- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
Kalabalık bir grubumuz var ve o yüzden ortak bir grup açtık onun üzerinden haberleşiyoruz. Normalde ben de paylaşmazdım kişisel bilgilerimi ama 15 kişiyi aşan bir grubumuz var. Eşiylede tanışıyoruz. Artık kimler müsaitse ortak bir saat belirlenip oyuna giriliyor. Güzel bir enerji yakaladığımız için hep aynı ekiple oynuyoruz.
O yüzden kişisel mesajlaşmalar olduğunda ilgisini ve niyetini farklı bir tarafa yormadım. Gün içinde oyunla alakalı olmayan bir şey hakkında da bana mesaj atıyor. Ama asla uzun soluklu konuşmalar yok. Sadece goy goy, boş muhabbet.
Buradaki yorumlar aklımı karıştırdı ama gerçekten arkadaşlıktan öte bir niyetini olduğunu asla düşünmüyorum.
Bak sen 15 kişi diyorsun, ben sana 50 kişi diyorum :)
2-3 kişi ile çok daha samimiyiz oyun konusunda; hatta takım içi liyakat puanları düşük, birbirini bombalamaya çalışan, erkekleri mini etek giymiş, havaya sıkan bi grup görürsen, muhtemelen o bizizdir; drop almaya kendisinden önce koştu diye takım arkadaşını bombalayıp bayıltan oyuncu gördün mü? Öyle bi muhabbet var bizde, sabahın 4üne kadar kahkahalar içinde az oyun oynamadık. Biri evli bu arkadaşın, diğeri bekar ve nereliler, ne yaparlar, nasıllardır vb. bilirim, onlar da beni bilirler, evli çocuklu olduğumu, eşim de arada bizim gruba gelir-gider hatta. Ama bu adamlar bana "Seni seviyorum, iyi ki varsın, gel ya oyuna" demiyor-ısrar etmiyor "Bana bugünlük müsaade, size bol eğlenceler" dediğimde "Hadi görüşürüz teşekkürler, kendine iyi bak" deyip kapatıyorlar. Aylardır aynı takımı oluşturuyoruz ama face-insta vb. ekli değiliz, anlatabiliyor muyum? Oyun içinde zaten mesajlaşabileceğin-mic kullanabileceğin bir lobi var. Bu arkadaşlıkları face vb. ortama taşıdığın an, ayarı kaçıyor. Hani tamam hepsi aynı çeşit olmaz, face ortamına taşırsın, belki bahaneyle reel bir arkadaşlığa taşınır, düzgün de olabilir ama bu çok nadir denk geliyor. Bu yüzden belli bir çizgi gerekiyor ki o samimiyet farklı bir şeye dönüşmesin, ne karşı taraf yanlış anlasın ne varsa içinde bir niyet, yüz bulsun anlatabiliyor muyum?
Çok basit, kendini karşı tarafın yerine koy ve düşün; sen evlisin diyelim ve karşı taraf bekar biri. Oyun ortamında, sanal olarak birbirinizi tanıyorsunuz. Sen böyle bir durumda, karşındaki adama "Seni seviyorum" mesajı atar mısın? Yanlış anlaşılabileceğini düşünür, böyle bir cümle sarf etmezsin değil mi, dostane bile olsa? İşte bu adam bunu önemsemiyor ve o sınırı aşıyorsa, vardır bi oynaklığı. Kendini yerine koy, düşün sadece, cevap hemen belli olur.