evlenirken herşeyim eksik evlenme teklifim bile...

Nişanlının işi var mı? Yoksa üniden mezun olur olmaz askere mi gitti? İş yoksa olmaz. Hem ailesi oturacağınız evi vermiş, arabasıda varmış, ikinizde çalışıyorsanız kredi çekip eşyalarınızı alırsınız. Nişanda takı konusunda hoş olmamış. Takmak isteyen her zaman takar, ama keşke nasıl olup olacağını başında konuşsaydınız. Öncelikle size tavsiyem, başkalarıyla kıyaslamadan içinizden gelenleri sıralayın. Herkesin nişanlısı, eşi, kocası farklı kazanıyor. Madem memnun değilsiniz ayrılın ozaman. Herşey para pul değil. Benim eşiminde ailesi 5 kuruş yardım etmedi, etmediği gibi düğünümüzü bozmak için ellerinden geleni yaptılar. Ama eşim kredi çekti yinede istediklerimi aldı. Mesela ben düğün de istedim, gelinliği satın almakta istedim (kiralayınca biraz daha uygun oluyordu). Nişanda banada sadece alyans takıldı ama düğünden önce eşime söyledim, bizde adettir geline takılır takıştırılır, benim içimde kaldı diye, düğünde takacaklarının bir kısmını aldı taktı koluma. Sende nişanlınla tatlı tatlı konuş. Ama yok şu kuzenimde bu var, onda bu var dersen o işin sonu gelmez. Ha birde şu var. Şimdiden bu kadar canın sıkılmış, evlendikten sonra geri dönüşü yok. Hep içinde uhde kalacak, şu şu şu alınmadı yapılmadı diye... Evlilik teklifine gelince, benim için de çok önemliydi... Tek taşımı beraber seçtik, kavga gürültü süpriz hazırladı, nişanlıyken güzel bir restoranda teklif etti. Süpriz değildi formaliteydi, ama benim konumumda olmak isteyen o kadar insan vardı ki... Bu devirde evleneceğin insanı bulmak çok çok zor... İyi düşün taşın... Nişanlını üzme, aileleri aranıza sokma, kimseyle kendi ilişkinizi kıyaslama... İçinde birşey kalmadan mutlu olmak istediğini güzelce anlat...

karı koca gibi yaşamaya alışmışsın..karı koca gibi yaşamaya da devam edeceksin..para yedireceksin..sigarasını alacaksın..evi yok diye yanına alacaksın..velhasıl kelam karı koca gibi yaşamaya devam edeceksin..(KARI KOCALIĞIN ANLAMI BU DEĞİL)
sen özet yazma yazdığın özete kendini kaptırıyosan senden şüphe ederim..ele gelecek bir sebep söyle şu adam için.

Bende seninle aynı durumu yaşadım evlenme teklifi almadım çok üzülüyordum bu duruma kıskanmak değil diğer insanları senelerimi vermişim layık değilmiyim bir evlenme teklifine diye dusunuyordum hiç mi değerim yoktu. Halada içimde kaldı anlıyorum sizi . Takıları takmamaları çok saçma buarada yanlarındaymışta takmamışlar saçma nişan sonuçta söz değil ki bana sözdede takı takmışlardı . Ev vermeleri guzel herkes ev ödeyelim diye senelerce borç ödüyor sizde ikinizde çalışan insanlardınz ev araba var geriye gezmek kalır bol bol gezer hayatın tadını çıkarırsınız.

kendine başka bi yerde konu açmaya ne dersin?

Bir kere bile adami seviyorum dememis mi yoksa benim mi gozumden kacmis. Ayrıca nisanin olmus bunun teklifi mi kalmış.

Ahh be kızım ne diyeyim ben sana ???

inanki şu ewlilik teklifi mevzusuna takılanlara ayar oluyorum...

Arkadaşım bende ewlilik teklifi almadım, nişanım ewde aile arasında takı yapıladan oldu, sadece yüzükler takıldı o kadar... ben hiiiç sorun etmedim...

En yakın arkadaşım ben çok özel bi ewlenme teklifi bekliyorum sewgilimden diyor meselaa önmeli mi senin için bu kadar dedim ewet dedi iyi o zaman dedim...

Benm için önemli mi hayır değil??? Halinize şükredin adamın ailesi ewini arabasını almış, sen çalışıosun, nişanlın çalışıyor beraberce yaparsınız ewi kurarsınız Allah ewlenen yardım eder... Yapmayın böle canımm.... Aşkınızı bu tür şeylerle, gösterişlerle yıpratmayın...

Haa ben ewlenme teklifi almadım diye, nişanım güzel olmadı diye mutsuz mu olayım... Hayır aslaaaaa..... Eşimle birbirimizi hala aşkla tutkuyla sewiyoruz onlar olsa nolur olmasa nolur....

Önemli olan sana kocalık yapcak mı, başkalarına muhtaç edecek mi, çocuğuna bana olabilecek mi, seni sewecek mi, sana değer verecek saygı gösterecek mii?? bunlar daha mühim şeyler... Amaaaan kuzenlerin arkadşların öle gösteriş yapsa nolcak şunu aldı bunu aldı dediklerinde güle güle kullan canım de kıskanma... Böle kıskanırsan mutlu olamazsın.... Bunu kafana koy....

Nişanlını üzme sıkma bunaltma...

Hiçbirşeyim yok deme, herşeyim var Allaha bin şükür Allah olmayanlara da versin de....

Hiçbirşeyim yok dersen Allah elinden herşeyi alır... Evrene kötü enerji yayarsan hep olumsuz sonuçlanır... Hrşeyim var mutluyum de evrene pozitf enerji yay...

Mutsuz etme böle kendini...

ben bu yazılanları okuyunca sizin asla mutlu olmayacağınızı düşündüm ve açıkcası nişanlınıza acıdım.
sürekli kendini onla bunla kıyaslayan , eşini saçma sebeplerden ötürü sıkıntıya sokan bir kadınsınız çünkü
ne olacak şıngır şıngır takınmasan , balayına gitmesen?
bende gidemedim ilk yıl işinden izin alamadı birde gereksiz buldum bak bu sene durumumuzu topladık bu sene gideceğiz
Ayrıca nişanda gayette kızın aileside bişey takabilir
kendi aileniz 4 4lük yapıyormu da erkeğin ailesine bu kadar yükleniyorsunuz?
Çocugun babası ev araba vermiş üstelik azcık borca girin , eşyalarınızı makul alın dicem ama sizde el ne der korkusu cok var o yüzden bence çocugun hayatını mahvetmeden çıkın hayatından

Ben seni haklı buldum. Böyle bir insanla, aileyle ömür cok zor geçebilir. Evlenme teklifi edilmediği icin degil. Nisana gelip de millet bi sey takmamis diye takmadiklari icin. Ömür boyu içinde kalacak ve bu yuzden mutsuz olacagin bir evliligi ertelemelisin bence. Kim ne derse desin. Senin icinde kalacak bunlar. Insanin icinde kalmasi cok kötü bir sey. Her gün dirdir eder kadin unutmaz. O yuzden ne yap ne et her şeyini kafana göre yaptir ve düğünü ertele. Neymis oyle askerden gelip yapacakmis yok bilmem neymis. Ne sacma seyler bunlar? Bi de sen de calisiyorsun tek kendisi kurmayacak evi, senin sirtina da binmeye calisiyor.
Yok yok eger ömür boyu mutsuz olmak istemiyorsan düğünü uzat ve her seyi istedigin gibi yap.
Ayric ben de evlenme teklifi almadim bunlar sorun edilecek seyler degil ki...

Bunu eski konunuzda buldum. Siz bizimle dalga mı geciyorsunuz? Adam evlenme tekli etmiş işte, daha ne yapsın?

herkes çok güzel rüya gibi şahane evlenme teklifleri almıyoki dua edin ev araba vermişler onlar olmasaydı dahada dert yanacaktınız olanla yetinin biraz bakın benim bir evim bile yok

Evlenme teklifi olsa güzel olur ama olmadıysa da sorun değil ki benim olmadı öel şahane bi evlenme teklifim ama konusu geçtiğinde lafını sokuyorum daha zevkli oluyor Eşya ve düğün konusuna gelince çok içinde kalacağını düşünüyorsan ertele

M

Kesinlikte katılıyorum arkadaş desinler diye evleniyor.bir yarış içinde.
Adama yazık valla.

Valla ben suan ne ev ne araba var.
Ama beni çok seven bir kocam var.benim mutlulugm bu

Bunu eski konunuzda buldum. Siz bizimle dalga mı geciyorsunuz? Adam evlenme tekli etmiş işte, daha ne yapsın?
yok o yüzük almıştı 2 yada 3. ayımızdı evlenme teklifi gibi algıla demişti yüzüğü takarken bi teklif değildi emin olun
ayrıca doğum günümdede yüzük aldı ona göre o da evlenme teklifi bende bugüne kadar nasılsa teklif etti diye avuttum kendimi ama gerçek şu ki planlı bişey yoktu özensiz ve anlık bişeydi.

Çok boş, hiç kafaya takılmayacak dert edilmeyecek şeyler bunlar güzelim. Tek problem askerliğinin arasına evliliği sokma meselesi. O konuda sert ol, askerlik bitmeden evlilik olmaz de. Onu halletsin gelsin evleniverin.

Sende had safhada bir kıskançlık seziyorum. Başkalarıyla kendini, nişanlını, imkanlarını kıyaslayıp onları ve onlara yapılanları kıskanmanın bir anlamı yok. Herkesin hayatı, çizgisi, tarzı, kaderi farklıdır cicim. Elinde olanlarla mutlu olmayı öğrenmelisin.

Bir kuzenim var benim de çok sevdiğim, bir yıl arayla evlendik. O önce ben sonra. Benim eşimin annesi babası vefat ettiler. Desteği yok. Ayakları üstünde duran, kendi yağıyla kavrulan bir adam. Onun evlendiği kişi varlıklı bir ailenin gayet güzel para kazanan tek evladı. Evlendiklerinde evleri, arabaları hazırdı. Mükemmel bir düğünleri oldu. Evlerinin eşyası tam takımdı. Hiç eksikleri yoktu. Bizimse bekarken aldığımız iki külüstür arabamız vardı tek mal varlığımız. Biri düğünden sonra borçlar için satıldı gitti zaten. 3 tane kredi çektik, eşyamızı aldık. Düğün istemiyorduk benim annem çok istedi diye ufak bir düğün yaptık. Eşyalarım yerleşirken kuzenimin annesi olan halam da yanımdaydı. Bütün gün söylendi, "bu kızın bir şeyi yok, yeni gelin evi böyle mi olur, yazık nasıl olacak bu evlilik" falan diye. Hani gelin yatağına allı pullu yatak örtüleri serilir ya ondan yoktu benim. Alamayacağımızdan değil, istemediğim için. Halam kuzenime aldığı 3000 liralık yatak örtüsünden bahsetti durdu. Deseydin yok diye getirir göstermelik sererdik bile dedi. Ona takılan takının altının altının haddi hesabı yoktu. Düğünden sonra bozdurup yatırım yaptılar tamamıyla. Benimse ailemin taktığı üç beş bişey vardı sadece. Sağolsun görümcelerim ellerinden geleni yaptılar ama anne baba olmayınca ne kadar yapılabilir ki. Takılanların yarısını eşim annemlere verdi, çok masraf yaptılar diye. Diğer yarısı da yine borca harca gitti. Benim eşim bana yol kenarından papatya koparırdı (çiçeğe verecek paramız yoktu) onunki eve bin tane evet yanlış okumadın bin tane gül gönderirdi. Nereye koyacağını şaşırırdı kız. Ben evlenme teklifimi evde başbaşa bir yemekte aldım, o büyük otellerden birinin terasında lazer şovlar eşliğinde. Hiç kıskanmadım o zaman da. Canım ciğerim, kuzenim, kardeşimdi o benim çünkü.

Sonra ne oldu biliyor musun. O şerefsiz herif daha iki yıl geçmeden kuzenimi aldattı, ayrılmak istediğinde hastanelik edene kadar dövdü. Aile araya girip zorla ayrılmaya ikna ettiklerinde yaptıkları yatırımdan, birikimden tek kuruş vermedi kuzenime. İki parça kıyafetini alıp çıktı o evden. Hepimizin imrendiği o evlilik, o mükemmel, o romantik adam tuzla buz oldu anlayacağın. O fıstık gibi, o huyu yüzünden daha da güzel olan kız depresyonlardan depresyon seçiyor şimdi.

Anlayacağın güzelcim, parayla, pulla eşyayla, romantizmle evlilik yürümüyor. Karşında sana değer veren bir insan olsun yarım ekmeği bölüşün. Bu konuda nişanlın haklı. Herşeyi dört dörtlük yapana kadar beklenmez. Genelde burda kızlara acele etmeyin, bir iki sene daha bekleyin her şey istediğiniz gibi olsun derim. Ama senin durumun farklı, seninkiler istek değil özenmek. Mal, mülk, altın ıvır zıvır için üzme kendini de nişanlını da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…