Evlenmek istemeyen sevgili

Erkeklerde bu durum nasıl işliyor bilemem ama benim de evlenmeyi düşünmüyorum deyip sevgili olduğum insanlar oldu. Hatta bir tanesi 6 yıl sürdü.
Eşimle evlenmeye karar vermem iki hafta sürdü, bilmem anlatabildim mi..
Gerçi burnum b.ktan kurtulmuyor.
"Beni oyaladı başkasıyla evlendi, ahım kalır mı" diye sorsaydınız, merak etmeyin kalmaz derdim 😄
Ahınızın çıkacak olması sizin için yeterliyse devam edin, niyetiniz evlenmekse ayrılın, zaman kaybı.

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Ne yapabilirim var mı bir öneriniz?
26 yasında
O sorumluluğa girmek istemiyor
Erkekler 30-35 arası genelde ciddi düşünmeye başlıyor
Şu anda ye , iç , gez toz , seviş modunda yaşıyordur.
İleriye dönük hayalleriniz varsa baştan demiş işte bekleme benden ciddiyet diye

Yaklaşık 7 aydır süren ilişkimizin başında söyledi bana: “Evlenmeyi düşünmüyorum, eğer öyle bir niyetle konuşacaksan haberin olsun” diye. Bende düşünmüyordum o yüzden konuşmayı kabul ettim. Kendisi 26 yaşında, memur ve askerliğini yapmış. Neden düşünmediğini sorduğumda bana: “Bir aile ve çocuk sorumluluğunu alacak durumda değilim” dedi. Kendisi işten eve evden işe giden, pek de sosyal hayatı olmayan birisi.

Dediğim gibi bende en başta evlilik düşünmüyordum, aslında hala da erken çünkü öğrenciyim üniversitede ama bir yandan da onunla ileriye dönük hayaller kurmaktan kendimi alamıyorum. Bence gerçekten iyi bir eş olabilecek bir insan ama önyargıları var evlilikle ilgili. Bende onu darlamamak için bu konuyu hiç açmıyorum ama içten içe de onu ikna etmeyi istiyorum.

Yahu adam kendimi hazır hissetmiyorum demiş sizin iknanız ile olacak şeymi bu ?

Sevgilinizi ikna etmek zaten varlığınızla olması gereken bir şey. Varlığınız ikna etmiyorsa ne edebilir? Herkes yazmış ama ben söyleyim gene. Bu tip erkekleri hiçbir kadın ikna etmeye çalışmıyor genelde aşık olup 2 ayda kendi kendilerine ikna olarak evleniyorlar. Entel dantel kararlı durduğuna kanma sakın. Böyle çok örnek var. Bu adamların hepsi kesin evlenmek istemiyor denilen adamlar. Önceki sevgililerine de ben evliliği düşünmüyorum demiş oluyorlar. Ben evlilik düşünmüyorum klasik bir erkek yalanıdır tıpkı karımla ayrı yatıyoruz gibi. Ben evliliği düşünmüyorum değil seninle evliliği düşünmüyorum onun doğrusu. Tabi kırmamak için böyle söylüyorlar.

Onu kaybetmekten çok korkuyorum maalesef. Belli etmemeye çalışıyorum ama ileriyi onsuz da düşünemiyorum. Hele ki başka bir kadınla olma ihtimali bile çok korkutuyor beni. Bu korkularımı elbette ona belli edip zayıf göstermek istemiyorum kendimi ama ne yapabileceğimi hiç bilmiyorum.
E ailenle tanismak istemis buradan yuru sende
Ailemle tanismak istiyorsun ama onlar seni benimserse sonrasinda bi söz falan talep edebilirler de bakalim ne diyecek?

Sen de ogrenciymissin. Evlilik icin hazir hissediyosan karsima duzgun biri ciksa evlenirim diyosan bu cocugu ikna etcegin zamani baskasini taniyarak evlilik icin adim atma sansin daha yuksek.Ama bu cocuk evliligi dusunmuyorum diyosa ya gerckten dusunmuyor yada seninle evlencek kadar bisey hissetmiyor.Ben bu gercege gore hareket et.

Ya evliliği gerçekten istemiyor ya da sizinle istemiyor. Her iki şekilde de mutlu ve uzun süreli bir evlilik çok zor. Baştan net olsaydınız keşke. Asla evlenmek istemiyorum diyip bir süre sonra manipülasyonla erkeği evlenmeye ikna eden kadınlar biraz ‘şey’ geliyor bana… şey i adlandırmadım ancak saygı duyulmayacak bir karakter gözümde.

İşte onu anlatmaya çalışıyorum, çapkın biri olsa, sosyal biri olsa tamam gezip tozmak istiyor sorumluluk almak istemiyor diyip anlarım. Ama öyle biri de değil işte. Yaptığı tek sosyal aktivite kahveye gidip iş arkadaşlarıyla okey oynamak. Evine gittim, buzdolabı bomboş, fişini çekmiş. Nasıl yapıyorsun diyorum, hep dışarıdan yemek söylüyormuş. Böyle birinin evlilik istememesi bana çok garip geliyor. Maddi olarak da işi var, borcu harcı yok, ailesine maddi bir yardım durumu falan yok tamamen kendine kalıyor maaşı yani. Hakikaten anlayamıyorum çok değişik biri.

Esimin bekarken ailesiyle yasamasi disinda birebir benim kocam bu.26 yas civari sevgili olduk.Öteledikce öteledi evliligi.Once daha erken oldugunu sonrada hala bekar olan abisinden once evlenemeyecegi bahanesini sundu.Ben hadi artik dedikce kaçak güresti.En son 32 yasindayken yeter be seni mi bekleyecegim artık diye ipleri tamamen kopardim.Ilk defa 4 aylik bir ayrilik yasadik ve tüm iletişimimi kestim.Bunu kendini toplasin,korksun diye yapmamistim.Gercekten bitirmistim kafamda.Bir gun bana ulasip ailesine ben evlenecegim diye haber verdigini soyledi.Sonra da beni ikna etmekle ugrasmisti bir sure.Bu tutar mi sizde bilmiyorum tabi.

Konuşmak istiyorum ama çekiniyorum işte. Bir de ayrılmak istemiyorum ki. Birlikte olduk üstelik. Ona çok bağlandım yani. Onun da benimle ileriye dönük hayalleri var, yaşadığım yere gelmeyi ailemle tanışmayı istediğini söyledi. Gelişme var sanki, birbirimizle vakit geçirdikçe evliliğe sıcak bakacağına inanıyorum. Ama böyle konuşamamak canımı sıkıyor. Onu sıkmadan yavaş yavaş ikna etmek için ne yapabilirim ki?
Ya bu kadar değersiz görmeyin kendinizi. Neden bir erkeği evliliğe ikna edecekmişsin? Evlilik niyetinde olmayan adamla evlendin diyelim sorumluluk almak istemiyorum demiş o evlilikten hayır gelir mi sence? Sürekli burda gelir konu açarsın.

Durustce evlenmek istemedigini, bu sorumlulugu kabul etmeyecegini soylemis insani kendi istekleriniz icin manipule etmek = mutsuz evlilik.

Herkes evlenmek zorunda degil, salin adamı.

O yasta bir erkegin dusunmemesi normal, senin okurken zaten dusunmemen gerekir.
Ama ona gidip ben omrum boyunca evlilik dusunmuyor degilim. Suan okul is vs evet evlilik odagimda degil ama bana nolursa olsun kesinlikle hic bir zaman evlilik dusunmuyorum diyorsan bu iliski sadece takilmalik oluyor zamanla ciddilesecek duzgun bir iliskiden cikiyor derdim. Cevabina gore de kalir ya da giderdim.

Türkiye'de işler çok ters ilerliyor. Bir kere evlilikten daha çok menfaat sağlayan, evlilikle konforu artan taraf erkek. Dolayısıyla erkeğin karşı tarafı "ikna etmesi" gerek. Zaten avcı olan onlar. Bırakın artık bu ikna etme işlerini lütfen. Bu arada ben 2,5 sene gizlenen, arkadaşları dışında kimse tarafından bilinmeyen bir sevgiliydim. Karşı taraf evlilik düşünmediğini söylerdi başlarda, aynı şekilde ben de. Ama gerçekten istemedim hiç evlilik, numara değildi yani. Ama saygıdeğer bir ilişki talep ettim, kimsenin bilmediği bir ilişkiyi yaşamayacağımı bildirerek onurlu bir şekilde ayrıldım. 1,5 ay sonra asla evlilik düşünmeyen, beni gizleyen adam düşünmüş taşınmış, kendi kendine ikna olmuş, ailesine beni anlatmış, evlilik planladığını söylemiş, herkesin onayını almış olarak karşıma geldi. Hâlâ tedirgin olan taraf benim. İkna etmesi gereken kişi o. Demem o ki
1. Fikirler değişebilir.
2. Fikirleri taktik yaparak değiştiremezsiniz. Kendiniz olarak, kendinize odaklanarak, kaybetmekten korkmayarak... gibi şekillerde değiştirebilirsiniz ancak.

Türkiye'de işler çok ters ilerliyor. Bir kere evlilikten daha çok menfaat sağlayan, evlilikle konforu artan taraf erkek. Dolayısıyla erkeğin karşı tarafı "ikna etmesi" gerek. Zaten avcı olan onlar. Bırakın artık bu ikna etme işlerini lütfen. Bu arada ben 2,5 sene gizlenen, arkadaşları dışında kimse tarafından bilinmeyen bir sevgiliydim. Karşı taraf evlilik düşünmediğini söylerdi başlarda, aynı şekilde ben de. Ama gerçekten istemedim hiç evlilik, numara değildi yani. Ama saygıdeğer bir ilişki talep ettim, kimsenin bilmediği bir ilişkiyi yaşamayacağımı bildirerek onurlu bir şekilde ayrıldım. 1,5 ay sonra asla evlilik düşünmeyen, beni gizleyen adam düşünmüş taşınmış, kendi kendine ikna olmuş, ailesine beni anlatmış, evlilik planladığını söylemiş, herkesin onayını almış olarak karşıma geldi. Hâlâ tedirgin olan taraf benim. İkna etmesi gereken kişi o. Demem o ki
1. Fikirler değişebilir.
2. Fikirleri taktik yaparak değiştiremezsiniz. Kendiniz olarak, kendinize odaklanarak, kaybetmekten korkmayarak... gibi şekillerde değiştirebilirsiniz ancak.

Umarim kizlarimda kendilerine bu kadar deger verirler, takdir ettim bakis acinizi.

Ben de iliskilerde taktik gudulerek elde edilen sonuclari tasvip etmiyorum. Neysen o olacaksin, isteklerini net sekilde ortaya koyacaksin, kabul eden gelir, etmeyenin cani cehenneme.

Ya evleniriz ya da ben baskasiyla evlencem / terkediyorum vs diye taktik gudup mutlu olan gormedim.

eğer konu gerçekte
1- adamın yaşı daha 26, etrafımda ultra muhafazakar olmayan kimse 26 yaşında evlenmiyor artık. benim kuzeniyle evli babam bile 27 yaşında evlenmiş yahu 40 sene önce. çok normal değil mi düşünmemesi
2- adamı ne büyütmüşsünüz gözünüzde be. yok öyle bir erkek değil yok böyle bir erkek değil. pöff. az ağır olun da molla desinler.

bence bir ilişkide evlenmek/ilişkiyi sürdürmek için daha çok uğraşan taraf erkek olmalı
kadınlar zaten genel olarak daha titiz daha incelikli daha fazla verici olmaya teşne (istisnalar kaideyi bozmaz)...kadınlar genel olarak daha iyi tutumlar sergiliyor, çoğu kadın sevmese bile saygıda hizmette kusur etmiyor mesela...ama erkek anca çok sever çok değer verirse kadına iyi davranıyor.

Türkiyede kadın zaten evlenince daha fazla yoruluyor, bebekti eş ailesiydi ev işiydi derken (yine istisnalar kaideyi bozmaz)

azcık evlenmeye istekli hevesli, bu kızı kaçırmayım diyen erkek olmadan evlenilir mi yahu...

Back
X