evlenmeden cinsellik yaşamak yanlış mı?

Bence evlenmeden once birlikte olunmali. Cunku cinsel yonden omur boyu tatminsizlik yasayabilecegin biri olabilir. Evlenmeden ogrenmek en iyisi benim fikrimce. Bu yuzden evlilikler bitiyor unutmayin

Bence evlenmeden once birlikte olunmali. Cunku cinsel yonden omur boyu tatminsizlik yasayabilecegin biri olabilir. Evlenmeden ogrenmek en iyisi benim fikrimce. Bu yuzden evlilikler bitiyor unutmayin

ne alaka.herkes sevgilisi ilemi evleniyor.diyelimki 3-4 kişi ile görüştü,dur bi şununla birlikte olayım ten uyumu yoksa ayrılır başka biri ile ten arayışına gireyimmi mantıklı

Kusura bakmayın ama sevgiliniz tam bir bencil ayı.
Kendisine cömert olmalısınız her konuda ama geçmişiniz için sorguya çekmeyi biliyor öyle mi?!

Madem bu kadar tutucu, bu kadar önem veriyor ( ki ben bunu anlarım, ben de önem veririm)
O zaman kendisini tutmayı bilecek. Nikah olmadan sadece hayal kurmakla yetinecek.
Seni terkeder gider sonra çok zırlarsın haberin olsun.

Dangalağa bak yahu. Başkasıyla yaptın mı? Hııı neeee sen nerden öğrendin bunları düzgün kız değilsin...
Ben farklıyım ama diğer erkeklerden... Benim niyetim temiz.. Bana serbest!
Oldu paşa bey! Geçiremiyor musunuz tepelerine şunların bir tane anlamıyorum.

Iyyy bu tipler midemi bulandırıyor gerçekten

Katılmıyorum ne alaka adam yada kadın sonradan da isteksizleşebiliyor böylece de evlilik bitebiliyor...........

Evlenmeden cinsellik yaşanmalı. Ama ilişkinin ciddiyetine bağlı biraz da; sonradan pişman olacağın şeyler yapma. Evlenmeden hiç bir yakınlaşma içine girmeyen çiftlerin evlendikten sonra ne gibi problemleri olduğunu bu forumdaki evlilikle ilgili problemlerin yazıldığı bölümlerde görebilirsin.

ne alaka.herkes sevgilisi ilemi evleniyor.diyelimki 3-4 kişi ile görüştü,dur bi şununla birlikte olayım ten uyumu yoksa ayrılır başka biri ile ten arayışına gireyimmi mantıklı

"dur şununla bir birlikte olayım da ben uyar mı bir bakayım" denmesin elbette ama bu bir gerçek ki cinsel hayatı kötü olan evlilikler sanıldığı gibi de iyi gitmiyor. birinin duyguları aşkı diyeyim çok yoğun olabilir ama, o insanın bazı hareketleri, size dokunuşu, teni, kokusu vs. sizi rahatsız edebilir. ve bu rahatsızlığı imzaları attığınız daha o ilk gün fark ettiğinizi düşünün? ve ömür boyu da buna katlanacağınızı düşünün. cehennemin ta kendisi.

kabul eden eder, etmeyen de lütfen biraz okusun araştırsın. birliktelikler kesinlikle gördük beğendik birbirimizi, iyi de insanlarız, birbirimize değer veriyoruz gibi şeylerle temellenmiyor. kötü bir cinsel yaşamın ilişkiden çaldıklarını tahmin bile edemezsiniz. edersiniz belki ama ona inanmak istemeyebilirsiniz. bugün hala cinselliği evlendiği adamın ona davranışları bütünü olarak bilip, cinsellikten soğumuş kadınlar var. bunların sebepleri neler diye düşünüyor musunuz?

aksi hallere de katılıyorum. herkesin kendi kararı, kendini evlendiği adama saklama isteği, saf kaldığını düşünmek vs. bunlara da saygım var. ama inanın hiç bilmediğiniz bir dünyanın kapılarını evlendiğiniz gün açmanın kaybettirdikleri ya da sizden çaldıkları çok da hafife alınacak şeyler değil.

bunun yaşanan yer ve çevreyle de alakası çok var. yetiştirilme tarzı olsun, aileler olsun. ben beni bekaretle tartan bir erkekle hiç karşılaşmadım. hiç de kullanılmadım. tek tip bir doğru, tek tip bir yol olmadığını unutmayalım. o yüzden her şey kişide bitiyor. kararlarında ve isteklerinde.

Son düzenleme:

çok saçma:)

ayrıca öyle bir evlenilcek kızı tercih eden gerzek bir erkeği tercih eder miydin???

bence onları kıskanma tencere kapak meselesi..
amacı o olan bir kızın talibi de o yönde olur..illa başı kapalı olmasına gerek yok

sende ona sorsaydın aynı soruları, senin ilkin olmayı istemiş belli, peki sen onun ilkimisin?

Kişi kendini bilerek ne yaşayacağına karar vermeli.

Bekaret diye ölüp bitiyorsa böyle birşey asla yaşanmamalı. Ama yaşadıklarımın arkasındayım diyecek bir yapıdaysa kendi tercihi.

Hem birliktelik yaşayıp hem zar diktirmeyi hiç etik bulmuyorum.

ben dinini tam anlamı ile yaşayan sofi insanlardan değilim.ama cinsellik diyor arkadaş.nereye kadar,sınırı ne benim yorumum bu yönde.o kişi ile evleneceği kesinmi.bende çok duydum kocasından önce birlikte olduğu kişi olupta pişmanlık içinde kıvranan.Eğer iş ciddiyete binmişse gitsin öpsün koklasın olmuyorsa ayrılsın.ama adamın niyeti belli.bizler onay verelim adam haklı biraz yaşa cinsellik diye kafasına girelim gitsin yaşasın adam bırakıp gitsin kız yaşamışlığı ile kalsın.bu kul hakkınada girer.kaderde varsa zaten bi şekilde o adamdan soğur.benimle evlenmek isteyen kişinin parfümünün kokusundan yemek yeme tarzından tiksindim görüşmeyi kestim ki niyetim onunla ciddi idi.eee yaşasaydım onunla cinsellik şuan evliliği düşündüğüm insanın yüzüne nasıl bakacaktım* eskiler cinsellik yaşayarakmı evlenmişte boşanmalar yokmuş hiç....

farklı birşey yazmak istemiştim yanlış yazmışım evet saçma olmuş

Seni seviyorsa değer veriyorsa bunu seninle yaşamak istiyorsa bunu dile getirmesi söylemesi çok normal. Ama sen istemediğin halde zorlaması kızması bana doğru gelmedi. İster ama karşısındaki buna hazır değilse onu zorlamaz.

kocası olacaksa bile beklesin derim..
ilişkinin ciddyeti vs hiç önemli değil
tecrübeyle sabit:):)

Ben sadece bu arkadaşımızı baz alarak söylemedim genel olarak yorum yaptım. Algıda seçicilik yapmayın!
farkında mısın bu tarz konular çok fazla açılmaya başladı.
evlenmeden cinselliği yaşayanların konularını da okuyoruz. karşı tarafın %99 u tabiri caizse tekmeyi basıyor. kızda kk da ağlamaktan başka birşey yapamıyor.

Son düzenleme:
Evlenmeden birlikte olmak konusuna çözüm aranacak en yanlış yer burası, daha çok kafan karışır, kötü eleştirilirsin, bak bir kaç sayfa önce zinakar bile olmuşsun. Burada adam asacak namuslu çoktur. Konu çok yönlüdür. Sonuçlarını yaşadığın ortam içinde kaldırabileceksen her şeyi yaşarsın

Ancak erkek arkadaşın, anlattığın tipte bir adam benim için erkek sıfatında bile olamaz, seni her şeyinle değerli kılacak biri olursa hayatında, cinselliği de onunla yaşa. Ancak değerli kılmakla, evlenmek durumu benim içimde aynı yerde değildir. Gerçekten buna değecek birini tanırsan o zaman oturup değerlendirirsin. Kendini hiç bir şey için zorlama, hele böyle bir adam için asla

Karsi taraf sirf birlikte olmak icin evleniyorsa ben ona daha buyuk sorun olarak bakarim. O zaman istedigini elde ettikten sonra direk eski halinden eser kalmayabilir. Eger oyle biriyse de bunun bastan ortaya cikmasi cok mantikli.

Bu evlilige yuklenen anlamla ilgili aslinda. Ben evliligi cinsel ozgurluge kavusacagimdan degil, sevdigim adama omur boyu baglilik yemini verecegim icin isterim. O da benimle cinsel yonden degil, her anlamda her yonden birlikte bagli olmak icin bunu istemeli.

Ben bu konuda hep ikilemde olmuşumdur. Vicdanım hayır diyor ama görüşüm de bazı şeyleri aşabilseydik keşke diyor...
Ama olay bizde bitiyor neden, çünkü cinselliğin tabu olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Ağzımız "ben aştım böyle şeyleri, pişman olmayacağım asla" dese de vicdanımızın ilerde pişman olması aşikar.

Yani erkek arkadaşınla mesela ilişkiniz bitti, siz nekadar ben pişman olmam ilerde deseniz dahi adım kadar eminim pişman olursunuz. O yüzden çok iyi düşünün. Erkekler her konuda rahattır, sonrasında unutur gider. Ama biz kadınlar unutamayız. Biz olaya o anki bir ihtiyaç bir fiil gözüyle bakmıyoruz, biz duygularımızı veriyoruz. Erkekler ihtiyaç gözüyle baktığından onlar için sıradanlaşıyor bir süre sonra.

Sırf o kızıyor diye ileri giderseniz, unutmayın ileride kendine kızan ve sürekli unutamayan biri olabilirsiniz. Bence çok iyi düşünün.

eskilerden verilen örneklerdeki şu mantığı da unutmayalım; çok saygı duyuyorum büyüklerime ve evliliklerine o ayrı ama onlarda kadın her zaman deli gibi sineye çeken, sorgulamayan, şanslıysa el üstünde tutulan ama o yoldan dönüş olmadığını bilendi. yani kadının fedakarlığı 100de 1000di o dönemlerde. ne şimdiki kadınlar bu kadar fedakar, fedakar olsa da içleri nasıl yanıyor görüyoruz konularda. ne de kendilerini bir hizmetçi gibi görmeye istekli. bu da çok normal. kadının evin düzeninden sorumlu hizmetçi gibi yaşadığı günlerden ben memnun değilim. öyle bir evlilik de 1000 sene de sürse istemiyorum. her şeyi herkesi kadının çektiği hayatlara imrenmiyorum özetle. ama evlilik kurumunun saygınlığını çok güzel koruyorlarmış, bunda en büyük pay yine kadındaymış. artık kadınlar da değişti. imkanları da. kimse kimsenin emrinde değil artık. bundan ötürüdür ki eskisi gibi sürmüyor evlilikler.

evleneceğim eşimin yüzüne bakmak demişsiniz. ben yine bakabileceğim evlendiğim eşimin yüzüne, hatta hayatımdaki şu anki insanla evlenmeyi düşünüyorum. yüzüne bakabildim bugüne kadar, evlendiğimde de bakabileceğim. çünkü hayatımdaki insan böyle şeylerle ilgilenmiyor. herkes ister birbirinin ilki olmak içinden geçirir ama inanın hiçbir şey bilmeyen kadına da 30undan sonra sevişmeyi öğretmeyi istemeyen erkeklerin sayısı da çoğunluktadır. bu sizin geliştirdiğiniz yetilerinizden bir tanesi, öpüşmeniz, dokunmanız, sevmeniz. dokunmayı bilmeyen bir erkek ben istemem hayatımda, hayatımdaki erkek de istemiyor. ve hayatımdaki en güzel ilişkimi bekaretim yönlendirmiyor.

yani dediğiniz gibi, muhafazakar bir kesimde yaşıyorsa sonuçları bedeli ağır olacaksa "değmeyecekse" yapmasın. aklına girmek gibi bir niyetim yok. ama yapmak istiyorsa bunun çok da garip bir durum olmadığını göstermeye çalışıyorum. yapmayayım diyen kadar yapayım bak yapınca da ölmedim diyenler de var, mutlu olan saygı gören kadınlar da var demek istiyorum. amacım bir yol olmadığını göstermek.

parfümden tiksinmek, yemek yemesinden tiksinmek bunlar da var ama bahsettiğim çok başka bir dokunuş ve çok başka bir yakınlık içerisindeki ten uyumu, teninin kokusu diye tabir edebileceğimiz şeyler.

yazının tamamını okuyamadm ama şunu paylaşmak isterim

henüz evlenmemişsiniz
konu yüzüne bakma meselesi değil
evlendikten sonra anlıyor insan..
değer verme meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…