evlenirken herşeyim eksik evlenme teklifim bile...

Bence en çok mutlu olması gerekenkirken Şükürsüzlüğünüz sebebiyle adamı kendinizden uzaklaştıracaksınız.bu adam sizi seviyor yahu... Acelesi de uğraşı da bu... Bu dediğiniz şeyler yuvanızda mutsuz olacaksanız o kadar küçük detaylar ki... Siz eşinizin size sevgisini arttıracak şeyleri engel olarak görüyorsunuz.Sevmek böyle bir şey değil mi ... Birlikte tüm zorlukları yenebilecrğini düşünmek yani... Ben çok svdim galiba :) ne teklifim ne evim ne arabam Ne de gösterişli bir düğünüm oldu. Üstelik balayına filan da gitmedik :)) hepsi olur mühim olan sevgi saygı sadakat. Bir atasözü var kısmetse yel getir sel getirir kısmet değilse yel götürür sel götürür...

Eger herseyim en guzeli olsun, gidip kuzenlerime soyle oldu boyle oldu, sunu aldi bunu aldi diye anlatmak istiyorsaniz borc harc bi sekilde yapilir.ama dugunden sonra yine siz cekecesiniz cefasini.borclar yuzunden cekiceginiz sıkıntıyıda dusunmeniz lazim.insan bazi beklentiler icinde olabilir. Ama imkan yoksa zorlamaya, gereksiz yere iki tarafida huzursuz etmeye gerek yok bence.sevdiginiz yaninizdayken mutlu olmaya bakin.

Evlenme teklifine gelince bende teklif almadim.olsa guzel olurdu ama olmadi diyede paralamiyorum kendimi.
Kardeslerim soruyo nasil teklif aldin diye. Enisteniz seni istemeye gelicez haberin olsun ddi diyorum dalga geciyorlar benle nasil cikmaya basladiniz enistem biz cikiyoruz haberin olsunmu dedi diyolar
Esim bana oyle deyince evlenme teklifi ettinde benmi duymadim dedim. Ailen tamam desin geldigimizde, sonra ben sana teklif edicem merak etme dedi.deyis o deyis 4 sene oldu evleneli teklif filan gormedim

kuzeninize üzüldüm çok şaşırdım da haklısın tabiki önce sevgi gelmeli de bazen kendimi hissettiklerimi durduramıyorum

Nişanlın çok uyanık evin tapusu kimin üstünde bence sen ona bak genelde tapu annesde veya babada ama ödeyen çocuk oluyor alan o oluyor ama aileler o kadar uyanık ki tapuyu üstüne yapmıyorlar sadece senin deyip geçiştiriyorlar mutlaka tapuyu gör

evlenmeden önce her şey oğlumuzun diye hava atarlar

sanırım nişanlın herşeyi belirliyor pek söz hakkın yok gibi

ona doğruysa o yapılıyor yarin gelinliğide o ve annesi seçecek gibi sanki çok taviz vermiş gibisin
.

Valla 7 senelik evliyim.7. yılımızda evlendik eşimle.Evlenme teklifi almadım.çok gereklimi bence hayır.
Kuzenlerinizle kendinizi kıyaslamanız çok yanlış.Nişanlınızı böyle sıkboğaz etmenizi anlamış değilim.
Evlendikten sonra kuzenleriniz biter görümce elti başlar.Kıskanmayla ömür geçmez.
Herkesin durumu kendine.Nişanlınız sizi seviyorsa siz onu seviyorsanız bırakın 5000 tl değilde 3000 tl lik olsun mobilyanız.Dört dörtlük olmaz hayata hiçbirşey.

kuzeninize üzüldüm çok şaşırdım da haklısın tabiki önce sevgi gelmeli de bazen kendimi hissettiklerimi durduramıyorum
Böyle zengin koca bulucam, rüya gibi düğün yapcam diyen kızlara anlatıyorum ben kuzenimin hikayesini. İnan o düğün dernek bitip evliliğin üzerinden bi altı ay geçince ne saçma şeyler yapmışım diyeceksin. Şimdiki aklım olsa annemi falan dinlemez düğün yapmazdım mesela ben.

Nisanlin senle evlenmek icin neler goze aliyo baksana hemen dugun olsun istiyo.Seni seviyo ki ayri kalmak istemiyo.Zaten demis bikac seneye bizden rahati olmaz diye.Bunun guvenini vermis elinde olmadigi icin seni bazi seylerden mahrum birakms ama bunlari telafi edersiniz.Ev araba varmis iste insanlar bi ev bi araba icin yillarca ugrasio siz bi esya alcaksiniz onu da alin bi zahmet.Baskalarina bakarak mutlu olamazsin...

Başlığı okuyunca durumunuzun çok kötü olduğunu düşünmüştüm. Sonuçta size oturacak ve sizi kira ödemekten kurtaracak bir ev veriyorlar, öğrencilikten kalma da olsa eş adayınıza araba almışlar. Hala hiçbirşey yapmıyorlar mı diyorsunuz? Birçok insanın bunları elde etmek için senelerce çalıştığının farkındasınızdır.

bende evlenme teklıfı almadım evlıyız mutluyuz banada takı takılmadı olan tkaıda borclara gıttı borc bıttı mı hayır tabıkıde yenı yenı toparlanıyoruz balayınada gıtmedım cokda gereklı degıl bence.. hatta dugunumde sahte bılezık taktılar ben sesımı cıkarmadım neden cunkı ev aldılar daha ne olsun napayım elalemın takısı tukusu varsa benım mutlulugum huzurum var ohhh mis

bir de böyle diyenler var

ama benim geri kalan hiçbir şeyim tam olmadı. her şeyi eksik yaptırdım aynı senin gibi değersiz hissediyordum. benimle aynı zamanda evlenen bir arkadaşım vardı. o çooook zengin bir yere gitti. gelinliğini özel diktirdi. ben kiraladım. onun davetiyesi şıkır şıkırdı boncuklu moncuklu. benim dümdüz bir kart, mektup zarfının içinde. onu istemeye gelirlerken tilki kürkü, gümüş vazo filan getirmişlerdi. bana çiçekle çikolata. onun nişanlısı peşinde pervaneydi benimkisi yanıma bile gelmiyordu. neticede o 6-7 ayda boşandı ben 2 ayda.

aslında isteyip istememekle de alakalı değil böyle şeyler. eğer karşındaki ailesiyle beraber düzgün insanlarsa, sana değer veriyorlarsa fazla da zorlamana gerek kalmaz ellerinden ne geliyorsa yaparlar zaten. ben istemediklerim için şimdi çok pişmanım çünkü zaten değmeyecek biriymiş boş yere her şey içimde ukte kaldı. hala bile içim sızlıyor birilerinin fotoğraflarına bakarken. ama dediğim gibi içinde hiçbir şey ukte bırakmayan arkadaşım da kötü bir evlilik yapıp boşandı.

karar senin. Allah'tan hakkında hayırlısını iste.

Takılarımı nişanlım yaptı, 2 tanesini nişan da ailesi taktı, kalanını düğünde takacaklar. Biz de ev araba da yok, üstelik herşeyimizi de kendimiz yapıyoruz, mekanı tuttuk, beyaz eşyaları aldık taksitle, ailesi' nin hiç birşeyi ruhu duymuyor, olduktan sonra söylüyoruz

Nişanlınız neden birikimle ne kadar olursa diyip kenara çekiyor kendini onu da anlamadım? Maaş durumunuzu bilmiyorum ama çok fazla da beklemek istemiyor ne kadar birikebilir ki? Kira derdiniz yok, arabanız var daha ne olsun? Çekin krediyi, yapın herşeyi içinize sineceği şekilde veya taksitle, biz bile son ay da kiracı olacağımız halde yetmediği yer de makul bir tutar da kredi çekmeyi düşünüyoruz, yapacak birşey yok çünkü, dediğim gibi sizin kendiniz eviniz olacak en azından, üniversite mezunusunuz, çok zorlanmazsınız diye düşünüyorum..

valla ben genelde böyle takıya eşyaya fln takılan insanları pek hoş göremiyorum..
ama sana hak verdim...
en özel günün tabiki herşeyin güzel olması içine sinmesi lazım..
üstelik etrafındaki insanları görünce teklifler fln heveslenmenden ve bunu beklemenden daha normal bişey olamaz..
eee nişanlında yapmayınca değersiz hissediyosun kendini...
evlenme teklifini bencede yapması lazım..
herşeyin bi raconu var...
seni seviyo madem verdiği değerle hissettirmeli bunu..
kim ne derse desin öyle kuru kuru "seni seviyorum" demekle olmaz bu işler...
tabiki manevi olduğu kadar maddi anlamdada gösterecek sana verdiği değeri..
hediye,şık bi yemek,bi kolye bi yüzük bunlar sevgi gösterisidir...
neden yaşamayasın bunları...
söylediğim gibi bence haklısın..

Bunu eski konunuzda buldum. Siz bizimle dalga mı geciyorsunuz? Adam evlenme tekli etmiş işte, daha ne yapsın?

Evlenme teklifi etmesi önemli değil ki. Dillere destan bir teklif olmalı ki onun adı evlenme teklifi olsun. Şöyle göğsünü gere gere anlatsın etrafta, sosyal ağlarda paylaşsın, havasını atabilsin . O ne öyle bir tektaşla evlilik mi teklif edilirmiş, herkesinkinden daha güzel olmalı, daha çok ses getirmeli

hekza takip ediyorum konularını az cok ama.
ikinizde kardeşlerinize yardım etmek istiyosunuz. hemde birikim yapalım diyosunuz.
üstüne evlenmek istiyosunuz. yok böyle bi dünya be güzelim.
arkada birikim olmadan ona buna yardım ederek evlenilmez...

Kuzeninizin yaşadığına çok üzüldüm, benim de arkadaşımın bir akrabası var. Kendisi 23, evleneceği kişi 32 yaşında yanlış bilmiyorsam? Fazla da olabilir. Evlenme teklifini çırağan da aldı, kınası yıldız hisar da, düğünü otel de olacak, Sarıyer de havuzlu villa da oturacak, eşi daha normal bir yerden ev bakmıştı da alacak, Sarıyer de oturamayacak diye aklı çıkmıştı o olayı hiç unutmam..

Bir çok flörtü oldu, hiç bir tane orta düzey insanla sevgili olduğunu görmedim, maddi durumun iyi olması iyi bir kriterdir ama benim için tek başına yeterli değildir, sevgisiz, aşksız bir evlilik hiç düşünmedim, düşünmekte istemiyorum. Allah herkesin yolunu açık etsin taibiki, kimsenin mutsuz olup, üzülmesini istemem, arkadaşımın akrabası da umarım çok mutlu olurlar..

valla herkesin beklentisi hayalleri farklıdır, ben de evim arabam olsun başka bişi istemezdim -ki biz düğünü bile kendimiz yaptık hala borcunu ödüyoruz- aa senin hayallerin farklı olabilir saygı duymak lazım. tek garibime giden askerlik izninde apar topar nikah yapılmasına aileniz nasıl razı geliyor? Herşeyi bir yana koysam bile o şekilde yangından mal kaçırır gibi evlenmeyi kabul etmezdim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…