- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.081
- 898
- Konu Sahibi ucgunlukdunya
Bir ne yapabilirim diye sormuşsunuz.
Ayrılacaksiniz net!
Ayrılacaksiniz net!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
26 yasındaYaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.
Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.
Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?
Yahu adam kendimi hazır hissetmiyorum demiş sizin iknanız ile olacak şeymi bu ?Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.
Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.
E ailenle tanismak istemis buradan yuru sendeOnu kaybetmekten çok korkuyorum maalesef. Belli etmemeye çalışıyorum ama ileriyi onsuz da düşünemiyorum. Hele ki başka bir kadınla olma ihtimali bile çok korkutuyor beni. Bu korkularımı elbette ona belli edip zayıf göstermek istemiyorum kendimi ama ne yapabileceğimi hiç bilmiyorum.
Sen de ogrenciymissin. Evlilik icin hazir hissediyosan karsima duzgun biri ciksa evlenirim diyosan bu cocugu ikna etcegin zamani baskasini taniyarak evlilik icin adim atma sansin daha yuksek.Ama bu cocuk evliligi dusunmuyorum diyosa ya gerckten dusunmuyor yada seninle evlencek kadar bisey hissetmiyor.Ben bu gercege gore hareket et.Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.
Evet :)B
Bu bı 10 -15 yıl önce çok işe yariyordu galiba :) o zamanlar çevremden çok duyuyoedum
İşte onu anlatmaya çalışıyorum, çapkın biri olsa, sosyal biri olsa tamam gezip tozmak istiyor sorumluluk almak istemiyor diyip anlarım. Ama öyle biri de değil işte. Yaptığı tek sosyal aktivite kahveye gidip iş arkadaşlarıyla okey oynamak. Evine gittim, buzdolabı bomboş, fişini çekmiş. Nasıl yapıyorsun diyorum, hep dışarıdan yemek söylüyormuş. Böyle birinin evlilik istememesi bana çok garip geliyor. Maddi olarak da işi var, borcu harcı yok, ailesine maddi bir yardım durumu falan yok tamamen kendine kalıyor maaşı yani. Hakikaten anlayamıyorum çok değişik biri.
Ya bu kadar değersiz görmeyin kendinizi. Neden bir erkeği evliliğe ikna edecekmişsin? Evlilik niyetinde olmayan adamla evlendin diyelim sorumluluk almak istemiyorum demiş o evlilikten hayır gelir mi sence? Sürekli burda gelir konu açarsın.Konuşmak istiyorum ama çekiniyorum işte. Bir de ayrılmak istemiyorum ki. Birlikte olduk üstelik. Ona çok bağlandım yani. Onun da benimle ileriye dönük hayalleri var, yaşadığım yere gelmeyi ailemle tanışmayı istediğini söyledi. Gelişme var sanki, birbirimizle vakit geçirdikçe evliliğe sıcak bakacağına inanıyorum. Ama böyle konuşamamak canımı sıkıyor. Onu sıkmadan yavaş yavaş ikna etmek için ne yapabilirim ki?
Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.
Türkiye'de işler çok ters ilerliyor. Bir kere evlilikten daha çok menfaat sağlayan, evlilikle konforu artan taraf erkek. Dolayısıyla erkeğin karşı tarafı "ikna etmesi" gerek. Zaten avcı olan onlar. Bırakın artık bu ikna etme işlerini lütfen. Bu arada ben 2,5 sene gizlenen, arkadaşları dışında kimse tarafından bilinmeyen bir sevgiliydim. Karşı taraf evlilik düşünmediğini söylerdi başlarda, aynı şekilde ben de. Ama gerçekten istemedim hiç evlilik, numara değildi yani. Ama saygıdeğer bir ilişki talep ettim, kimsenin bilmediği bir ilişkiyi yaşamayacağımı bildirerek onurlu bir şekilde ayrıldım. 1,5 ay sonra asla evlilik düşünmeyen, beni gizleyen adam düşünmüş taşınmış, kendi kendine ikna olmuş, ailesine beni anlatmış, evlilik planladığını söylemiş, herkesin onayını almış olarak karşıma geldi. Hâlâ tedirgin olan taraf benim. İkna etmesi gereken kişi o. Demem o ki
1. Fikirler değişebilir.
2. Fikirleri taktik yaparak değiştiremezsiniz. Kendiniz olarak, kendinize odaklanarak, kaybetmekten korkmayarak... gibi şekillerde değiştirebilirsiniz ancak.