Evliliğe engel din farklılığı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi naur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

naur

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
22
2
18
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Bundan yaklaşık 1 yıl öncesinde bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Durumum şöyle. Ben Müslümanım ve erkek arkadaşım Hristiyan. konuyu ilk öğrendiğimde çok kötü zamanlar geçirdim, konuşmam gerekirken , hiçbirşey diyemedim içimden çok şey söylemek geldi ama dilimden çıkaramadım. Yavaş yavaş sindirmeye başladım. Ve bugünlere geldim belki ilk başta konuşabilseydim bu sıkıntıya girmiycektim.
Yalnız durum gittikçe ciddiye gidiyor ve ben ne yapacağımı bilemiyorum.Konuyu aileme açmam gerekiyor ama korkuyorum. Sonuç kesinlikle olumsuz olacak bununla kalmayacak ailem gerçekten çok üzülüp kötü günler geçirecek. onunla evlenmeyi çok istiyorum ve erkek arkadaşımım Müslüman olmasını gerçekten çok istiyorum. ama bu konuyu ona açamıyorum. Diyorum ki aynı şekilde o bana gelse Hristiyan olayım diye bunu kabullenemem. Belki bencillik benimkisi ama ne yapıcam onunla bu konuyu nasıl paylaşacağım yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Çok zor bir durum Allah yardım etsin.Valla ne diyeceğimi bilemedim.Herkes kendi çapında haklı.

bunu sevgiline açıkça söylemen lazım bakalım o ne tepki verecek sana ? bizde müslüman bayanların hristiyan bir erkekle evlenmesi yasak de bakalım o sana ne söyleyecek ? bunu kabullenmek istiyor mu ? bence önce onun tepkisini öğrenmen lazım

Öncelikle ona müslüman ol gibi bir şey soylememelisin..

Onun sana söylemesinden nasil hoslanmazsan sende yapma..

Ve ilişkiye bu şekilde devam ederek kabullenmiş oluyorsunuz bu durumu.. Simdi isler.ciddiye binince of naptim demek ne kadar doğru? Uc gün once ogrenmedin.sonucta...

Herşeye rağmen devam ettiysen simdi de herşeye ragmen ailene bu konuyu aciklamalisin...

Canım eşim yabancı ve sözde hristiyandı. Bende çok dini bütün bir insan sayılmam açıkçası. Benim açımdan sorun yoktu o yüzden. Ama babam evliliğe tek şart olarak eşimin müslüman olmasını istedi. Eşimin babası anlayışla karşıladı, nasıl istiyorsa öyle yapsın dedi. Eşim önce direndi ama sonra kabul etti. Ben bu aşamada onu hiç zorlamadım, kendi bileceği iş olduğunu söyledim. Ama babamı karşıma alamayacağımı da biliyordu. Kabul etti ve müftülükte müslüman oldu. Babamın istediği olmuş oldu. Şuan müslüman ya da hristiyanlığa dair birşey yapıyor mu? Hayır. Benim için önemli olan doğru düzgün insan olması. Gerisi önemsiz.

üzgünüm ama müslüman bir kadın hristiyan erkekle evlenemez diye öğrettiler bizlere
hangi erkek olursa olsun ailenizi karsınıza almaya değmez..rabbim yar ve yardımcınız olsun

zor bir durum (((((((((
ama baştan kabul etmişsin
aileni ikna ediceksin
kimse kimseye dinini değiştir deme hakkına sahipdeğil

ben gecen gun bılmedıgım bıseyı ögrendım..

tv de bı dın adamı,bır musluman kadının başka dınden bırıyle evlenmesının günah olduğunu söyledı..

halbukı ben,onun dını ona,bunun dını buna seklınde düşünüyordum..

bence herkes kendı dınını yasadıktan sonra bı sakınca olmamalı,kımsenın ınancına karışamayız..

ama iş oyle degılmıs,cok sasırdım bunu duyunca..

Son düzenleme:
Ben olsam içim kan ağlaya ağlaya vazgeçerdim.

Kimi hiç problem olarak görmez, ama benim için farklı dinler farklı hayatlar demek.

Ayrıca ileride çocukların durumu...
Şahsen ben Müslümanken Hristiyan gibi yetiştirilmelerini kaldıramam ve bu risk var.

yasaktır değildir konusuna girmiyorum.zaten siz ilk başta öğrenmişsiniz bunu.kararı o zaman vermeliydiniz.

benim fikrim önce sevgilinizle uygun bir dille konuşun.nasıl anlatmam gerektiğini bilmiyorum aileme deyin.ama din değiştirmeni isterim konusuna asla girmeyin.

sevgilinizle konuştuktan sonra ailenizle yapacağınız konuşma zaten kafanızda şekillenecektir.

arkadasinizla güzel bir sekilde konusun, söyleyin bizde ki durumlar bunu gerektiriyor diye müslüman kizlar hiristiyan biriyle kesinlikle evlenemez caiz degildir diye onun bakis acisini bir ögrenin, bu konularda geciktirmek olmaz hersey bastan konusulmasi gerekiyor bakarsiniz belki onununda meraki vardir konusmadan bilemezsiniz...
mesela dini degerleri iyi bilen birine götürüp tanistirin anlatsinlar vs...
bu is sakaya gelmez yani isin ucunda aileyi kaybetmek, evlilik süreci zina var ve o evlilikten veledi zinalar olur benden söylemesi :)
insaALLAH dogru kararlar verirsiniz hakkinizda hayirlisi olsun...

Biliyorum benim ailemde senin gibi şart koşucak, olmassa olmaz diyecek. bunu ondan istemek zor

Ben acikcasi konu sahibesinin icinin kan aglamasini gerektirecek bir durum gormedim.

Adam katil mi, cani mi, hirsiz mi, namussuz mu? Baska dinden olmasinda ne sakinca var? Bunun size ne zarari var?

Ikinci olarak, mesela Budizm gibi toplumumuza cok uzak bir din olsa anlarim ama Hristiyanlik da Kuduste dogmus bir ilahi din, Kuran da zaten gecmis peygamberlere inanmamizi emrediyor ve Hz. Isa'dan soz ediyor. Eger derdiniz buysa, sevgiliniz kafir degil yani.

Ben Hristiyan bir ulkede yasiyorum. Gunluk hayatta aramizda hicbir fark yok (domuz yemek disinda tabi), farkli dinlerden olmamizin pratik hayatta hicbir net etkisini goremedim bugune kadar.

Peki konu sahibesi adam sizin farkli dinden olmanizi dert ediniyor mu sizce? Siz neden bu kadar dert ediniyorsunuz, Hristiyansa Hristiyan, ne olmus yani?? Hicbir din/inanis bence oburune gore ustun/asagi degil, hangi ailede dogarsan onun dinini benimsiyorsun. Siz de Turkiye'de degil de Avrupa'da dogsaydiniz mesela, siz de Hristiyan olacaktiniz, insanlar toplumlarindaki inanis,din neyse onu benimserler. Yani siz kendinizi adamin yerine koyun, o size "sen Hristiyan ol" dese cocuklugunuzdan beri bildiginiz inanistan, ailenizin deger yargilarindan vazgecer misiniz? Cevabiniz hayirsa, sizin bunu ona teklif etmeye hakkiniz var mi sizce?

ilişkinizde her şey yolundaysa yani seviyor ve anlaşabiliyorsanız bence ikinizde bu konuda hoşgörülü olabilirsiniz :) zaten islamiyette de hoşgörü esas alınır.
Yani evlendiğinizde o sizin ibadetinize ,inancınıza engel olmayacaksa sizde onun inanışına karışmamalısınız.
Ben her zaman önce insan derim tabiki kolay olacağını söyleyemem ama hangi ilişki kolayki zaten öyle düşünün müslüman müslümanla anlaşabiliyormu müslümanlığın bile yaşayış, algılayış biçimi insandan insana değişiklik gösteriyor.
Ailenizi ikna edebilirsiniz onun iyi yanlarını anlatarak alışırlar, kabullenirler zamanla.

Ben bir insan için inandığım şeyden asla ödün vermem. Evlenip de din değiştirenleri de hiç anlamadım zaten.
İnsanlardan neden böyle fedakarlıklar bekliyorsunuz. Tabularınız varsa başından başlamayın. Başkası için inançlarını değiştiren insanlar bana çok kolay kişilikli geliyor. Hayata karşı direnmeyi bilmeyen ya da amaçları olmayan. Madem seviyorsunuz ve başından biliyordunuz, bırakın herkes kendini yaşasın. Çok bencilce bir yaklaşım olduğu tartışmasız doğru.

Müslüman olmayan biri olarak fikrimi söylüyorum, ben çok sinirlenirdim.

2-3 günlük mesele değil, karşımdaki insan benim inançlar hakkındaki görüşümü, fikrimi uzunca bir süredir biliyor, yumurta kapıya dayanıncaya kadar bunun mevzusunu açmamış, ciddiyetle harekete geçilecek zamanın hemen öncesinde emrivaki bir şekilde bana bu teklifle gelecek? Hmm düşüneyim, baya sinirlenirdim evet.

Kesinlikle birilerinin gönlü olsun diye imam nikahı falan da yaptırmazdım. Ne bileyim o sizden vaftiz olmanızı istemiyorsa sizde ondan sünnet olmasını (örnek veriyorum) isteyemezsiniz bence. "Bence."

iyiliğinden şüphem yok, etrafındaki herkez tarafından ciddi şekilde seviliyor ve sayılıyor zaten. bazan kabulleniyorum insan olsun yeter diyorum, ama sorun yaşıycam çevremden ,yeri gelicek belki bende kabullenemiycem diyorum. çok zor durumdayım

Ya ben fazla hoşgörülüyüm, ya da insanlar gerçekten çok katı bazı konularda.
Herkes istediği dine inanmakta özgür. Bunlar tercih meselesi. Sonuçta bu adam kötü bir şey yapmıyor ki, sadece kendine göre doğru bulduğu dine inanıyor.

Bilemiyorum, 'işin çok zor, için kan ağlasa da vazgeç, zina olur bu.' yorumları bana göre fazla sert.

Kimsenin inandığı şeyleri değiştiremeyiz, böyle bir hakkımız yok. Benim erkek arkadaşım da deist, ama ben hiçbir zaman zorlamadım onu, saygı duydum o da bana saygı duyar her zaman.
'Benim için dinini değiştir' demek bencilce bir hareket.

Unutmayın, siz ondan dinini değiştirmesini istiyorsanız o da sizden değiştirmenizi isteyebilir.

ben size bir soru sormak istiyorum.

gelen yorumların bir çoğu hristiyanla evlenilebilir yada hristiyanla evlenilemez gibi olmuş.
acaba ben yanlış mı anladım diye tekrar sormak istiyorum.

Hristiyan olabilir,dinini değiştirmese dahi ben evlenirim ama ailem istemez.ailemi nasıl ikna ederim mi diyorsunuz? yoksa

Hristiyan olduğu için ailem kabul etmez nasıl Müslüman olmaya ikna edebilirim mi diyorsunuz?

arkadasim bana sormadiniz ama cvp vermek istedim

"İNNEDDÎNE INDALLÂHİL İSLAM" ALLAH KATINDA DİN İSLAMD'IR

"İnneddîne ındallâhil İslâm.(ü) ve mahtelefellezîne ûtülkitâbe illâ min ba'di mâ câehümül ılmu bağyen beynehüm. Vemen yekfür biêyetillâhi feinnellâhe serîül hısâb(i)*ALİ İMRAN/19.
"Fein hâccûke fegul eslemtü vechiye lillâhi vemenittebeani. Ve gul lillezîne ûtül kitâbe vel ümmiyyûne eeslemtüm. Fein eslemû fegadihtedev. Ve in tevellev feinnemâ aleykel belâğ.(u) Vallâhü basîrun bil ıbâd(i)*ALİ İMRAN 20.

"Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini kim inkâr ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür." "Ey Muhammed! Eğer seninle tartışmaya girişirlerse, "Ben bana uyanlarla birlikte kendimi Allah'a verdim," de. Kendilerine Kitap verilenlere ve kitapsızlara: "Siz de İslâm oldunuz mu?"de, şâyet İslâm olurlarsa doğru yola girmişlerdir, yüz çevirirlerse, sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür." (Ali İmran 3/19-20)

Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:
"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)

Son peygamber Hz. Muahmmed sav teblig ettigi din de islamdir, diger dinlerin hükmü bitmistir...
o devirdeki ümmetler icin geceriliydi onlar peygamberlerine tabi olanlar müstesna ama inkar edenler yine küfür icindedirler...
ayni simdiki gibi islami red Muahmmed sav peygamber olarak görmeyen küfür eder kafir ol...
anliyacaginiz hiristiyanligin ve digerlerinin, islamin gelisiyle hükmü bitmistir ALLAHcc katinda tek din islamdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…