- 10 Mart 2010
- 2.450
- 3.216
- 723
- Konu Sahibi gulenyuz_22
-
Gelininn kirada oturmasını istemiyormuş annesi. O yüzden şuan oturdukları eve bırakacakmışYerinizde olsam erkek arkadaşıma şöyle derdim:
Aşkım, ben ailenin evini istemiyorum, onu satıp köye dubleks evi alsınlar.
Biz ikimiz de işe girip düğünümüzü yapalım, kiraya çıkalım, kendi başımıza ileride kredi çekip kendimiz evimizi alırsak daha tatlı olmaz mı?
Ailesine kredi çekmesin erkek arkadaşınız.
Gelininn kirada oturmasını istemiyormuş annesi. O yüzden şuan oturdukları eve bırakacakmış
Beni evlilik moduna erkek arkadaşım getirdi. Hadi gel tanış, hadi annemle çık gez, hadi bizim düğünlere gel akrabalarla tanış adetleri öğren nasıl olsa evlenicez diye diyeBelli ki annesi de daha evlilik için erken olduğunu düşünüyor ki haklı kadın. Daha doğru düzgün işi olmayan, yaşı da henüz küçük oğlu için tabi ki bu şekilde düşünür. Annede sorun yok bence. Sorun sizin hemen evlilik moduna girmeniz. Zamana bırakın.
Şuan oturdukları evi aldıkları zaman kredi çekmiş zaten sevgilim. 50 bin TL ödemiş o zaman daBırakmasın. Gelin kirada oturmasın numarası ile kendilerine ev alacaklar, erkek arkadaşınızı da krediye bağlayacaklar senelerce.
Ben ailenin evinde oturmak istemiyorum deyin diyeceğim ama...
Erkek arkadaşınız da ailesi ile aynı görüşte sanırım.
Olan sizin 4 senenize olacak gibi görünüyor.
Hayırlısı dedim bi kaç kere sevgilime. Sanki ben onunla evlenmek istemiyor, cddi düşünmüyor gibi algılıyor bu seferdeDaha dört sene varsa bunların acelesi ne tv için filan ki sizlede bi bağlantısı yokmuş sizden hiçbir bahsedilmemiş ve size hicbirsey sorulmamis bence hazırlık yapiolar ama siz icin değil siz veya başka biri kim olursa gibi bence araya mesafe koy ve evlilik lafı geçtiği zaman bakalım 4 senenin daha çok hayırlısı de konuyu kapat sizi evlenmek için acele eden sıradan bir kız olarak görmüş olabilirler ağırdan sat olursa olur olmazsa olmaz zaten 8 ay kısa bi süre burda sevgili sinden ayrilip intihar düşünen kızlardan olmayın çok kaptirmayin kendinizi
Aile işin içine girince gerçek farklı oluyormuş. Ben tanıdığımı sanıyordum tanıyamamışım. Haklısınız tanımaya çalışacağımMadem 4 yıl sonra evleneceksiniz oturacağın eve neden tadilat yapılıyor? Kaldı ki şuan tadilat yaparlarsa yine annesi için yapmış olavak sonra annesi için başka bir ev alıp yine ailesine masraf yapacak o zaman ben ne anladım bu işten.Belli ki siz evlenince sevgiliniz sürekli ailesine de maddi yardımda bulunacak bu da sizi zorlar.Zaten en az 4 sene varmış acele etmeyin tanımaya çalışın.Ama olmaz gibi.
Hem evlenince beraber kullanmamız için hemde şuan onların kullanması için alınacak. Hani evlenirken alınır ya eşyalar. Onlar şimdiden alalım dediler. İleride bende kullanıcam yani o yüzden sormasını isterdim dedim. Ben herşeyi o veya onun ailesi yapsın demiyorum. Beraber yapacağız tabiki. Benim problemim gerçekten beni istiyorlar mı oğullarının evlenmesini veya sözlenmesini istiyorlar mı? Yoksa oğlunu eve para götürdüğü için evlenmesin mi istiyor
Benimde kullanmam amacıyla alacakları için banada nacizane bi fikrimi sormasını isterdim. Yoksa ben karışmam tabiki başkasının evine. Onlar şimdi alacak şimdi kullanıcak aynı eşyayı 4 sene sonra ben kullanacağım. o yüzden öyle dedim4 seneye kim öle kim kala... Ayrıca bence “bana sormadan değiştirmesinler” düşüncesi sizi çok üzer. Sizi ilgilendirmez insanların kendi evi, daha ortada ciddi bi adım bile yok. Tv yi bana sormadı falan.. Benim oğlumun kız arkadaşı bana böyle şeylerle gelse “Burası benim evim istersem yıkar baştan yaparım seni ne ilgilendirir? Daha evleneceğiniz bile kesin değil yerin bil kızım” derim.
Birikim olmayacağının bende farkındayım, kendi çabalarımla biraz bişeyler yapmaya bakacağım, gerisi onların bileceği iş. Ben ve ailem elimizden geleni yaparız zaten5 senelik televizyonum geçen gün bozuldu. Ne kadar dayanacak eşyalar zaten. Askerliğini yapmış iş bulsa bir sene iş e alışma süresi olsa eee 3 sene o da evin borcunu ödeyecek anlaşılan.
Yine birikim olmayacak babası emekli olana kadar sizi bekletecek yani kim öle kim kala... Beni istiyorlar mı diyorsunuz gelecek için masada konusulurken siZden bahsedilmemiş bile ee gerisini siz hesap edin.
İş bulunduktan sonra bende bu konuları ona açmak, onunla konuşmak istiyorum. Şimdiden bunaltmayayım diyorum
Lutfen akilli ve mantikli ol babasinin emeklilik tarihine gore evlilik hesabi yapan 26 yasindaki bir erkek bana ciddi gelmiyor.
Annesi mevcut evinde otursun, siz kiraya çıkın. Hiç hesap yapmıyor musunuz? Kafadan 300 bin borçla başlayacağız diyorsunuz. 300 bin 600 bin olarak ödenir faiziyle. Düğün masrafı, balayı vs saymıyorum bile. Adam astronot olarak işe girecek değil ya. Çok alsın, 3000-4000 alır. Hem sizi evi geçindirip hem bu kadar ödeme yapılamaz. Nasıl ödenir bu borç ben anlayamadım.
Aile işin içine girince gerçek farklı oluyormuş. Ben tanıdığımı sanıyordum tanıyamamışım. Haklısınız tanımaya çalışacağım
Teşekkürler tavsiyeniz içinSiz gelin moduna girmişsiniz, ama sizi henüz gelin olarak gören kimse yok. Yapılan tüm planlarda yeriniz yok ki. "Nasıl olsa evelecegiz" dediniz aklıma eski Türk filmler geldi. Bence siz önce bir kendi hayatınıza odaklanın ve planlar yapın. Öylece baskalarin planlarını dinleyerek ve izleyerek yaşamazsınız. Gercekten evlilik niyetinde olan erkek 4 sene (!) lik bir süre vermez ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?