- Konu Sahibi pembe_benekli_balon
-
Bence evlenmeden once birlikte olunmali. Cunku cinsel yonden omur boyu tatminsizlik yasayabilecegin biri olabilir. Evlenmeden ogrenmek en iyisi benim fikrimce. Bu yuzden evlilikler bitiyor unutmayin
Bi de çok tutucu birisi... eski ilişkinde ne kadar yakınlaştın diye çok soru soruyordu bi aralar bana.... bi ara bana öpüşmeyi nerden öğrendin diye sordu bende rahat olamıyorum.. yine şüpheci birşeyler söylemesnden korkuyorum.. istememen ikinci sebebi de bu...
Bence evlenmeden once birlikte olunmali. Cunku cinsel yonden omur boyu tatminsizlik yasayabilecegin biri olabilir. Evlenmeden ogrenmek en iyisi benim fikrimce. Bu yuzden evlilikler bitiyor unutmayin
ne alaka.herkes sevgilisi ilemi evleniyor.diyelimki 3-4 kişi ile görüştü,dur bi şununla birlikte olayım ten uyumu yoksa ayrılır başka biri ile ten arayışına gireyimmi mantıklı
zehranur inan böyle kızların erkeklerin yanında daha çok yeri var.konu sahibi üzerine alınmasın ama.kimse ile görüşmezsin sevgilin olmaz kendini evleneceğin erkeğe saklarsın ama başını örtersin evlenilecek kız olursun.düzen bu işte
Bi de çok tutucu birisi... eski ilişkinde ne kadar yakınlaştın diye çok soru soruyordu bi aralar bana.... bi ara bana öpüşmeyi nerden öğrendin diye sordu bende rahat olamıyorum.. yine şüpheci birşeyler söylemesnden korkuyorum.. istememen ikinci sebebi de bu...
ben dinini tam anlamı ile yaşayan sofi insanlardan değilim.ama cinsellik diyor arkadaş.nereye kadar,sınırı ne benim yorumum bu yönde.o kişi ile evleneceği kesinmi.bende çok duydum kocasından önce birlikte olduğu kişi olupta pişmanlık içinde kıvranan.Eğer iş ciddiyete binmişse gitsin öpsün koklasın olmuyorsa ayrılsın.ama adamın niyeti belli.bizler onay verelim adam haklı biraz yaşa cinsellik diye kafasına girelim gitsin yaşasın adam bırakıp gitsin kız yaşamışlığı ile kalsın.bu kul hakkınada girer.kaderde varsa zaten bi şekilde o adamdan soğur.benimle evlenmek isteyen kişinin parfümünün kokusundan yemek yeme tarzından tiksindim görüşmeyi kestim ki niyetim onunla ciddi idi.eee yaşasaydım onunla cinsellik şuan evliliği düşündüğüm insanın yüzüne nasıl bakacaktım* eskiler cinsellik yaşayarakmı evlenmişte boşanmalar yokmuş hiç...."dur şununla bir birlikte olayım da ben uyar mı bir bakayım" denmesin elbette ama bu bir gerçek ki cinsel hayatı kötü olan evlilikler sanıldığı gibi de iyi gitmiyor. birinin duyguları aşkı diyeyim çok yoğun olabilir ama, o insanın bazı hareketleri, size dokunuşu, teni, kokusu vs. sizi rahatsız edebilir. ve bu rahatsızlığı imzaları attığınız daha o ilk gün fark ettiğinizi düşünün? ve ömür boyu da buna katlanacağınızı düşünün. cehennemin ta kendisi.
kabul eden eder, etmeyen de lütfen biraz okusun araştırsın. birliktelikler kesinlikle gördük beğendik birbirimizi, iyi de insanlarız, birbirimize değer veriyoruz gibi şeylerle temellenmiyor. kötü bir cinsel yaşamın ilişkiden çaldıklarını tahmin bile edemezsiniz. edersiniz belki ama ona inanmak istemeyebilirsiniz. bugün hala cinselliği evlendiği adamın ona davranışları bütünü olarak bilip, cinsellikten soğumuş kadınlar var. bunların sebepleri neler diye düşünüyor musunuz?
aksi hallere de katılıyorum. herkesin kendi kararı, kendini evlendiği adama saklama isteği, saf kaldığını düşünmek vs. bunlara da saygım var. ama inanın hiç bilmediğiniz bir dünyanın kapılarını evlendiğiniz gün açmanın kaybettirdikleri ya da sizden çaldıkları çok da hafife alınacak şeyler değil.
bunun yaşanan yer ve çevreyle de alakası çok var. yetiştirilme tarzı olsun, aileler olsun. ben beni bekaretle tartan bir erkekle hiç karşılaşmadım. hiç de kullanılmadım. tek tip bir doğru, tek tip bir yol olmadığını unutmayalım. o yüzden her şey kişide bitiyor. kararlarında ve isteklerinde.
çok saçma:)
ayrıca öyle bir evlenilcek kızı tercih eden gerzek bir erkeği tercih eder miydin???
bence onları kıskanma tencere kapak meselesi..
amacı o olan bir kızın talibi de o yönde olur..illa başı kapalı olmasına gerek yok
ben dinini tam anlamı ile yaşayan sofi insanlardan değilim.ama cinsellik diyor arkadaş.nereye kadar,sınırı ne benim yorumum bu yönde.o kişi ile evleneceği kesinmi.bende çok duydum kocasından önce birlikte olduğu kişi olupta pişmanlık içinde kıvranan.Eğer iş ciddiyete binmişse gitsin öpsün koklasın olmuyorsa ayrılsın.ama adamın niyeti belli.bizler onay verelim adam haklı biraz yaşa cinsellik diye kafasına girelim gitsin yaşasın adam bırakıp gitsin kız yaşamışlığı ile kalsın.bu kul hakkınada girer.kaderde varsa zaten bi şekilde o adamdan soğur.benimle evlenmek isteyen kişinin parfümünün kokusundan yemek yeme tarzından tiksindim görüşmeyi kestim ki niyetim onunla ciddi idi.eee yaşasaydım onunla cinsellik şuan evliliği düşündüğüm insanın yüzüne nasıl bakacaktım* eskiler cinsellik yaşayarakmı evlenmişte boşanmalar yokmuş hiç....
zinakar demeniz hiç hoş değil. fikirlere saygı duymuyorsanız yine de saygıyı korumalısınız. zira hastalıklı düşüncelerden arınılacaksa birlikte arınılmalı. insanlara kandil ertesi böyle zinakar toplumun sebebi sensin gibi bir cümle kurmak çok mu temiz?
içinde sorular olan ve hemcinslerine danışmak isteyen birini böyle yargılamak mı arınmak?
Ben sadece bu arkadaşımızı baz olarak söylemedim genel olarak yorum yaptım. Algıda seçicilik yapmayın!
farkında mısın bu tarz konular çok fazla açılmaya başladı.
evlenmeden cinselliği yaşayanların konularını da okuyoruz. karşı tarafın %99 u tabiri caizse tekmeyi basıyor. kızda kk da ağlamaktan başka birşey yapamıyor.
Evlilik öncesi cinsellk yaşamak doğru mu sizce? Cinsellik dediğim ileriye gitmeden.... Tenlerin uyumu önemli diyor kimisi.. ??? erkek arkadaşım benle biraz yakınlaşmak istyor ben geri çekiliyorum çok sinirleniyor.. acaba birazcık yaşamak lazım mı ileriye gitmeden??
ben dinini tam anlamı ile yaşayan sofi insanlardan değilim.ama cinsellik diyor arkadaş.nereye kadar,sınırı ne benim yorumum bu yönde.o kişi ile evleneceği kesinmi.bende çok duydum kocasından önce birlikte olduğu kişi olupta pişmanlık içinde kıvranan.Eğer iş ciddiyete binmişse gitsin öpsün koklasın olmuyorsa ayrılsın.ama adamın niyeti belli.bizler onay verelim adam haklı biraz yaşa cinsellik diye kafasına girelim gitsin yaşasın adam bırakıp gitsin kız yaşamışlığı ile kalsın.bu kul hakkınada girer.kaderde varsa zaten bi şekilde o adamdan soğur.benimle evlenmek isteyen kişinin parfümünün kokusundan yemek yeme tarzından tiksindim görüşmeyi kestim ki niyetim onunla ciddi idi.eee yaşasaydım onunla cinsellik şuan evliliği düşündüğüm insanın yüzüne nasıl bakacaktım* eskiler cinsellik yaşayarakmı evlenmişte boşanmalar yokmuş hiç....
eskilerden verilen örneklerdeki şu mantığı da unutmayalım; çok saygı duyuyorum büyüklerime ve evliliklerine o ayrı ama onlarda kadın her zaman deli gibi sineye çeken, sorgulamayan, şanslıysa el üstünde tutulan ama o yoldan dönüş olmadığını bilendi. yani kadının fedakarlığı 100de 1000di o dönemlerde. ne şimdiki kadınlar bu kadar fedakar, fedakar olsa da içleri nasıl yanıyor görüyoruz konularda. ne de kendilerini bir hizmetçi gibi görmeye istekli. bu da çok normal. kadının evin düzeninden sorumlu hizmetçi gibi yaşadığı günlerden ben memnun değilim. öyle bir evlilik de 1000 sene de sürse istemiyorum. her şeyi herkesi kadının çektiği hayatlara imrenmiyorum özetle. ama evlilik kurumunun saygınlığını çok güzel koruyorlarmış, bunda en büyük pay yine kadındaymış. artık kadınlar da değişti. imkanları da. kimse kimsenin emrinde değil artık. bundan ötürüdür ki eskisi gibi sürmüyor evlilikler.
evleneceğim eşimin yüzüne bakmak demişsiniz. ben yine bakabileceğim evlendiğim eşimin yüzüne, hatta hayatımdaki şu anki insanla evlenmeyi düşünüyorum. yüzüne bakabildim bugüne kadar, evlendiğimde de bakabileceğim. çünkü hayatımdaki insan böyle şeylerle ilgilenmiyor. herkes ister birbirinin ilki olmak içinden geçirir ama inanın hiçbir şey bilmeyen kadına da 30undan sonra sevişmeyi öğretmeyi istemeyen erkeklerin sayısı da çoğunluktadır. bu sizin geliştirdiğiniz yetilerinizden bir tanesi, öpüşmeniz, dokunmanız, sevmeniz. dokunmayı bilmeyen bir erkek ben istemem hayatımda, hayatımdaki erkek de istemiyor. ve hayatımdaki en güzel ilişkimi bekaretim yönlendirmiyor.
yani dediğiniz gibi, muhafazakar bir kesimde yaşıyorsa sonuçları bedeli ağır olacaksa "değmeyecekse" yapmasın. aklına girmek gibi bir niyetim yok. ama yapmak istiyorsa bunun çok da garip bir durum olmadığını göstermeye çalışıyorum. yapmayayım diyen kadar yapayım bak yapınca da ölmedim diyenler de var, mutlu olan saygı gören kadınlar da var demek istiyorum. amacım bir yol olmadığını göstermek.
parfümden tiksinmek, yemek yemesinden tiksinmek bunlar da var ama bahsettiğim çok başka bir dokunuş ve çok başka bir yakınlık içerisindeki ten uyumu, teninin kokusu diye tabir edebileceğimiz şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?