- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
iyiliğinden şüphem yok, etrafındaki herkez tarafından ciddi şekilde seviliyor ve sayılıyor zaten. bazan kabulleniyorum insan olsun yeter diyorum, ama sorun yaşıycam çevremden ,yeri gelicek belki bende kabullenemiycem diyorum. çok zor durumdayım
Sizin ailenizi ikna etmeniz onun müslüman olmasından daha mı zor geliyo size?
Önce bunu bi düşünün.
İlişkinin başında aileniz sorun yapmıyorduda suan mı yapacak?
Burda varsayım olarak konusuyorum. Yani ailem sorun etmez diyerek mi başladınız??
Aklınız nerdeydi çokk merak ediyorum.
İlginç mi geldi acaba?
İnsanların hayatlarını etkileyecek şeylere onların haberi olmadan devam ettiriyorsunuz.
En başında söylemeliydiniz ' Biz müslümanız ve ailem baska dinden biriyle evliliğime onay vermeyebilir.' diye.
'Olsun ben bi şekilde ikna ederim onları.' yada 'din değiştiririm senin için' gibi bişey demiş olsaydı (ki hiç sanmam.) devam ederdiniz.
Yaptıgınız cokk bencilce.
Sakın adama gidip din değiştir gibi imalarda bulunmayın.
Seven insan bunu yapar mı?
Ben yapmam.
Hem bu ilişkide tek sevende o değildir heralde?
Karşılığında sen değiştir yada aileni bırak gel gibi tepkilerde alabilirsiniz.
Ailenizin kesinlikle onay vermeyecegine inanıyorsanız dürüstce bitirin.
Dinimize göre müslüman olan bi bayan gayri müslim biriyle evlenemez.
Eleştiriye ve yoruma kapalı bi konudur bu.
ilişkimin en başından öğrendiğim bir konu değil bu. Çok sonra öğrendim ve gervçekten zor günler geçirdm. Evliliğimizn zor olacağını zaten kendiside biliyor. Zor yollardan geçeceğimi ve bur durumlardan benim etkileneceğmi kendiside biliyor. Öğrdendiğim günde beri haha hihi diye güle oynaya gelmedim bugünlere ben
bu konununda sonu belli. bütün dini konuların sonunda olduğu gibi..
arkadaşlar bu konu hassas bi konu.dinin çizdiği belli sınır vardır ve benim fikrim budur diyip onu aşamazsınız.
hep tartışma var diye kapanmıyorki bu tarz konular.Ama bu sefer herkes sakin yorumlar yapıyor farkındamısınız,
Hanii saldırmadan, eleştirmeden, yargılamadan...
Saygısızca yorum yapan olmadıı şu ana kadarr..
şimdi konu ister istemez dine kayıyor ama başkaları gibi kesin şöyledir böyledir diye yazmayacağım,ben bir Müslüman olarak,müslüman kadın gayrimüslüm biriyle kesin evlenemez diye birşeyi kabul etmiyorum,ne yapacaksınız,dindne mi çıkarcaksınız yoksa inancıma mı laf edeceksiniz:):)
burda çok konu gördük ki," adam dini bütün namazında niyazında diye evlendim ama ilk geceden beni dövmeye başladı" diye yazanları. demem o ki,evlenmek için adam iyi mi temiz mi,vicdanlı mı,seni seviyor mu,elüstünde tutuyor mu,ömür geçer mi,aynı yastık kocar mıyız,saygılı mı vs gibi çok kriter gerekli...adamın dinini nasıl değiştiririm değil...
ama tabii herkes özgürdür,siz dininiizi aynı şekilde yaşayabilecek biriyle evlenmek kriterine sahipseniz de saygı duyaırm,ama o zaman da derim ki,ona göre birini bulmalıydınız....
hep tartışma var diye kapanmıyorki bu tarz konular.
site kurallarında yasak..
Ozaman bu şekilde yazmalıydınız.ilişkimin en başından öğrendiğim bir konu değil bu. Çok sonra öğrendim ve gervçekten zor günler geçirdm. Evliliğimizn zor olacağını zaten kendiside biliyor. Zor yollardan geçeceğimi ve bur durumlardan benim etkileneceğmi kendiside biliyor. Öğrdendiğim günde beri haha hihi diye güle oynaya gelmedim bugünlere ben
Bakin biz Musluman oldugumuz icin Islama ve yazdiklariniza inaniyoruz. Musluman olmayanlar, Hz. Muhammed e inanmayan insanlara gore yazdiklarinizin bir gecerliligi yok, yani adi ustunde "inanis". Biz boyle olduguna "inaniyoruz", herkes kendi dinin en dogrusu olduguna inandigi icin zaten o yonde gidiyor. Yahudilere gore, Yahudi olmayan herkes kafir ve cehennemlik, Hristiyanlara gore Hz. Muhammed peygamber degil, yalanci. Biz Hz. Muhammed'in son peygamber odluguna inaniyoruz, onlar Hz. Isa'nin. Yazdiklariniz Musluman olmayan birine bir anlam ifade etmez, biz inandigimiz icin bize eder. Herkes kendi inandiginin en dogru oldugunu iddia ediyor, bu durumda objektif en dogru nedir, sizce bilebilir miyiz? Bence bu durumda , yani inanista dogru/yanlis, en dogru gibi bir kavram olamaz; cunku herkes kendi inandiginin arkasinda.
Soylemeye calistigim sey su ki, sevgilisi konu sahibesinin ailesine gore ne kadar kafirse; konu sahibesi de onun ailesine gore o kadar kafir. Yani bu is tek tarafli degil, tamamiyle simetrik. Konu sahibesine sevgilisi Hristiyan ol deseydi, kendisi gelip "sevgilim Hristiyan olmami teklif etti, ayrildim" diye bir baslik acacakti, biz de tuuuu kaka diyecektik. Ayni seyi konu sahibesi yaparsa adam ne dusunecek sizce?
tatlim dogru olan zaten ortada :) onuda ben kendimden yazmiyorum, ALLAHcc bildirdigi ayette ap acik yaziyor...
Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:
"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)
cok acik ve net sekilde yaziyor burda, tek din islam diye baska din kabul edilmeyecek onlar (hiristiyanlar yahudiler vs.) istedikleri kadar kendilerine göre ibadet etsinler malesef islami kabul edip müslüman olmadiklari süre sonu hüsran...
canim konu sahibisine gelince bastan bu isleri bildigi halde bu ise bulasmiyacakti...
bulasdiysada ne yapacakti o sürec icersinden islamdan anlaticakti durumlari izah edicekti nice hiristiyanlar taniyorum sonradan müslüman olanlar ve masaALLAH dogustan müslümanlardan daha iyi yasiyorlar inancini, ben buna kendim sahit oldum almanyada :))
ama henüz gec degil gene acsin konuyu islami teblig etisn kalpleri evirip ceviren ALLAHcc dir belki onunda nasibi vardir
konu sahibin hakkinda hayirlisi olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?