Evlenememek

oh be. yıllardır şunu anlatmaya çalıştım, bir kişiye bile anlatamadım. artık kendimde sorun görüyordum ben anlatamıyorum diye. meğer anlamayacak kişilere söylüyormuşum.

Kaşı gözü kara olsun yanağında da beni olsun kız bu devirde az hoşlandınmı işi gücü yerinde sana değer veren birini buldunmu tamam işte kriter bu seni dolandırmaya çalışmasın yeter

Doğru söylüyorsun da günümüzde kadınlar o kadar dört dörtlük ki neredeyse hiçbir erkek kadınlara yetişemiyor.o kadar haklı olmanıza rağmen söyledikleriniz çözüm sağlamıyor ki.ben de eskiden ayaklarımı yere vura vura kaderime isyan etmekten başka birşey yapmıyordum sonra dedim ki bu böyle olmayacak.hiçbir şey yaşayamayacak miyim? Çözümü yapmak istediğim şeylere onun gücü yetmiyorsa başka kişilerle yapmakta buldum.karşındaki erkek kendini bilen, yetersizliğini görebilen biriyse zaten sana o alanı bırakıyor mecburen.yaa ailemden bir üyeyle gitti. Ya aynı statüde bir arkadaşla.gelince de onunla takıldım işte.gönül isterdi ki birlikte yapalım ama hayat böyle birşey kabullenmek gerek.olmuyorsa çözüm bulmak gerek.yapacak birşey yok.

size aşırııı katılıyorum . eşimin aileden gelen ne bir evi ne bir birikimi vardı. evlenmeyi düşünmediği içinde birikim yapmamış. ama çalışkandı. nereye harcayacağını bilirdi. evlendik. şaşırmadıda. asla cimri değildir savurganda. 2 sene olmadı evleneli ilk 5 ayda evimizi , yakın zamanda da arabamızı aldık çok şükür. he hepsi tabiki borçsuz alınmadı ama boşa akıtılan bir paramız hiç olmadı. beraber el ele verdik çalışıp yapıyoruz. evi arabası olup kötü huylu olmasındansa, çalışkan ve merhametli birini aramasını tavsiye ederim konu sahibinin de

Evt çözüm getirmiyor ben de farkındayım ve çaresizim bu konuda. Konu ilişki olsa dediğiniz mantıklı ama evlilikte böyle yürümez gibi geliyor. Evliyken farklı hayatlar yaşanmaz

Bazı aileler de sırf evi var diye ısrar edip kızlarını ateşe atıyorlar. Annem de arada "Evleneceğin kişinin evi bari olsa" diyor. Ve hep ya evi olan ya da ev alma potansiyeline sahip goruculere ısrar etti. Sırf evi var diye insan sevmediği biriyle evlenebilir mi? Her şey para değil ama anlamıyorlar.

Bizde görücü de yok.kaderimize terkedildik.

Görücüler yalancı oluyor genelde. Kiminin oğlunun başka sevgilisi çıktı. Kiminin oğlu uzun boylu kız istiyor. Ben guvenemiyorum
Uzun boylu mu? Bunu da duyduk.o onun bahanesidir de.analar, teyzeler, yengeler arıyor işte adamların haberi yok aslında.ayıp olmasin diye gelirler belki.ama belli yani.oyy oyy nasıl zor bir dünyaya düştük biz böyle.bir de hâlâ çocuk yapacağım diyorlar bu rezil dünyanın içine.ne gerek var.bizimle aynı şeyleri yaşasın diye mi yapacağız?.kendini kurtaran hemen yaşadıklarını unutuveriyor.

Evet maalesef. Nisan ayında kadının biri aradı. Oğlan kızın uzun boylu olmasını ve köy gibi memleketinde yaşamasını istiyor. Ankara gibi bir şehri bu oğlan için neden bırakayım ki? 2022 yılında arayan kadının oğlunu sokakta görseniz serseri diye kaçarsiniz. Adamların haberi olmadan saçma sapan iş yapıyorlar. İyi biriyle evlenene kadar bekleyeceğim. İyi biri olsa bile çocuk yapmak için bir süre beklerim.

Evt çözüm getirmiyor ben de farkındayım ve çaresizim bu konuda. Konu ilişki olsa dediğiniz mantıklı ama evlilikte böyle yürümez gibi geliyor. Evliyken farklı hayatlar yaşanmaz
Merak ettim peki çalıştığınız yerde veya çevrenizde hiç kriterlenize uygun biri çıkmadı mı?

Aileler malesef öyle . Annemde o düşüncedeydi daha doğrusu teyzemler aklını karıştırıyordu . Eşimi tanıyınca her şeyden vazgeçti . Zamanla da gördü ki her şey para değil her şey emekmiş :) ilmek ilmek işlemek en güzeli :)

Merak ettim peki çalıştığınız yerde veya çevrenizde hiç kriterlenize uygun biri çıkmadı mı?
Burda da şöyle bi handikap var, işi gücü iyi erkekler erkenden evlendiriliyor veya evleniyor genelde, benim meslek grubumda öyle olmuş açıkçası.
Bir de benim ilk çalışmaya başladığım yerde zaten 5 kişiydik, tek bayandım, 4ü de evliydi.
Nasip

Fazla seçici olanlar genelde çok geç ve en kötü secenekle evleniyor...
Evlilikte tip ne kadar önemli ki? Dünya yakışıklısı olsun ama o evin için de huzursuz saygısız sorumluluk sahibi olmayan adamla olmaz.. bunlar daha önemli
Belkide aklın o kişide kaldığı için diğerlerini beğenmiyorsun ama emin ol ask zaten kalıcı birsey değil sevgi saygı ve kafa uyuşması onemli

Sizlik birşey yok, Size laf söylemeye çalışmıyorum ama bence bu tarz hesaplar, kitaplar çok boş zaten bu meselelerde.kaç kişi iş arkadaşıyla evleniyor ki.bu forumda bile neler neler duyduk, okuduk.geçen biri YouTube yorumlarından dedi yaa.inanılır gibi olmayan tanışma hikayeleri var.herkes çok acayip, hiç olmayacak yerlerden tanışmış ki.orada o kadar kadın var burada bu kadar erkek var o kadarı evli bu kadarı bekar öyle olmuyor.siz de biliyorsunuz.kimse kimseyi evlendirmiyor bu arada artık.kimsenin kimseye karışığı yok.evlenen de kendi iradesiyle evlenmiştir.bizi evlendiren var mı ki erkekleri evlendirsinler.

Son düzenleme:
aynı durumdayım. zorlamayın, bırakın küçük enişteyi salıverin gitsin. 36 yaşından bir tavsiye size. mantık evliliği asla yapmayın. çok geç ve kötü seçeneklerle evlenileceğine katılmıyorum. bu yaşa kadar beklediysem artık istediğimle olur ya da olmaz. evleneceğim diye evlenecek olsaydım bu yaşa kadar zaten evlenirdim. herkes 20'li yaşlarında evlenmek zorunda değil.

birikimi olsun kalbim de çarpsın ikisini bir istiyorsanız yaşıtlarınıza bakmayın, babadan zengin olmadığı sürece 20'li yaşlarda insan nasıl birikim yapabilir ki?

Nasip kader zeka işi iyi evlilik.Bende bı boşlukta evlendim çocuk yaptım boşandım.Cok uzun hikaye çalkantılı okyanus gibi derin .Sakın yaş otuz oldu çocuk yapmalıyım kafasıyla girme bu yola sonra çocukla devam edesin o çetin yolda....Ben ikinci evliliğimi yaptım bu sefer çok düşündüm ve çok dikkat ettim mutluyum başkada çocuk yapmadım.Evlenmek istiyorsan iç sesini iyi dinle ona iyi kulak ver ve gözünü dört aç .Zıt kutuplar sadece bilimde birbirini çeker gerçek hayatta iter.Bu yüzden seninle ortak bakış açısı ortak kültürü maddi manevi ortak yöne baktığın biriyle evlenmeye bak.Zaten mutlaka karşına çıkanlar olur Nişan'da olanlar ailesi herşey önemli .Çok kavga ettiğin Zıt olduğun sayılmadığın hiçbir ilişkiyi evliliğe taşıma.Sakin seviyorum diye evlenme sevilmekde lazım .Evlilik iyi düşünülmeli kim ne derse desin içinden en küçük bir his hayır diyorsa o yola girme....Tüm bunları uygularsan geriside nasibe kalmış.Evlilikte bir müddet çocuk yapma yoksa ama sen annesin ama anneler yaşamaz hatta boşanmaz diye mahfeder valla toplum senibelki nefes bile almamalı diyen bile olabilir.Malum bizim millet meraklı her sorunu kadın çözecek her problemde kocayı terapiste götürecek koca ilgilenmiyorsa ne var canim aldatmiyorya diyecek .....hala cesaretin varsa kolay gele konu sahibi......dilerim çok mutlu olursun

Hem bu kadar kafaya takma iyisi olsun en güzeli olsun vaktinde olsun daha gençsin 28 ne ki tabiki en güzeli hayırlısı olsun senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…