- 26 Temmuz 2010
- 2.035
- 1.202
- 398
- Konu Sahibi alexandria
-
Ah canım, bir bilsen öyle yapınca neler oluyor. Bu kez kayınvalidem istemeyerek de olsa eşime duygu sömürüsü yapmaya başlıyor. Kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ama içinden geçenleri de üzme-kırma korkusu olmadan söylüyor "çok yanlız kaldım, yemek yiyesim gelmedi. yapmadım hiç bir şey" falan diye. Mesela bi kez sinemaya gitmiştik onsuz, söylememiştik ona da "sinemaya gidiyoruz" diye, eşim telefonda söyledi. ertesi gün eşime "ben istenmediğimi hissediyorum, neden benden gizli gizli sinemaya gittiniz" falan demiş, ben ne yapayım şimdi?
Yani bunları duyunca daha ılımlı bakabiliyorum duruma, hani alışma süreci, olacak, geçecek diye. Ama her seferinde hayal kırıklığıyla sonuçlanınca çabalarım, beklemek de zor geliyor. Bi de şu var, hani tek derdim olsa, tamam da dert çeşit çeşit bir sürü. Maddi açıdan mı dersin, kayınvalideyle ilgili olanlar mı dersin, cinsellikle ilgili olanlar mı dersin... hani bunları düşününce insan yanlış mı yaptım acaba diyor, sonuçta ben en ufak bi şey almayı bile kırk kere düşünürken, kayınvalidemin market alışverişini yapıyor olmamız da zoruma gidiyor. hani ortaksa eğer maaşlarımız artık, bunda benim de söz hakkım olmalı mesela. Gerçi, sorsa ne diyeceğim ki? Olmaz mı? Mümkün değil. Ayıbıma gider, diyemem. Böyle böyle en güzel zamanlarımız endişe, hırs, üzüntü ve korkuyla geçip gidiyor...
babası olmayan erkekler annesi bi de bu şekilde duygu sömürüsü yapıyosa malesef böyle oluyo
aynı şeyleri bende yaşadım tuvalete gitsek anneside geliyodu nerdeyse ki bide bende bekar görümcek var
bide sürekli hafta sonlarımızı katleden diğer görümcek ve ailesi vardı
bu birlikte gezme olayı 4-5 yıl sürdü yapacak bişeyyok
sen rahatsızlığını dile getirdikçe o annesinin üstüne daha da düşer rahat bırak
tatlı dille şikayet ve kavga etmeden halletmeye çalış
mesela annenden rahatsız değilim tabi o da yanlız ama bugün biz ******yapalımda yarında anneme gideriz falan gibi
cinsellik konusuna gelince bence eşin seni bu şekilde cezalandırdığını düşünüyo
sabredersen senin aleyhine çözülür inan bana insan bi müddet sonra herşeye yetişmekten yoruluyo eşinde yorulacak
sen ayağına çorap almazken onlar ailelerine yağdırır canım bunlar insanı çok incitiyor aşağı yukarı herkesin başından geçmiştir
millet de gaz veriyor :) tabi uzaktan söylemesi kolay.... onu büyüten annesinin yanında olması kadar doğal birsey olamaz...... üstüne üstlük kadın da iyi...ben adamın yerinde olsam senin gibi düşünen bir kadınla evlenmezdim... bak burda atıp tutanları okuyupta gaza gelme...sen her zaman kocanın dibinde ol ve herdediğini yap...ondan başka kimsen yok..doğal olarakda onun annesi seninde annen..onla olmaktan mutlu ol..aksi halde üzülürsün.... başarılı olsan bile yaptığının acısı başka yerden çıkar..anne oğulun arasını açma...hep beraber olun..
bence bunu yazan eşin. buraya girip konu açtığını gördü :))
çünkü bir bayan böyle bişey yazamaz.
bir kadının evlilikten neler beklediğini bilir.
alıntı yaptığım yazıyı ancak bir bayanı böyle mutsuz eden erkek yazabilir
Allah yardımcın olsun canım.
maaşını da vermemeni tavsiye ederim. sen onun annesine,kardeşine bakmak zorunda değilsin.
madem erkeklik taslıyo baksın kendi hepsine.
maaşını da vermemeni tavsiye ederim. sen onun annesine,kardeşine bakmak zorunda değilsin.
ya var ya, şüphelenmedim değil :) girdim baktım arkadaşın profiline, muğlalıymış. biz istanbulluyuz, burada oturuyoruz. işin kötüsü, ben eşime söylüyordum bazen kadınlar kulübünde şunu okudum, bunu öğrendim falan diye. şu sıralar da bozuğuz ya, girip yazmış olsa, şaşırmam :)
ya var ya, şüphelenmedim değil :) girdim baktım arkadaşın profiline, muğlalıymış. biz istanbulluyuz, burada oturuyoruz. işin kötüsü, ben eşime söylüyordum bazen kadınlar kulübünde şunu okudum, bunu öğrendim falan diye. şu sıralar da bozuğuz ya, girip yazmış olsa, şaşırmam :)
Görümcekçok sevdim bu lafı görümcek aynen dediğin gibi ister istemez duygu sömürüsü yapıyorlar...ve dediğin gibi ben şikayet ettikçe daha da üstüne düşüyor annesinin çünkü daha çok üzülüyor ona "bak gelin de istemiyor, bari ben iyice sahipleneyim" mi diyor bilmem ki...inan kavga etmeden halletmeyi deneyebilmeyi çok istiyorum ama o kadar sıkılmışım ki durumdan, konuşurken iğnelemeye başlıyorum "annen de biraz fazla düşüncesiz, biraz daha düşünceli olsa" falan diye. canım peki 4-5 yıl sonra noldu? yani aynı devam ediyor mu geçti bitti mi? ben de cezalandırdığını düşünüyorum, ve inan ki ben de yorulmasını bekliyorum. bazen oluyo "ya yoruldum, biraz da kendisi halletsin" diyor annesi için ama annesi arayıp "oğlum, beceremedim ben,sen bi hallediversen" deyince, hemen koşup gidiyor yine de...
alexandria çabuk gel bulaşıkları yıka oralarda takılcağına :))
biraz zaman geçince huzuru sende bulduğunu farkedecek (sakinleş biraz çok kavga çıkarmamaya özen göster)
onlarsa sürekli huzursuz eden olacak
fakat çok da umutlanma anneleri yine baş tacı
galiba biraz sen biraz o alışıyo ortak yaşama
Ya canım benim ne güzel yazmışsın, eşimiz bizim herşeyimiz fakat biz onların herşeyi olamıyoruz maalesef. Değişmiyor değil mi zamanla...Değişse bile iyiye gitmiyor belki de. İnanırmısın ben de kendime yeni yeni hobiler edindim, daha çok kitap okuyorum bu sıralar, sırf çok düşünmeyeyim problemlerimi diye. uzaklaşmayı da denedim ama benim eşim blöf yaptığımı hemen anlar, o da yüz vermeyiverir bana. Zor bi durum benimkisi.. Önceden anlayamamak daha da kötü ve üzücü tabi. Eşimin kendi arkadaşları bile dedi bana "Bu kadar olduğunu tahmin etmiyordun değil mi" diye. Bekarken eşim arkadaşlarıyla gezerken de bunlarla gelirmiş kayınvalidem. Hani kızlı erkekli bi grup sinemaya giderlerken bile gelmek istermiş ve gelirmiş. Bunu bana eşimin bi bayan arkadaşı söyledi ve inanamadım. Ya işte biraz da genç dul kalmış, o yüzden hayattan hevesini alamamış, şimdi eşimi kocasının yerine koyuyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?