Evlenememek

Sonunu hiç böyle beklememiştim.

İçin işte tam evleneceğim kişi demeden evlenme

Tüm kriterlerinizi sağlaması zor muhtemelen bu devirde. Yıllardır çalışıyorum, sosyal hayatımı da aksatmadığım için çok bi birikim sahibi olmadım, bir araba alabildim o kadar. Karşımda da böyle bi insan isterdim, zira birikim için pintilik seviyesinde biriyle asla yapamazdım. Bir de dünya malının geçici olduğunun veya hiç bir şeyin garantisi olmadığının da farkındayım. İnsanın yapacağı en büyük yatırımın kendine olduğunu düşünüp, üniveriste eğitimi dışında hayalini kurduğum bir çok eğitimi aldım. Evlenmeden önce de en büyük kriterim bir şeyler hissedeceğim insan olması, anlayışlı, kibar, entellektüel birikimi fazla, okumayı seven, hayvanı, insanı, doğayı seven, vicdan sahibi biri olması ve çalışmayı sevmesiydi. Maddi olarak şunu bunu olsun beklentisine girmiş olsam muhtemelen eşimle evli olmazdım ama benim için büyük bir kayıp olurdu çünkü mutluyum.

Eş aramakla bulunmuyor, bunlar biraz nasip işi
Birde bu kriter meselesi biraz sıkıntılı, yakışıklı, paralı, eğlenceli, kalbini yerinden hoplatacak hepsi bir arada birine sen ne verebileceksin mesela ? Öyle bir insan türü yok maalesef. Hırsız arsız olmasın, insan olsun, eli ekmek tutsun tamamdır aslında. Hayatta her şey düşündüğümüz gibi olmuyor, asla bana uymayacak bir adamla on senedir harika bir evliliğim var. Eksiklerimiz illa vardır ama sonuçta mutluyuz. Asla yapamam dediğim bir tiptir eşim ama öyle değilmiş. O yüzden biraz oluruna bırakın

Özel değilse hangi tipteydi ki asla yapamam dediniz

Allah gönlünüze göre versin konu sahibi ama biraz kriterlerinizi esnetin sizin için olmazsa olmaz kriter nedir?Mesela okumuşluk, maddiyat ,dış görünüş , ya da başka bir şey hangisiyse onu biraz esnetmeye çalışın

Pardon bunu söyleyen sen misin? Kız erkek erkek diye ortalarda dolanan kim ? Hayaller ve hayatlar gibi olmuş olmadığın biri gibi yansıtma kendini yalana gerek yok okey...

Özel değilse hangi tipteydi ki asla yapamam dediniz

Uzuuuun bir gece hayatı geçmişi olan, içkiyle arası iyi,büyük ölçüde ataerkil, Laz , asabi , boşanmış ve iki çocuklu:)))
Neye asla desem başıma gelmiştir, eşimde onlardan biri ama çok şükür iyi ki olmuş
Dışarıdan görünen bu asla olmaz adam benim hayatımı kökünden değiştirdi, ne yaram varsa sardı sağolsun. İkimizde değiştik tabi zamanla, olduğumuz gibi kalmadık , evliliğin güzel bir şey olduğuna ikna etti beni bunu yaparken asla incitmedi, sınırlarımı aşmadı, kurallarımı esnetmedi. Birbirimize sesimiz hiç yükselmedi

Allah daim eylesin
Size çok saygı duymuş ve değişmiş sanırım bu da size olan sevgisinden kaynaklı olmuş ne güzel

Ablamda evlenmeyi istiyordu master doktora filan derken üniversitede hocalık tezi kitap olması vs vs
Bu süreçlerde kendine zaman ayıramadı
Tam 33 yaşında evliliğe dair her şeyden vazgeçmişken kendini bana adadı
En lüksünden çeyizimi her şeyimi aldı ne istesem istemesem dizdi mutfağımdan yatak odamın her şeyine kadar
Tamı tamına sözümden birkaç gün sonra aşkını buldu
20 gün arayla evlendik ikimizde
Onun 2 oğlu oldu peş peşe çok mutlu
Benimde Allah bağışlasın 1 kızım var
Aşk ne zaman kapıyı çalacak bilemeyiz :)

Hem tipi düzgün yakışıklı olsun,
Hem geliri iyi olsun, mal varlığı da olsun,
Hem iyi bir adam olsun, sadık olsun sevsin saysın düzgün bir kişilik olsun
Ve hem de ben de seveyim aşık olayım diyorsunuz. Amenna da..

Bu adam sizi neden alsın? Böyle bir adamın sizinle evleneceğine sizi inandıran nedir?

Bence gerçekçi şeyler hayal edin ve üstünüzü değil denginizi hedefleyin.

Öncelikle bir insanı dış görünüş olarak beğenirsin.Sonra zamanla karakterini seversin.

Bir insan eğer ki zengin değil ama çalışmada bu önemli seni aç bırakmaz.Yada zengin diye evlenip sonradan fakirlesende var.Para mutluluk getirmez.Senin için ne yaptığına bak.Karsindaki insanın.

Konudan tamamen bağımsız olarak dışarıdan bir göz olarak yorum yapıyorum ama bu sayılanlarin o kadını bulamayacağına sizi inandiran nedir? Konu sahibi eğer bu özelliklere sahipse yani belirli bir mal varlığı varsa ve ilişkilerinde sadık ve dürüstse neden o adam da onu bulmasın ? Bunlara sahipse zaten aradığı ilişki de böyle değil midir yani olması gereken

İnşallah karşınıza istediğiniz gibi biri çıkar diye başlıyacağım cümleme ama beklentilerde insanı yorar biraz akışa bırakmak lazım neden ? Diye sorgulamak yerine nişanlınızı henüz içinizden tam anlamıyla atamamıssınız ne kadar süre oldu ayrılalı bilmiyorum ama önce bu kısmı halletmeniz lazım ki size ait olan size gelebilsin. Biraz kendinize zaman tanıyın yeni bir ilişkiye girmeyin kendinizi dinleyin akışa bırakın inşallah hayırlısıyla o zaman olur.

hissettiriyorsundur o zaman
işte bende diyorum ki kendi seviyesinde biri olursa olur ki kendi seviyesinde biri de onunla sürekli maddi konu konuşan birini istemez biri benim karşıma geçip benim arsam var araba alıcam dese ben direk eksi yazarım
Nişanı atalı 4 sene oluyor ve hayatımda biri olmadığı müddetçe ister istemez aklıma gelecek biliyorum , çünkü biriyle konuşurken düşünmüyorum aklıma gelmiyor umursamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…