Evli erkek arkadaşlarınızla görüşür müsünüz?

Kadınlar arasında da var bu; bekar kız arkadaş tehdidi, bekarlar evli hayatından anlamaz gibi.
Herkesin evliliği eşi kendisini ilgilendirir, aramızda arkadaş kısıtlaması yapan hemcinslerimiz varsa üstlerine alınmasınlar ben şahsi fikrimi yazıyorum, bana garip geliyor böyle şeyler, bekarken görüştüğüm erkek arkadaşlarım vardı, ki ilk mesajımda belirttim eşimle de ortak arkadaşımız hepsi, hala görüşüyorum onlarla, çoğu evlendi ama içlerinde bekar da var, keza eşimin de bir sürü kadın ve erkek arkadaşı var, onun işi dolayısıyla arkadaş çevresi benden çok daha fazla, evlisi var, bekarı var, hepsiyle görüşür, görüşmeye benimle gitmesi de şart değil, arkadaşta cinsiyete bakmayız biz, karaktere bakarız, karakteri iyi düzgün insanları ben evde olmasam bile eşim evde ağırlayabilir, hemcinsim olan hiçbir kadını ister eşimin arkadaşı olsun ister benim arkadaşım olsun bekar diye tehdit olarak görmedim.

Yeri geldi eşimin arkadaşı olan bekar kadınları bu taraflara gelince bizzat eşime çağır biraz da bizde kalsın diye davet ettim, yaşım 50 bekarken de böyleydim, yeni evli gencecik bir kadınken de böyleydim, yaşı belirtiyorum ki zaten sen yaşını başını almışsın neden bahsediyorsun sizin arkadaşlardan ne olacak ki denmesin diye :)))

Görüşmek problem değil de amaç mühim..
Eskiden sevgili miydiniz ?
Haberiniz olmadan eşinden ayrılmış olabilir mi ?
Yahut araları bozulmuş olamaz mı ?
İnsanlar özel sektordeyse zaten 18-19 gibi çıkıyor.
Trafik vs derken eve geliş nerden baksanız 20.00
Bence 22'de buluşmak pek geç değil.
Erken değil ama geç bir saat gibi de değil.
Sen neden bu kadar huylandin ?
Ben de ondan huylandim şimdi ?
Basit bir arkadaş ziyareti der görüşür geçerdim şahsen.
Sen neden bunu konu olarak açma ihtiyacı hissettin ki ?

Evliyse ne olmuş yani, sanki adama koşuyorsun, arkadaş yahu. Benden 1-2 yaş büyük üniden arkadaşım var ve kendisi evli. Başka şehirde yaşıyorlar ve buraya her geldiğinde buluşuyoruz. Geziyoruz, eğleniyoruz, beraber soslu mısır alır şehri turlarız bile. Bazen eşiyle gelir, üçümüz buluşur, yine aynı samimiyetle zaman geçiririz.

Eşi olan kız da çok tatlı biri ayrıca. Bana hep en sevdiğim kurabiyelerden yapıp getiriyor

Cok uzun suredir gorusmedigim, evli 2 cocuklu arkadasimla , Istanbul'a geldigim kisacik zamanda epey gec saatte bir cafede gorustuk, esi gelemedi, Telefon acip onunla da gorustuk. Ne var bunda? Niyetler belliyse, art niyetli dusuncelere gerek var mi?

Cok uzun suredir gorusmedigim, evli 2 cocuklu arkadasimla , Istanbul'a geldigim kisacik zamanda epey gec saatte bir cafede gorustuk, esi gelemedi, Telefon acip onunla da gorustuk. Ne var bunda? Niyetler belliyse, art niyetli dusuncelere gerek var mi?
Ben düşünmüyorum annem düşünüyor. Metresmişim gibi konuştu.

Evli ve bekar erkek arkadaşlarımla görüşürüm eşim de evli ve bekar kadın arkadaşları ile görüşür. Bu konuda birbirimizden izin almayız gerekirse haber veririz o da günlük plan nasıl haber verilirse öyle (yani anneme veya avmye gidicem derken nasıl bilgi veriyorsak öyle).
Annenizin sözleri ve buradaki bazı yorumlar (çevre böyle güven olmaz vs) karşı cinsten iki insanın arkadaşlığını başka yere çekerken aslında bu söylemlerle bu yanlışı meşrulaştırmaya devam ediyor. Lütfen tedirgin olmayın siz yanlış bir şey yapmadınız.
Böyle bir şey yapmam/yapılmaz diyenler kendini bir sorgulasın. Yoksa siz arkadaşım dediğiniz karşı cinsi bir alternatif mi kabul ediyorsunuz? Alternatif olarak ya da etkileşim açısından özel olduğunu düşündüğüm veya benim niyetim yokken onun bana niyeti olduğunu düşünerek tehlike olarak gördüğüm kişiyle medeni durumdan bağımsız zaten görüşmem ki.
Bizim toplum bayılıyor karpuz kabuğu düşürmeye

Ben düşünmüyorum annem düşünüyor. Metresmişim gibi konuştu.
Iyi de sen niyetini biliyor musun? Bulustugun arkadasinin niyetini de? Eger aklinda en ufacik bir soru isareti bile yoksa, kendinden son derece eminsen, kimin ne dediginin ne önemi var? Ayrica bir sonraki sefere, esini de alir, ya da benim yaptigim gibi telefon acarsin, olur biter.

Size normal geliyorsa gidin buluşun, normal gelmiyorsa yapmayın. Yani sizin tarzınıza ve çevrenize ve o arkadaşınızla olan ilişkinize bağlı. Benim de eşli veya eşsiz görüştüğüm arkadaşlarım var. Yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için mutlaka eşimi haberdar ediyorum. İsterse o da katılır. Tabi bu arkadaşlarım kardeş misali çocukluk arkadaşlarım oluyor genelde. Mesela bir şehirde tek tanıdığı sensin ilk defa gelmiş çocukluk arkadaşın, elbetteki bir görmeye gidersin. Bu gibi durumlar yani.

Ya ben kendimi biliyorum da, bana soylediklerine sinir oldum.

Benim var evli arkadaşım evlerine de giderim oğullarını sevmeye görüşürüz de ama mesela eşi il dışındayken cafede görüşelim dediğinde gitmemiştim. Nihayetinde eşi rahatsiz olabilir.

İş yerinden var görüştüğüm. Eşiylede muhabbetim var. Arkadaşlarla evlerine gidip oturmuşluğumuz da var. Anormal bir durum yok bence.

Burada sorun sizin niyetiniz değil zaten. İnsanlar kadın olsun erkek olsun evlenince arkadaşı ile görüşür neden görüşmesin? Ancak bunu yaparken gizlenezler. Yazdıklarınızdan buluştuğunuz kişi ile bir arkadaşlığınız kalmadığı görülüyor. Adamın niyetinden bile emin değilsiniz. Adam evlenince bırakın eşi ile sizi tanıştırmayı, bayramda seyranda aramayı kesmiş, ortada bir arkadaşlık kalmamış gibi. Anneniz böyle bir kişi ile akşam geç bir saatte baş başa görüşmenizin toplum nazarında sizi sıkıntıya düşüreceğini düşünüyor sanırım ki haksız değil. Size tavsiyem kadın olsun erkek olsun arkadaş olarak hayatında size gereken değer ve saygıyı vermeyen kimse ile sizi zora sokacak şekilde iletişimde kalmayın. Arkadaşınızın karısı sizi bağlamaz, burada bu saygıyı size göstermesi gereken kişi arkadaşınız. Eğer onun arkadaşıysanız evlendikten sonra da eşinin bilgisi dahilinde onun hayatının parçası olmaya devam edersiniz. El altından gizli gizli görüşmek hoş bir davranış değil. Ben sizin yerinizde olsam o buluşmaya gitmişsem bile ki gitmezdim arkadaşıma eşini bir ara da en azından telefonda olsun bir tanışalım, bir daha geldiğinde beraber de görüşürüz dermin mesela. Verdiği tepkiden anlaşılırdı durum.
.

Baska bir arkadasim var. O da evli aynı sehirdeyiz. Esiyle telefonda tanistirdi. O bana boyle bir teklifte bulunmadi hic mesela. Surekli de telefonlasiriz.

Hakli olabilirsiniz. Ben kotuye yormak istemedim.

Görüşürüm. Eşim de görüşür. Mesela birimizin arkadaşı geldiyse saat geç ya da çocuk için uygun değilse kimin arkadaşı geldiyse o gider diğeri çocuğa bakar.

Ay tabi ki görüşürüm ki görüşüyorumda. Eşlerinide tanırım eşleriylede ayriyetten dışarı çıkarız. Ki ben güvenmediğim bir insanı arkadaş olarak bile hayatıma dahil etmem. Daha bu akşam aynı iş yerinden bir kız bir erkek buluştuk oturduk yemek yedik adamın eşi aradı konuştuk bizde hatta. Sende gel hadi vs dedik çocukları olduğu için havadan dolayı gelemedi bize iyi oturmalar iyi sohbetler diledi kızcağız. Bunda ne var yani tabi her önüne gelenle oturma o ayrı sana yanlış yapmayacağına güveniyorsan eminden tabi ki oturabilirsin.

Hiç bir sorun göremedim

ay görüşüyordum. Eşinide çok iyi tanıyordum ve o da benim arkadaşımdı. Bu çocuk ile aynı firmada çalışıyorduk, sonra benim müdürüm 'ona bir şeyler mi hissediyorsun, bak dikkat et, şirkette dedikodu çıkmış, kendine hakim ol' gibisinden şeyler söylemişti. Çok çok çok bozuldum, çünkü cidden o benim arkadaşım, şirket içinde iletişim kurabildiğim tek kişi idi. Zoruma gitmişti, ne yapacağımı bilememiştim hatta bir nebze uzaklaştım sonra. Ayrıca başka bir kız daha vardı, biz üçümüz çok iyi uyum sağlıyorduk hem iş ortamında, hemde birbirimizi seviyorduk. Neyse zaman geçti ben başka ülkeye taşındım 3 yıl oldu. Bizim çocuk geçen yıl eşinden ayrılır ayrılmaz arkadaş grubumuzda ki o ikinci kız ile ilişkiye başlamış . Biz buluştuğumuzda o hep karısını da getirirdi ve hep arkadaş ortamı olurdu. Sanırım o öbür kız için eşinden ayrılmış o kadar arka arkaya ki... Şok oldum. Eşi için çok büyük bir travma! . ondan sonra evli erkekler ile öyle yakın arkadaşlık kurmak istemediğime karar verdim. Ve yapmayacağım.
Bu arada ilk kimden çıktı, ilk kim ilgi gösterip ilişkiyi başlattı bilmiyorum. İkiside ile görüşmüyorum ama olmuş işte. Bana çok ters

Görüşümü anlamışsınızdır bu hikaye ile....

Son düzenleme:
Çok sık görüşmüyorsunuz zaten, eski bir arkadaşla 40 yılda biraraya geldiğinizde eşle tanışma faslı derken zaten görüşmenizden birşey anlamazdınız. Eğer yakın ve değer verdiğim bir dostum ise görüşürdüm, çok yakın değilse ve görüşmemin çok esprisi, benim için değeri yoksa görüşmeyebilirdim, aradaki arkadaşlığın dinamiğine bağlı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…