Evliliğe engel din farklılığı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi naur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Her şey bir Kelime-i Şahadetten mi ibaret?
Bu ne kadar doğru bir yaklaşım peki?
Döner ya da dönmez. Allah insanlara akıl vermiştir doğruyu bulmak onların görevidir. Ama böyle dayatma da doğru değil. Ha tabi onun da aklı olsun kabul etmesin o da başka bir şey.

şimdi ayet koyuyorsunuz. tamam. ama bu sizin doğrunuz ve inancınız . ama başka inanca göre bu onu bağlamıyor maalesef
. siize göre bu doğru ve kabul edilmesi gereken. ama başka birine göre de hayır benim inancım yada inançsızlığım doğru.
yani kısacası bunları koyarsanız sadece sizin gibi inananlar evet budur der.geri kalan için bir şey fark etmez.

İşte bende onu söylüyorum kelime-i şahadet getirtiyoruz, oh Müslüman oldu diyoruz üstüne birde bir gayrimüslimi Müslüman yaptık dine birini daha kazandırdık ,bize artık günah yok sayıyoruz. toplum olarak çok komik oluyoruz bazen. Benim kuzenimin eşi demiş ki müslümanlıkta şunlar şunlarda varmış ben araştırdım ama siz hiç birini yapmıyorsunuz. Bizimkilerin cevabı yok canım o kadarıda abartı falan . Teyzemin kızı desen Müslüman olduğundan şüphe edersin neden? Dinde bir şeyi uygulanmamam günahtır, uygularsın uygulamazsın sana kalmış amaaaa dinde var olana yok demek ,harama helal demek adamı dinden çıkarır . Onun kantarıda ben değilim Allah bilir de birini müslümanlığa davet edeceksen yaşantınla edeceksin sözle değil .

Ama bu sefer herkes sakin yorumlar yapıyor farkındamısınız,
Hanii saldırmadan, eleştirmeden, yargılamadan...
Saygısızca yorum yapan olmadıı şu ana kadarr..

hep tartışma var diye kapanmıyorki bu tarz konular.
site kurallarında yasak..

Dini konular yasaktır, tartışma çıksın veya çıkmasın kapatılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…