Sen planlı, temkinli bütçe ayarlaması yapmaktan yanasın ama sözlün için günü kurtarmak yeterli gibi.
Araba için alınan krediye bir dünya faiz ödenecek. Ayrıca arabanın da masrafı oluyor.
Senin çekip çevirmene izin vermiş olsa Allah'ın izniyle sırtınız yere gelmez. Hemen olmasa da istediğiniz
her şeye sahip olursunuz.
Dilerim sadece araba tutkusu nedeniyle gözünü karartmıştır. Yoksa kazancınız kredilere, borçlara gider.
sakın öyle bir hata yapma sakın yeri gelince ben erkeğim demeyi biliyorlar yapsın erkekliğini bende eski sevgilime diyordum 4 sene önce tabi bu olay cnım ikimiz çalışırız düğünümüzü beraber yaparız evi beraber döşeriz ortak hesap açarız atarız evlenene kadar ne salakmışım diyorum şimdi valla adetlerimiz neyse onu yaparım şuan evlensem atıyorum yatak odası almam gerekirse asla gidip koltuk takımı almam bu kadar basit... taviz sıfır bu konuda bende babamın dediği gibi" herkes evdeki görevini bilsin "
Senin maaşına güvenip bu krediyi almış olmalı. Yoksa 600 TL. ile ay sonunu getiremez.canım zaten arabayı satmayıp ben de 40 bin çekip evlensek zaten ödeyemeyiz ev kira faturalar mutfak masrafları bir dünya şey kolay mı hem neden o kadar faiz ödeyelim yazık günah ama erkek arkadaşım bi araba sevdasına planlarımızı altüst etti
yine sen ortak yaparız demişsin benim olayımda iş hep bana düşüyor yani erkekten daha erkek olmak gibi bir durum ortada
bence sen de araba al kredi çekip. izle bak noluyor.bana evlenince seni de işe bırakır ben öyle geçerim diyor bunun da garantisi yok tabi .. yani burdan da zaten arabayı satmak niyetiyle almadığı gayet açık
canım 1400 tl ödüyor maaşta iki bin civarı maaşına göre çok fazla
Kızlar beş yıllık ilişkim var. Biz üniversitede okurken tanıştık okul bittikten sonra memleketlerimiz ayrı olduğu için birtakım sıkıntılar yaşadık ama uzaklık hiçbir zaman bize engel olamadı.. o da ben de büyük bir özveriyle birçok zorluğu aştık. Bilen bilir uzaktan ilişki yürütmek kolay değildir. Ayrı olduğumuz günler çok zordu ikimiz içinde. Ama daha sonra sıkıntılarımız bitti o benim memleketime atandı çok mutluyduk.. her zaman evlilikten konuşurken biz 2015te evleneceğiz derdik. Gerçekten de bize çok uygun bir tarih tam işler rayına oturmuş askerlik bitmiş ve aileler de özellikle benim ailem evleneceğim fikrine alışmış.. nişan düğün arası uzun istemediğim için kışın nişan yazın düğün diyorduk.. ve benim tüm çevrem bunu biliyor annem dahil.. Ama erkek arkadaşım bize göre çok yüksek bir meblağda ihtiyaç kredisi çekerek araba aldı.. benim yapma evlendikten sonra alırız takılarla, şurda evlenmemize bir yıl bile yok birikim yapmamız dememe karşın.. bu arada erkek arkadaşımın evlenmemizde aile desteği kesinlikle olamayacak maddi durumlarından ötürü yani her şey kendisine bakıyor.. bu kadar emek verilmiş seviyeli giden ve beraberliğe taşınacak bir ilişkide bunu kendisine hiç yakıştıramadım çok çok üzüldüm ona göre hala bizim düğün tarihlerimiz değişmedi ama beni değil kendisini kandırıyor artık imkansız.. evlilik meraklısı biri değilimm ama artık beklememiz için hiçbir sebep de yok birbirimizi tanıyoruz iyi anlaşıyoruz seviyoruz.. neden böyle yaptı? demek ki o beni benim onu istediğim gibi istememiş bunları düşünüce o kadar mutsuz oluyorum kimakul bir insanım hiçbir şeyin pahalısında gözüm yok ama bu zamanda evlilik de hiç kolay değil.. yani ne diyeceğimi ne soracağımı da bilemiyorum aslında yorumlarınız fikirleriniz neler?? düşüncelerimde haksız değilim değil mi ? uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin fikirleriniz benim için çok kıymetli şimdiden çok teşekkürler..
M melk856 , evlilik planınız ve kararlaştırdığınız tarihler varken şu anda araba almasını iyi niyetli göremiyorum açıkçası. Yakın bir arkadaşımın başına benzeri geldi.
Evlilik birliğinden sonra alınan mallar ortak olduğu için arabayı şimdiden almak istemiş olması da bir ihtimal.
Arabayı aldı , onun maaşı ancak arabanın kredisi , sigortası , kaskosu , muayenesi ,benzinini karşılayacak. Peki ya sonra ? Kalan her şey için dayanak senin gelirin. Tabi sen öncesinde kendine ait bir mal edinmediğin için senin aldıkların ortak mal , onun aldığı borcunu beraber ödeyeceğiniz mal ise onun malı olacak.
Çok mu araba istiyor. Hay hay. Satsın arabasını. Kurun evinizi , yapın düğününüzü. Sonrasında beraberce alın.
İçinizi kararttığım için üzgünüm. Bir de bu ihtimal var , görün demek istedim.
bunun açıklaması yok.adam canı ne isterse onu yapıyor ve yapacak.bencillik...ayrıca evliliğe de hazır değil.düşün çocugun olacak hamile olacaksın ücretsiz izin almak isteyeceksin adan gidecek yine borç yapacak ve yine sen aklına gelmeyeceksin.iyi düşün evlilik konusunda böyle biriyle bir ömür geçirebilir misin
Araba alması kötü değil iyi, parayı çöpe atmıyo ya, başkasına da almıyo size alıyo, düğün yapılır, düğün yapılırken herkes yardım eder, eşyalar borçla bile alınsa düğündeki yardımlarla ödenir, bi şekilde ödenir, önce bekleyip düğün için nası davrandığına bakın, sabırsız olup hemen suçlamayın bence.....
ev kira olacaksa araba nden alıyorki..iş iinmi gereklio konuyu sorduğumda tekrar bir kredi çekecekmiş tabii o artık fazla çekemeyeceği için benim de bir miktar çekip nasılsa evlendiğimiz için beraber ödeyeceğimizi söyledi.. ben bunu yapsam bile biz zaten kredilerden borçlardan hiçbir şey yapamayız ki ev de kira.. ayrıca ailem bu duruma tepki gösterir
bence sen de araba al kredi çekip. izle bak noluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?