Evlenirken hiçbişey istemeyen kız

ben nisanlanirken kayinvalidem bana bilezik ve altin kemer takmak istedi ben asla istemedim yani onlari takmayi birak birinde gorsem kahkaha atarak kacarim. hicbir sey istemiyorum ben dedim artik.

cikip bana “ne demek bir sey istemiyorum, insanlar sorunca ne diyeceksin, veya ben ne diyecegim geline ne taktiniz dediklerinde” dedi. sen misin bunu diyen o zaman kullanacagim bir sey tak bak x markanin setleri guzel dedim, o alacagi bilezikler ve altin kemerin 2 kati fiyatina set aldi. ben inatlasip yok istemiyorum desem buyuk ihtimalle kendisi de kardesleri de arkamdan konusurlardi hicbir sey istemedi, onemsemiyor, cok hevessiz, boyle gelin olur mu diye. simdi hic sesi cikmiyor benden boyle bir gol beklemiyordu muhtemelen.

Bazı ailelerde bu çok önemli. Adanalı bir arkadaşım kemer istemişti misal... Urfalı arkadaşımın fotoğrafını gördüm kuyumcu gibiydi ama bir cogu kiralikmis..

Siz ne tecrübe ettiniz bu konuda acaba? Yaşadığınız belli bi olay var mı?

Hiçbir şey talep etmedim hatta taki seçtirmek için beni arayıp zorla kuyumcuya götürdüler ve işimiz 10 dakikada bittiydi. O derece sevmem bu işleri.
Karşımdakinin ekonomik gücü yok muydu? Hem de nasıl vardı. İstesem alırlar miydi çay geçip derede bogulmaz ve alırlardı ama ne gerek var.
Kıymetsiz miyim ? Mümkün değil. Yani talepkar olmak bizim kıymetimizi arttıracak bir şey değil bence. Duruşumuz, tavrımız daha belirleyici faktör

Bazı ailelerde bu çok önemli. Adanalı bir arkadaşım kemer istemişti misal... Urfalı arkadaşımın fotoğrafını gördüm kuyumcu gibiydi ama bir cogu kiralikmis..
bizimkilerde de varmis hic konusmamistik daha once. benim gunluk kullanacagim set aldirdigimi duyunca ailedeki diger kizlar da harekete gecmis artik bize de kemer degil de yassynin istedigi setten alin diye

Saçma. Kardeşimin eside hiç bişey istemedi uani öyle takı olsun falan sayı belirtmemisti bizim tarafın yüzüne bile bakmıyor gorusmez etmez. Bende sayı belirtmedim durumları yettiği kadar yardımcı oldular ama ben görüşüyorum eşimin ailesi ile öyle üstte altta tuttuğumuz yok birbirimizi

bizimkilerde de varmis hic konusmamistik daha once. benim gunluk kullanacagim set aldirdigimi duyunca ailedeki diger kizlar da harekete gecmis artik bize de kemer degil de yassynin istedigi setten alin diye
Eşim trabzonlu bir kac bilezzik takildi, ve kamer ismini bile duymadım... Zaten nikah ile evlenince gelen de olmamıştı çok sade güzel idi

Geleneksel bir aileyseniz ve geleneksel insanlarla evleniyorsanız evet bir şeyler talep etmelisiniz. Çünkü o tarz ailelerde hiçbir şey istemiyorsa bir sıkıntısı mı var acaba? Pek de “ucuza” gitti gibi tuhaf algılar oluyor. Güvendiğiniz büyüklerinize akıl danışarak ilerleyin. Benim ailem ve çevrem geleneksel değil düğün-nişan detaylarını bilmem fazla bilen aileye de gitmek istemem.

Böyle bir algı var ama bunun ucu çok saçma yerlere çıkıyor bir kere erkeklerde evlenmek değil kadını satın almak hissi oluşuyo yani altınla koltukla filan kadını satın aldıklarını düşünüyorlar öyle değer vermek filan nasıl bir değermiş o? bu kadar şiddet mağduru olan aldatılan boşanan kadınlar hep mal mülk istemeyenler mi?

Biz evlenirken sadece nikah yapmistik ve alelacele. Esim yalniz yasiyordu zaten, ben de cogunlukla yaninda kaliyordum. Ani karar verip iki imza attik ve ailelerin dahil olmadigi bir surecti.
1 gram takı vs olayi olmadi.

Kv yillarca bunun gercek bir evlilik olmadigina inandi cocuklar heves etmis, ama gecer böyle evlenmek mi olur falan diye basbaya bosanmamizi bekledi.

Kirada oturuyorduk guzel bi semtte. O semtten ev almamiz mumkun degildi baska yerleri de ben tercih etmiyordum. Ben dogum yaptim, kayinpederim ogluma hediye ev almak istedi. Ben de siz bilirsiniz ben burdan baska yerde oturmam, yatirimlik ev almak isterseniz alin dedim. Böyle dedim diye istanbulun ortalama bir semtinden rahat 4 5 ev alincak bir paraya istedigim yerden ev alindi.

O zamandan beri baştacıyım. Halbuki öncesinde çöpsüz üzümdüm :) o zaman cok daha caziptim bence.

Acayip komik geliyor ama iste var bu durum. Insallah yaslaninca bu kafaya girip gelinlerime ve damatlarima abuk subuk seyler yasatmam, amin

Karşınızdaki aileye bağlı bu durum.
Ben evlenirken hiçbirşey istemedim, düğün bile istemedim, sevmiyorum dedim, mobilyaları sade ve uygun fiyatlı aldık ve eşimle ikimiz peşin ödedik, gelinliğimi kendim aldım, kuaför masrafı da çıkarmadım. Sonuç; iki gelin arasında davranışlarında asla ayrım yapmazlar ama benim daha değerli olduğumu bilirim. Yani söven sevilir sözü her ailede geçerli değil.

Tabii ki, isteyeceğiz, hakkımız diyenlerin bundan övünmesine çok şaşırdım. Böyle insanlarla arkadaş bile olmak istemem. Biz mal değiliz, neden başkalarından altın, maltın isteyelim? Çalışan insan kendi yapar, çalışmayana ailesi yardım eder.

Yabancı gelinimiz var, tek taşı bile yok. Gelinliğini halası aldı, düğün masrafını da 2'ye böldüler. Eşit bir şekilde ödendi. Bekarken oturdukları evde oturdular. O eşyalar da ev sahibine aitti. Ev alınca, kendi kendilerine yaptılar. Annemin için de derttir ama üzülür, bu kız bir şey istemedi der. Ben de kültür farkı var, ondan derim.

Yengemi sevmem ama takdir ederim. Asla marka, lüks, kocasının parasıyla hava atmayan biri. Yani, bazıları ''kocam tabii ki ödeyecek'' der ya, öyle değildir. Paraları yoksa, almaz, bir şey istemez.

Evlenip, ilk 10 yıl o borçları ödeyenleri anlamıyorum. Paranız yoksa ona göre yapın. Değiyor mu hayatınızdan 10 yıl gitmesine?

Ben evlensem, ben de istemem.

“Ben size ikişer nevresim alırım, bir daha bu konuyu açmayın” deseydiniz
Yaa o kadar komik ki bu muhabbetler. Sana o yapıldı bana bu yapılma o alındı bu alınmadı.ama her zaman bana dediği ortancı eltimin onun düğün zamanı kv de alışverişe gittiklerinde o ne beğense ona göre bişeyler bak arkada filanca oğlumda var dermiş yani eltimin bana dediği ona göre ben son gelinmişim ve bu muhabbet bana yapılmamış.benden sonra başka düğün olmayacağı için.ama bilmiyorli çeyiz zamanı beğendiğim ürünleri kv nin verdiği para yetişmeyince üzerini hep ben kendim tamamladım yüzsüzlük yapıp ona para yetmedi şu kadar daha lazım demedim 12 sene geçti hala kv kendi verdiği parayla herşeyi hallettim sanır bi defa olsun demedim anne senin verdiğin para yetmedide ben kendi cebimden ekledim kadının durumu o kadarmış o kadar vermiş allah razı olsun vermeyede bilirdi sonuçta ama işte herkez herşeyi tam manasıyla bilmediği için ağzı olan konuşuyor.kimseyede bişeyleri kanıtlamak için kendimi yormam ben ne kadar anlatsamda o kafasında kurdugu senaryoya inanır çünkü

Çünkü fikirlerini söyleyen kişiler sınırları olanlar daha özgüvenli ve dik durduğu için saygı ve sevgi görüyor bu hayatın her alanında böyle. Siz hiç kaynanasının evini temizleyen gelinin sevildiğini gördünüz mü ? Ben temizleyemem yoruluyorum diyen aman aman canım gelinim derler.

takiyla tokayla olacak is degil o deger. eşi seviyor el üstünde tutuyorsa diğerleri de saygı duyuyor en azindan duyarmis gibi yapıyor. yok eşi değer vermezse ağırlığınca altin taksalar boş.

doğru dürüst altınım da yoktu, eşyam da. esyayi zamanla beraber aldik,altın pek sevmem diye, hala yok gerçi ama kaşımı indirsem, gözüm buğulansa dert eder, mutlu etmeye çalışır eşim. diğerleri değer veriyor mu gerçekten seviyor mu pek de umurumda değil doğrusu.

bence mehir istenmeli karşı tarafın durumuna göre atıyorum 100 gram 22 ayar bilezik gibi. bu değerli kılar mı onu bilemem ama

Ben skalayı genişletiyor ve diyorum ki kıymet evlilikle şununla bununla olacak bir şey değil, insan kendine değer veriyorsa veriyordur başkalarından değer arama ihtiyacı duymaz.

Adam seviyorsa değer veriyorsa mutlu ediyorsa evlenirim kendi eşyamı da kendim alırım hediye etmek isteyen eder istemeyeni takmam.

Kv kp şu bu beni sevsin sevmesin fifi benim hakkımda görüşü değerli olan tek kişi var o da benim. Tek yetkili merci benim gerisi fifiiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…