Merhaba arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 1 yıl öncesinde bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Durumum şöyle. Ben Müslümanım ve erkek arkadaşım Hristiyan. konuyu ilk öğrendiğimde çok kötü zamanlar geçirdim, konuşmam gerekirken , hiçbirşey diyemedim içimden çok şey söylemek geldi ama dilimden çıkaramadım. Yavaş yavaş sindirmeye başladım. Ve bugünlere geldim belki ilk başta konuşabilseydim bu sıkıntıya girmiycektim.
Yalnız durum gittikçe ciddiye gidiyor ve ben ne yapacağımı bilemiyorum.Konuyu aileme açmam gerekiyor ama korkuyorum. Sonuç kesinlikle olumsuz olacak bununla kalmayacak ailem gerçekten çok üzülüp kötü günler geçirecek. onunla evlenmeyi çok istiyorum ve erkek arkadaşımım Müslüman olmasını gerçekten çok istiyorum. ama bu konuyu ona açamıyorum. Diyorum ki aynı şekilde o bana gelse Hristiyan olayım diye bunu kabullenemem. Belki bencillik benimkisi ama ne yapıcam onunla bu konuyu nasıl paylaşacağım yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 1 yıl öncesinde bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Durumum şöyle. Ben Müslümanım ve erkek arkadaşım Hristiyan. konuyu ilk öğrendiğimde çok kötü zamanlar geçirdim, konuşmam gerekirken , hiçbirşey diyemedim içimden çok şey söylemek geldi ama dilimden çıkaramadım. Yavaş yavaş sindirmeye başladım. Ve bugünlere geldim belki ilk başta konuşabilseydim bu sıkıntıya girmiycektim.
Yalnız durum gittikçe ciddiye gidiyor ve ben ne yapacağımı bilemiyorum.Konuyu aileme açmam gerekiyor ama korkuyorum. Sonuç kesinlikle olumsuz olacak bununla kalmayacak ailem gerçekten çok üzülüp kötü günler geçirecek. onunla evlenmeyi çok istiyorum ve erkek arkadaşımım Müslüman olmasını gerçekten çok istiyorum. ama bu konuyu ona açamıyorum. Diyorum ki aynı şekilde o bana gelse Hristiyan olayım diye bunu kabullenemem. Belki bencillik benimkisi ama ne yapıcam onunla bu konuyu nasıl paylaşacağım yardımlarınızı bekliyorum
Canım eşim yabancı ve sözde hristiyandı. Bende çok dini bütün bir insan sayılmam açıkçası. Benim açımdan sorun yoktu o yüzden. Ama babam evliliğe tek şart olarak eşimin müslüman olmasını istedi. Eşimin babası anlayışla karşıladı, nasıl istiyorsa öyle yapsın dedi. Eşim önce direndi ama sonra kabul etti. Ben bu aşamada onu hiç zorlamadım, kendi bileceği iş olduğunu söyledim. Ama babamı karşıma alamayacağımı da biliyordu. Kabul etti ve müftülükte müslüman oldu. Babamın istediği olmuş oldu. Şuan müslüman ya da hristiyanlığa dair birşey yapıyor mu? Hayır. Benim için önemli olan doğru düzgün insan olması. Gerisi önemsiz.
Ben olsam içim kan ağlaya ağlaya vazgeçerdim.
Kimi hiç problem olarak görmez, ama benim için farklı dinler farklı hayatlar demek.
Ayrıca ileride çocukların durumu...
Şahsen ben Müslümanken Hristiyan gibi yetiştirilmelerini kaldıramam ve bu risk var.
Merhaba arkadaşlar,
ilişkinizde her şey yolundaysa yani seviyor ve anlaşabiliyorsanız bence ikinizde bu konuda hoşgörülü olabilirsiniz :) zaten islamiyette de hoşgörü esas alınır.
Yani evlendiğinizde o sizin ibadetinize ,inancınıza engel olmayacaksa sizde onun inanışına karışmamalısınız.
Ben her zaman önce insan derim tabiki kolay olacağını söyleyemem ama hangi ilişki kolayki zaten öyle düşünün müslüman müslümanla anlaşabiliyormu müslümanlığın bile yaşayış, algılayış biçimi insandan insana değişiklik gösteriyor.
Ailenizi ikna edebilirsiniz onun iyi yanlarını anlatarak alışırlar, kabullenirler zamanla.
Ben acikcasi konu sahibesinin icinin kan aglamasini gerektirecek bir durum gormedim.
Adam katil mi, cani mi, hirsiz mi, namussuz mu? Baska dinden olmasinda ne sakinca var? Bunun size ne zarari var?
Ikinci olarak, mesela Budizm gibi toplumumuza cok uzak bir din olsa anlarim ama Hristiyanlik da Kuduste dogmus bir ilahi din, Kuran da zaten gecmis peygamberlere inanmamizi emrediyor ve Hz. Isa'dan soz ediyor. Eger derdiniz buysa, sevgiliniz kafir degil yani.
Ben Hristiyan bir ulkede yasiyorum. Gunluk hayatta aramizda hicbir fark yok (domuz yemek disinda tabi), farkli dinlerden olmamizin pratik hayatta hicbir net etkisini goremedim bugune kadar.
Peki konu sahibesi adam sizin farkli dinden olmanizi dert ediniyor mu sizce? Siz neden bu kadar dert ediniyorsunuz, Hristiyansa Hristiyan, ne olmus yani?? Hicbir din/inanis bence oburune gore ustun/asagi degil, hangi ailede dogarsan onun dinini benimsiyorsun. Siz de Turkiye'de degil de Avrupa'da dogsaydiniz mesela, siz de Hristiyan olacaktiniz, insanlar toplumlarindaki inanis,din neyse onu benimserler. Yani siz kendinizi adamin yerine koyun, o size "sen Hristiyan ol" dese cocuklugunuzdan beri bildiginiz inanistan, ailenizin deger yargilarindan vazgecer misiniz? Cevabiniz hayirsa, sizin bunu ona teklif etmeye hakkiniz var mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?