- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.425
- 683
Belki yatkınlık vardır ama ben komşumuzdan biliyorum babası alkolikmis ve komşumuz ağzına hayatta alkol almamış babasından etkilendiği için böyle örnekler de olabiliyor kişiden kişiye değişir.Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?
Sadece merakımdan soruyorum alkolik bir babanın çocuğunun da alkolik olma ihtimali oranı alkol kullanmayan bir babanın çocuğuna göre daha fazla öyle mi?
Tatlım annem babam maşallah sağlıklı ama bende aklına gelecek her türlü hastalık var.Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
Bağımlılıklar da tetikleyicilerde rol oynadığı için yüzdelik verilmez diye tahmin ediyorum .Çok enteresan. Ailelerimizde benim amcam dışında alkol kullanan yok ama dikkatimi çekti.
Oldukça fazla gen geçişi var demişsiniz. Bir yüzdesi var mı bu olasılığın.
Çok enteresan. Ailelerimizde benim amcam dışında alkol kullanan yok ama dikkatimi çekti.
Oldukça fazla gen geçişi var demişsiniz. Bir yüzdesi var mı bu olasılığın.
Bu yaklaşımınız çok abartı geldi... Keşke baştan genetik inceleme yaptırıp evlenseydinizYaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Ben de evlenmeden önce konuşulmalı düşüncesi taşıyordum ama kocamı o kadar çok seviyordum ki, nasip kısmet diye diye evlendim. Aşkım mı azaldı nedir sağlık kısmı dikkatimi çekmeye başladı
Fakat hala doğru olanın sizin yaptığınız olduğunu düşünüyorum.
Seks bağımlılığı, öldürme dürtüsü, hırsızlık vs yi biliyordum. Bozuk genlerin aktarılması neticede. Ama nedense alkolü hep sonradan ve yapılan tercih neticeleri olarak düşündüğüm için şaşırdım.Bağımlılıklar da tetikleyicilerde rol oynadığı için yüzdelik verilmez diye tahmin ediyorum .
Evet alkolün gen gecişi çok fazla . Sadece alkol degil seks bağımlılığı, aldatma dürtüsü vs gibi şeylerinde genetik etkisi araştırılıyor ve genetik bağı olduğu asikar . Ama alkol çok uzun zamandır araştırıldığı için daha net sonuçlar.
En büyük ressamlar sanatçılar müzisyenler hepsi ruh sağlığı yerinde olmayan insanlardı .
Ruh sağlığının bozuk olması korktuğunuz gibi bir şey değil . Dediğim konuyu araştırın. Bi van gogh picasso hic biri sağlıklı degildi
Van gogh dünyaya gelmiş bir mucizedir .:) bir anne olarak cevaplayayım, çoçuğum ruh sağlığı bozuk dünyaca ünlü bir sanatçı olacağına, memur falan olsun.
Yaratıcılığı yüksek olup kulağını kesmesindense, sıradan olmasını tercih ederdim sanırım :)
Canım bence bu kadar hesapçı olma derim , sonuçta herkesin bi kaderi var .. sapasağlam olan insan trafik kazası da geçirebiliyor, ya da hasta olan biri tedavi ile iyileşebiliyor.. Bence kendini şimdiden bu kadar kasma derim..Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Netice olarak,
Dediğim gibi bağımlılıklar irade ile bağlantılı şeyler degil .Seks bağımlılığı, öldürme dürtüsü, hırsızlık vs yi biliyordum. Bozuk genlerin aktarılması neticede. Ama nedense alkolü hep sonradan ve yapılan tercih neticeleri olarak düşündüğüm için şaşırdım.
Hah çok şükür yaKonu sahibini anliyorum. Amaci kendi genlerini ovmek ya da esininkileri kotulemek degil. Dogacak cocukta bir rahatsizlik ortaya cikarsa; bu durum anne babanin bencilligi mi olur yoksa sansa bırakalım mi? Bu genlerle ilgili anlattiginiz durumun aynisini yasiyorum ve yeni bebegim oldu. Umarim onda bir hastalık yoktur. Cok saglikli bile olsa bir gun hadta olmayacaginin garantisi yok. O yuzden dusunun ama cocuk istiyorsaniz yapin. Su anda bircok sey olasilik dahilinde. Ama bazen kesinlikle dogan cocuklarda hastalik gorulmesi durumu oluyor. Oyle bir durum yok ortada.
Ayrica sevginin askin gelecek nesilleri daha iyi yapmak icin olustuguna inaniyorum. Asik olduğumuz kisi bu sinyalleri veriyor bize. Eskiden sadece guclu ve saglikli bireylere asik olurlarmis. Zayiflar is yapamaz diye dusunulurmus mesela. Ama simdi isin icine plazalar girdi. Farkli etmenler girdi. Vucudu celimsiz ama akli cok guzel calisan biri bize cok cekici gelebilir ya da bizi anlayan biri. Cunku bunlarin temelinde hayatımızı daha iyi devam ettirebilmek yatiyor bilincaltinda.
Dediğim gibi bağımlılıklar irade ile bağlantılı şeyler degil .
Bir çok açıklama yapabilirim bu konuda ama sadece şunu söyleyeceğim , eğer düşünüldüğü gibi irade ile bağlantılı olsa idi çoğu şey kimse kendine bu kötülüğü yapmazdı .
Bağımlılıklar da zihniniz sizi ele geçirir ve karşı koyamazsınız .
Bozuk gen degil de farklı olarak bakılmalı .Seks bağımlılığı, öldürme dürtüsü, hırsızlık vs yi biliyordum. Bozuk genlerin aktarılması neticede. Ama nedense alkolü hep sonradan ve yapılan tercih neticeleri olarak düşündüğüm için şaşırdım.
Siz çocuk yapmasanız daha mutlu olursunuz sankiYaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Netice olarak,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?