Ben çok uzun süredir çalışıyorum evlendiğimden beri de böyle. Buna rağmen şimdiye kadar anca bu kadar tahammül edebildimHey Allahım ya kadın ergen trıbınde ay sınır oldum Allah sabır versin.Bence siz calısmıyorsanız bir iş bulun calısmaya baslayın O da ev işlerini yapsın.Ne kadar aynı havayı solumazsanız o kadar uzun surer evlılıgınız Hem ne olur ne olmaz bosanırsanız maddi gucunuz olsun.
Bi sigortası olsaymış esınden babasından vs. maaş falan da mı yok. Hoş zaten olsa kızı kimselere bırakmaz annesini pardon maaşınıKızı edemez hayatında çalışmamış ev hanımı. Damat parası ise assssla yenmez. O paradan annesine hediye bile alamaz görümcem. Kayınvalidem biz evlenene kadar çalıştı tam zamanlı. Sonra eşim onu işten çıkardı yeter çalışma elalem ne der diye. O günden beri evde. 69 yaşında ancak dinç. Gezmesi yemesi içmesi yerindedir. Rahatsızlığı yoktur.
İlk başlarda arada bir kızında iki gün falan kalıyordu sonra damat yanımda ayak uzatamıyor rahat edemiyor deyip gitmemeye başladı. Sonra damadı oğlu ile konuşmuyor diye iyice soğukluk oldu ve hiç gitmemeye başladıDaha önce cevap verdiyseniz ve görmediysem kusura bakmayın ama eşinizin kızkardeşinde neden hiç kalmıyor? En doğrusu kendi ayrı evinin olması elbette ama hiç değilse en başından beri “biraz onda, biraz sizde” şeklinde bir düzen kurulmalıydı. Kızının eşini el gören zihniyette iseler; kusura bakmasınlar ama siz de el kızısınız ve tek başınıza üstlenmek zorunda değilsiniz. Sizin huzurunuz kaçıyorsa, kızkardeş kendi aile huzurunu düşünemez.
Yok maalesef kayınvalidenin o kadar çalışmasına şimdiye çoktan emekli olması gerekirdi ancak hep sigortasız çalışmışBi sigortası olsaymış esınden babasından vs. maaş falan da mı yok. Hoş zaten olsa kızı kimselere bırakmaz annesini pardon maaşını
Denizim özledim seni:))Bir arkadaşında eşi eve geldiğinde,annem nsıl ne yapıyor diyormuş.Ne bileyim ne yapıyor,yan dairede işte cevabını almasına rağmen ısrarla devam ediyor, amaç kız her gün gitsin,ananın gönlü olsun,eşini yönlendirmeye çalışıyor.Ki kız zaten kek yapıp götüren,kahvaltıya giden,çağıran bir insan...
Haklısınız. Hayatımı öyle bir hale soktum ki nasıl çekip çevireceğim bilmiyorum. Hasta olmaktan korkuyorum. Pişman mıyım evet. Çünkü sevgi herşeyi çözmüyor. Bir noktada mutlaka tıkanıyor insanKonuyu ilk okuyunca halinize inanılmaz uzuldum. Sizinle ayni yasta oldugumuzu daha da uzuldum. Kendinizden 12 yas buyuk biriyle evlenmissiniz ustune de bu kv cabasi. Ozur dileyerek soyluyorum hayatinizi mahvetmissiniz resmen. Esiniz evinizi kesinlikle ayirmaz. Bosanirim derseniz annesine olan bu düşkünlükle sizi gozden cikarir gibime geliyor. Madem calisiyorsunuz bu eziyeti cekmeyin, kendinize yaşıtınız annesiz birini bulun. Hayat kisa kendinizi heder ettiginize degmez. Henuz gencken zararin neresinden donseniz kardir.
Bir sinir krizi....arkasından ya evi ayırırsın ya boşanırım...Haklısınız. Hayatımı öyle bir hale soktum ki nasıl çekip çevireceğim bilmiyorum. Hasta olmaktan korkuyorum. Pişman mıyım evet. Çünkü sevgi herşeyi çözmüyor. Bir noktada mutlaka tıkanıyor insan
Mantıklı bir cevabı da yok sanırım. Eşim diyor annem yine bunalımda. Karnı tok sırtı pek niye bunalımda, gelir gider kaygısı yok geçim derdi yok neden diyorum? Sırf biz tatile gitmeden onu dışarı çıkarmadık diye bunalım yaşıyor. Allah gerçekten başka dert vermesin kendisineAynısından bende de var ne yazık ki. Yalnız değilmişim demek ki. Ben de evlendiğimden beri bir anne oğlunun mutlu olmasından niye mutsuz olur, niye sürekli herşeyi zehir eder bu sorunun cevabını bulamadım bi türlü...
Zamanında evlenmek istemiş çocuklar karşı çıkmış. Hala anlatır beni kimler kimler istedi diyeKv yı evlendirmek gerekir diye düşünüyorum... kökten çözüm bence...
Benim eşim olgunlaşacağına daha beter oluyor. Annesinin de çok hoşuna gidiyor bu ilgi daha da arttırmak için elinden geleni yapıyorDeğiştiremiyeceğimiz durumlarda iki seçeneğimiz var ya kabullenmek ya çekip gitmek..
Ben hiç birlikte oturmadım ama eşim tam bir anne bağımlısı..
Kv dem bile kızıyordu artık bu kadar abartmasına düşünün :)
Zamanla kabullendim eşimde olgunlaştı şimdi herşey daha kolay..
İlk başlarda arada bir kızında iki gün falan kalıyordu sonra damat yanımda ayak uzatamıyor rahat edemiyor deyip gitmemeye başladı. Sonra damadı oğlu ile konuşmuyor diye iyice soğukluk oldu ve hiç gitmemeye başladı
Benim eşim olgunlaşacağına daha beter oluyor. Annesinin de çok hoşuna gidiyor bu ilgi daha da arttırmak için elinden geleni yapıyor
Vallahi biz evdeyken asla bir yere gitmez. Biz çıkarız arkamızdan oda çıkar. Yani sanki bizim gitmemizi bekler. Aman biz evde yalnız falan kalırız.Bahaneler bahaneler. Biraz da kendi konforundan fedakarlık yapacak artık. Ya da sizi bu tavırlarıyla rahatsız etmeyecek. Başka yolu yok. Kimsenin düzeni bozulmasın, kimse kendinden ödün vermesin ama siz hoşgörmek zorunda olun, olur mu öyle şey?
Teşekkür ederim. Annesi yaşlandıkça eşimi korku sarıyor sanırım ancak kimsenin ailesi ölümsüz değil ki. İnsanoğlu her gün ölümü düşünse yaşayamazNe diyebilirim çok zor bir durum ana oğul aynı kafada demek Allah sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?