Evli bayanlara soru, e ve ailesi hakknda

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
az once bi mail yazmis evlenme teklif ediyor. Kopyalıyorum aynen

Benimle evlenir misin? Hem bu dünyada hem öbür dünyada eşim olur musun? ıyi günde kötü günde birbirimize destek olmaya, devamlı birbirimizin yanında olmaya var mısın? Bu sorunlarla dolu dünyada birbirimizin güvenli limanı olmaya var mısın? Dert ortağım , sırdaşım olur musun? Sevdiğim, aşık olduğum, çocuklarımın annesi olan kişi olur musun? ılk ve son eşim olur musun?

ya hem sevmiyorsun, hem mantıklı bir iş değil..hani aşık olsan razı ol herşeye ama öyle de değil. sırf karşındakini kırmamak için de bu teklifi kabul etmezsin herhalde...

karar senin kararın, ama vereceğin bu karar tüm hayatını etkileyecek büyüüüük bir karar. dikkatli ol, sonra başını duvarlara vurma :1no2:

ya arkadaslar bisey sorucam onemli cevaplarsanız sevinirim
ben hep gozlerine bakinca heyecan duydugum, tepeden tirnaga sevecegim, onlayken hep hayatin bana guzel geldigi birini hayal ederdim
acaba boyle birini aramak hata mı? yani evlilikte heyecan ,ask onemli degil su su su kriterler oldu mu bunlar onemli, askla meskle yurumuyor evlilikler deniyor
yani mesela onemli olan caliskan, durust olmasi iste mesela inancli olmasi yalan soylememesidir gerisi bos, oyle seyler dizilerde olur deniyor
tabiki bunlara ben de deger veriyorum ama bunlarin yaninda o heyecani da aramam yanlis mi sizce, bos bir hayal mi?

Bence cevap yaz,olamam de çocuğu da oyalama,çünkü o aşktan bahsediyor,sen mantıktan.
Bence sen içine sinen birini bekle.
Bu arada epeydir evlilik isteğinde olduğunu ama evlenmediğini takip ediyorum.
Ya zor birisisin ya da şanssız.
Neyse umarım büyük bir aşkla bağlanacağın ve aynı zamanda mantığına da tam uyan biriyle evlenirsin..

Niye hayal olsun ki....
Yani evet dürüst olması çalışkan olması nançlı olması falan gerekli kriterler...
Ama sevmediğin bir adam da sırf bu kriterlere sahip diye de evlenecek halin yok..
Ben yanındayken içimehuzur dolmuyorsa, ellerim ellerine değidiğinde içimi heyecan kaplamıyorsa, gözlerimiz buluştuğundaiçimde fırtınaar kopmuyorsa ne anladım o evlilikten..
Bu tabii ki terch meselesi...
Ben eşimle evlenmeye karar erdiğimde sizin bahsettiğiniz hiçbir mantık kriterine uymuyordu...
Evet çok dürüst... Ama inançlı tabir edilen cinsten değil.. Yani tabi ki inanıyor ama sizin kastettiğiniz türden değil... Bu madde benim için kriter değildir mesela... Ben çok inançlı olduğunu iddia edip, hatta uygulayıp dürüst olmayan ahlaksız davranışları olan adamlar da gördüm. O yüzden benim için inançlı olmaktan daha önemli bir kriter var ahlaklı olmak....
Evet iyi bir firmada çalışıyordu ve orta halli bir maaş alıyordu ama tüm maaşı ailesine veriyor kendisi de günübirlik yaşıyordu....
O orta halli maaşla ev aldırttım, önce ailesi tepki verdi, tabii musluğun suyu kesilince babası tepki gösterdi ne gerek var kirasını verdikten sonra bütün evler sizin falan diye...
Şart koştum, benle evenmek istiyorsan bir evimn olmalı, yoksa bu iş olmaz dedim.. Paşa paşa ödedi kredisini ve evini aldı... Bu arada ben de ev aldım...
Nişanda takıları tam alacak parası dahi yoktu üstünü ben tamamladım...
Evlendik.... Evde onun tek başına parasını ödeyip aldığı sadece kendi kıyafetleri var...
Onun harici ya benim çeyizim ya da evlendikten sonra taksidini beraber ödediğimiz eşyalar...

Evlendikten 5 y sonra iş değiştirdi.. Olmadı kötü gitti işler... 6 ay kadar çok sıkıntı çektik.. Sıkıntı dediğim aslında eski yaşam standardımıza göre sıkıldık, yoksa sadece benim maaşım 2000 lira kadardı... eşya taksitleri falan biraz zorladı ama atlattık... Evlendikten 1 yıl sonra tekrar iş değiştidi. Ve şimdi evlenmeden önce asla tahmin etmediğimiz bir maaşla, çok iyi bir konumda çalışıyor....
Babas hala para tırtıklamanın derdinde... Arada göz yumuyorum para vermesine ama bu yıl hamile kalmayı planlıyorum, hamile kaldıktan sonra kusura bakması kendi maaşıyla yetinsin... Çoluğumun çocuğumun rızkını onun hesapsız harcamalarına yediremem....

Demem o ki her türli mantık kriteri önemlidir, ama kimin ne olacağı da belli olmaz.. Bugün çok zengin dediğin adam yarın iflas edebilir, bugün borcu harcı var maaşı az dediğin adamın başına talih kuşu konabilir....
Öneml olan birbirinizi sevmeniz ve dürüstlük....

Ben sevmediğim bir adamla mantığıma ne kadar uyarsa uysun evlenemezdim....
Sevdiğin olsun gözünü hayatın gerçeklerine kapat demiyorum.. Ama evleneceğin kişiyi sevmen en önemli kriter olmalı dğer kriterleri daha sonra değerlendir...

sevgili arkadaşım mantık evliliği dediğin şeyde şunlar olur, adam çok iyidir, çalışkandır, iyi bir eş ya da baba olma potansiyeli vardır, parası vardır, sana rahat bir hayat yaşatır... o zaman evet bu evlilik mantıklı dersin..aşk olmasa da ben bu adamla yapabilirim dersin.

ama hem kalbin çarpmıyor, için titremiyor, hem sana nasıl bir gelecek sağlayacağı muallak ( gerçi bu devirde kimsenin yarını belli değil, işten mi çıkar, batar mı ) ama en azından şu an durumu sağlam olsaydı. sonradan bozulursa kader derdin razı olurdun. sonra ailesi de sizin yanınıza gelecekmiş falan fişmekan. bile bile lades olur seninki eğer sevmiyorsan ki sevmiyorsun aşık değilsin.

ayrıca hiç de boş bir hayal değil bu istediklerin, neden olmasın ki. olmazsa da daha mantıklı bir evlilik hayali kurabilirsin bence.

elbette ahlak cok onemli zaten inanc derken bunu da kastettim
maddi durumu cok iyi olsun falan demiyorum zaten evden arabadan hic bahsetmiyorum cunku cok zor su asamada onun icin
benim arabam var, eve de girdim, onun icin hersey hazir olacak yani
benim icin araba kullanmayi ogrenecekmis, durum boyle yani
maddi seylere onem verip te dusunmuyorum daha cok ben bu insanla yapabilir miyim diyorum

Ben yanındayken içimehuzur dolmuyorsa, ellerim ellerine değidiğinde içimi heyecan kaplamıyorsa, gözlerimiz buluştuğundaiçimde fırtınaar kopmuyorsa ne anladım o evlilikten......

aslinda cok merak ediyorum herkes bu sekilde mi evlendi

sabah bıraktıım yerde kalmış konu, arkadaşım bu insana bence de ümit vermeden olayı kapatırsan ii olur yoksa böyle bi topikle karşımıza çıkabilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/326050-evlili287i-b246yle-hayal-etmemi351tim.html
ay bi de şu msn de, maillerle falan giden ilişkileri asla anlayamıorum, evlilik teklifini bile maille yapıyo baksanıza, hayatının en güzel anı böyle mi olmalı yani...bence kendine layık gördüün bu olmamalı

pardon da iliskini msn de ve mailde gittigini nerden cikardin? maille yazisiyorduk, o sirada karar vermemde yardimci olmasi acisindan oyle soyledi yoksa normalde yapmazdi

bişey demiorum sen bilirsin yaşa ve gör..

cok karamsar bi tablo cizerek beni denedigini, bakalım zor gununde yaninda olup olmayacagini test ettigini soyledi...sozde ben testten gecemedim

vallahi senin iş karışık fal gibi oldu enine boyuna düşün ailesini gör bak bakalım sen önüne al herşeyi konuş tamam mı

valla eğer aşığım deseydin asla vazgeçme derdim tüm bu olanlara karşılık 1 gün evli kalacağını bilsen bile
madem aşk yok iyi düşün derim

çocuk mu bu seni deniyor allah aşkına... sevmiyorsun zaten kahrolmadın herhalde....

Teklifini red mi ettin canım ??
Ne kadar zamandır görüşüyorsunuz peki ??

reddedilince bence kacan balik buyuk olur yapmiss:ecrin_bebek: deneyen yada denedim diyen insanlardan sogurum kendi adimaklava:ask yoksa uzulme kismetinse inan seni gelir bulur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…