• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemeyen sevgili

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?
Belki de evlidir ?

"Bu duruma gelecek biri değil" diyorsun ama 32 yaştan bildiriyorum
Ben de öyle çok evlilik düşünen - isteyen biri değilim. Sevgilim gelecekteki evimizle ilgili vs konu açarsa da kapatırım çünkü bence böyle şeyler biraz özel, her sevgiliyle kurulmamasi gereken hayaller. Yüzüğünle gel, kabul edersem yaparız gelecek planını,onun dışında alt tarafı sevgilim olan insanla ben neyi planlayayim ki , bana saçma geliyor açıkçası konuşmak bile.
'ben evlilik düşünmüyorum, benim mizacıma ters' diyen cok sayıda arkadaşım / takildigim çocuk/ eski flörtüm falan oldu. İnan, bu erkekler saçı dökülmeye başlayıp anca birkaç sene daha giderleri olduğunu anladığı anda yana döne birini arıyorlar evlenecek 😂
çok ciddiyim, sosyal medyada ekli olduklarimda denk geldim bu bayram hepsi bebişiyle bayram kutlamış. Çok değil 5 sene önce 'evlilik insan doğasına aykırı' diyen,çocuk sevmeyen, otuzlarinda kendini ülke ülke gezecek şekilde hayal eden insanlar 🤭🤭
Biraz daha yaşlan, sen de bu sekilde düşünen - ıssız adam triplerindeki arkadaşlarının davetiyelerini bir bir almaya başlayacaksın
Çapkın biri olsaydı bende bu şekilde düşünebilirdim. Ama işte karşımdaki insan çok değişik biri. Yani ben tam olarak anlatamıyorum. Burada pek çok insan bu şekilde yorum yapmış, elbette böyle insan çok var ama bu gerçekten farklı bir durum.

Erkek kardeşim yüzüğünü düşürdü diye ağladı düğünde karısının boynuna sarılıp affet beni diye djfjjffj Allah'ım o cool imaj o karizma falan çocuk bitti gözümüzde .🤣

Olay kendi düğünlerinde mi oldu ? :KK57: Nereye düşürmüş ki yüzüğünü ? :KK64:
Karısı "ağlama, yenisini alırız vb" demiştir inşallah. :KK53:

Ben yazacaktım çok yaşayın. Cidden kendini kandırıyor konu sahibi. Yok yaşadığı yere gelecekmiş, yok aile ile tanışacakmış, yok hiç evlenmem dememiş, fikrim değişebilir demiş vs vs. Konu sahibi tutunacak dal arıyor, inanmak istediği için de buluyor. Umarım senelerini harcamaz hiç uğruna .
Belki de kendimi kandırıyorum. Keşke kendimi kandırdığımı bilsem, buna ikna olsam zaten durmam onunla. Senelerim gidecekse de onunla gitsin, en azından evlenemesek bile sevdiğim insanla vakit geçirmiş olurum ne yapayım.

Ayy o yaşlarda bu tarz insanlar bir b.kmus gibi geliyor da sonra da aklınıza geldikçe utanacaksiniz. Zaten o evlenmem diyenler öyle bir telli duvaklı halaylı damat oluyor ki aklın çıkar. Herkes aynı şeyi söylüyor bir bildikleri vardır de tekrar değerlendir ilişkini derim. Kimsenin de peşinden aman benle evlenmeye ikna olsun diye koşma, ikna 50 gün evlilik 50 sene sürüyor, oldu da kabul etti hiçbir değerin olmaz gözünde.

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?

Siz 3 yıldır memur olarak çalışmıyor musunuz?7 Ağustos 2022 konusu size ait değil mi ?

Belki de kendimi kandırıyorum. Keşke kendimi kandırdığımı bilsem, buna ikna olsam zaten durmam onunla. Senelerim gidecekse de onunla gitsin, en azından evlenemesek bile sevdiğim insanla vakit geçirmiş olurum ne yapayım.
Gerçek düşünceniz bu ise sıkıntı yok, ama olmadığını tüm forum anlamıştır sanırım. 3. 5 mesaj önceki " onsuz yapamam, edemem " temalı yorumunuz gayet açık. Körü körüne birine bağlanacak insan değil dediğiniz adama, körü körüne bağlanmayın, günün sonunda üzülen maalesef siz olursunuz.

Gerçek düşünceniz bu ise sıkıntı yok, ama olmadığını tüm forum anlamıştır sanırım. 3. 5 mesaj önceki " onsuz yapamam, edemem " temalı yorumunuz gayet açık. Körü körüne birine bağlanacak insan değil dediğiniz adama, körü körüne bağlanmayın, günün sonunda üzülen maalesef siz olursunuz.
Ne yapayım gelen yorumlardan sonra bir anlık böyle düşündüm. Hayırlısı olsun ne diyeyim.

Çapkın biri olsaydı bende bu şekilde düşünebilirdim. Ama işte karşımdaki insan çok değişik biri. Yani ben tam olarak anlatamıyorum. Burada pek çok insan bu şekilde yorum yapmış, elbette böyle insan çok var ama bu gerçekten farklı bir durum.
Capkinlikla alakası yok ki, şu an 26 yaşlarında ve tabii ki sorumluluk almak istemiyor. Ben 26 yaşındayken 32 yaşlarında , "evlenmeyeceksen beni oyalama" kafasinda bir sevgilim vardı, ama onun bu halleri bana komik gelirdi.
O zamanlar yeni insanlarla flört etmek- yarının ne getireceğinin belli olmaması bana çok daha heyecanlı gelirdi, bu heyecanı kaybetmek istemezdim.
Yine biraz benzer hislerim var ama artık yeni insanlarla flört etmek beni biraz sıkmaya başladı. Eskiden 'tatilde beklenmedik bir şekilde bir yabancıyla karşılaşmak' bana çok çekici bir his gelirdi mesela, oysa şimdi her şeyini bildiğim - beraber zaman gecirmekten keyif aldığım sevgilimle elele bir tatil çok daha çekici geliyor. Belki de 26 yaşındaki sevgilim şu an karşıma çıksa 'nasil bitiginin ne önemi var, önemli olan yaşarken güzel olmasi' diye bik bik ötmez , adamla evlilik sandalına binerdim 🤭🤭
Çünkü hayata bakışım değişti, bazı sorumluluklara biraz daha yakınım.
Sizin adam da sizden ayrılsa yıllar sonra, mesela 33-35 yaşında biriyle tanışsa belki 'ben asla evlenmem' kafasinda olmaz da 'bir kalp kırıkligini daha kaldırmam,evleneyim,yuvam olsun' kafasında olur , altı ayı dolmadan kızın parmağına yüzüğü takar
Burada sorun kesinlikle siz degilsiniz, sorun adamın hazır hissetmemesi.
Benim bir yakın arkadaşım da benzer sebeplerle ayrıldı. Kız okulu bitirince evlenmek istiyordu. Çocuk da "daha askere gitmedim- daha bir işe girmedim- bir kuruş param yok, aileme bir çöp almadım. beş sene daha evlilik düşünemem" diyordu (zaten dört yillik sevgililikleri vardı). Sonuç olarak ayrildilar. Aradan yıllar geçti,adam anca g.tünü toparlamis, ekonomik olarak bir yere gelmiş, kendini hazır hissetmiş. Arkadaşımı yokladı. O da zaten evlenmemisti. Tekrar görüştüler, üç beş buluşmaya evlilik kararı aldılar. Bu temmuz düğünleri var.
Yani bazen olay kişilerle alakalı değildir, zamanla - hazır olmuslukla alakalidir

İlişkinin başında evlenmeyi düşünmüyorum demesi normal ama 7 ayda da hala aynı fikirdeyse sizinle evlenmez bu adam bence. Zorla taktikle bilmem neyle nikaha goturdugunuz adamdan da hayır görebileceğiniz düşünmüyorum.

İlişki ne kadar sürerse sürsün erkekler evlenip evlenmeyeceklerine ilişkilerinin çok başlarinda karar vermiş oluyorlar zaten genelde.

Ben de seyj merak ettim, bu kadar az mesajı olan biri 222 dislike'i nereden aldı 😂😂
Sen eski bir yorumuma etkileşim verince bu üyeyi hatırladım. Sevgi, aşk isteyen kadınlara erkeğe ihtiyaç duyan zavallılarsınız falan diyordu. Evlenmek isteyen kadınları aşağılaya aşağılaya bitiremiyordu. O dislikelar boşuna değil :KK70: Nerdeeen nereye :işsiz:

Capkinlikla alakası yok ki, şu an 26 yaşlarında ve tabii ki sorumluluk almak istemiyor. Ben 26 yaşındayken 32 yaşlarında , "evlenmeyeceksen beni oyalama" kafasinda bir sevgilim vardı, ama onun bu halleri bana komik gelirdi.
O zamanlar yeni insanlarla flört etmek- yarının ne getireceğinin belli olmaması bana çok daha heyecanlı gelirdi, bu heyecanı kaybetmek istemezdim.
Yine biraz benzer hislerim var ama artık yeni insanlarla flört etmek beni biraz sıkmaya başladı. Eskiden 'tatilde beklenmedik bir şekilde bir yabancıyla karşılaşmak' bana çok çekici bir his gelirdi mesela, oysa şimdi her şeyini bildiğim - beraber zaman gecirmekten keyif aldığım sevgilimle elele bir tatil çok daha çekici geliyor. Belki de 26 yaşındaki sevgilim şu an karşıma çıksa 'nasil bitiginin ne önemi var, önemli olan yaşarken güzel olmasi' diye bik bik ötmez , adamla evlilik sandalına binerdim 🤭🤭
Çünkü hayata bakışım değişti, bazı sorumluluklara biraz daha yakınım.
Sizin adam da sizden ayrılsa yıllar sonra, mesela 33-35 yaşında biriyle tanışsa belki 'ben asla evlenmem' kafasinda olmaz da 'bir kalp kırıkligini daha kaldırmam,evleneyim,yuvam olsun' kafasında olur , altı ayı dolmadan kızın parmağına yüzüğü takar
Burada sorun kesinlikle siz degilsiniz, sorun adamın hazır hissetmemesi.
Benim bir yakın arkadaşım da benzer sebeplerle ayrıldı. Kız okulu bitirince evlenmek istiyordu. Çocuk da "daha askere gitmedim- daha bir işe girmedim- bir kuruş param yok, aileme bir çöp almadım. beş sene daha evlilik düşünemem" diyordu (zaten dört yillik sevgililikleri vardı). Sonuç olarak ayrildilar. Aradan yıllar geçti,adam anca g.tünü toparlamis, ekonomik olarak bir yere gelmiş, kendini hazır hissetmiş. Arkadaşımı yokladı. O da zaten evlenmemisti. Tekrar görüştüler, üç beş buluşmaya evlilik kararı aldılar. Bu temmuz düğünleri var.
Yani bazen olay kişilerle alakalı değildir, zamanla - hazır olmuslukla alakalidir
İşte onu anlatmaya çalışıyorum, çapkın biri olsa, sosyal biri olsa tamam gezip tozmak istiyor sorumluluk almak istemiyor diyip anlarım. Ama öyle biri de değil işte. Yaptığı tek sosyal aktivite kahveye gidip iş arkadaşlarıyla okey oynamak. Evine gittim, buzdolabı bomboş, fişini çekmiş. Nasıl yapıyorsun diyorum, hep dışarıdan yemek söylüyormuş. Böyle birinin evlilik istememesi bana çok garip geliyor. Maddi olarak da işi var, borcu harcı yok, ailesine maddi bir yardım durumu falan yok tamamen kendine kalıyor maaşı yani. Hakikaten anlayamıyorum çok değişik biri.

Böyle örnekler de var hayatın içinde ama benim içinde bulunduğum durum o yöne gidecek bir durum değil. Yani benimle evlenip evlenmemesini geçtim, bir kıza öyle davullu zurnalı bilmem neli düğün yapacak biri değil karşımdaki insan. Hiçbir kadın için kendini büyük bir maddi yükün altına sokacak biri değil.
Yıllar içinde bu gözler neler gördü , asla evlenmem düğün yapmam diyen arkadaşımı en son davul üstünde oynarken gördüm.

Ben de seyj merak ettim, bu kadar az mesajı olan biri 222 dislike'i nereden aldı 😂😂
Böyle minnoş minnoş değil yorumlari çünkü 😅 cinselliğe ,sevgi eksikliğine, evlilige her şeye karşı yorumları var. Şimdi ise tam bir sevgi kelebeğine dönüşmüş. Öyle ki memuriyeti bırakıp öğrenci olmuş. Hangisine inanırsak artık.

Back
X