- Konu Sahibi Tatszhayat
-
oh be. yıllardır şunu anlatmaya çalıştım, bir kişiye bile anlatamadım. artık kendimde sorun görüyordum ben anlatamıyorum diye. meğer anlamayacak kişilere söylüyormuşum.Kesinlikle. Kadınlara bu konuda direkt maddiyatçı etiketi yapıştırılıyor maalesef. Maddiyatçılık kendisinden daha yukardaki standartları istemektir(istenmez demiyorum, tercih meselesi) fakat dengini istemek maddiyatçılık değildir, anlatamadık gitti.
Zaten bu konuyu kadın sorun etmese erkek ediyor bir noktadan sonra.
Doğru söylüyorsun da günümüzde kadınlar o kadar dört dörtlük ki neredeyse hiçbir erkek kadınlara yetişemiyor.o kadar haklı olmanıza rağmen söyledikleriniz çözüm sağlamıyor ki.ben de eskiden ayaklarımı yere vura vura kaderime isyan etmekten başka birşey yapmıyordum sonra dedim ki bu böyle olmayacak.hiçbir şey yaşayamayacak miyim? Çözümü yapmak istediğim şeylere onun gücü yetmiyorsa başka kişilerle yapmakta buldum.karşındaki erkek kendini bilen, yetersizliğini görebilen biriyse zaten sana o alanı bırakıyor mecburen.yaa ailemden bir üyeyle gitti. Ya aynı statüde bir arkadaşla.gelince de onunla takıldım işte.gönül isterdi ki birlikte yapalım ama hayat böyle birşey kabullenmek gerek.olmuyorsa çözüm bulmak gerek.yapacak birşey yok.Ben sizi anladım, hak da veriyorum. Şu anlamda; yaşım 37 maddi gelirim iyi, lüks klasmanda bir aracım ve ciddi bir yatırımım var çok şükür. Pinti de değilim, hayatı yaşamasını gezmeyi giyinmeyi de bilirim. Yani ben bunlara sahip olabiliyorsam bir erkek de olabilir, yani bunlar beklenmeyecek şeyler değil. İnsanın kendi dengini aramasında da bir tuhaflık görmüyorum.
Bu mevzu sadece maddi açıdan düşünülüyor ama görüştüğünüz insanı arabanızla metroya bıraktığınızda yanında kadın gibi hissedemiyorsunuz. "E sen de metroyla git" diyecek olanlar olacaktır, ama benim bir hayat standardım varken neden bu standardı düşüreyim?
Veya sizin standardınız iyi bir mekanda yemek yemekken o daha düşük yerlerde yiyebilecek durumdaysa, veya siz yurtdışında tatil yapmak istiyor ve yapıyorken o bunu lüks olarak değerlendiriyorsa olmuyor işte, uyum sağlayamıyorsunuz.
Hepsi tecrübeyla sabit. Alışveriş yaptığınız tutara kadar eleştiriliyorsunuz bir yerden sonra ilişkide tatsızlıklar çıkıyor.
Bir ilişki tabi ki sadece maddi boyuttan oluşmuyor fakat burdaki denkliği görmezden gelemeyiz.
O kadar düştük maalesef.Kaşı gözü kara olsun yanağında da beni olsunkız bu devirde az hoşlandınmı işi gücü yerinde sana değer veren birini buldunmu tamam işte kriter bu seni dolandırmaya çalışmasın yeter
size aşırııı katılıyorum . eşimin aileden gelen ne bir evi ne bir birikimi vardı. evlenmeyi düşünmediği içinde birikim yapmamış. ama çalışkandı. nereye harcayacağını bilirdi. evlendik. şaşırmadıda. asla cimri değildir savurganda. 2 sene olmadı evleneli ilk 5 ayda evimizi , yakın zamanda da arabamızı aldık çok şükür. he hepsi tabiki borçsuz alınmadı ama boşa akıtılan bir paramız hiç olmadı. beraber el ele verdik çalışıp yapıyoruz. evi arabası olup kötü huylu olmasındansa, çalışkan ve merhametli birini aramasını tavsiye ederim konu sahibinin de28 yaşında nasıl bir maddiyat bekliyorsunuz yani kriteriniz nedir bilmiyorum ama bir ev sahibi olmasını bekliyorsanız çok hayalperest olur . Düzenli gelirse tamam . Yani bence sizin karşınıza daha sevdiğiniz biri çıkmamış. Mal mülk gerçekten düzgün ve çalışkan biriyse birlikte yapılır.
Evt çözüm getirmiyor ben de farkındayım ve çaresizim bu konuda. Konu ilişki olsa dediğiniz mantıklı ama evlilikte böyle yürümez gibi geliyor. Evliyken farklı hayatlar yaşanmazDoğru söylüyorsun da günümüzde kadınlar o kadar dört dörtlük ki neredeyse hiçbir erkek kadınlara yetişemiyor.o kadar haklı olmanıza rağmen söyledikleriniz çözüm sağlamıyor ki.ben de eskiden ayaklarımı yere vura vura kaderime isyan etmekten başka birşey yapmıyordum sonra dedim ki bu böyle olmayacak.hiçbir şey yaşayamayacak miyim? Çözümü yapmak istediğim şeylere onun gücü yetmiyorsa başka kişilerle yapmakta buldum.karşındaki erkek kendini bilen, yetersizliğini görebilen biriyse zaten sana o alanı bırakıyor mecburen.yaa ailemden bir üyeyle gitti. Ya aynı statüde bir arkadaşla.gelince de onunla takıldım işte.gönül isterdi ki birlikte yapalım ama hayat böyle birşey kabullenmek gerek.olmuyorsa çözüm bulmak gerek.yapacak birşey yok.
Bazı aileler de sırf evi var diye ısrar edip kızlarını ateşe atıyorlar. Annem de arada "Evleneceğin kişinin evi bari olsa" diyor. Ve hep ya evi olan ya da ev alma potansiyeline sahip goruculere ısrar etti. Sırf evi var diye insan sevmediği biriyle evlenebilir mi? Her şey para değil ama anlamıyorlar.size aşırııı katılıyorum . eşimin aileden gelen ne bir evi ne bir birikimi vardı. evlenmeyi düşünmediği içinde birikim yapmamış. ama çalışkandı. nereye harcayacağını bilirdi. evlendik. şaşırmadıda. asla cimri değildir savurganda. 2 sene olmadı evleneli ilk 5 ayda evimizi , yakın zamanda da arabamızı aldık çok şükür. he hepsi tabiki borçsuz alınmadı ama boşa akıtılan bir paramız hiç olmadı. beraber el ele verdik çalışıp yapıyoruz. evi arabası olup kötü huylu olmasındansa, çalışkan ve merhametli birini aramasını tavsiye ederim konu sahibinin de
Bizde görücü de yok.kaderimize terkedildik.Bazı aileler de sırf evi var diye ısrar edip kızlarını ateşe atıyorlar. Annem de arada "Evleneceğin kişinin evi bari olsa" diyor. Ve hep ya evi olan ya da ev alma potansiyeline sahip goruculere ısrar etti. Sırf evi var diye insan sevmediği biriyle evlenebilir mi? Her şey para değil ama anlamıyorlar.
Görücüler yalancı oluyor genelde. Kiminin oğlunun başka sevgilisi çıktı. Kiminin oğlu uzun boylu kız istiyor. Ben guvenemiyorumBizde görücü de yok.kaderimize terkedildik.
Uzun boylu mu? Bunu da duyduk.o onun bahanesidir de.analar, teyzeler, yengeler arıyor işte adamların haberi yok aslında.ayıp olmasin diye gelirler belki.ama belli yani.oyy oyy nasıl zor bir dünyaya düştük biz böyle.bir de hâlâ çocuk yapacağım diyorlar bu rezil dünyanın içine.ne gerek var.bizimle aynı şeyleri yaşasın diye mi yapacağız?.kendini kurtaran hemen yaşadıklarını unutuveriyor.Görücüler yalancı oluyor genelde. Kiminin oğlunun başka sevgilisi çıktı. Kiminin oğlu uzun boylu kız istiyor. Ben guvenemiyorum
Evet maalesef. Nisan ayında kadının biri aradı. Oğlan kızın uzun boylu olmasını ve köy gibi memleketinde yaşamasını istiyor. Ankara gibi bir şehri bu oğlan için neden bırakayım ki? 2022 yılında arayan kadının oğlunu sokakta görseniz serseri diye kaçarsiniz. Adamların haberi olmadan saçma sapan iş yapıyorlar. İyi biriyle evlenene kadar bekleyeceğim. İyi biri olsa bile çocuk yapmak için bir süre beklerim.Uzun boylu mu? Bunu da duyduk.o onun bahanesidir de.analar, teyzeler, yengeler arıyor işte adamların haberi yok aslında.ayıp olmasin diye gelirler belki.ama belli yani.oyy oyy nasıl zor bir dünyaya düştük biz böyle.bir de hâlâ çocuk yapacağım diyorlar bu rezil dünyanın içine.ne gerek var.bizimle aynı şeyleri yaşasın diye mi yapacağız?.kendini kurtaran hemen yaşadıklarını unutuveriyor.
Merak ettim peki çalıştığınız yerde veya çevrenizde hiç kriterlenize uygun biri çıkmadı mı?Evt çözüm getirmiyor ben de farkındayım ve çaresizim bu konuda. Konu ilişki olsa dediğiniz mantıklı ama evlilikte böyle yürümez gibi geliyor. Evliyken farklı hayatlar yaşanmaz
Aileler malesef öyle . Annemde o düşüncedeydi daha doğrusu teyzemler aklını karıştırıyordu . Eşimi tanıyınca her şeyden vazgeçti . Zamanla da gördü ki her şey para değil her şey emekmiş :) ilmek ilmek işlemek en güzeli :)Bazı aileler de sırf evi var diye ısrar edip kızlarını ateşe atıyorlar. Annem de arada "Evleneceğin kişinin evi bari olsa" diyor. Ve hep ya evi olan ya da ev alma potansiyeline sahip goruculere ısrar etti. Sırf evi var diye insan sevmediği biriyle evlenebilir mi? Her şey para değil ama anlamıyorlar.
Burda da şöyle bi handikap var, işi gücü iyi erkekler erkenden evlendiriliyor veya evleniyor genelde, benim meslek grubumda öyle olmuş açıkçası.Merak ettim peki çalıştığınız yerde veya çevrenizde hiç kriterlenize uygun biri çıkmadı mı?
Fazla seçici olanlar genelde çok geç ve en kötü secenekle evleniyor...28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
Sizlik birşey yok, Size laf söylemeye çalışmıyorum ama bence bu tarz hesaplar, kitaplar çok boş zaten bu meselelerde.kaç kişi iş arkadaşıyla evleniyor ki.bu forumda bile neler neler duyduk, okuduk.geçen biri YouTube yorumlarından dedi yaa.inanılır gibi olmayan tanışma hikayeleri var.herkes çok acayip, hiç olmayacak yerlerden tanışmış ki.orada o kadar kadın var burada bu kadar erkek var o kadarı evli bu kadarı bekar öyle olmuyor.siz de biliyorsunuz.kimse kimseyi evlendirmiyor bu arada artık.kimsenin kimseye karışığı yok.evlenen de kendi iradesiyle evlenmiştir.bizi evlendiren var mı ki erkekleri evlendirsinler.Burda da şöyle bi handikap var, işi gücü iyi erkekler erkenden evlendiriliyor veya evleniyor genelde, benim meslek grubumda öyle olmuş açıkçası.
Bir de benim ilk çalışmaya başladığım yerde zaten 5 kişiydik, tek bayandım, 4ü de evliydi.
Nasip
aynı durumdayım. zorlamayın, bırakın küçük enişteyi salıverin gitsin. 36 yaşından bir tavsiye size. mantık evliliği asla yapmayın. çok geç ve kötü seçeneklerle evlenileceğine katılmıyorum. bu yaşa kadar beklediysem artık istediğimle olur ya da olmaz. evleneceğim diye evlenecek olsaydım bu yaşa kadar zaten evlenirdim. herkes 20'li yaşlarında evlenmek zorunda değil.28 yaşındayım, evlenmeyi çok istiyorum . Birçok kişiyle görüştüm ama bir türlü nasip olmadı . Beğenemiyorum zorluyorum kendimi olmuyor . Birinin maddi durumu iyiyse tipi iyiolmuyor , diğerinin tipi iyiyse maddi durumu iyi olmuyor . Bir başkasında ikisi de varsa duygusal bir şey hissedemiyorum . O kadar bekledim diyorum tamamen her anlamda içime sinen birisiyle devam etmek istiyorum ama tam anlamıyla hiçkimse içime sinmiyor . Ne kadar zormuş evlilik kararı vermek . Kendimi genel anlamda şanslı hissediyorum , bugüne kadar istediğim şeyler oldu yolunda gitti ama ilişki anlamında gerçekten bir türlü yolumu bulamadım . İnşallah Allah bekletiyorsa güzelleştiriyordur . Bir kere nişan attım ve ondan sonra çok kişiyle görüştüm ama görüştüğüm herkeste o kişinin duruşunu konuşmasını aradım . Aslında ona Özlem duyduğumu düşünmüyorum sadece konuşma tarzı olarak meslek olarak yakınlık olarak öyle birini istiyorum olmayınca da kabul etmiyorum , bir yandan evlenememenin korkusu çok yer etti bende. Çocuk sahibi olmak istiyorum . Evet her durumun zorluğu var evlilik de çokzordur ama bekarlık da onun kadar zor . Benim durumumda olan var mı öyle dertleşmek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?