- 22 Mart 2016
- 683
- 653
- 18
- 35
- Konu Sahibi kuzeyyildizim
-
Tevekkülden bahsediyorsunuz;yıl 2016 olmuş ne haramı diyorsunuz...yani ''bu ne perhiz bu ne lahana'' derler!...Haramın son kullanma tarihi olduğunu da sizden öğrendik....der ve giderim!
- nikah akdi olmadan beraber yasanilmasi kisilerin tercihidir. yanlis bir kisi ile bu durumun yasanmasi eylemin tamamini kotu yapmaz.
- biri ile - o kisi yanlis da olsa - beraber olmus olmaniz sizi kotu-terbiyesiz-hatali yapmaz. iliskiyi haram boyuta sokmaz, yil 2016 bir nebze ozguvenli olun.
- karsiniza elbet adam olan bir erkek cikacaktir, hayat kuracaksinizdir adim adim. tevekkullu olun.
- kisiliksiz ve cikarci oldugu belli olan bu sahsa dair duygu ve dusuncelerinizi tez elden koreltin.
yıl 2016 12 havari geri döndü bu sefer bizim kitaba el attılar heralde dedim bende cahil cahilTevekkülden bahsediyorsunuz;yıl 2016 olmuş ne haramı diyorsunuz...yani ''bu ne perhiz bu ne lahana'' derler!...Haramın son kullanma tarihi olduğunu da sizden öğrendik....der ve giderim!
haklısın arkadaşım,ama işte duramıyorum,klavye götürüyoryıl 2016 12 havari geri döndü bu sefer bizim kitaba el attılar heralde dedim bende cahil cahildini kendisine göre mealleyen kişilkere cevap dahi vermeyin bence boşverin
helal daire
Tevekkülden bahsediyorsunuz;yıl 2016 olmuş ne haramı diyorsunuz...yani ''bu ne perhiz bu ne lahana'' derler!...Haramın son kullanma tarihi olduğunu da sizden öğrendik....der ve giderim!
öncelikle eni affedin ne olur sık konu açıyorum buraya farkındayım vaktinizi alıyorum okuyandan okumayandan ALLAH razı olsun.
ben bir hata yaptım.evlendim ayrıldım.sonra karşıma başka biri çıktı bir önceki konumda da anlattım yaş farkı falan sorun oldu.onun hayata atılmamış olması vb..ilk başlarda sorun gibi görünmüyordu ama için girince sorun oldu.bir de ayrı memleketler aradaki mesafeler falan...
evet ben hata yaptım geldi evimde kaldı eşim dedim ben ona nikah yapacaktık ama olmadı.ne deseniz haklısınız.o kadar kötüyüm ki bugün kusarken midemden kan geldi ağlamalarımı sinir krizlerimi saymıyorum.evime geldi komşular görmüştür mutlaka onca hediye mektuplar....evimin her bir eşyasında izi var...ve bende.evet ben onunla her şeyi yaşadım.şu an nasıl üzülüyorum.ama ona da kızamıyorum demek ki yaşı küçük olduğu için yapamadı kaldırasmadı.ama evin her bir odasında izi var.bedenimde de.ben bunu hazmedemiyorum.bu durumda olan tek insan benim gibi hissediyorum.diğer kadınlar evleniyorlar güzelce eşleriyle helal dairede yaşıyorlar ben bu hale soktum kendimi.
arkadaşlar kendimden korkuyorum.çok duygusal bir insanım çok içten bağlandım ben ona samimi duygularla ve onun benim evime geldiği duyuldu.karşıma kim çıkar bir daha zaten evlendim ayrıldım..
evimdeki eşyalarımı kıyafetlerimi kullanamıyorum o dokundu diye.
kendime zarar vermekten korkuyorum
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kimsenin sizi yargılamak haddine değil. Pişman olduğunuz açık; üstelik tövbe de etmişseniz ve Rabbim de sizi affetmişse, artık kimsenin bu konuda söz hakkı olamaz. Evet, nikah olmadan helal dairesinin dışına çıkmak doğru değil; üstelik bu durum, peşpeşe müsibetleri de beraberinde getirir. Ancak siz buna son vermiş ve tövbe etmişseniz artık önünüze bakmak durumundasınız. Bence yüreğinizi temiz tutun; helal bir eş istemekten asla vazgeçmeyin. Rabbim sonsuz merhamet sahibidir, Tevvab'dır. Bırakın geçmiş geçmişte kalsın. Hiç kimse pirü pak değil. Hatalar olmasaydı, Tevbe diye birşey de olmazdı. O neylerse güzel eyler...öncelikle eni affedin ne olur sık konu açıyorum buraya farkındayım vaktinizi alıyorum okuyandan okumayandan ALLAH razı olsun.
ben bir hata yaptım.evlendim ayrıldım.sonra karşıma başka biri çıktı bir önceki konumda da anlattım yaş farkı falan sorun oldu.onun hayata atılmamış olması vb..ilk başlarda sorun gibi görünmüyordu ama için girince sorun oldu.bir de ayrı memleketler aradaki mesafeler falan...
evet ben hata yaptım geldi evimde kaldı eşim dedim ben ona nikah yapacaktık ama olmadı.ne deseniz haklısınız.o kadar kötüyüm ki bugün kusarken midemden kan geldi ağlamalarımı sinir krizlerimi saymıyorum.evime geldi komşular görmüştür mutlaka onca hediye mektuplar....evimin her bir eşyasında izi var...ve bende.evet ben onunla her şeyi yaşadım.şu an nasıl üzülüyorum.ama ona da kızamıyorum demek ki yaşı küçük olduğu için yapamadı kaldırasmadı.ama evin her bir odasında izi var.bedenimde de.ben bunu hazmedemiyorum.bu durumda olan tek insan benim gibi hissediyorum.diğer kadınlar evleniyorlar güzelce eşleriyle helal dairede yaşıyorlar ben bu hale soktum kendimi.
arkadaşlar kendimden korkuyorum.çok duygusal bir insanım çok içten bağlandım ben ona samimi duygularla ve onun benim evime geldiği duyuldu.karşıma kim çıkar bir daha zaten evlendim ayrıldım..
evimdeki eşyalarımı kıyafetlerimi kullanamıyorum o dokundu diye.
kendime zarar vermekten korkuyorum
çiğ bakan ben olayım, siz bayağı pişmişsiniz,haramın; 2016 da özgüvenli olmakla ne alakası var !....kendi bakış açınız ile haramlık-helallik mevzuları yapamazsınız!neyse yormayalım kendimizi...modern olun;yıl 2016 zaten kitapta inmedi,diğer kitapta eskidi herhalde!bu arada tevekkül içeriğine bakın sadece edep değildir,tek anlam içermez!ne kadar cig bir bakis aciniz var. tevekkul dini bir kavram degil, bir edep ogretisidir.
haramlik-helallik ise bir dini kuraldir.
aradaki farki anlayamiyorsaniz size de "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" diye karsilik vermek ve gitmek yakisir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?