evliliğe bu kadar yakınken yüklü kredi çekmek :(

canım zaten arabayı satmayıp ben de 40 bin çekip evlensek zaten ödeyemeyiz ev kira faturalar mutfak masrafları bir dünya şey kolay mı hem neden o kadar faiz ödeyelim yazık günah ama erkek arkadaşım bi araba sevdasına planlarımızı altüst etti

yine sen ortak yaparız demişsin benim olayımda iş hep bana düşüyor yani erkekten daha erkek olmak gibi bir durum ortada

Senin maaşına güvenip bu krediyi almış olmalı. Yoksa 600 TL. ile ay sonunu getiremez.
Durum böyle iken evlenirken sen kredi çekersin demesi hesapsız bir kişiliği olduğunu gösteriyor.
Değişirse ne ala ama değişmesini bekleme. Hep hayal kırıklığı yaşarsın.

yine sen ortak yaparız demişsin benim olayımda iş hep bana düşüyor yani erkekten daha erkek olmak gibi bir durum ortada

aman anacım ne yaptın sen yahu bence sen ona sorumluluklarını hatırlatmaya başla bu kadar açık konuşmamın sebebide henüz evli olmaman baştan hakkını aramaya başla bir evladınız olursa sen çalışmayacaksın neyle geçineceksiniz borçlarmı ödenecek o yavruya ve sanamı bakılcak sen onla yavaştan konuşmaya başla ama sakın bir anda dökülme sorgulat ona nasıl ödersin hadi ben çalışırken sana yardımcı olurum evladımız olunca ne olacak düğün vs eşyalar nolcak falan de yavaş yavaş nabız yokla

Araba Sevdası romanı geldi aklıma :)

Bence tarih değişmedi diyorsa kendince planını yapmıştır ancak muhtemelen inkanları epey kısacaktır.

canım 1400 tl ödüyor maaşta iki bin civarı maaşına göre çok fazla

Bence çok fazla. Bide pahalı bi araba aldı sanırsam aylık 1400 tl çok yani.. Sana sormalıydı bunun hakkında konuşmalıydınız bence. Senin maaşına güvenmiş resmen. Tamam güvensin kötü bir şey değil ama evlendikten sonra güvenmeliydi şimdi erken olmuş.. Bizde araba alıcaz aylık 1800 falan ödicez onun için eşimin maaşına sağlam bi zam bekliyoruz yoksa geçim çok zor olur.

Düğünü Sana Yaptırıcak Belli.. Bu adam bu kadar rahat olması beni düşündürür..Kredi Çekersin Cart Yurt.Derse aklıma.Gelen. İlk Düşünce Bu adam.hem etimden hem sütünden Faydalanacak olur!

M melk856 , evlilik planınız ve kararlaştırdığınız tarihler varken şu anda araba almasını iyi niyetli göremiyorum açıkçası. Yakın bir arkadaşımın başına benzeri geldi.

Evlilik birliğinden sonra alınan mallar ortak olduğu için arabayı şimdiden almak istemiş olması da bir ihtimal.

Arabayı aldı , onun maaşı ancak arabanın kredisi , sigortası , kaskosu , muayenesi ,benzinini karşılayacak. Peki ya sonra ? Kalan her şey için dayanak senin gelirin. Tabi sen öncesinde kendine ait bir mal edinmediğin için senin aldıkların ortak mal , onun aldığı borcunu beraber ödeyeceğiniz mal ise onun malı olacak.

Çok mu araba istiyor. Hay hay. Satsın arabasını. Kurun evinizi , yapın düğününüzü. Sonrasında beraberce alın.

İçinizi kararttığım için üzgünüm. Bir de bu ihtimal var , görün demek istedim.

araba pek de zarar edilecek bişey değil sıkışırsanız satarsınız o da bunu düşünnüştür canını sıkma

Siz çok güzel söylemişsiniz, evlenince takılarla 2.el bir araba alırdınız.Biz öyle yaptık ve asla zarar etmiyoruz,satsak 2-3 bin fazlasına alıcı var ve kaç yıldır bindiğimiz de bonus oldu. 10 senedir hayatımda olan eşimin beni en çok üzdüğü konu ne biliyor musun, borcunu gizlemesi. Güvenimi de çoook sarstı.İnş. sizin de yetiştiremeyip inkar etme durumları olmaz. Hali hazırda kredi ödenirken evlilik de çok zor,sizin drumlar karışık canım inş. ikna edersin de zarar etmeden satar arabayı

zor bir durum. yani kredi olayı. bizde kredilerle evlendik. burnumuzdan geldi. hala da geliyor sayılır. en güzel zamanlarda hep kısıtlamaya gideceksiniz.
düğün yerinizde, gelinliğinizden, ev eşyalarınızdan, balayı tatilinizden, daha sonra yeme içmeden falan filan.
bence konuşarak bir çözüme ulaşın. kredilerle hayat yürümüyor..

Araba alması kötü değil iyi, parayı çöpe atmıyo ya, başkasına da almıyo size alıyo, düğün yapılır, düğün yapılırken herkes yardım eder, eşyalar borçla bile alınsa düğündeki yardımlarla ödenir, bi şekilde ödenir, önce bekleyip düğün için nası davrandığına bakın, sabırsız olup hemen suçlamayın bence.....

bunun açıklaması yok.adam canı ne isterse onu yapıyor ve yapacak.bencillik...ayrıca evliliğe de hazır değil.düşün çocugun olacak hamile olacaksın ücretsiz izin almak isteyeceksin adan gidecek yine borç yapacak ve yine sen aklına gelmeyeceksin.iyi düşün evlilik konusunda böyle biriyle bir ömür geçirebilir misin

o kadar kurnazca düşüneceğini sanmıyorum ya da sanmak istemiyorum yıllardır araba istediğini biliyorum alması çok yanlış ama ortak olmasın diye de şimdi aldıysa yazıklar olsun diyorumm

işte şimdiye kadar bencilce bir davranışı olmadı araba konusunda böyle oldu her zaman böyle olur mu araba istegine mi has bir durumdu bilemiyorum açıkçası

canım zaten bana arabayı alıp bir yıl rahat rahat gezelim düğün yaparken satarız dese seve seve ama hiç öyle bir konuşma yakınından dahi geçmedi

ev kira olacaksa araba nden alıyorki..iş iinmi gerekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…