Evlenemedim diye işitmediğim laf kalmadı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.443
1.171
83
33
Şuan ağlayarak yazıyorum bunları. Öyle üzgünüm ki, içim acıyor. Ben bir öğretmenim 29 yasındayım. Ailemin olduğu ilde ,yasıyorum ama onlar ilçede. Annem ben tek kalmıyım diye yanıma geliyor bazen. Babam istiyor bunu, tek kalmam kız olarak sorun olurmus. Hep evlen baskıları vardı, görücüler de geldi hep reddettim. Biriyle görüstüm sadece ama babam 5 gün icinde karar ver dedi. Ben de tanımadan yapamam diye hayır cevabını verdim. uzun yıllar süren bir ilişkim vardı, o da çeşitli sebeplerden bitti. Ayrıca ailem de istemiyordu.Annem yanımda zaten hasta da.Burdan hastaneye gidiyor. Babamla ceşitli sorunlarımız vardı. Bir haftadır konusmuyoruz. Abim bugün beni aradı. Ne zaman evleniyorsun diye. Sanki ha diye olacak bir seymis gibi..Ben de düsünmüyorum dedim. Artık evlen yaşın geçiyor dedi. ZAten üzüldüğüm bir konu. Yani evlenip bir yuva kurmayı herkes ister. Ben de istiyorum. Babam olacak adam, annen orda ben tek kalıyorum, o evlenseydi böyle olmazdı demis benim icin. Abim de üstüme geldi. Anneni babanı düsün evlen dedi bana. Ben de sırf babam yalnız kalmasın diye evlenemem, eğer koca alınıyorsa gidip parasını verip alayım dedim. Nasip bu işler dedim. Yok sen görücüleri gör birine evet de dedi. Bizimkiler görücü geldiğinde 1 haftada karar ver diyorlar bana. Böyle nasıl tanıyayım diyorum şans o da diyor. Ben simdi ne yapayım ? Çevreden aileden hep bu yaşn geçti mevzusu var. Kimse psikolojimi düsünmüyor. Üzüldüğümü görmüyorlar. Ne yaapcağım, basımı alıp gideyim kimseyi görmek istemiyorum artık.
Düzgün yazamamıs olabilirim simdiden kusura bakmayın.

İzin vermeyin size baskı yapmalarına. İşim var gelirim var istediğim gibi biri olmazsa belki de evlenmeyeceğim deyin. Bu konuda baskı istemiyorum yeter artık diyin. Yalnız kaldığınız için böyle yapıyorlarsa ev arkadaşı alın bir tane. Mutlaka bekar çalışan hemşire, öğretmen, memur vardır ilinizde. Aklı başında bir öğrenci bile olur. Eve yatılı erkek gelmeyecek kararını baştan belirtirseniz sıkıntı olmaz, evdekilerin de bahanesi kalmaz. Anneniz gelecekse gezmeye gelir. Belki 35 imde evlenirim belki 40 belki de hiç. Bana baskı yapmanızı istemiyorum deyin

Bu nasıl zihniyet nerede yaşıyorsunuz ki.
Öğretmenmişsiniz. Ailenizin zırt diye gelemeyeceği bir ilçeye tayin alsanız.
Mesela mis gibi bir Ege şehrine?
doğuda yasıyorum. Babamla sorunlarımız var. O hic bir cocuğunu sevmez de. Hic annem illa yanıma gelsin demedim. Zorla gönderip sonra evlenmedin diyor. Tayin isticem diyince de kendi basına karar veremezsin diyorlar bana bir de

Onu ben de söyledim. Kimseyi ilgilendirmyor diye. Kalkıp bizi de ilgilendirir demeye getiriyorlar. Psikolojimi bozdular. Dört bir yandan üstüme geliyorlar

Evlilik için yaşın gelince değil doğru insan gelince yapılabileceğini anlamaları lazım. Toplum baskısı hiç değişmiyor. Geneli yaş olarak bakıyor evlilik olayına. İnsanlar evlenmek için evlenir olmuş. Siz tabii ki böyle ciddi bir konuda kesinlikle acele karar verip sırf ailem memnun olsun yeter ki diyip evet dememelisiniz. Sizi etkilemelerine asla izin vermeyin. Aklınıza, kalbinize uyan kişi gelmeden de evlenmeyin. Allah kalbinize göre versin. Ayrıca lütfen üzülmeyin.

Bak ne güzel meslegin var herkesin imrendigi ögretmen bir bayan bu tarz mahalle baskılarına asla kulak asmamalı ..Artı bu dünyaya sen isteyerek gelmedin annen baban istedi ve sorumluluklarını yerine getirecekler tabi hatta sen evlensen bile elinin etegini senden cekmemeliler yardıma ihtiyacın oldugunda yine senin yanında olmaları gerek.HEM SANA Bİ SIR VERİYİMİ EN GÜZEL YAŞTASIN TADINI CIKAR HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEGİL

Aynı baskıyı bende gördüm tek fark siz çalışıyorsunuz siz daha iyisiniz
Ben çalışan olsaydım devletbmemuru falansaniz tayin isteyin uzaklaşın aileden ben öyle yapardım
Evlendim ayrıldım kim olursa olsun ama kim hayat sizin birilerinin isteği olsun diye sakin evlenmek adına evlenme sakın içinin rahat ediceği sevecegin biriyle evlen baskilarina baskı yap

Ayrıca evlilik birilerinin istedikleri için yapılmaz birazda kısmet işidir

Abiniz evli mi?

doğuda yasıyorum. Babamla sorunlarımız var. O hic bir cocuğunu sevmez de. Hic annem illa yanıma gelsin demedim. Zorla gönderip sonra evlenmedin diyor. Tayin isticem diyince de kendi basına karar veremezsin diyorlar bana bir de
Sen sen ol kimseye boyun eğme. İstemediğin biriyle evlilik yapıp mutsuz olma ihtimalini düşün. Annen gitsin babanın yanına. Sende uzağa git. Kimse sana engel olamaz. Mesleğin yaşın gereği. Bu ne saygısızlıktır ya

İnanın kac defadır üzülüyorum söylenmeyin dememe ragmeb bu olanlar. Karsılarına eski erkek arkadasımı cıkarsam sırf evlenmşs olmak icin onun icin de sorun cıkaracaklardı.

Ama sonuçta evlen demelerini dinlemiyorsunuz, bu dediklerini de dinlemeseniz olmaz mı?
Can güvenligi sorunu çıkmaz sanıyorum kaldı ki aileniz bile olsa şikayetci olun öyle bir durumda.
Ben olsam cennet gibi Ege'ye tayin alıp yaşardım mis gibi.

Yaşım gereği yaşlı insanlar beni istermis ki babam bize o kadar hata yapmıs biri. O kadar üzdüler ki beni

Tayin olmaktan baska carem yok. Anneme gelme diyorum beni istemiyorsun diyor. Babama gelmesin diyorum tek olmaz diyor. Tek caresi evlenmekmis gibi bakıyorlar olaya

Tayin olmaktan baska carem yok. Anneme gelme diyorum beni istemiyorsun diyor. Babama gelmesin diyorum tek olmaz diyor. Tek caresi evlenmekmis gibi bakıyorlar olaya
Ben olsam gidip gittikten sonra söylerdim o halde.
Yerinizi bile söylemeyin gerekiyorsa, tayinim çıktı iyiyim hoşum merak etmeyin deyin.
Bir süre de eve gitmeyin.
Böyle bir aileye diyecek baska birseyim yok cunku, bilirseler eve bile kilitleyebilirler, yasadiginiz yerde polis ne kadar hakkiniza sahip cikar bilemiyorum.
Ben olsam birikim yapip, islerimi ayarlayip habersiz giderdim.

Sahsen tayinimi ister. Sessiz sedasiz herseyimi toplar giderim bir süre de görüsmem. Bu ne ya. Abiniz bir hafta icinde mi evlenmis. Terbiyesizler
Diyor ki belki ben de karımla birbirimizi sevmiyoruz ama evliyiz. Yani amac evlenmis olmak. Dısarda birini tutup evlenelim desem bir sürü insan cıkar karsıma. Mutsuz olsan da kabul edeceksin diyor rsmen

Gitmeyi istiyorum. Böyle deli edecekler beni

Bence siz artık görücü kabul etmeyin. Gelirlerse hicbi şekilde çıkmayın karşılarına, ailenize de "görücü falan istemiyorum bulmayin kabul etmiycem" deyin peşin peşin, sonra da sessiz sedasız tayininizi isteyin gidin uzak bi şehre. Görsunler kendi başınıza karar verebiliyo muymussunuz gerekiyo muymussunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…