Evlenememek

Merhaba, kendini fazla sıkmamani öneririm. Sonucta bu isler biraz nasiptir. Olacağı varsa olur. Ee evlenmek icinde birisiyle evlenmeyecegine göre. Akisina birak her seyi su akar yolunu bulur.

Öyle olmuyor böyle de olmuyor.nasıl olacak bilmem ama dediklerin doğru.hiçbir kaliteli adamın aracıyla iş yaptığını görmedim duymadim ben.açıkçası ne yol izliyor bu kaliteliler hiçbir fikrimiz yok çoğunuzun.ya da bu işlerle pek ilgilenmiyorlar bence.kadınlar gibi ilişki peşinden koşup durmuyorlar.gerçi bizim de sürekli aklımızda erkek düşürmek, sürekli karşı cinsle etkileşim içinde olmak var.böyle düşününce biz de çok kaliteli insanlar sayılmazyız bence esasında.kendi kendimize yetmeyi, sabırlı olmayı beceremiyoruz.

Bende seninle aynı durumdayım ve seni anlıyorum. 30 yaşındayım kötü tecrübelerim oldu. Hala doğru kişiyle denk gelemedim. Allah kötü insanlardan koruyor sanırım. Zaman ne gösterecek bilemeyiz evet yaşta geçiyor ama olmayınca olmuyor ben Allah katında hayırlısı kimse onu nasip etsin diyorum. Tabi hayırlısıda kolaylıkla olsun beni zorlamasın

Kendi adınıza konuşursanız sevinirim

E belki konu sahibi de öyle? Ben anlamiyorum bu neden alsin laflarini. Sayilanlar da oyle aman aman seyler degil yani. Belki para meselesi. Ama ya konu sahibinin de parasi varsa ya konu sahibi de bakimli ve guzelse?

Bence evlenmek istiyorum diye kendinizi şartlandırmışsınız. Her şeyi akışına bırakın. Rahat olun yani. Eminim sizin de karşınıza sevebileceğiniz bir kişi çıkacaktır. Ama önce eski nişanlınızı özlüyor musunuz özlemiyor musunuz onu bir tartın. Bana da onu özlediğiniz için diğer adayları onunla kıyaslıyorsunuz gibi geldi.

Kurban olduğum sen nerelerdesin

Benim eşimle neredeyse hiçbir ortak yönüm yok ama anlaşıyoruz.
İçime sinmiyor diyorsunuz ama içinize sinmesi hisle olur. Siz somut özellikler istiyorsunuz.
Proje mi bu?
Eski nişanlınız şu an eskide kaldıysa, demek ki onun o vasıflarına rağmen gene içinize sinmemiş bir şeyler.
Kavramları bu kadar karmaşık hale getirmeyin.

Once evlenmeye karar verip ona gore iliski yasarsan mutsuz olursun.
İliski yasadigin kisi sende evlenme istegi hissettirmeli.. daha yasin kac..

Evliliğin nasip kısmet olduğunu düşünüyorum. Erken evlenip mutsuz olacağınıza size göre geç, ki bence değil evlilik yaşı artık bence 30larda, evlenin mutlu olun.

Bence geç kalıyorum diye kendinizi sıkmayın hatalı karar verebilirsiniz sırf evlenmek için

Merhaba sevgili arkadaşlar benim bir derdim var. Dertlerim daha doğrusu. Bundan 6 ay önce internetten biriyle tanıştım. Birbirimizden kısa süre içinde hoşlandık. Sevgili olduk. İki kez buluştuk. Karşımdaki kişi benden 4 yaş küçük. Çalışıyor. Ailevi sorunları var sağlık vb. Biz başlarken zaten evlilik üzerine başladık. Ben ona böyle şeylerin uzamasını istemediğimi -2 3 sene gezip tozmaktan bahsediyorum- söylemiştim. O da tamam demişti. Değerlerimiz birbirine uyuyor. Birbirimizi fiziksel olarak da beğeniyoruz. Son derece ilgili biri. Biz 6. Ayın sonunda ailelerimize söyledik. Evliliğe gitmesini istiyorduk çünkü. Önce o söyledi. Sonra ben. Ancak onun ailesi beni beğenmesine rağmen yaşı sorun etmiş. Ailesi onun henüz evliliğe hazır olmadığını düşünüyor. Askerlik yok, birikim yok, üni devam ediyor. Ailede de halledilmesi gereken şeyler var. Neyse böyle söyledi bana. Sonra benimle şöyle konuştu böylesine sorunlarım varken seni ailemin sorunlarına katamam. Beni bekle de diyemem senin vebsialine giremem. Önümü göremiyorum sana bir yıl sonra desem bile sözümü tutamazsam çok kötü hissederim. Anla beni vs. Kendini benim gerimde görüyor. Önceden böyle bir sorunumuz yoktu ama bakışı biraz zamanla değişti. Sevgimizde sorum yok. Ancak evliliğe gidemiyoruz bir türlü. Ben görüşmeyelim dedim. Çünkü belirsiz her şey. Ama sonra dayanamadım geri döndüm. Ancak kalbim dini yönden huzursuz. Çünkü dinimizde sevgililik olayları falan doğru değil. Ben de olayın evliliğe bağlanmasını istemiştim. Kızlar kafam çok karışık. Onunla da olmuyor onsuz da olmuyor. Ben nerede duracağımı bilmiyorum. Bana akıl verin. Yaşlar 29 25

Kendinize yeni konu açsanız

Kendinize yeni konu açsanız
Evet yeni öğreniyorum forumu .açtım sonradan ama bunu silemedim.

Ben sizi anladım, hak da veriyorum. Şu anlamda; yaşım 37 maddi gelirim iyi, lüks klasmanda bir aracım ve ciddi bir yatırımım var çok şükür. Pinti de değilim, hayatı yaşamasını gezmeyi giyinmeyi de bilirim. Yani ben bunlara sahip olabiliyorsam bir erkek de olabilir, yani bunlar beklenmeyecek şeyler değil. İnsanın kendi dengini aramasında da bir tuhaflık görmüyorum.

Bu mevzu sadece maddi açıdan düşünülüyor ama görüştüğünüz insanı arabanızla metroya bıraktığınızda yanında kadın gibi hissedemiyorsunuz. "E sen de metroyla git" diyecek olanlar olacaktır, ama benim bir hayat standardım varken neden bu standardı düşüreyim?
Veya sizin standardınız iyi bir mekanda yemek yemekken o daha düşük yerlerde yiyebilecek durumdaysa, veya siz yurtdışında tatil yapmak istiyor ve yapıyorken o bunu lüks olarak değerlendiriyorsa olmuyor işte, uyum sağlayamıyorsunuz.

Hepsi tecrübeyla sabit. Alışveriş yaptığınız tutara kadar eleştiriliyorsunuz bir yerden sonra ilişkide tatsızlıklar çıkıyor.

Bir ilişki tabi ki sadece maddi boyuttan oluşmuyor fakat burdaki denkliği görmezden gelemeyiz.

katılıyorum size. ilişkilerin gerçekliği bu. konuşulmuyor. hatta bir tanıdığımız evlilik için birisini tanıştırmak istedi. nelere dikkat edersin demişti. Saygın bir mesleği ve kazancı, sağlığı, dürüstlüğü önemli demiştim. Aman demez olaydım. Sen maddiyatçısın demişti. Ne alaka. kendi dengimi istiyorum sadece. Çünkü ben bunu yakın bir arkadaşımla yaşadım. Onun maddi durumu çok iyiydi, aileden. Lüks sayılabilecek restoranlara gitmek isterdi, her seferinde yok diyemezdim, ödemeye kalktığında da çok utanırdım. gezdiğimiz avm bile üst standrtlardaydı. Sen neden bir şey almıyorsun derdi mesela avm de. ya da neden onu sipariş ettin gibisinden şeyler. (en ucuz şeyi sipariş verirdim o bile çok pahalıydı benim için, 7 yıl önce 200 tl.) Yani maddi denklik çok önemli arkadaşlıkta bile. kaldı ki evlilikten söz ediyoruz.

Kesinlikle. Kadınlara bu konuda direkt maddiyatçı etiketi yapıştırılıyor maalesef. Maddiyatçılık kendisinden daha yukardaki standartları istemektir(istenmez demiyorum, tercih meselesi) fakat dengini istemek maddiyatçılık değildir, anlatamadık gitti.
Zaten bu konuyu kadın sorun etmese erkek ediyor bir noktadan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…