Neden araba aldigini anlamadim? Cok mu ihtiyaci vardi?
araba tutkusu var çok seviyor çok da ihtiyacı yoktu zaten ihtiyacı olduğunu bilsem makul karşılar bu kadar mutsuz olmazdım
Kızlar beş yıllık ilişkim var. Biz üniversitede okurken tanıştık okul bittikten sonra memleketlerimiz ayrı olduğu için birtakım sıkıntılar yaşadık ama uzaklık hiçbir zaman bize engel olamadı.. o da ben de büyük bir özveriyle birçok zorluğu aştık. Bilen bilir uzaktan ilişki yürütmek kolay değildir. Ayrı olduğumuz günler çok zordu ikimiz içinde. Ama daha sonra sıkıntılarımız bitti o benim memleketime atandı çok mutluyduk.. her zaman evlilikten konuşurken biz 2015te evleneceğiz derdik. Gerçekten de bize çok uygun bir tarih tam işler rayına oturmuş askerlik bitmiş ve aileler de özellikle benim ailem evleneceğim fikrine alışmış.. nişan düğün arası uzun istemediğim için kışın nişan yazın düğün diyorduk.. ve benim tüm çevrem bunu biliyor annem dahil.. Ama erkek arkadaşım bize göre çok yüksek bir meblağda ihtiyaç kredisi çekerek araba aldı.. benim yapma evlendikten sonra alırız takılarla, şurda evlenmemize bir yıl bile yok birikim yapmamız dememe karşın.. bu arada erkek arkadaşımın evlenmemizde aile desteği kesinlikle olamayacak maddi durumlarından ötürü yani her şey kendisine bakıyor.. bu kadar emek verilmiş seviyeli giden ve beraberliğe taşınacak bir ilişkide bunu kendisine hiç yakıştıramadım çok çok üzüldüm ona göre hala bizim düğün tarihlerimiz değişmedi ama beni değil kendisini kandırıyor artık imkansız.. evlilik meraklısı biri değilimm ama artık beklememiz için hiçbir sebep de yok birbirimizi tanıyoruz iyi anlaşıyoruz seviyoruz.. neden böyle yaptı? demek ki o beni benim onu istediğim gibi istememiş bunları düşünüce o kadar mutsuz oluyorum kimakul bir insanım hiçbir şeyin pahalısında gözüm yok ama bu zamanda evlilik de hiç kolay değil.. yani ne diyeceğimi ne soracağımı da bilemiyorum aslında yorumlarınız fikirleriniz neler?? düşüncelerimde haksız değilim değil mi ? uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin fikirleriniz benim için çok kıymetli şimdiden çok teşekkürler..
Araba işe gidip gelirken gerekli miydi? İkiniz de çalışıyorsunuz sanırım ayıp olmazsa gelirleriniz ne civarda? Araba için ne kadarlık bir kredi çekti? Düğünü ne kadar büyük planlıyorsunuz ve ne kadar para gerekecek?
canım 1400 tl ödüyor maaşta iki bin civarı maaşına göre çok fazlaNe kadarlık bi kredi ve aylık ne kadar ödüyor kaç sene? Yani 2000 maaşı varsa 750 de aylık ödemeseyse sorun olmaz pek para biriktirirsiniz.. Ama 2000 in 1500 ü krediyse olmaz tabi..
ikiniz de çalışıyorsanız, ona araba lazımsa sana da lazım. sonuçta kendi maaşı oraya kayacak ve senin gelirinle geçineceksiniz. bu durumda sana sormadan yapması haksızlık olmuş. o arabaya binecek sen otobüsle mi işe gideceksin? en sinir olduğum nokta bu.
sorumsuzluk, birlikte bir ömür geçirmeyi düşündüğün bir kadına sormadan bunu yapmak... şahsen ben olsam çoktan tekmeyi basmıştım kusura bakmasın kimse ben kredi falan çekemem adam keyfinden araba alacak ben ev döşemek için borca gircem hadi len ordan helede kiraya çıkılacaksa hiç çekemem
bence sen canını sıkma kafayada takma düğün yaklaştıkça masaraflar oldukça kenarda birikimi yoksa o arabayı satacaktır mutlaka ...
Senin yerinde olsam hic kafama takmazdim , sana soylenilen tarihte yine yapin dugunu siz maddiyati o dusunsun ,araba almadan once biliyodu sonucta onu neler bekledigini ..
Sorumsuzca davranan o , o dusunsun bence sen degil..
Ertelemeye kalkarsada , sert bir dile fikrini soyle.
keşke ben de senin gibi olsam ama yapamıyorum işte inan şunları bir arkadaşım anlatsa ben de tekmeyi bas derdimgaliba ilk erkek arkadaşım ve çok uzun zaman olduğu için gemileri yakamıyorum
evlenince pişman olup kafamı duvara vurmaktansa siler geçerdim tatlım yarın bide anası gelir oglumun evi oglumun eşyaları der gelinimiz aldı demez insanlara yaranılmaz asla affetmem diyorsan en azından bari süründür hemen tamam canım deme enpati yapsın bakalım aynı şeyi o görse ne o..gunu bırakırdı ne kah..ligini rezil ederdi seni belkide şiddet uygulardı bunları düşün ve ona göre hareket et süründürayriyetten asla ve asla eşyaları kredi çekip sen alma sakın o hataya düşme sakın üstüne ne düşüyosa o alsın adetlerimiz böyle böyle de gerekirse babam duydu kızıyor de sakın bu hataya düşme
evet canım aynen aslında evlensek arabayı beraber ödeyeceğiz eşyaları yine beraber ama annesi oğlumun arabası der sonuçta ben de kredi çekip almayı bilirdimm.. eşyaları ben alamam ailem karşı çıkar hoş cesaret etsem duyulmayacağına çekip alırım heralde yalan yok
evet canım aynen aslında evlensek arabayı beraber ödeyeceğiz eşyaları yine beraber ama annesi oğlumun arabası der sonuçta ben de kredi çekip almayı bilirdimm.. eşyaları ben alamam ailem karşı çıkar hoş cesaret etsem duyulmayacağına çekip alırım heralde yalan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?