Evliliğe engel din farklılığı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi naur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

İkilemde olmanızı anlayabiliyorum bence biraz daha zaman tanıyın ilişkinize, daha fazla vakit geçirin.
Onun inancıyla ilgili konuşun onunla aynen bize anlattığınız gibi anlatın onada tek taraflı bir fedakarlık olmaz sizinde bu konuyla ilgili neler yapabileceğinizi düşünün yani siz gerekirse ne kadar fedakar olabilirsiniz.
İslamiyete gönülden inanmış bir insansanız çevrenizdeki kişileri boşverin kuranı kendiniz araştırın belki sizin anlayacağınız başkalarının anladığı gibi değildir.
Sizin hayatınız neticede evlilik kararınızda nihayi kararı siz vericeksiniz :)

şimdi konu ister istemez dine kayıyor ama başkaları gibi kesin şöyledir böyledir diye yazmayacağım,ben bir Müslüman olarak,müslüman kadın gayrimüslüm biriyle kesin evlenemez diye birşeyi kabul etmiyorum,ne yapacaksınız,dindne mi çıkarcaksınız yoksa inancıma mı laf edeceksiniz:):)
burda çok konu gördük ki," adam dini bütün namazında niyazında diye evlendim ama ilk geceden beni dövmeye başladı" diye yazanları. demem o ki,evlenmek için adam iyi mi temiz mi,vicdanlı mı,seni seviyor mu,elüstünde tutuyor mu,ömür geçer mi,aynı yastık kocar mıyız,saygılı mı vs gibi çok kriter gerekli...adamın dinini nasıl değiştiririm değil...
ama tabii herkes özgürdür,siz dininiizi aynı şekilde yaşayabilecek biriyle evlenmek kriterine sahipseniz de saygı duyaırm,ama o zaman da derim ki,ona göre birini bulmalıydınız....

Ailenizi ikna etmeniz zor..
Şu dewirde bazı aileler "alevi" ayrımı bile yapıyorlar..
Sizin durumunuza kesinlikle karşı çıkacaklardır..

Baştan susmayacaktınız işte,
karşınızdaki kişi sizin müslüman olduğunuzu
biliyordu sonuçta dimi.. Hadi siz ağızınızı açıp bişi
dememişsiniz, erkek arkadaşınızda mı hiç bir yorum yapmadı
bu konuda..
Yani böyle bir önemli bir konuyu nasıl konuşmadan est geçip
aşkınızı yaşamaya dewam edersiniz anlamıyorum..
Şimdi böyle daha mı iyi oldu..
İKinizde kartlarınızı açık oynamışsınız, din farkınızın olduğunu biliyorsunuz
ama bu konu hakkında ne yapmanız gerektiğini konuşmamışsınız, sizde oda !!
Bütün cesaretinizi toplayın we onunla bu konuyu adam akıllı konuşun başka çareniz yok..
Dinini benim için değiştirir misin gibi konulara girme sakın,
Ama onun ne düşündüğünü öğren.. Belki bakarsın hiç ummadığın bi mucize olur, bi çıkış yolu söyler sana ne bilim..
Ama en kısa zamanda al karşına konuş, çünkü erkek arkadaşının öyle bişi yapmaya niyeti yok..

Bana göre din konusu önemli bir konu. Es geçilmemesi gerek yani aman eşim benden farklı inanca sahip ama olsun içi güzel diye. Şu an belki sorun yok ama ileride bu fikir ayrılıkları yüzünden kavga edebilirsiniz. Yol yakınken bir şeyler düşünmelisiniz.. Mesela ailenize bu konuyu açmakla başlayın. Hiçbir şey için geç sayılmaz. Ailenizden niye korkuyorsunuz ki? Onların fikirleri sizin için doğru yolu gösterecek en önemli şeylerden biri.
Yani dini olarak zaten müslüman bir kadının farklı inanca sahip erkekle evlenmesi uygun değil diye biliyorum
Erkek arkadaşınız umarım sizi anlayışla karşılar. Acele etmemelisiniz evlilik için. Önce bu konuyu halletmelisiniz

ilişkimin en başından öğrendiğim bir konu değil bu. Çok sonra öğrendim ve gervçekten zor günler geçirdm. Evliliğimizn zor olacağını zaten kendiside biliyor. Zor yollardan geçeceğimi ve bur durumlardan benim etkileneceğmi kendiside biliyor. Öğrdendiğim günde beri haha hihi diye güle oynaya gelmedim bugünlere ben

arkadaşlar bu konu hassas bi konu.dinin çizdiği belli sınır vardır ve benim fikrim budur diyip onu aşamazsınız.

Son düzenleme:

önce keşke bunu bir anlatsanız bize.ona göre yorum yapsak.
çünkü bu şekilde yorumlar farklı gelecektir.belki daha önce bu konuyu açmışsınızdır ama herkes dönüp eski konulara bakmıyor.

iki farkli dine mensup olup gayet mutlu bir sekilde yasayanlar var..

fakat dinini ne kadar cok yasiyorsun ne kadarini uyguluyorsun bu onemli bence..

yoksa bir arkadata yazmis ya esim babamin istegi uzerine muslmuan oldu ama ne islama dair ne hristiyanliga dair bir sey yapmiyor yazmis..

sahsen ben sadece bir insan icin din degistirilmesini dogru bulmuyorum..

kisi islama (yada baska bir dine) meyillidir fakat o adimi atamiyordur karsisina bir insan cikar vesile olur o ayri bir konu..

fakat daha once hic islam ile (yada baska bir dinle) alakasi olmayip sadece kagit uzerinde yada baskalari memnun olsun diye din mi degistirilir?

ben kalkip kimseye benim icin musluman ol demem.. bana kimse de kalkip sunun bunun icin su bu dini sec diyemez..

ya ben o kisiyi oldugu gibi kabul ederim yada yoluma onsuz devam ederim..

ve o kisiyi oldugu gibi kabul etmek dedigim an yine kisinin inandigi dini ne kadar cok yasadigina bagli..

hakkinizda hayirlisi olsun..

ben erkek arkadaşınızın yerinde olsaydım dinimi hiçbir şekilde değiştirmezdim..
ve bence sizde ona bu tarz bir şeyle gitmemelisiniz herkesin inancı kendisine ailenizde inancına değil kişiliğine bakmalı diye düşünüyorum...

bu konununda sonu belli. bütün dini konuların sonunda olduğu gibi..

Ama bu sefer herkes sakin yorumlar yapıyor farkındamısınız,
Hanii saldırmadan, eleştirmeden, yargılamadan...
Saygısızca yorum yapan olmadıı şu ana kadarr..

Ama bu sefer herkes sakin yorumlar yapıyor farkındamısınız,
Hanii saldırmadan, eleştirmeden, yargılamadan...
Saygısızca yorum yapan olmadıı şu ana kadarr..
hep tartışma var diye kapanmıyorki bu tarz konular.
site kurallarında yasak..

Son düzenleme:

hah ve buna da eklemek isterim ki kendi komsum yatak odasinda namaz kilar biz oturma odasinda tv acik olmasina ragmen duyariz.. ibadetine o kadar duskundur.. ama hanimina hayvan gibi bagirip cagirip tum apartmani ayaga kaldirmadan da geri kalmaz..

hep tartışma var diye kapanmıyorki bu tarz konular.
site kurallarında yasak..

Onu biliyorum ama böyle konularda millet nasıl çoşup konu
sahibine saldırdıklarını görüyorduk..
Gri renge dönen pek olmucak gibi bu sefer onu demek istedim

Ozaman bu şekilde yazmalıydınız.
Kimse müneccim değil ki.
Yazdıklarınıza göre yapıyoruz yorumumuzu.

tatlim dogru olan zaten ortada :) onuda ben kendimden yazmiyorum, ALLAHcc bildirdigi ayette ap acik yaziyor...

Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:
"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)

cok acik ve net sekilde yaziyor burda, tek din islam diye baska din kabul edilmeyecek onlar (hiristiyanlar yahudiler vs.) istedikleri kadar kendilerine göre ibadet etsinler malesef islami kabul edip müslüman olmadiklari süre sonu hüsran...

canim konu sahibisine gelince bastan bu isleri bildigi halde bu ise bulasmiyacakti...
bulasdiysada ne yapacakti o sürec icersinden islamdan anlaticakti durumlari izah edicekti nice hiristiyanlar taniyorum sonradan müslüman olanlar ve masaALLAH dogustan müslümanlardan daha iyi yasiyorlar inancini, ben buna kendim sahit oldum almanyada :))
ama henüz gec degil gene acsin konuyu islami teblig etisn kalpleri evirip ceviren ALLAHcc dir belki onunda nasibi vardir
konu sahibin hakkinda hayirlisi olsun...

Din insanlık varolduğundan beri hep oldu. Birisi Güneş'e taptı. Birsi dağdan yuvarlanarak ibadet yaptığını düşünerek huzur buldu. En nihayetinde herkes inandığını yaşadı.
Herkes fikrini söylüyor elbette ancak tek doğru yoktur ki, doğrular özellikle de din konusunda kişiseldir.
O yüzden kızmanın ya da ayet vs göstermeyi doğru bulmuyorum.

Aileniz müslümanlığı Müslüman gibi mi yaşıyor . Evet bizim dinimizde Müslüman bir kadınla gayrimüslim bir adam evlenemezler . Ama (dinde ama da denmez kurallar bellidir yoruma açıkta değildir ama ) şöyle de bir şey var mesela benim teyzemin kızı da hristiyan bir adamla gezdi tozdu herkes biliyordu iş evliliğe gelince Müslüman olması lazım dendi. Teyzemlerde teyzemin kızında da müslümanlığın m'si yok ki. Adamda kabul etti , niye bakıyor karşısında ki adamlara adları müslümanda hallerinde ,tavırlarında, yaşayışlarında hristiyandan farkı yok he Müslüman oldum demekte ne var ki öyle. Eğer biz gerçekten Müslüman gibi yaşasak adam görür farkına varır döner zaten diye düşünüyorum ama yok yaşamıyorsak adam niye dönsün Allah aşkına. Ailelerin bir çoğuda etraf ne der diye şart koşuyor(teyzemler gibi) yoksa dinin getirdiği hüküm niye var neden var haberleri var mı yok.

Ama sen kendi doğruna göre yorumluyorsun, Dünya üzerindeki dinleri inceledin mi hiç ya da bir baktın mı ne kadar farklı inanışlar olduğuna? Din sadece 4 ana dinden ibaret değil insan için.
Ben de müslümanım ama olmayan arkadaşlar için çok keskin olabilir bu yazdıkların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…