Katılıyorum illa evlenmek için 1-2 sene içinde mi flörtü sonlandırmak lazım. Biz de 4. senemize girdik erkek arkdaşımla ama daha bu sene mezun olduk ben 22 o 25 yaşında askere gidicek düzgün bir işe girecek ben kpss'ye girip ondan sonra işe giricem ne yani hemen evlenmemiz mi lazım heyacan kaybolmasın diye ayrıca hiç de kaybolmadı o heyecan 4 sene boyunca.
2 ay birlikte yaşadık ve gerçekten yalnızlık sadece Allah'a mahsus..
öyle güzel ki bir evi paylaşmak, birlikte bişeyler yapmak, bir de geçen yıl ramazan ayına denk gelmişti ki değmeyin keyfine... sahurumuz iftarımız ortak, temizliğimiz ortak, alışverişimiz ortak, uykumuz ortak.. gece uyku tutmadığında kalkıp sinemaya gitmek.. regl döneminde evden çıkamayacak durumdayken tatlı krizine girdiğinizde koşup tüm özsüt'ü eve taşıması....
kesinlikle pişman değilim..
şunu da belirteyim ki aynı evi paylaşanlar cinsel ilişkiye girmek zorunda değildir.. dediğim gibi bizim sadece uykumuz ve hayatımız ortaktı.. evlendikten sonrasına aktarılması gereken özel değerler olması gerektiğine inandığımız için bişeyleri yaşamak için acele etmedik.. yaşayadabilirdik, yaşayanlara da sonsuz saygım var.. herkesin kendi hayatı ama bence yaşanması gereken bir deneyim aynı evi paylaşmak
Aynı evi paylaşmayan herkes yapay bir ilişki sonucu mu evleniyor.Sadece fiziksel yönleri mi önemli
yataktan kalktığı hali v.s.Pek ala aynı evin içindeyken de evlilik öncesi oynabilir daha toleranslı v.s.
Size katılmıyorum.Bu sadece yapılan şeye kılıf uydurmak olur.Haa evlilik öncesi beraber yaşamak
herkesin tercihi kesinlikle yargılamıyorum saygı duyarım.Ama benim düşünce tarzıma aldığım görgüye ters.
Helal haram dairesi diye birşey var.Helal dairesi çerçevesinde yapılan paylaşılan şeyler evlilikleri güçlendirir
birbirine bağlar ama haram dairesi içinde bunu yapıyorsanız ki evlenmeden önce sonuçta birbirinizin helali
değilsiniz,bu durumda tam tersi geçerli..
arkadaşım herkes senn gibi düşünmek zorunda mı..sen helal haram diye kızcağıza ahlak öğretmeye çalışacaksında kız evliliğe nasıl baktığını söylediinde kılıf uydurmak mı olacak bu...birkere aç oku anayasayı bu ülkede herkes aynı şeye inanmak aynı şeyi yapmak zorunda değil..cinsel yönden giderilemeyen duygularınızı ya sizin gibi olmayanların dedikodusunu yaparak ahlak öğretrek giderilemeyen ihtyaçlarınızla depresyonlu ev kızları olmaktan yada sokakta gördüğü kızlara sarkarak girdermeyi ne zaman bırakacaksınız ...?
Ben anlamıyorum bu zihniyetleri?:44:
Okul, askerlik, is, birikim yani insanlar sanki keyiften bekliyorlar..
Ayrılanlar da var, evlenenler de.Nasıl, flörtlerini kısa tutan insanlarda bosanma oluyorsa, 5-10 sene cıkan insanlarda da olması cok normal DEGİL Mİ?
Neden hemen gecmislerine uzun iliskilerine baglanıyor bana cok garip geliyor?
Sanki insanlar keyiflerinden bekliyor..
herkes istediği hayatı yaşarken bunun ölüm ötesi de düşünülmeli ama kimsenin o taraklarda bezi yok.neden yaradanın emirleri arka plana atılıyor?bi bildiği olmalı dimi ' yapmayın ' diyorsa?herşey bu dünya için değil dimi?her zevki,istediğimiz her şeyi kafamıza göre burda yaşayalım,ahirette neyin mükafatını alacaz o zaman?dizginleyemediğimiz,söz geçiremediğimiz nefsimizin yaptıklarının karşılığını mı?evlenmeden beraberliğe karşıyım çünkü benim için toplumun ahlakı için bireyin ahlakı önemli.herkes kafasına estiği gibi yaşayıp kendi doğrusunu uygulayacak,kendinden başlayarak toplumdaki ahlaki yozlaşmaya katkıda(!) bulunacak,ortalık kandırılmış yıpranmış kadın/kızlardan geçilmeyecek,olan her zamanki gibi biz kadınlara olacak,sonra aklı başında olduğunu düşündüğüm bazılarınız bunu delicesine savunacak,sonra da ' herkesin kendi anlayışı,saygı duyun ' vs laf salatası yapılacak,biz de buna saygı duyacaz öyle mi??bu anlayışın hele hele kadınlar tarafından savunulması beni çok şaşırtıyor.bi kadın nasıl olur da bu kadar rahat olabilir.kendinizi kıskanın biraz.erkek kadın arasında bi mesafe yok.herkes salmış kendini.
eğer sizin bu anlayışınız doğruysa,mesela sizinle henüz helal bağı olmayan bi erkekle aynı evde yaşamakta bi sorun yok,haram filan da değil yani neticede cehennemde bi müddet yanmayı gerektirecek bi durum yok öyle mi? peki tersini düşünürsek ve tersi derken benim savunduğum şey doğruysa ki Allah açık açık söylemiş helal haram çizgisini, nolacak? yine de saygı mı duyalım?benim dayanağım ilahi emirken nefsiyle konuşan insanlara ben saygı duymam çünkü nefis de nefsin ortakları da benim düşmanımdır.sizce kıyameti yaklaştıran şeyler değil mi bunlar?eski köye yeni adetler getiriliyo ama o adetler malesef eskisinden beter oluyor.kimse helali haramı tınlamıyo.tınlayanların derdi ne,beklentileri ne ola ki Allahtan bu kadar korkuyorlar?sizce bu 2 grup arasındaki fark ne?işteee fark burda Allah herkesin gönlüne korkusunu vermiyo.daha doğrusu nefsiyle ortak olan kul hakkı saymaya saymaya yaşarken Allah da ' al bakalım kulum sen beni hep bi kenara atıyosun ben de seni atıyorum bakalım nerde düşüp kaldığında beni hatırlayacaksın,o zaman da ben seni görmicem ' diyecek,ondan sonra mutsuzum..!insanlar kendi elleriyle hem dünyalarını hem ahiretlerini hem de ahlak kaidelerimizi mahvediyolar ve diğerlerinden saygı bekliyolar(?) şimdi aynen yukarda benle aynı düşüncede olan insanlara yaptığınız gibi saldıracaksınız ama şunu söyliyim.ben konuşurken dayanağım Allah, sizinki ise kör nefis. fark bu... şimdi bana kitaptan sünnetten bihaber yaşayıp,bi tarafta bunları bilen ona göre yaşayan insanlar da varken hangi yüzle cennet talep edeceğinizi söyleyin?bana doğru diye yaptıklarınızın dini,ahlaki,etik vs her yönden doğruluğunu kanıtlayın kaynaklarıyla beraber,ben de size saygı duyayım.yoksa nefsinizin size söylettiği 'kime ne kim karışır herkesin kendi hayatı' lafları geçersiz benim gözümde. ha aranızda ateist vs varsa zaten onlar için hiçbişey problem değil ama ya bizim korktuklarımız doğruysa??????????????????????
Aynı evde sevgilisi ile 2 ay kalan cinsellik talep etmeden yanyana uyuyan bir erkek :44:
Cidden çok şaşırdım...
senin bu yaptığın dinimize yakışıyormu dersin? hangi akla hizmet fetva vermeye çalışıyorsun ki...sen nerden biliyorsun cennete kim gidiyor kim gitmiyor,kim cehennemde yanıyor yada kim yanmıyor...kaç kere gittin geldin arkadaşım..
şimdi ben SANA GÖRE Ahlaksızmıyım eşimle birlikte evlenmeden yaşadım diye..!
Eğer öyle ise süper bu...aynı evde yaşadıktan sonra bastık nikahı düğünümüzde oldu derneğimizde hemde günlerce..
o zaman desene bu ahlaksızlığın ardından büyük sevap kazandım namusum kurtuldu senin mantığınla...
ya bu adam beni nikahına almasaydı nolucaktı...Eyvahhhh evde kalıcaktım,herkes bana kötü gözle bakıcaktı,adım çıkacaktı v.s... v.s........ bu tılar...... dılar hiç bitmez arkadaşım...
Allah insana kalp güzelliği versin,ruh güzelliği versin,merhamet versin vicdan versin...kul hakkı yememeyi,hırsızlık yapmamayı kin duymamayı kötü yola düşmemeyi versin...
sen biliyormusun benim 5 vakit namazımı kıldığımı,ama açık olduğumu...zekatımı fitremi verdiğimi orucumu tuttuğumu ama bazen canım istemeyince tutmadığımı...bu kimseyi ilgilendirmez kimsenin hakkı değil haddi değil hayatımı sorgulamak ahkam kesmek..!
en azından başımı örtüp türlü türlü dedikodular yapmıyorum,insanlara dini baskılar uygulamıyorum,insanların hayatlarını yargılamıyorum yarglayıp sen ahlaksızsın,sen cennete gidemezsin sen ne akla hizmet hangi yüzle cenneti isticeksin demiyorum...çok şükür Allahım bana 1 yüz vermiş onunla istiyorum cenneti...ve sana ilk ve son kez yazıyorum Sana hakkımı helal etmiyorum..!!! sırf bu yazdıkların yüzünden,ahlaksızlıkla nefse yenik düşmekle suçladığın için...ve diğer yazdıkların için...Sana HAKKIMI HELAL ETMİYORUM !!!!!
Ve dip not: madem bu kadar dikkatlisin bu konuda o zaman internettede dolaşmıcaksın...bir sürü sitede kaslı vücutlu erkekler çıkıyor sen iste veya isteme ..abdestin bozulmuyormu günaha girmiyormusun?
neyse daha fazla yazmak istemiyorum sadece burada hayatımızı paylaşıp konu başlığına göre mesaj yazan arkadaşlarım,aynı evi paylaşıp mutlu olan HALA MUTLU olan arkadaşlarım adına yazmak istedim....
iğne ve çuvaldız olayını hafife almayın....
iyi forumlar...
bende aynı evde yaşadım bi süre.sürekli gelip kalıyordu bende.ama aynı evde yaşamak evliliğimizi toplum ve aile baskısı yüzünden çabuklaştırdı.keşke bir süre daha evlenmeseydik.insanların ne düşündükleriyle kafam o kadar meşgul olmuş ki herkese ayrı odalarda yattığımızı kanıtlamaya çalışıyordum salak gibi.o kdar sıkmışım ki uzak tutmuşum ki kendimi 1 yıldır evliyiz eşimle birleşemedik daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?