ben size bir soru sormak istiyorum.
gelen yorumların bir çoğu hristiyanla evlenilebilir yada hristiyanla evlenilemez gibi olmuş.
acaba ben yanlış mı anladım diye tekrar sormak istiyorum.
Hristiyan olabilir,dinini değiştirmese dahi ben evlenirim ama ailem istemez.ailemi nasıl ikna ederim mi diyorsunuz? yoksa
Hristiyan olduğu için ailem kabul etmez nasıl Müslüman olmaya ikna edebilirim mi diyorsunuz?
Müslüman gibi yaşamıyorsanız bence sorun olmaz ama ben mesela eşimle kandillerde mevlüt dinlemek, dinimiz hakkında konuşabilmek, birlikte namaz kılmak gece sahura birlikte kalkıp bilikte iftar açmak isterim o yüzden benim için sorun olurdu. Fakat bu kişinin dinini yaşayışına göre değişir. Dinimin gerektirdiklerinin hepsin, yerine getiremesem de müslüman olması benim için çok önemli. ama arkadaş konusunda böyle düşünmem asla, eş konusu ayrı.
iki soruda aynı sonuca çıkıyor benim durumumda.
onunla evlenmeyi çok istiyorum ailemi ikna etmem gerekiyor, ailemi ikna edebilmem için onun Müslüman olması gerekiyor ve bunu nasıl yapabilirim ki !!!
bunları aynı şekilde düşünüyorum. İllaki bi yerde bi eksiklik hissedeceğim biliyorum. İsterim benimle aynI şeyleri yaşasın, aynı duyguları hissedelim. ve bu yüzden gönlümü ferah tutamıyorum
arkadasim bana sormadiniz ama cvp vermek istedim
"İNNEDDÎNE INDALLÂHİL İSLAM" ALLAH KATINDA DİN İSLAMD'IR
"İnneddîne ındallâhil İslâm.(ü) ve mahtelefellezîne ûtülkitâbe illâ min ba'di mâ câehümül ılmu bağyen beynehüm. Vemen yekfür biêyetillâhi feinnellâhe serîül hısâb(i)*ALİ İMRAN/19.
"Fein hâccûke fegul eslemtü vechiye lillâhi vemenittebeani. Ve gul lillezîne ûtül kitâbe vel ümmiyyûne eeslemtüm. Fein eslemû fegadihtedev. Ve in tevellev feinnemâ aleykel belâğ.(u) Vallâhü basîrun bil ıbâd(i)*ALİ İMRAN 20.
"Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir. Ancak, Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtiras yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini kim inkâr ederse bilsin ki, Allah hesabı çabuk görür." "Ey Muhammed! Eğer seninle tartışmaya girişirlerse, "Ben bana uyanlarla birlikte kendimi Allah'a verdim," de. Kendilerine Kitap verilenlere ve kitapsızlara: "Siz de İslâm oldunuz mu?"de, şâyet İslâm olurlarsa doğru yola girmişlerdir, yüz çevirirlerse, sana yalnız tebliğ etmek düşer. Allah kullarını görür." (Ali İmran 3/19-20)
Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:
"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)
Son peygamber Hz. Muahmmed sav teblig ettigi din de islamdir, diger dinlerin hükmü bitmistir...
o devirdeki ümmetler icin geceriliydi onlar peygamberlerine tabi olanlar müstesna ama inkar edenler yine küfür icindedirler...
ayni simdiki gibi islami red Muahmmed sav peygamber olarak görmeyen küfür eder kafir ol...
anliyacaginiz hiristiyanligin ve digerlerinin, islamin gelisiyle hükmü bitmistir ALLAHcc katinda tek din islamdir...
iki soruda aynı sonuca çıkıyor benim durumumda.
onunla evlenmeyi çok istiyorum ailemi ikna etmem gerekiyor, ailemi ikna edebilmem için onun Müslüman olması gerekiyor ve bunu nasıl yapabilirim ki !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?