evliliğe bu kadar yakınken yüklü kredi çekmek :(

araba tutkusu var çok seviyor çok da ihtiyacı yoktu zaten ihtiyacı olduğunu bilsem makul karşılar bu kadar mutsuz olmazdım

Araba tutkusu var ama evlilik tutkusu yok mu yani? Cok sacma, sonucta evlendikten sonra da alabilirdi arabayi. Bilmiyorum belki de bir seyleri uzatmak istiyordur..

Araba işe gidip gelirken gerekli miydi? İkiniz de çalışıyorsunuz sanırım ayıp olmazsa gelirleriniz ne civarda? Araba için ne kadarlık bir kredi çekti? Düğünü ne kadar büyük planlıyorsunuz ve ne kadar para gerekecek?

Ne kadarlık bi kredi ve aylık ne kadar ödüyor kaç sene? Yani 2000 maaşı varsa 750 de aylık ödemeseyse sorun olmaz pek para biriktirirsiniz.. Ama 2000 in 1500 ü krediyse olmaz tabi..

ikiniz de çalışıyorsanız, ona araba lazımsa sana da lazım. sonuçta kendi maaşı oraya kayacak ve senin gelirinle geçineceksiniz. bu durumda sana sormadan yapması haksızlık olmuş. o arabaya binecek sen otobüsle mi işe gideceksin? en sinir olduğum nokta bu.

sorumsuzluk, birlikte bir ömür geçirmeyi düşündüğün bir kadına sormadan bunu yapmak... şahsen ben olsam çoktan tekmeyi basmıştım kusura bakmasın kimse ben kredi falan çekemem adam keyfinden araba alacak ben ev döşemek için borca gircem hadi len ordan helede kiraya çıkılacaksa hiç çekemem

Senin yerinde olsam hic kafama takmazdim , sana soylenilen tarihte yine yapin dugunu siz maddiyati o dusunsun ,araba almadan once biliyodu sonucta onu neler bekledigini ..
Sorumsuzca davranan o , o dusunsun bence sen degil..
Ertelemeye kalkarsada , sert bir dile fikrini soyle.

Yeni atandığına göre yaşlarınız genç oldukça. İnsan ilk maaşını aldığı zaman çok istediği hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Erkekler icin özellikle araba bir tutku borç harçta olsa almasını çok yadırgamadım. Evlilik için neye güveniyor diye soruyorsan işte bu kısım seni sıkacaktır çünkü sana güveniyor. Kredi çekecek ama az bir miktar fazlasıyla da sen çekeceksin. Sonra evlenince ödemeler başlayacak ve belki maaşlarınız hepsi ödemelere gidecek. Bence sen sınırlarını koy. Düğünden sonrası için borç bırakmadan evlenmeye çalış 2015 yılında olsun illa diye gözyumma.

bir arkadaşımın kızı da böyle bir durumla karşılaştı... senin gibi çok üzülmüştü...onlar planlanan tarihte düğünlerini yaptılar düğün borçlarını da bilezikler hariç takılanlardan karşıladılar...üzme kendini su akar yolunu bulur....sen yeter ki bu kişiden emin ol...

hayır gerekli değildi canım işi oldukça yakın .. bizim maaşlarımız iki bin civarı 40 bin tl çekti ben zaten makul olmasından yanayım düğünde bile gözüm yok ama bu krediyle biz gayet güzel ev döşeyip evlenebilirdk şimdi makul olsa bile olmazz

bana evlenince seni de işe bırakır ben öyle geçerim diyor bunun da garantisi yok tabi .. yani burdan da zaten arabayı satmak niyetiyle almadığı gayet açık

bence sen canını sıkma kafayada takma düğün yaklaştıkça masaraflar oldukça kenarda birikimi yoksa o arabayı satacaktır mutlaka ...

keşke ben de senin gibi olsam ama yapamıyorum işte inan şunları bir arkadaşım anlatsa ben de tekmeyi bas derdim galiba ilk erkek arkadaşım ve çok uzun zaman olduğu için gemileri yakamıyorum

doğru söylüyorsun şimdilik bekleyeyimm o zamanlar geldiğinde söylediklerini gerçekleştiremeyeceği için sıra bana gelecek.. offf sevgili miyiz yarışta mıyız en sevmediğim şeyler ama ne yapayım

keşke ben de senin gibi olsam ama yapamıyorum işte inan şunları bir arkadaşım anlatsa ben de tekmeyi bas derdim galiba ilk erkek arkadaşım ve çok uzun zaman olduğu için gemileri yakamıyorum

evlenince pişman olup kafamı duvara vurmaktansa siler geçerdim tatlım yarın bide anası gelir oglumun evi oglumun eşyaları der gelinimiz aldı demez insanlara yaranılmaz asla affetmem diyorsan en azından bari süründür hemen tamam canım deme enpati yapsın bakalım aynı şeyi o görse ne o..gunu bırakırdı ne kah..ligini rezil ederdi seni belkide şiddet uygulardı bunları düşün ve ona göre hareket et süründür ayriyetten asla ve asla eşyaları kredi çekip sen alma sakın o hataya düşme sakın üstüne ne düşüyosa o alsın adetlerimiz böyle böyle de gerekirse babam duydu kızıyor de sakın bu hataya düşme

evet canım aynen aslında evlensek arabayı beraber ödeyeceğiz eşyaları yine beraber ama annesi oğlumun arabası der sonuçta ben de kredi çekip almayı bilirdimm.. eşyaları ben alamam ailem karşı çıkar hoş cesaret etsem duyulmayacağına çekip alırım heralde yalan yok

sakın öyle bir hata yapma sakın yeri gelince ben erkeğim demeyi biliyorlar yapsın erkekliğini bende eski sevgilime diyordum 4 sene önce tabi bu olay cnım ikimiz çalışırız düğünümüzü beraber yaparız evi beraber döşeriz ortak hesap açarız atarız evlenene kadar ne salakmışım diyorum şimdi valla adetlerimiz neyse onu yaparım şuan evlensem atıyorum yatak odası almam gerekirse asla gidip koltuk takımı almam bu kadar basit... taviz sıfır bu konuda bende babamın dediği gibi" herkes evdeki görevini bilsin "

Sen planlı, temkinli bütçe ayarlaması yapmaktan yanasın ama sözlün için günü kurtarmak yeterli gibi.
Araba için alınan krediye bir dünya faiz ödenecek. Ayrıca arabanın da masrafı oluyor.
Senin çekip çevirmene izin vermiş olsa Allah'ın izniyle sırtınız yere gelmez. Hemen olmasa da istediğiniz
her şeye sahip olursunuz.
Dilerim sadece araba tutkusu nedeniyle gözünü karartmıştır. Yoksa kazancınız kredilere, borçlara gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…