Evliliğe engel din farklılığı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi naur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Müslüman gibi yaşamıyorsanız bence sorun olmaz ama ben mesela eşimle kandillerde mevlüt dinlemek, dinimiz hakkında konuşabilmek, birlikte namaz kılmak gece sahura birlikte kalkıp bilikte iftar açmak isterim o yüzden benim için sorun olurdu. Fakat bu kişinin dinini yaşayışına göre değişir. Dinimin gerektirdiklerinin hepsin, yerine getiremesem de müslüman olması benim için çok önemli. ama arkadaş konusunda böyle düşünmem asla, eş konusu ayrı.

Sevgiliyken dini inanışları sorun değil, iş evliliğe gelince "babam ne der"

Adama da yazık günah. Son dakika bunun imasını yapmanız bile adam emrivaki oluyor. Dinini değiştirse (ki aslında ne münasebet) bir türlü, değiştirmese bir türlü.

ailenizin bu konuyu önemsediğini düşünüyorsunuz ki ben sizinde önemsediğinizi düşünüyorum . ilişkiniz bu seviyeye gelmiş ama siz bu konuyu sevdiğiniz insanla konuşmamışsınız.

Son düzenleme:

iki soruda aynı sonuca çıkıyor benim durumumda.
onunla evlenmeyi çok istiyorum ailemi ikna etmem gerekiyor, ailemi ikna edebilmem için onun Müslüman olması gerekiyor ve bunu nasıl yapabilirim ki !!!

ya herşeyi bi tarafa bırakın müslüman biri müslüman olmayan biriyle evlendiği zaman nikahsız olur.ve çocukları nikahsız gayri meşru olarak adlandırılır..

bunları aynı şekilde düşünüyorum. İllaki bi yerde bi eksiklik hissedeceğim biliyorum. İsterim benimle aynI şeyleri yaşasın, aynı duyguları hissedelim. ve bu yüzden gönlümü ferah tutamıyorum

onunla evlenmeyi çok istiyorum ailemi ikna etmem gerekiyor, ailemi ikna edebilmem için onun Müslüman olması gerekiyor ve bunu nasıl yapabilirim ki !!!

sevdiğin insan ne düşünüyor bu konuda bizim fikirlerimizden çok onun fikri önemli

Evet ailelerinizin dini inançları, yetişmiş olduğunuz kültürler farklı. Ama kimlikte yazan dinden başka aranızda sorun olan bir durum yoksa bu kadar zaman kişisel inançlarınız arasında çok bir fark olduğunu düşünmüyorum. Adam koyu bir hrıstiyan olsa zaten seninle olmazdı aynı şekilde sen de çok dindar olsan bu birliktelik hiç olmazdı.

O zaman aranızda anlaşıcaksınız. Burada onun ailesi durumdan pek rahatsız olmayacak diye düşünüyorum yani senin müslüman olmandan. Senin ailen sorun çıkaracaksa sevgilim bir şeyleri göze alacak. müslüman oldum diyecek ailelere. Gerçekten ailen dinini nasıl yaşıyor? Ya da müslümanım diyen kaç kişi emirlere uyuyor. Sevgilinin yapması gereken küçük bir fedakarlık var. bu olmazsa ailen çok üzüntü yaşar. Bu yaştan sonra onları değiştirmeye çalışmak bir şeylere zorlamaya kabullendirmeye çalışmak zor. Ben sevgilimi zorlamayı tercih ederdim..

Son düzenleme:
Şimdi bir müslüman kadın başka dine mensup biriyle evlenemez.Bu bizim dinimizce var olan durum,kalkıp burada görüşümüz bu yönde vs demiyoruz.Müslüman ise evlenemez kesin ve nettir.Ha evlenir ama meysanur 'un da dediği gibi zina yapmaktan başka birşey değildir bu.Ben dinimi biliyorum ona göre uyarıyorum,bu benim görüşüm değil bu benim inandığım dine göre yasak olan bir davranış.Herkesin inancına da saygılıyım. Hani tepkiler gelirse diye belirttim özellikle.

Ve konu sahibesi sen hatayı en başında bu ilişkiyi sürdürerek yapmışsın,kusura bakma baya da geç kalmışsın ne o inancından vazgeçer ne de sen.ya ayrılırsın ya da aileni ikna eder evlenirsin bilemiyorum :26:

Buzamana kadar gerçek aşka engel olabilen birşey görmedim geçmiştede örnekleri çok kimseye sen sıkıntı çekiceksin diye dinini değiştir diyemezsin başında karar vericektin

bunları aynı şekilde düşünüyorum. İllaki bi yerde bi eksiklik hissedeceğim biliyorum. İsterim benimle aynI şeyleri yaşasın, aynı duyguları hissedelim. ve bu yüzden gönlümü ferah tutamıyorum

Aslında sevgiliyken sizin için bu durum pek sorun olmadıysa evliyken de olmaz gibi geliyor, ayrıca o sizden hristiyan olmanızı istese ne düşünürdünüz? Sonuçta o sizi dininizle kabul etmiş sizin de onu bu şekilde kabul ettiğinizi düşünebilir. Ayrıca müslüman kadının hristiyan erkekle evlenmesi de caiz mi bi araştırın isterseniz. Eğer dinimizce değilse zaten evli sayılmazsınız evlenseniz bile.

Son düzenleme:
öncelikle siz baştan bunu bilerek o kişiyle beraber olmuşsunuz,onu bu şekilde sevmişsiniz zaten.din dediğimiz şey Allahla kul arasındadır,inançtır,ve siz buna karışma hakkına sahip değilsiniz.gönülden inanmadıktan sonra ,sırf sizinle evlenebilmek adına din değiştirse ne yazar söyleyin???
bir de ne kadar katı ve bana göre gereksiz şeyler yazılmış,yok müslüman olmayan birinden olan çocuk gayri meşru sayılır falan,yok artık,resmi evlisin neden gayrimeşru olsun yapmayın lütfen.benim 30 yıllık arkadaşım garimüslüm bir Türkle evli ve bebek bekliyorlar,kimsenin kimsenin bebeğini bu şekilde yargılama hakkı yok!!!!!!!!!
konu sahibi,siz adama Müsülümanlığın güzelliklerinden bahsederek Kuranı okuyarak ona göstermeye çalışsanız neyse,ama ciddi ciddi evlnemk için şart koşarak,sırf aileniz ya da "siz" istiyorsunuz diye din değiştirsin istiyorsunuz....böyle iş olmaz ...vicdan kabul etmez..

kımse kimseye dinini degıstır diyemez..
sevdıgı kişi için din degıstıren bırınınde karakterinden şüphe ederim..

ama gel görkı,senın dinin,başka dınden bırıyle evlenmeni yasak kılmış..

işin içinden çık çıkabılırsen..

Bakin biz Musluman oldugumuz icin Islama ve yazdiklariniza inaniyoruz. Musluman olmayanlar, Hz. Muhammed e inanmayan insanlara gore yazdiklarinizin bir gecerliligi yok, yani adi ustunde "inanis". Biz boyle olduguna "inaniyoruz", herkes kendi dinin en dogrusu olduguna inandigi icin zaten o yonde gidiyor. Yahudilere gore, Yahudi olmayan herkes kafir ve cehennemlik, Hristiyanlara gore Hz. Muhammed peygamber degil, yalanci. Biz Hz. Muhammed'in son peygamber odluguna inaniyoruz, onlar Hz. Isa'nin. Yazdiklariniz Musluman olmayan birine bir anlam ifade etmez, biz inandigimiz icin bize eder. Herkes kendi inandiginin en dogru oldugunu iddia ediyor, bu durumda objektif en dogru nedir, sizce bilebilir miyiz? Bence bu durumda , yani inanista dogru/yanlis, en dogru gibi bir kavram olamaz; cunku herkes kendi inandiginin arkasinda.

Soylemeye calistigim sey su ki, sevgilisi konu sahibesinin ailesine gore ne kadar kafirse; konu sahibesi de onun ailesine gore o kadar kafir. Yani bu is tek tarafli degil, tamamiyle simetrik. Konu sahibesine sevgilisi Hristiyan ol deseydi, kendisi gelip "sevgilim Hristiyan olmami teklif etti, ayrildim" diye bir baslik acacakti, biz de tuuuu kaka diyecektik. Ayni seyi konu sahibesi yaparsa adam ne dusunecek sizce?

Son düzenleme:

bu durumda karşınızdaki insanın Hristiyan olduğunu bir kenara bırakalım şimdilik.
diyelim ki sevgiliniz Müslüman ama ilişkinin ilk başından sizin ve ailenizin kabul edemediği bir durumla karşılaştınız.
sustunuz..yuttunuz..

işler ciddiye bindi.eyvahhh...babam kabul etmez.bende kabul edemeyebilirim.

Hristiyanlık-Müslümanlıktan önce sevgilinize yaptığınız büyük bir haksızlık var ortada.
ilk öğrendiğinizde bunun konuşmasını sevgilinizle yapmanız gerekiyordu.
şimdi siz böyle bir konuşma yapsanız sevgiliniz size ilk baştan beri biliyordun dese ne cevap vereceksiniz.bu yüzden belkide söylediklerinizi asla kabul etmeyecek ve ailenizle konuşmanıza bile gerek kalmayacak.
daha önceki mesajımda da söyledim.
ilk iş sevgilinizle uygun bir dille konuşun ama dinini değiştirmesi adına bir şey söylemeyin.
zaten ondan sonrası için bu konuşma size yol gösterecektir.

Bu adam sana başında kartları açık gelmiş mi Gelmiş. Ben Hristiyanım demiş.

Sen nasıl olsa ciddiyete binmez diye mi önemsemedin ilk başta. Ya da nasılsa öylesine diye mi başladın??

Şimdi iş ciddiyete gidiyor aman din farkı ne olacak deniyor bu yaptığınız çok "bencil"ce.

Sizin ailenizi ikna etmeniz onun müslüman olmasından daha mı zor geliyo size?
Önce bunu bi düşünün.

İlişkinin başında aileniz sorun yapmıyorduda suan mı yapacak?
Burda varsayım olarak konusuyorum. Yani ailem sorun etmez diyerek mi başladınız??
Aklınız nerdeydi çokk merak ediyorum.
İlginç mi geldi acaba?
İnsanların hayatlarını etkileyecek şeylere onların haberi olmadan devam ettiriyorsunuz.
En başında söylemeliydiniz ' Biz müslümanız ve ailem baska dinden biriyle evliliğime onay vermeyebilir.' diye.
'Olsun ben bi şekilde ikna ederim onları.' yada 'din değiştiririm senin için' gibi bişey demiş olsaydı (ki hiç sanmam.) devam ederdiniz.
Yaptıgınız cokk bencilce.

Sakın adama gidip din değiştir gibi imalarda bulunmayın.
Seven insan bunu yapar mı?
Ben yapmam.
Hem bu ilişkide tek sevende o değildir heralde?
Karşılığında sen değiştir yada aileni bırak gel gibi tepkilerde alabilirsiniz.

Ailenizin kesinlikle onay vermeyecegine inanıyorsanız dürüstce bitirin.

Dinimize göre müslüman olan bi bayan gayri müslim biriyle evlenemez.
Eleştiriye ve yoruma kapalı bi konudur bu.

eski konunuza baktımda sonradan öğrenmişsiniz inançlarınızın farklı olduğunu.erkek arkadaşınız sizi kaybetmeyi göze alamadığı için söylememiş başlarda.

ikna etme çabalarına başlamadan önce sevgilinizi alın karşınıza konuşun
ben anneme çıtlattım fakat senin dinin yüzünden olumsuz bakıyorlar bu işe onlar böyle böyle istiyorlar felan gibi şeyler söyleyin
en azından sevgilinizin düşüncelerini öğrenmiş olursunuz bu konusmada kendi düşüncelerinizide söyleyin tabi bence bunu daha fazla vakit kaybetmeden yapmaya çalışın zaten yeterince geç kalmışsınız.

Hadis ayet bu tarz şeyler paylaşmak yasak boşuna banlanmayın bence konuda kapanır zaten büyük ihtimalle

Arkadaşım sen ilk önce buadamı gerçekten seviyormusun sonra insanlığı nasıl sana nasıl davranıyor bir bak sonra karar ver müslüman olucak diye ağzını burnunu kırabilecek biriyle evlenme sakın sana değer versin ilk önce gerisi düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…