Evliliğe uygun değil miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkoların bu kadar düşünüp değerlendirecek kabiliyeti var mı sizce? Çok görmüş geçirmiş olmak, dış görünüşün ötesine bakmayı bilmek kavramları çoğunda yok bence.

Erkoların bu kadar düşünüp değerlendirecek kabiliyeti var mı sizce? Çok görmüş geçirmiş olmak, dış görünüşün ötesine bakmayı bilmek kavramları çoğunda yok bence.
çoğunda muhtemelen yoktur ama
doçent bir arkadaş tanıdığı mesela, nişan atmıştı
eve mobilya bakarken olmuş bu olay, erkek tarafı "gelen giden olunca nerede yatacak eve yatak olabilecek açılır bir koltuk çekyat bişey alalım" diyor, kadın tarafı "benim evime kimse gelemez kalamaz" diyor
the end.

Tebrikler. Çoğu ya gerçeği söylemez ve eşinin buna uymasını bekler ya da şimdi böyle diyor ama yani dediğini nasıl yapabilir ki diye düşünür… bir arkadaşın eşi annem arasıra gelip kalır demiş sadece, meğer kadın iki oğlu arasında dönüşümlü yaşıyormuş. Arkadaşım şu an bu duruma adapte oldu 13 yıllık evli.

Neden yok gibi olsunlar ki?
Hazır ailesi yok olanlar var öylesine aşık olup evlenin.

Kusura bakmayın eş ailesinden epey dertli biriyim. Kp ile 6 senedir küsüm.
Kvmle mesafeli konuşurum.
Görümce, kayın, elti sevmem.
Binde bir bir araya geldikçe mesafeli hatır sorması yaparım.
Hoşlanmıyorum.
Benim için yok gibiler doğru.
Ama saygısızlık haksızlık gördüm.
Yine de eşim zor durumda kalmasın diye evime gelene sofra kurarım. Yeri gelir uğrar yemeklerini de yerim.

Siz daha bir şey görmeden böyle olsun istiyorsunuz bu yanlış..

Keşke böyle olmasaydı insan gibi insan olsalardı da ilişkimiz ile kızıma örnek olabilseydim. Az daha büyüdüğünde garipseyecek bu buzluğu.

Bence siz evlenmeyin bu kişiyle evet.
Sizi dinlemek için çabalasa da kendisi mutsuz olur yazık.

Yani hadi diyelim şu an çocuk istemiyorsunuz ama oldu da fikrimiz değişti çocuk sahibi oldunuz. Babaannesi-dedesi- halası vs torununu yeğenini görmek istediğinde ne yapacaksınız? Eşinize çocuğu verip öyle mi göndereceksiniz? Bilmiyorum ama istekleriniz bana çok bencilce geldi. Evlilik böyle yürümez. Size büyük kötülükler yapılmadığı sürece aileler silinip atılamaz bence. Sonuçta belli bir yaşa getirmişler büyütmüşler okutmuşlar meslek sahibi yapmışlar. Bu açıdan bakıldığında sorunuzun cevabı evet evliliğe uygun değilsiniz çünkü evlilik ev arkadaşlığı değildir. Evlenince ister istemez olaya aileler de dahil oluyor.

Aile yok gibi olmaz. Siz aile iliskileriniz olmadığı icin aile kavramini tam anlayamiyor olabilirsiniz ama dunya uzerindeki hicbir adam ugruna annem "yok gibi" olamaz.

Cogu insan icin de hicbir olumsuz durum yasanmamisken eşinin kendi ailesinden tamamen soyut olmasi cok kabul edilebilir bir sey degil-erkek icin demedim, insan icin dedim cunku bunun cinsiyeti yok.

O zaman da "esi yok gibi" olmus olur.

Benim esim annemle bir pazar gunu kahvalti icin bile yanyana gelmeyecekse ben esimle aile olmus olmam cunku. Ayni evde yasadigim bir partner olur sadece.
Senede bir yasadigim yere gelen dayimlarla aksam raki balik yaparken kocam evde oturup kitap okusa yine aile gibi hissetmem esimle.

Arada bir yasanmislik olur, saygisizlik olur, ya da asiri samimi ailedir her an gorusmek ister, o ayri. Ama daha bastan ailen yok gibi olsun derseniz o olmaz.

Sevgiliniz bunu kabul ediyorsa da he deyip gecistirmek icindir. Evlendikten sonra annesine yemege giderken sizin gercekten evde kalacaginiza inanmiyordur.

Bu kadar katiysaniz aile düzeni sizin gibi birini bulmaniz lazim.

Senin gibi düşünen biriyle evliliğe uygun olabilirsin ama güncel sevgilinle değilsin.

Herhangi psikolojik bir rahatsızlığınız var mı ?

Daha öncede başka bir konuda söylemiştim,eleştirmişlerdi beni burada.

İnsan sevmeyen cidden evlenmesin,hayatı kendine de eşine de zehir ediyor.Evlilik en büyük sosyal hayat aslında.Yeni insanlar ,yeni çevre,yeni ritüeller...

Bayramlarda bizde büyükleri ziyaret ederiz,eşim olumsuz yaklaşsa ciddi sorun olur.Siz bu meseleyi evlenmeden halledin,sonu hüsran olmasın.

Ya bizim toplumda işte biriyle evlendin mi tüm ailesi ile evleniyorsun. Ben de sizin gibi böyle evliliklere uygun yapıda biri değilim. Sizin gibi düşünen erkek var desek ayrılacak mısınız? Ya da yok desek iyi ben de kaderime razı olayım zaten yokmuş falan mı diyeceksiniz? Genelinde aileler böyle iç içe bizim toplumda ama öyle olmayanı da var. Erkeklerin de ailelerine düşkünlük dereceleri farklı. Sizinki belli ki düşkün gibi görünüyor. Yani aynı durumda "ay bayramları da sevmiyorum, illa tüm aile toplanıp kahvaltı yapmak zorunda olmak beni sıkıyor, zaten çalışıyorum, bir bayram tatilim var" diyecek erkek de vardır. Veya bizim ailede öyle şey baskı yok bir telefonla aramak ya da bir ara 5 dakika uğramak yeterli, diyen de olabilir.

Evlilik budur

Mesafeyi ben de severim ama sizinki çok sert.

Türk aile yapısına uygun değil bu durumunuz.

Kendinize uygun Türk bir eş ve aile bulabileceğinizi zannetmiyorum.

Açıkçası ailemde sizin kadar soğuk ve mesafeli bir gelin de istemezdim.

Yabancı damatlar ve aileleri sizi daha çok tatmin eder.

Fazlasıyla önyargılı gördüm sizi. Sizin aile bağlarınız kuvvetli değilse adam ne yapsın sizin için ailesindenmi vazgeçsin?

Aile bağları olmayan, pek insanlarla iletişimde bulunmayan tipler de çok artık konu sahibesi, bence o şekilde kendibe benzeyen biriyle ol.

Aile bağları olmayan, pek insanlarla iletişimde bulunmayan tipler de çok artık konu sahibesi, bence o şekilde kendibe benzeyen biriyle ol.

Kimsenin ailesinden ya da alıştığı yaşantıdan vazgeçmesini bekleyemezsiniz. İleride adamın başını ağrıtacaksanız şimdiden ayrılın bence.

benim böyle bir arkadaşım var ama erkek.
2 senedir evli. eşine demiş ki sen ailenle akrabalarınla görüşebilirsin hatta benimkilerle de görüşebilirsin ama ben gelmem.
fakat ben bu arkadaşımı tanıyorum ve genel özellikleri de çok zor. aşırı dediğim dedik biri. erkeklerde bu özellikler toplum tarafından biraz tolere ediliyor ama kadınlar için zor maalesef. bir şey onun istediği gibi olmazsa surat asıyor ve takıntılı biri.
sürekli sizi idare edecek birini bulmanız lazım. öyle bir erkek de yok denecek kadar azdır sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…