Evlenip dönmemek üzere Ukrayna’ya yerleşmek aklımı kurcalayan sorunlar...

Ukraynalı olunca ne oluyor? Neden ciddiye alınmasın? Ukraynalı kadınlar evlilik yürütemez mi? Yakışmadı bu cevap.
Ben de ilk buna takıldım okurken bi durdum. Adam ciddiye almış ki nikahı kıymış , bu kızın yok sayması çok ilginç.

Bence mantıksız, evlenmiş sayılmaz
Sonuçta kadın değil ukraynalı
Evcilik oynamışlarsa demek ki siz ilki olursunuz. Evlenmeyin.
Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz bakın bu eleştiriyi yapıyorsunuz acaba bu soruyu Ukrayna’da bir yerde sorsam ve sonuçta evlendiği Türk desem Ukraynalı bir adam için kimse siz gibi tepki vermez. Bu gereksiz duyar ve şov sadece bizde var. İmkanları olsa sizi çiğ yerler biraz ayıp ediyorsunuz. Ayrıca kast ettiğim kültürel farklılıklar... bu nedenle sayılır mı dedim...

Ben de ilk buna takıldım okurken bi durdum. Adam ciddiye almış ki nikahı kıymış , bu kızın yok sayması çok ilginç.
Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz bakın bu eleştiriyi yapıyorsunuz acaba bu soruyu Ukrayna’da bir yerde sorsam ve sonuçta evlendiği Türk desem Ukraynalı bir adam için kimse siz gibi tepki vermez. Bu gereksiz duyar ve şov sadece bizde var. İmkanları olsa sizi çiğ yerler biraz ayıp ediyorsunuz. Ayrıca kast ettiğim kültürel farklılıklar... bu nedenle sayılır mı dedim...

Ailemle ailesi yakın baya biz eskiden de görüşüyorduk ama kendisini görmeyeli yıllar oldu tabi kötü insanlar değiller ama aklımı kurcalayan mesela olayı hayırlısı bakalım...
Sizin gönlünüz var gibi. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. Ama oralar çok soğuk, öyle böyle değilmiş diyerekten çıkayım ben konudan bari 😄

Şov mu?
Adamın nikahlı karısını değerlendirmeye almamak ve mantıksız bulmak nedir reality show mu? Stand up mı?

Ukraynalı olunca ne oluyor? Neden ciddiye alınmasın? Ukraynalı kadınlar evlilik yürütemez mi? Yakışmadı bu cevap.
Bu ne gereksiz bir duyar ya gerçekten iyimisiniz arkadaşlar kast ettiğim kültürel farklılıklar dolayısıyla yürümeyebilir ve bu nedenle belki ciddiye almamak gerekir dedim ne abarttınız benzerini Ukrayna sitesinde yazsam sizi böyle savunurlar mı... ayıp ediyorsunuz cidden.

Ukrayna’yla alakası yok ki konunun adamı tanımıyorsunuz. Ha tanıyıp seversiniz neden olmasın bağımlıklıktan kurtulmak için daha bile iyi

Yıllar önce Amerika ya yerleşmiş mühendis bir tanıdığımızla böyle bir süreç yaşamıştım. Ben gitmedim burda atanmıştım memurdum orda bir sürü güçlükle karşılaşacaktım falan.cesaret edemedim. Ama anladığım kadarıyla senin adayın maddi durumu baya iyi. Yani orda istediğin birçok şeyi yapmak için paran olacaksa be burda ciddi bir kariyerin yoksa oraya gidip dil falan öğrenip kendine yatırım yapabilirsin. Bunlar hep maddi durumla alakalı şeyler çünkü

Sizin gönlünüz var gibi. Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. Ama oralar çok soğuk, öyle böyle değilmiş diyerekten çıkayım ben konudan bari 😄
Teşekkür ederim hayırlısı olsun ama ne çok Ukraynalı kadın sever varmış sitede çok şaşırdım canla başla savunuyorlar. Bizden olmuyor işte bu yüzden....

Valla biz de eşimle hemşeriyiz ama kültürel farklılık gırla 😂 yani kadın ukraynalı olduğu için anlaşamadılar ben bir anda kırk yıllık evli gibi olurum falan sanma, akrabanla bile yeri geliyor anlaşamıyorsun. Ayrıca bu mantalitedeki erkekler hanımlarından çok şey bekliyor çevrede gördüğüm.

Bu ne gereksiz bir duyar ya gerçekten iyimisiniz arkadaşlar kast ettiğim kültürel farklılıklar dolayısıyla yürümeyebilir ve bu nedenle belki ciddiye almamak gerekir dedim ne abarttınız benzerini Ukrayna sitesinde yazsam sizi böyle savunurlar mı... ayıp ediyorsunuz cidden.

Kastettiğiniz kültürel farklılıklar olsa öyle yazardınız. Evlilik sayılmaz sonuçta kadın Ukraynalı yazmazdınız. Aklı başında her insan hangi milletten olursa olsun insanları seçemediği şeyler (ırk, doğduğu yer vs) için yargılamaz. Kendinizi savunmak, savunmaya çalışırken daha beter batırmak yerine hatanızı kabul etseydiniz keşke.

Aklınız kalacaksa görüşün ama acele etmeyin. Gerekirse 100 defa gelsin, devamında içinize siniyorsa siz de gidin ortamını görün, arkadaşlarıyla tanışın. Sonra içiniz rahat etmiyorsa görüsmeyi kesin ama bu kadar geldi benim için vesaire diye kendinizi asla evliliğe zorunlu hissetmeyin. O da, annesi babası da doğal olarak kendilerini düşünüyorlar, siz de her zaman kendi çıkarlarınızı düşünün.

Herseyi birakip eşinin ülkesine giden biri olarak söylüyorum, sevgi yoksa çekilecek çile değil maddi imkanları hiç hesaba katmayın bile.

biri icin yer degistirmek cok buyuk fedakarlik..yani dusunsene adam sana zulmetse kapidan disari cikmak cesaret isteyecek. dilin yoksa..ya bu isler biraz cetrefilli..kucuk bebek gibi herseyi ogreneceksin. yani degisiklik severim ortam degistirmek sorun olmaz dersen ok..ama oyle biri degilsin bence..

Merhaba herşey gönlünüzce olur inşallah. Eğer niyetiniz varsa iyice bir sorup soruşturun. Adamın annesi oğlunun kötü bir huyu varsada bunu size söylemez. Avrupa sonuçta herşey ellerinin altında. Benim eşim de yurtdışında yaşıyordu. Birbirimizi gördük. Sonra biz iyice bir araştırdık evet dedik. Çok şükür şimdi iyiyiz. Aramızda 10 yaş var. Gurbette yapamam dersen senin için çok zor olur. Ben şimdi allah korusun acil durumlar dışında senede bir kere gidiyorum, Türkiye'ye çocukların okulu var. Yolculuk zor oluyor,biletler çok pahalı ha diyince gidemiyorsun.
benim bir arkadaşım 6 ay önce annesinin kuzeni ile evlendi yurtdışına gitti. Maddi durumları çok çok iyiymiş birde neredeyse kızın bütün akrabaları orda. Kimse bunlara birşey söylememiş. Ama adam bildiğiniz psikopat çıkmış. Kıza sürekli şiddet uyguluyormuş. Kız annesi ile görüntülü konuşunca eşarbı boynuna doluyormuş.Ki kız açık biri birgün annesi çok ısrar etmiş eşarbını çıkar demiş.Kız eşarbı çıkarınca boynu mosmormuş.Kızın kaynanası niye eşarbını açtın demiş daha. Bütün bunlar olurken artık kız dayanamamış. yakınında olan abisine haber vermiş gel beni al diye. Abisi gelince yetmemiş birde kızın abisini dövmüş daha hırsını alamamış gidip arabadan cop getirip onunla dövecekmişki komşular polisi aramışlar gelip almışlar. En son boşanmayı düşünüyordu şimdi ne durumda bilmiyorum.demem o kiçok iyi araştırmanız lazım.

Kastettiğiniz kültürel farklılıklar olsa öyle yazardınız. Evlilik sayılmaz sonuçta kadın Ukraynalı yazmazdınız. Aklı başında her insan hangi milletten olursa olsun insanları seçemediği şeyler (ırk, doğduğu yer vs) için yargılamaz. Kendinizi savunmak, savunmaya çalışırken daha beter batırmak yerine hatanızı kabul etseydiniz keşke.
Umarım gerekirse sizi de böyle canla başla savunurlar. İyi geceler. Teşekkür ederim yorumlar için.

Teşekkür ederim hayırlısı olsun ama ne çok Ukraynalı kadın sever varmış sitede çok şaşırdım canla başla savunuyorlar. Bizden olmuyor işte bu yüzden....
Hanımefendi, konu savunmak değil. Konu, bir kadının kanunen yapmış olduğu evliliği geçersiz saymaya çalışmanız.Sizin aklınızı kurcalayan sorununuza,saçma bir sebeple çentik atmaya çalışmanız.
Adam evlenmiş,boşanmış. Net. Ayıp değil, günah değil. Uyar ya da uymaz bu kadar

Arkadaşlar iyi akşamlar burayı ara ara takip ediyordum ama bu hesabı sırf bu soru için açtım...

Kafam çok karışık ve hayatımın da kötü bir dönemindeyim. Böyle bir dönem de çok eskiden ailecek tanıdığımız bir aile anneme sormuşlar benim için görüştüğü biri var mı falan diye geçen de annesi geldi işte bize. Oğullarını ben 10 küsür yıldır görmedim ama hatırlıyorum o zamandan zaten aramızda 8 yaş var büyük benden..
Yıllar önce Ukrayna’ya gittiğini duymuştuk sonra burda annesi babası falan çok zengin yaşamaya başladı.
Adam Tekstil Mühendisi önce buralardan kadın giyim ihraç etmeye başlamış ufak ufak (Ukrayna’da kaliteli kadın giyim çok pahalıymış.) Sonra kendi markasını kurmuş şimdi iki tane kadın giyim markası var Ukrayna’da biri lüks biri orta sınıf Slav ülkelerine ihracatta yapıyormuş. Annesi babası burda ama kendisi çok gelmiyormuş çok yoğun çalışıyor diyorlar. Ben internetten baktım tabi yıllar oldu görmeyeli; gördüğümde de çocuktum zaten... Yakışıklı ve tarz bir adam ama daha önce evlenmiş Ukraynalı bir kızla 1.5 yıl sonra boşanmış ama çocuğu falan yokmuş. Bilmiyorum hani annesi kendisi de istiyor evet dersen gelecek görüşmek için dedi...
Evet dersem bu iş ciddiye dönecek benim aklımda da biri yok ama Ukrayna gibi bir yerde neden ben? Üstelik kısa da olsa evlenmiş boşanmış bilemiyorum bide 8 yaş var; dönmeyecek mi hiç dedim hayır dediler yani olsa bu iş Ukrayna’ya taşınacam ve çocuklarım orda olacak büyüyecek; ben de orda ölecem...
Buraları nasıl bırakıp gidecem üstelik bir dönüşte yok bazen çok büyük bir şans gibi geliyor bazen çok zor geliyor benden haber bekliyorlar ama bilemiyorum sizce ben mi çok kuruntuluyum? Ben ev taşıyıp semt değiştirince bile rahatsız oluyorum ama kişiliğim böyle...
İlk eşiyle kültür farklılığından dolayı anlaşamamışlar olsa gerek. O ilişki başarısız diye seninle de öyle olmaz yani illa ki.
Ailene düşkünsen yaşadığın bölgede sürekli arkadaşlarınla buluşup aktif bir hayat yaşıyorsan yurt dışı seni biraz üzebilir. 1.5 yıldır yurt dışında olan biri olarak söylüyorum. Daha yeni yeni arkadaş edinmeye başlıyorum. En büyük derdim de çocuğum olursa sevdiklerim gerçekte göremeden büyüyecek. Yani bu boşluk bana göre çok çok büyük ve kapatılamaz. Şu an buradaki maddi durumumuz çok iyi eşimle hiç bir problemim yok. Onun dışında bu saydığım sorunlardan dolayı artık Türkiye’ye geri dönmek istiyorum. Eşimle tabi ki. O kısmı iyi düşün derim. Çünkü geri dönüşü olmaz. Olsa da kolay değil

Back
X