evlenmeden evli gibi olmak,pişmanlıklar...

En son konu actıgınızda yine gitmişti , bebe sevgiliniz deme biz sana bırak barışma dedik , şimdi yine gitti. Ve yine gelecek bu ilişki böyle devam eder. Ergernler bile sizden daha mantıklı , lütfen dr gidin aglamayı , sızlanmayı bırakın . Canı sıkılmış gitmiş , biraz dinlensin gelir bence.

Tevekkülden bahsediyorsunuz;yıl 2016 olmuş ne haramı diyorsunuz...yani ''bu ne perhiz bu ne lahana'' derler!...Haramın son kullanma tarihi olduğunu da sizden öğrendik....der ve giderim!

boşanan kadınların giden gitti mantığıyla hiç sorgulamadan evcilik oynamalarına çok şaşırıyorum kadını kadın öldürüyor yeminle erkeklerin suçu yok..siz ki 30 yaşında adam 23-24 çocuk mu büyütüyordunuz ciddi evcilik mi oynuyordunuz ...yoğurdu üflemek dururken ineğin ağzına ham sütten ağız sokuyorsunuz ,ben cidden anlamıyorum..bundan sonra hayatı daha ciddi almanız dileğimle.

Tevekkülden bahsediyorsunuz;yıl 2016 olmuş ne haramı diyorsunuz...yani ''bu ne perhiz bu ne lahana'' derler!...Haramın son kullanma tarihi olduğunu da sizden öğrendik....der ve giderim!
yıl 2016 12 havari geri döndü bu sefer bizim kitaba el attılar heralde dedim bende cahil cahil dini kendisine göre mealleyen kişilkere cevap dahi vermeyin bence boşverin

Biraz mantıklı olun lütfen yahu
ne var bunda ne kadar cok anlamlar yuklemıssınız
bu durumda ılk esınızden nasıl ayrıldınız sasırdım?
Icın rahatlayacaksa soylıyım bende evlendım ayrıldım, sonrakı sevgılımle senın gıbı herseyı yasadım ben hıc evlenmek ıstemedım ama o bırakmadı 4 senedır evlıyız.
Ayrılsaydık yasanmıslıklara uzulmezdım ben bıraz odun olabılırım

Kime hesap vermek zorundasınız ki sonuçta evli değilsiniz ve eşinizi aldatmadınız. Sevmişsiniz birbirinizi istemişsiniz beraber olmuşsunuz komşu görmüş falan boşverin herkes kendi işine baksın. Gayet doğal bir şey bunun yaşanması. Tamam bitmesine üzülebilirsiniz ama bu kadar da kendinizi yıpratmayın ilk ayrılan siz değilsiniz. Kendi hayatınıza bakın. Çalışın paranızı kazanın yeni arkadaşlar edinin gezin eğlenin hayatı zehir etmeyin kendinize illa karşınıza doğru kişi de çıkacaktır.

bıtmesıne uzulmenız normal bırakın mılleti . elalem ne der dıye yasamaktan vazgecın. bu hayat sızın . herseyı yapmakda ozgursunuz. Eger her yerde o var dıyorsanız evınızı degıstırın. bu kadar işlediyse içinize bı psikologa gidin..Hayatı kendınıze zehır etmeyın lutfwen

Evinizde biriyle yaşarken aklınız neredeydi şimdi iş bitmiş çekmiş gitmiş pişman oluyorsunuz haa bunu normal kabul edenler var onların dünyaya bakış açısı beni ilgilendirmiyor saygı duyar geçerim ama siz rahatsız olmuşsunuz o nedenle yazdım belliki pişman olmuşsunuz vicdanınız sizi rahatsız etmiş, utanmışsınız demekki umut var tövbe et allah affetsin yoksa seni yargılamak kimsenin haddine düşmez ve ilgilendirmezde,seni kınayan senden beter olur o nedenle sen sığın allah a.......

ne kadar cig bir bakis aciniz var. tevekkul dini bir kavram degil, bir edep ogretisidir.
haramlik-helallik ise bir dini kuraldir.
aradaki farki anlayamiyorsaniz size de "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" diye karsilik vermek ve gitmek yakisir.

çok abartmışsınız. koskoca insanlarsınız ayrıca karşınızdaki ergen falan da değil yani. bi şeyler yaşamışsınız isteyerek.sonrada bitmiş. ne var bunda? millete ne??

önünüzde kocaman bi hayat var. bu kadar duygusala bağlayıp pişman olacak ne var ki. sanki çocuklarınızın babasını aldattınız bekar bi kadınsınız.

İlk olarak kendine yeni bir sayfa açmalısın. Mesela yeni bir eve taşınabilirsin. Bu senin ruh halini daha çok değiştirecektir. O çevreden uzaklaşmak sana iyi gelecektir. Kendini suçlamayı bırak lütfen. Herkes hata yapar. Mükemmel insan mı varmış.

tamam anladık beraber oldun.. baya beraber oldun.. çok beraber oldun.. konular konuları takip ediyor beraber oldun onları baya idrak ettik de daha ne kadar gözümüze sokacaksın??
ben evlilik dışı ilişkiye karşı değilim ama bu kadar konuşulması da biyerden sonra irite ediyor..
git evini değiştir, psikoloğa git, hayatına başka birini sok ve bence daha fazla saçmalama..
ne yaşadıysan yaşadın artık önce bunu kabullenmekle başla..

Bir birliktelik ancak bu kadar yerin dibine sokulabilir ve bir ayrılık ancak bu kadar dramatize edilebilirdi.. Abartmayın bu kadar, kendi istediğinize göre yaşamışsınız, olmamış ayrılmışsınız.. kimi niye ilgilendirsinki bu mevzular, konu komşuyu niye katıyosunuz?? Benim eşim de benden 4 yaş küçük.. 2 yıl bizzat yerleşik bi şekilde birlikte yaşadık.. 1 yılı aşkın süredir de evliyiz ve aynı evimizde oturuyoruz hala.. Mutluyduk evlendik.. siz değilmişsiniz ayrılmışsınız kimseyi alakadar etmez.. Herkes kendi işine baksın.. Kendinizi de bu kadar aşağılamayın, aşağılatmayın.. ayrılık acısıdır geçer gider.. sevebiliceğiniz biri bi gün mutlaka karşınıza çıkar.. Aşk etrafında sürdürmeyin hayatı.. İşinize, ailenize, arkadaşlarınıza, hobilerinize zaman ayırın.. Hiçbişey dünyanın sonu değil saçmalamayın!

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kimsenin sizi yargılamak haddine değil. Pişman olduğunuz açık; üstelik tövbe de etmişseniz ve Rabbim de sizi affetmişse, artık kimsenin bu konuda söz hakkı olamaz. Evet, nikah olmadan helal dairesinin dışına çıkmak doğru değil; üstelik bu durum, peşpeşe müsibetleri de beraberinde getirir. Ancak siz buna son vermiş ve tövbe etmişseniz artık önünüze bakmak durumundasınız. Bence yüreğinizi temiz tutun; helal bir eş istemekten asla vazgeçmeyin. Rabbim sonsuz merhamet sahibidir, Tevvab'dır. Bırakın geçmiş geçmişte kalsın. Hiç kimse pirü pak değil. Hatalar olmasaydı, Tevbe diye birşey de olmazdı. O neylerse güzel eyler...

çiğ bakan ben olayım, siz bayağı pişmişsiniz,haramın; 2016 da özgüvenli olmakla ne alakası var !....kendi bakış açınız ile haramlık-helallik mevzuları yapamazsınız!neyse yormayalım kendimizi...modern olun;yıl 2016 zaten kitapta inmedi,diğer kitapta eskidi herhalde!bu arada tevekkül içeriğine bakın sadece edep değildir,tek anlam içermez!

Kesinliklen ben evlilik dışı cinsellige karşıyım muslumansak bu bize haram mantik kismina gelirsek bu kişiler sizden faydalanip sikilinca kaçıp giderler kendinizi bu kadar değersiz yapanda sizsiniz ne sacma bişey evli degilken evli gibi yaşamak hayal dunyasindamisiniz olmayan bisey varmış gibi yaşıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…