Evlendikten sonra ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaa ne güzel ayri duramiyorsunuz ,ben hiç özlemiyorum eşim beni özledigini söylüyor. Ben tuhafim galiba
Siz bence eşinizi çok da sevmiyorsunuz. Çok tuhaf geldi bana. Benim eşim (ki10 senedir beraberiz) nöbete gidiyor iki gece, geldiğinde özlemiş oluyorum. Dibine oturasım geliyor. Hele günlerce ayrı kalacağım mümkün değiş.

Bende öyle hissettim böyle sık uzun git geller iyi olmuyor cidden . Ailemler en son 29 eylülde görüştük . 9 kasımda izne gitmeyi planlıyoruz .

Sevmemek degil canim alismak, ben onsuzluga alistim zor gelmiyor

Bence normal..

Ben yurt disina evlendim, 3.5 yillik evliyim. Evliligimin 1.5 senesi abartisiz iki ulke arasinda mekik dokumakla gecti.

1 ay esimin yaninda kaliyordum, 2 ay Turkiye'ye geliyordum. 2 ay esimin yaninda, 1 ay Turkiye'de gibi. Çok özluyorduk tabi ama ben de alisma surecindeydim. Sagolsun ekstra esneklik sagladi esim.

Bence kimseye bu konuda soz hakki tanima. Esin ve senin icin sorun yoksa, kimseye laf dusmez. Masallah esin dusunceli bir insanmis, ne guzel seni dusunuyor.

Zaten Ilerleyen zamanda insan evine, evliligine adapte oluyor ve aile yanina gitme sıklıgi azaliyor. En son Eylul'de geldim Turkiye'den,6 ay olmus. Bu yaz gider en fazla 1 ay kalir donerim.

Kayinvalidende yatiya kalma konusunda da iyi dusunmussun. Bence ayip olmaz, cocukta yok zaten. Annenle gider gelirsin.

Herkese verecek cevabınız var. Sorun olduğunu düşünmüyorsunuz, neden konu açtınız gerçekten anlamadım.

Her evliliğin dinamiği farklı. Biz birbirine bağımlı olmayan, ayrı zaman geçirebilen bir çift olmamıza rağmen mecburi durumlar olmadığı sürece 3-4 günden fazla ayrı kalmadık. Ben abime ablama gittiğimde eşim ilk fırsat bulduğu anda atlar gelir. Hatta bizimkiler iddiaya giriyor artık x kudradan kaç gün ayrı kalabilecek bu kez diye Bir de o kadar uzun süreler eşimi geçtim evimden, düzenimden ayrı kalamam ben sanırım. Bazen eşim iş seyahatine gittiğinde 1-2 gece annemde kalıyorum, o zaman bile sıkılıyorum, evimi özlüyorum.

bayrama bır hafta kala git. niye 20 gün erken.

Konu sahibi öncelikle siz bu konuyu niye açtınız? İçerikte acaba ben mi abartıyorum gidip gelmeyi diye sormuşsunuz sizin aksinizde düşünen her mesaja ya beğenmediğim bırakmışsınız ya terslemişsiniz. Kendi yaptığınızın doğruluğundan bu kadar eminken niye konu açıyorsunuz? Komşunuza ‘sanane’ demenize ayrıca şok oldum.

Herkesin bu konuya bakış açısı farklıdır. Şehir dışına aileden uzak kalmayı göze alarak gitmiş olmanız lazım. Benim ailem de 7 saat mesafede. Özlem oluyor evet ama 20 gün kalmak benim için uzun. Üstüne eşiniz de gelecekmiş nerdeyse bir ayı orda geçireceksiniz. Dahası maksimum 2 ay önce gitmişsiniz zaten yani uzun zamandır görüşmemelik bir durum yok.

Eşlerin bireysel alanı olmalı. Ayrı tatile de gidilebilir, aile ziyaretine de. Bu normal sadece benim hoş bulmadığım konu sahibini burda tenzih ederek söylüyorum kendi ailesi olduğunu unutup kök ailesine gitme işini abartanlar. Komşumuz vardı İstanbul’dan Antalya’ya gelin gitti. 3 ayda bir gelirdi bir aya yakın kalır giderdi. Kocası sürekli ben yalnız oturmak için mi evlendim diyordu. Sonuç 2 yıl dolmadı kucağında çocukla boşandı, ailesiyle yaşıyor şimdi.

Sorunuza cevap olarak şunu da yazayım kayınvalide ile aranız kötü değilse bir-iki gün onlarda yatıya kalabilirseniz gönüllerini yapmış olursunuz. Kalmazsan da ayıp olmaz

Ben de ailemden farkli sehirdeyim hatta bir ara farkli ulkelerdeydik ama 20 gun bana fazla, biz hep birlikte gittik geldik eşimin izinlerine göre. Nadiren 4-5 gun ayri kalmışızdir. Ben onden gitsem bile bikac gun sonra eşim de gelirdi.

Kaynanada kalmana gerek yok bence. Evler yakinsa bir gun ziyarete gitsen yeterli olur niye ayip olsun.

Valla evlendiysek bazı şeyleri göze alıp karar verdik ben uzaktayım 4 yıldır normal araba mesafesi 30 saat filan. Uçakla 2 saat.
Ben eşimden ayrı günlerce kalamiyorum özlüyorum eşimi evimi duzenimi..
Yani mesela geçen sene pandemide gitmedim ailem geldi 1 hafta kaldı bende Ramazan'dan sora eşimden 10 gün önce gideceğim
Eşimden ayrı gittiğimde de 1 hafta kaldım günlerce kalamam doğrusu
Ailemide çok seviyorum özlüyorum ama yapı meselesi.. eşimde gitsem gitme de demez..
Ama bizde özlüyoruz 7 yıllık evliyim
Eşimle birlikte sağlarız gitmeleri gelmeleri.. tercihimiz böyle.

Birkaç ayda bir karı koca kendi ailelerinde birer ay kalsa ne düşünürdünüz? Ya da kadın çalışırken vakti yok diye memlekete gidemese ama kocası vakti olduğu için sık sık annesinin evine gidip bir ay dönmese, sonra da anneme gidince hiç eve dönesim gelmiyor dese ne düşünürdünüz?
Kim ne derse desin bu kendi evine adapte olamamaktır, evini ailesini benimseyememektir. Anne babasının eteğinden ayrılamayan insanlar gerçekten büyümeyi beklesinler evlenmek için.

Evet komşuma böyle söyledim çünkü sürekli bizi didikleyip olur olmadık sorular soruyor bunu hak etti nesi inandırıcı gelmedi ? Sorun zaten burda o ve bir kaç kişi aaaa daha yeni geldin neden gidiyorsun diyince acaba sorun bende mi diye düşünmeye başladım yoksa insanların söyledikleri genel olarak bir kulağımdan girip diğerinden çıkar.

Komşun her şeyi didikleyen bir insan artık bu sözü gerçekten hak ettiği için söyledim o ve bir kaç kişi daha yeni geldin neden gidiyorsun tepkisini verince sorun bende mi başka insanlar nasıl yapıyor diye dış gözleri merak ettim.

Bu herkesin evliliginde degiskendir. Ben gitmemeye daha karsiyim, hayat geciyor cocuklar doguyor kimseyi gormeden anneyle buyuyor imkan varsa niye degerlendirilmesin
Benim bir akrabam tum yaz uzak esi haftaici calisiyor hsonu gidip geliyor bazen birlikte gidip geliyorlar cocugu Istanbul sicaginda eve hapsetmiyorlar deniz kenarinda buyuyor cocuklarla iciice.
Kimi 1 hafta gider kimi 2 hafta kimi yakindir haftasonu gider bu sadece esleri ilgilendirmeli.
Ama esi calisiyor diye evde tum yıl beklemeyi cok az gorusmeyi de dogru bulmuyorum yokmu bu isin bir ortasi oluru?

bunun bi standartı olmaz ki
Eşinin işi başka yerdedir tek olmamak için ailenin yanına gidersin 15 gün kalırsın.
İKinizde çalışıyorsunuzdur iznin yoktur 3-4 gün kalırsın.
Tamamen sana bağlı yani

Yeni evlilikte insan eşinden sık sık ayrı kalmak ister mi? Biz çok yapıştık o zamanlar demek ki Hoş ileri yıllarda da uzun süreli ve sık sık aile yanında kalmayı normal bulmuyorum ben.

İlk bayramı eşinizle de geçirebilirsiniz pekala mesela. Eşiniz de evli olduğu ilk bayramı yalnız geçirecek sanırım. Duygusal yaklaşacaksak konuya eş tarafından da bakmak gerekir.

Kayınvalide konusunu yine açmıştıniz, eşinizin de bu konuda bir baskısı yok size, ziyaret edip dönersiniz, neden acabaya düşünüyorsunuz ki?

cocugunuz yokken rahat rahat gidip gelin. bebekle cok zor oluyor eskisi kadar sık gidilemiylr zaten. 20 gunde uzun degil bana gore.

Neden şok oluyorsunuz ? Güzel bir dille konuşmadım diye mi ? Komşum sürekli bizim evi dikizler çok soru sorup her şeyi didikler bu cevabı çoktan hak etti.Başka bir yorumumda eşimin bayramda nöbette olduğunu ve yaklaşık olarak zaten 20 gün boyunca oda evde yok tek başıma neden evi bekleyeyim ? Benim söylemek istediğim bunu duyan insanlar neden tepki veriyorlar ve başka insanlarda bu durum nasıl oluyor onu merak ettim.Konu açarken yok bunun için mi konu açılır konu açma şartlarımı var bundan sonra konu açarken siz dahil bir kaç kişiden izin alıp ona göre konu açayım.

Eşim bayramda evde yok hanımefendi oda görevde yaklaşık olarak iki hafta yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…