- 22 Mart 2015
- 37.077
- 184.491
- 598
- 38
- Konu Sahibi gulenyuz_22
-
Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
En güzel yas23 yaşındayım
Kendi kizkardesi var mi, varsa onun icin sevgilin git kardesim erkek arkadasinla opus, koklas, biz tanimasak da olur, 4 yil bekle sonra evlenin der mi? Lutfen akilli ve mantikli ol babasinin emeklilik tarihine gore evlilik hesabi yapan 26 yasindaki bir erkek bana ciddi gelmiyor.Sende artık annemin bi kızısın diyor o yüzden görüşün diyor erkkk arkadaşım. Evet kesinlikle iş bulacağım. Ben söz istiyorum zaten de karşı tarafı bilemiyorum çok başka planları var onların. 1 kere bile duymadım söz lafını
AYRICA ŞUNUDA SÖYLEMEDEN DURAMAYACAĞIM. SEVGİLİM AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜN. BU SENE İLK SWVGİLİEER GÜNÜMÜZDE YENGESİNİN DOĞUM GÜNÜNE GİTTİ. 10 DK ONU GÖRSEM YETERDİ ASLINDA. VE KUZENİ SÜREKLİ RAKI İÇER. BENİM ERKEK ARKADAŞIM İÇMEDİĞİ İÇİN ARABAYI KULLANMASI İÇİN ONU ÇAĞIRIYOR SÜREKLİ. VE BEN ONUN ÖYLE ORTAMLARDA OLMASINI İSTEMİYORUM. İÇMEDİĞİ HALDE GÜNAHA GİRİYOR. GİTTİĞİ YERDE CANLI MÜZİK VAR, RAKI VAR VE KADINLAR DA GİDİYOR EĞLENMEYE
Hem evlenince beraber kullanmamız için hemde şuan onların kullanması için alınacak. Hani evlenirken alınır ya eşyalar. Onlar şimdiden alalım dediler. İleride bende kullanıcam yani o yüzden sormasını isterdim dedim. Ben herşeyi o veya onun ailesi yapsın demiyorum. Beraber yapacağız tabiki. Benim problemim gerçekten beni istiyorlar mı oğullarının evlenmesini veya sözlenmesini istiyorlar mı? Yoksa oğlunu eve para götürdüğü için evlenmesin mi istiyorevliliğe 4 sene var ve bunu biliyorsun ne düğünü ne nişanı? kaç sene sonrasına plan yapılır mı?
o evi de size bırakmazlar, dubleks nasıl olsa derler birlikte yaşamaya kalkarlar.
bırakacaklarına güveniyorsanız da koskoca 4 yıl var, çalışın biriktirin, tadilatını da kendiniz yaptırın bir zahmet. televizyonuna kadar düşüneceğinize.
bir de bana sormadılar diyorsun. 4 yıl o evde onlar yaşayacak, alınan tv yi neden size sorsunlar?
evliliğe 4 yıl varsa bunlar konuşulmaz.
hatta aileler de tanıştırılmaz. yanlışı burada yapmışsınız
Hayır kızkardeşi yokKendi kizkardesi var mi, varsa onun icin sevgilin git kardesim erkek arkadasinla opus, koklas, biz tanimasak da olur, 4 yil bekle sonra evlenin der mi? Lutfen akilli ve mantikli ol babasinin emeklilik tarihine gore evlilik hesabi yapan 26 yasindaki bir erkek bana ciddi gelmiyor.
:) haklısınızDaha işi bile yokken annesine ev alma, başka eve tadilat yaptırma planları çok ütopik değil mi? 8 yıllık öğretmenim. Tek yaşıyorum, ev geçindirme derdim, aileme yardım edeyim gibi dertlerim yok. Ona rağmen bir ev alamam. Az savruk biri olmama rağmen :)
Benden sana tavsiye hemen içlerine girme az mesafeli ol. Eşimle 9.senemizde evlendik nişan olana kadar annesini 2-3 kere görmüşümdür o da rast geldi. Kaynımın sevgilisi var onlarda aynı sizin gibi 4-5 yıl daha var evliliğe şimdiden soktu aileye teyzeler dayılarda dahil ama kızı tınlayan kimse yok artık. Yani bi ağırlığı kalmadı. O da pişman çok acele ettim ailenin içine girmek için diyo.Merhaba ben 23 yaşındayım. Tanışmamız 1 buçuk sene oldu. ve 8 aydır da sevgiliyiz. Ciddi düşünüyoruz. Ailesi-akrabalarıyla tanıştırdı beni. Bizdede babam hariç diğerlerinin haberi var. Annesiyle 3 kere görüştük dışarda. O, ben ve annesi. Her görüşmemizde gelecekteki planlarından konuştular ama hiç beni, benimle ilgili şeyleri söylemediler. Bi söz, nişan vs bunun gibi evlilik yolundaki ilk adımları bile söylemediler. Tek başıma kaldım orda öylece. Bekledim ki biri söylesin en azından ama yok ikiside söylemedi. Annesi de 'iş bul bizi rahat ettir artık' dedi yanımdayken. Onunda rahat etmeye hakkı var ama benim yanımdayken söylemesini hoş bulmadım. 'iş bul da söz yapalım, kızın ailesi de biliyor, kıza problem olmasın' gibi şeyler beklemiştim. Ayrıca annesi evlenince evi bize bırakacak kendi dublex ev alacakmış köylerinden. Köy dediğime bakmayın gelişmiş biryer aslında. Ee sen bize vereceği ev için tadilat yaptıracağız eşyalar alacağız, sen bizim evi mi ödeyeceksin annelerin evini mi dedim. İkisinede yardım edeceğim dedi. Ve eğer öyle olursa bi çok zor geçiniriz. Mesela şuan oturdukları ev bize kalacağı için ufak terk şeyleri yeniliyorlar. Tv alacaktı babasını aradı. Uygun fiyata buldum alayım mı modeli böyle böyle dedi. Banada sormasını beklerdim. Beğendin mi diye. Ayrıca evlenmemiz 4 sene sonra olacakmış öyle diyor. 4 seneye kadar o tv eskir, ben yeni kullanmak isterim yani. Bilmiyorum anlamıyorum ben mi abartıyorum yoksa sadece lafta mı evlenmek istiyor. sevgilime sorsan ben evlenmek için seninle birlikteyim, bana güven diyor. Askerden geldi 8 ay önce. Hala iş bulamadı. Geldiğinden beri 4 yerde çalıştı ama boş durmadı fakat düzgün bir iş bulamadı. İş bulunca herşey daha güzel olcak diyor. İnanmalı mıyım? Üstüne gitmiyorum bu yüzden.Ayrıca annesi kendince hesaplar yapmış, bize bırakacağı evin tadilatı için 50 bin TL gider demiş. Şuan onun yaptırdığı şeyleri ben evlenince beğenmeyeceğim belki? Evlenmeye yakın banada sorarak yaptırılsa daha iyi olmaz mı? Hemde 50 bin o eve, 200 bin annesinin alacağı eve para giderse düğünü nasıl yapacağız? Bazı şeylerden benim mi kısmam gerekiyor annesinin mi? Ben kısarım, öyle herşeye gözüm yok zaten mutluluk huzur olsun yeter ama böyle şeyler aklımı karıştırıyor. Belkide yaşımın verdiği cahilliktendir. 4 sene sonra babası emekli olacağı için sevgilim 4 sene dedi bana
:) mesele kizkardesinin olmasi degil, size demis ya artik annemin kizisin gorus diye ona gonderme yaptim ama anlasilmamisimHayır kızkardeşi yok
Teşekkürler tavsiyeniz için dikkate alacağımBenden sana tavsiye hemen içlerine girme az mesafeli ol. Eşimle 9.senemizde evlendik nişan olana kadar annesini 2-3 kere görmüşümdür o da rast geldi. Kaynımın sevgilisi var onlarda aynı sizin gibi 4-5 yıl daha var evliliğe şimdiden soktu aileye teyzeler dayılarda dahil ama kızı tınlayan kimse yok artık. Yani bi ağırlığı kalmadı. O da pişman çok acele ettim ailenin içine girmek için diyo.
Anladığım kadarıyla annede oğlu işe girsin bize destek çıksın diye bekliyo. Siz şimdiden bunları düşünüp canınızı sıkmayın. Resmi adımlar atıldıktan sonra fikrinizi söyleyebilirsiniz. Şuan sevgili olarak karışamazsınız.
Tamam şimdi anladım :)):) mesele kizkardesinin olmasi degil, size demis ya artik annemin kizisin gorus diye ona gonderme yaptim ama anlasilmamisim
:)) bak tatlim seni kirmak istemem ama sen anneni ezip gecip sevgilinin ailesiyle gorusmussun yani ne kendini ne de aileni onlar karsisinda degerli tutmuyorsun boyle devam edersen cok uzulursun bilesin. Sen aileni dinle, senin bir annen var onu dinle cunku onun kizisin sen.Tamam şimdi anladım :))
Birazda tecrübesizlikten öyle yaptım belkide :) şimdi pişmanım ama haklısınız:)) bak tatlim seni kirmak istemem ama sen anneni ezip gecip sevgilinin ailesiyle gorusmussun yani ne kendini ne de aileni onlar karsisinda degerli tutmuyorsun boyle devam edersen cok uzulursun bilesin. Sen aileni dinle, senin bir annen var onu dinle cunku onun kizisin sen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?