumda asla kimseye çaktırmam.herkesin içinde git al diyor birde evinde kahve yoksa neden kahve yapayım diyor size ben bunda artniyet arıyorum.. kahvesi yok tamam aldırsın ama kenara çeksin kardeşini param yok desin. herkesin içinde söylüyor bunu hoş mu?
benim anlatmak istediğim çok farklı ama başka yerlere çekildi maalesef. herkesin içinde pirinç yok git al, ekmek yok git al bu tarz şeyleri ben kendi ailemde görmedim. olmaması ayıp değil ama herkesin içinde istemesi tuhaf..bunu beğenmedim işte, böyle bir durumda asla kimseye çaktırmam.
Mutfağa gider çağırırım abi şu lazım alır mısın derim para lazım mı diye de sorarım.
O da kimseye çaktırmadan çabucacık alır gelir.
Hatta bazen çat kapı bir durum olduğunda ararım abi misafirim geldi bana şunu alır mısın diye alır gelir sepete koyar.
Ama evde eşim varsa asla abimden istemem.
Benim nişanlandığımda ve abimin evlendiğinde babamın beni ve kardeşlerimi karşına alıp, siz kardeşsiniz cansınız... Ailemiz genişliyor yeni insanlar girdi onları da kardeşiniz gibi benimseyin... Siz kardeşsiniz bunu unutmayın, anılarınızı ,yaşadıklarınızı unutmayın... Ailemize yeni katılanları da yer acın yanınızda ,onları sevin kendiniz gibi görün demişdi... Adamın ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum ( aa babama adam dedim ) yılların tecrübesi o yüzden konuşma gereği duymuş demek ki...
eşimle konuşurken bile senin karın, karında vs böyle konuşuyor maalesefBabanızın konuşmasını takdir ettim. Her aile büyükleri bu tarz konuşmaları yapsa da aileye sonradan giren bireylere saygı duyulsa, aralarında yer açılsa.
Konu sahibi arkadaşın da, öyle masumca ablası arayıp ta gelirken su, ekmek v.s alın demesine kızdığını zannetmiyorum. İçinde fesatlık, kıskançlık olmayan hiçbir insan böyle bir şeye kızmaz. Görümcesinin yaptıkları, kullanılmak hissini veriyor artık demekki. Kadın kelimsi de, sadece çocuğuna kadını rahat bırak demesinde hiçbir sorun yok; ama mesela eşinizle konuşurken senin karın ya da karına söyle falan diye hitaplarda bulunuyorsa çirkin bir davranış.
demek şöyle oluyor kızlar kız oğlan kız xxy cinsellikten sonra y yok xxKizliktan kadinliga gecis tam olarak nasil oluyor? Benim bildigim XX esey kromozonuna sahip vajinasi olan tum insanlar kadindir. Dunyada iki cinsiyet vardir: Biri kadin biri erkek . Kadin dogariz, kadin yasariz, kadin ölürüz.
Ya hic gulecegim yoktu guldum Allah da seni guldursuneşimle konuşurken bile senin karın, karında vs böyle konuşuyor maalesef
kadın kız konusuna biraz açıklık getirmek istiyorum ,adölesan dönemınden cıkan her kız cocuk kadın diye adlandırılır,evli bekar olması bu durumu değiştirmez,dikkat edin bir yerde form doldurdugunuzda ''kız'' şıkkına hiç rastladınız mı? o tarz formlar doldurdugumuzda bekar olsakta kadın diye cevap veriyoruz o yüzden cok takılmayın diyorum :)
Ben ne zaman Kayseri'ye gitsem aynı muhabbet .Kilo almışsın kilo almışsın .Alsam da diyorlar almasam da .Boş insanlar çünkü .O bir şey değil de diyenleri bir görmeniz lazım .Hepsi de turşu fıçısı gibi münarek .Laf olsun torba dolsun işte .
peki sen görümcene hiç söylemedin mi bu konuda rahatsız olduğunu. Konuşmadıysan ya konuşamıyorsan, eşinle konuşurken eşin söylesin abla senin karın diye hitap şeklin yanlış, atıyorum ismiyle ayşe yada yenge diyorsa yenge diye hitap edebilirsin.eşimle konuşurken bile senin karın, karında vs böyle konuşuyor maalesef
Yani nasıl kullanılmak hissi uyandırabilir bir kahve .Babanızın konuşmasını takdir ettim. Her aile büyükleri bu tarz konuşmaları yapsa da aileye sonradan giren bireylere saygı duyulsa, aralarında yer açılsa.
Konu sahibi arkadaşın da, öyle masumca ablası arayıp ta gelirken su, ekmek v.s alın demesine kızdığını zannetmiyorum. İçinde fesatlık, kıskançlık olmayan hiçbir insan böyle bir şeye kızmaz. Görümcesinin yaptıkları, kullanılmak hissini veriyor artık demekki. Kadın kelimesi de, sadece çocuğuna kadını rahat bırak demesinde hiçbir sorun yok; ama mesela eşinizle konuşurken senin karın ya da karına söyle falan diye hitaplarda bulunuyorsa çirkin bir davranış.
Ay ben de o kiz oglan kiz soz obegi nerden geliyor diye merak ederdim hep, sen cozmussun olayi.demek şöyle oluyor kızlar kız oğlan kız xxy cinsellikten sonra y yok xx
eşime söyledim bir daha söylerse uyaracak uygun bir dille.peki sen görümcene hiç söylemedin mi bu konuda rahatsız olduğunu. Konuşmadıysan ya konuşamıyorsan, eşinle konuşurken eşin söylesin abla senin karın diye hitap şeklin yanlış, atıyorum ismiyle ayşe yada yenge diyorsa yenge diye hitap edebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?