Evlenemedim diye işitmediğim laf kalmadı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü dört bir yandan bu konusmalar oluyor. Artık kafamı toparlayamıyorum. Tayin isticem. Hep aklımdaydı zaten.
Çok şey diyecekler. Hepsini takarsan kendi hayatını yaşayamazsın, onların çizdiği kadere razı gelirsin. Sen de onlara konuş '' Yalnız kalırsam bütün şehirle sevişirim mi sanıyorsunuz, ben bu muyum gözünüzde '' diye ağla zırla.

Aile sorunlu onu anladım. Ama sizde çok pasifsiniz. Annen o lafı dediğinde boşanmadigina göre çıkardığı sorunu sen çekersin ana diyecektiniz. Kendi kader mahkumu(!) sizi de peşinden sürükleyecek... Abinin numarasını engelle. Ya da açma aradığında. Ya da aç yarım akıllı hem kendini kullandiriyorsun hem benim hayatımı mahvedeceksin topunuz sünepesiniz de :) Biraz yırtık ol.

Diyor ki belki ben de karımla birbirimizi sevmiyoruz ama evliyiz. Yani amac evlenmis olmak. Dısarda birini tutup evlenelim desem bir sürü insan cıkar karsıma. Mutsuz olsan da kabul edeceksin diyor rsmen

Abiniz kendini yakabilir bu onu secimi, ama buna sizi zorlayamazlar. Ya ne yobaz insanlar geziyor ortalikta ya. Kendi cocuklarina/kardeslerine söyledikleri laflara bakin. Abim olsaydi muhtemelen sac bas dalardim. Halbuki siddete karsiyim. sizin yaptiginiz birsey yok. Annenizi yollayan babanizin kendisi..bari kararlar in arkasinda dursun..basiniza bekci mi dikiyor. Tamam haberlerde her gün neler okuyoruz insan cidde paronyak olabilir, ama bu sekilde korumak olmaz

Asla baskıya boyun eğme, evililik bu ya
Benim babamda çok istedi 2 sene evvel falan ama hiç baskı yapmadı evlensen iyi olur yanlız yaşıyorsun hasta falan olsan biz gelemesek ne olcak dedi, kendi kanserdi, bende babama evlenmek çok istiyorum ama kendime uygun biri olmuyor dedim, kötü tecrübe yaşayan arkadaşlarımı anlattım bu zamanda biraz daha zor sanırım babacığım geç olsun güç olmasın bana kırılma ben herşeyi hallederim dedim, bidaha kimse sormadı, 32 yaşında hala bekarım

evlenip mutsuz olsan daha mı çok sevinecekler
Karşına henüz “ o “ kişi çıkmadıysa evlenmek istemezsin.
Bundan doğal ne var

Bence acilen tayin isteyin.

Pardon hanımefendi yorumuzun alnını öpebilir miyim

Konudan bağımsız olacak ama acaba anneniz biraz da olsa babanızdan uzaklasmak için mi yanınıza geliyor? Babanizla alakalı sıkıntılarınız büyük anladığım kadarıyla. Ve annem bosanmiyor dediğinize göre annenize de iyi davranmamış.

evlenip mutsuz olsan daha mı çok sevinecekler
Karşına henüz “ o “ kişi çıkmadıysa evlenmek istemezsin.
Bundan doğal ne var

Bence acilen tayin isteyin.
Sevinecekler çünkü kendileri mutsuz. Abisi babasının diğer iki çocuğuna para gönderiyormuş, göndermeyince azar işitiyormuş, karısını sevmiyormuş. Annesi hala böyle adamla evli kalıyormuş. Israrlı mutsuz bunlar. Bir kişi ordan kaçıp mutlu olsa hırslarından döner dötünü ısırır bunlar.

İyi akşamlar canım herşey gönlünce olsun benim kuzenimde öğretmen o da düşünmüyor ona da çok söylerler sen üzülme bunlar çok normal çevreden bu baskıyı yaparlar evlenincede çocuk baskı oluyor doğuruyorsun ikindi diyorlar boşver yani. Sadece ailen yaş ilerledikçe insan seçmekte ve kurulu düzenini bozmkta zorlanıyor o yüzden yapmışlar. Görücü çıkarırlarsada konuşmadan tanışmadan tabi kabul etme illa evlen diyorlarsa bu şartı sun. Evlilik kolay birşey değil yeni evlendim daha 22 yaşındayım alışmakta zorlanıyorum eşimin ailesine görüşmeye türlü türlü şeyler çıkıyor:)

Ne konuşacaksınız acaba 1 mesajı olan yeni üye?

Sakın sakın istemediğiniz, içinize sinmeyen bir evlilik yapmayın.
Bu kadar zorlayan, "şans bu" diyen insanlar yarın kötü gün yaşasanız yanınızda olmazlar. Boşanmanıza izin vermez, ona da karışırlar.
"Peşime düşerler, can güvenliğim olmaz" gibi bir endişeniz yoksa uzak bir yere tayin isteyin. Kaç yaşında kadınsınız, onlardan izin almak zorunda değilsiniz. Bu sizin hayatınız, bir defa yaşayacaksınız.
Kaderinizi mutsuz insanların eline bırakmayın. Çok biliyor olsalar kendileri mutsuz evliliklerinde debeleniyor olmazlardı.

ve hala koskoca atanmış öğretmenin bu girdaptan kurtulamaması ne acı

Abisi yazıyor herhalde neyse kapı gösterilmiş zaten.
Konu sahibi bu kadar pasif olma hayat senin, bu yaştan sonra da başkalarının hakkında karar vermesine izin verme.

Bu konuda nedense birden canım tahin çekti, şöyle pekmezle karışık ne güzel olurdu

aileniz resmen kendi keyfi icin sizi gozden cikarmis.
bence sizde kendi keyfiniz icin onlari hayatinizdan cikarin.
atamaniz falan olmuyor mu başka sehire falan gitseniz?

yengesi

Aman diyeyim hemen kac kurtar kendini ordan..
Tayin iste ilk firsatta.
Baskı ile yanlis bir karar verir evlenirsin olmadik biriyle bosandirmazda bunlar seni sonra hayatin boyunc çile cekersin.
Hazır firsatin varken kac kurtar kendini..
Buarada can guvenliginiz var mi yani zarar verirler mi sana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…