Senin gibi düşünen erkeklere de denk geldim bende seninle aynı fikirdeyim bunun için de ayrıl diyemem şimdi belki hiç bayramda tatil yapmamıştır deneyimleyince hoşuna gider sana uyar sana verceğim tek tavsiye aman sakın ilk zamanlar eşim üzülmesin adı altında fedakarlık yapma bayram kahvaltısı mı istiyor ok kahvaltı yapar bayramlaşır yola çıkarsınız nasıl başlarsınız öyle giderHerkese merhaba uzun süreli bir ilişkim var evlilik olabilir ileride. Fakat benim evlilik konusuyla ilgili en canımı sıkan şeylerden biri eşimin ailesiyle görüşme durumları. Ben yapı olarak İç içe olmaktan hazeden biri değilim,kendi akrabalarımla da iletişimim yok. Telefonu açmadığımda, gitmediğimde vs kimse sorgulamaz mesela öyle kabul edildim. Sitem edilse de dert etmem. Sevgilimin aile ilişkileri ise bana göre daha çok var ve bu benim şimdiden ruhumu sıkıyor. Geçenlerde bayram ziyaretlerinden konu açıldı ben de eğer yıl içinde tek tatil ve baş başa kalma fırsatımız bayramlar olacaksa ben aile ziyareti değil seninle bir şeyler yapmak isterim zaten hiç hoşlanmıyorum bu muhabbetlerden biliyorsun dedim .benim ailemle de istersen hiç görüşme benim için sorun yok kendin ailenle ne zaman istersen görüş ama ben her zaman eşlik edemem dedim. Bayramda ailelere gidilir öyle şeymi olur falan dedi. Normal zamanlarda sık görüşmek ben de zaten istemem (meçhul) ama bayramda senin ailenle de vakit geçirmek isterim, kendi aileme de gitmek isterim ailem kardeşlerim onların eşleri olursa çocuklar yeğenler sen ben vs kalabalık bir bayram kahvaltısı yapmak istiyorum önem veriyorum bunlara dedi. Normalde sık görüşmeyiz diyor ama mesela her haftasonu yengesiyle abisi onlara geliyor mesela.yani gitme gelme alışkanlıkları gayet de var. Benim bunları düşündükçe içim sıkılıyor alakam olmayan kaç yaşından sonra tanıştığım insanlarla düzenli olarak biraraya gelmek zamanımın bir kısmını onlara vermek fikri bana çok korkunç geliyor.en son en azından bir tatilde biz birlikte bir şeyler yaparız dedim ona tamam der gibi oldu ama bu onun bana göre daha geleneksel biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.onu çok seviyorum ayrılmak da istemem ama mantıklı düşününce de bu konuların aramızda ileride sorun olabileceğini düşünüyorum. Sadece bunlarla da sınırlı kalmayabilir ben maddi manevi her açıdan eş ailesinden uzak durmak istiyorum yani yok gibi olsunlar istiyorum. Sanırım hayal aleminde yaşıyorum ben direkt evliliğe mi uygun değilim yoksa benim gibi düşünen erkekler de var mıdır?
Kendisinin görüşmesine bir şey demedim yazdığımı okursanız, ben çok çok nadir ya da hiç katılmak istemiyorum o kadar. O istediği kadar görüşebilir. O da benim ailemle isterse hiç görüşmesin ben aileme açıklarım bunu dert de olmaz. O zaman da diyor ki eşin nerde diye sana sormayacaklar mı bana sormayacaklar mı, sorarlarsa sorsunlar bana ne yani ...Ayrıca arkadaşlarımızla da doğar doğmaz tanışmıyoruz. Bilmem kaç yaşından sonra tanıştığımız insanlar gözüyle bakmanız da doğru bir bakış değil. Ne zaman tanıştığımızdan ziyade bize iyi gelip gelmemeleri önemli.
Benim kendi aile bağlarım geniştir, eşimin daha soğuktur. Benim aileme yakın oturuyoruz. Haliyle sıkça bir araya geliyoruz. Ama eğlenceli bir aile olduğumuz için eşim keyif alıyor. En zor zamanda da koşup gelenler hep onlar oluyor.
Belki aile düzgün bir aile, sıkıp bunaltacak bir aile değil. Belki siz önyargılı olmasanız iyi anlaşacaksınız. Daha bilmeden böyle yapmanız çok doğru bir davranış değil.
Benim eş ailem de düzgün bir aile olsaydı keşke de sık görüşseydik çocuk o taraftan da sık görüşüp sevgi ilgi alabilseydi keşke.
Ben aradaki ciddi sorunlara rağmen yine de görüşmeye görüştürmeye gayret ediyorum mesela. Çünkü ne olursa olsun onun ailesi. Saygı duymak zorundayım.
Bu kadar ailesiyle görüşmesine engel olacak sorun yaratacaksanız kimsesiz biriyle evlenin.
Kimsenin hayatına sonradan girip komple aile ilişkilerini değiştirme haddine sahip değiliz.
Bir çocuk emek emek büyüyor. Evlenince ailesini atsın çöpe tavrı da bu nedenle çirkin
Kaç yaşındasınız?Kendisinin görüşmesine bir şey demedim yazdığımı okursanız, ben çok çok nadir ya da hiç katılmak istemiyorum o kadar. O istediği kadar görüşebilir. O da benim ailemle isterse hiç görüşmesin ben aileme açıklarım bunu dert de olmaz. O zaman da diyor ki eşin nerde diye sana sormayacaklar mı bana sormayacaklar mı, sorarlarsa sorsunlar bana ne yani ...
28 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten, çocuk olmayınca da bu dediğim model daha uygulanabilir geliyor banaKaç yaşındasınız?
Evlilik ne demek tam anlamadığınızı düşünüyorum ben açıkçası.
Evlilikte çiftlerin öyle sevgili gibi takılması çok normal mi?
Evlenince o kişiyle gelen şeyleri de paket olarak alıyorsunuz.
Bu dediğiniz çocuksuz evlilikte hadi bir derece de çocuktan sonra ne yapacaksınız?
Çocuk annesiyle anne tarafına babasıyla baba tarafına gidecek. Arada kavga küslük varmış gibi öyle mi?
Normal olmayan bir şeyi dayatıyorsunuz.
Ve evet evlilik olgunluğuna sahip bakamıyorsunuz.
Evlilik sevgi saygı anlayışla kurulur. Yani sevdiğiniz insanı yetiştiren büyüten insanlara da saygı duymalısınız. Eşinize de saygı duymalısınız. Karşılıklı anlayış ve fedakarlık olmazsa yürümez zaten.
Tüm bunları açıkça konuştunuz mu?28 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten, çocuk olmayınca da bu dediğim model daha uygulanabilir geliyor bana
Çocuk istemediğimi biliyor zaten. Aile konusunda da kendi ailesiyle görüşsün beni katmasın yeter , yukarıda da biri yazmış evde 2 den fazla kişi olunca bile bunalıma giren biriyim ben. Zaten benim gibi biri o kalabalıklardan zevk de almayacak sıkılıp onun da tadını kaçıracakTüm bunları açıkça konuştunuz mu?
Adam çocuksuz ve ailesiz bir evliliğe tamam dedi mi?
Evlendikten sonra değiştiririm diye düşünüyorsanız hiç o topa girmeyin.
Değişmez de.
Ne olursa olsun kimse ailesini silmez. Hele ortada sorun bile yokken hiç silmez. Olmayacak şeylerle yıpratmaya da gerek yok kimseyi
Allah korusun bir hastalık gelir elbirliği ile borç harç bulunacak bir para ile üstesinden kalkılır o gün yüzlerine nasıl bakacaksınız gün gelir hasta olursunuz bir taş çorba yapan lazım olur al size manevi destek bu kadar uzak yaşayan zamanı gelince de yalnız bırakılır ki bırakılsın zatenben maddi manevi her açıdan eş ailesinden uzak durmak istiyorum
bu kadar sosyal ilişkileriniz kötüyse evet evlenmeyeceksiniz.Çocuk istemediğimi biliyor zaten. Aile konusunda da kendi ailesiyle görüşsün beni katmasın yeter , yukarıda da biri yazmış evde 2 den fazla kişi olunca bile bunalıma giren biriyim ben. Zaten benim gibi biri o kalabalıklardan zevk de almayacak sıkılıp onun da tadını kaçıracak
Okuduğunuzu anladığınızdan şüpheliyim gerçekten. Ben gitmedim diye neden ailesinden kopsun? Kendisi istediği kadar görüşsün diyorum ya zaten?Ay gerçekten Allah iyilerle karşılaştırsın diyip duran anneannemi o kadar iyi anlıyorum ki sizin gibileri gördükçe.
Doğuruyorsun, emek emek büyüyorsun. Maddi manevi 20 sene en az didiniyorsun. Sonra 20sinden sonra asosyal, anlayışsız bir insana aşıl oluyor evladın. Ve hop ailesiz gibi olsun yok olsunlar istiyor.
Böyle insanlar da cidden evlenmemeli kimsenin başını yakmamalı
Evlilikten beklentiniz nedir?28 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten, çocuk olmayınca da bu dediğim model daha uygulanabilir geliyor bana
Ailem, kardeşlerim evime misafir olarak gelsin deyince ne yapacaksınız? Evden mi gideceksiniz?Çocuk istemediğimi biliyor zaten. Aile konusunda da kendi ailesiyle görüşsün beni katmasın yeter , yukarıda da biri yazmış evde 2 den fazla kişi olunca bile bunalıma giren biriyim ben. Zaten benim gibi biri o kalabalıklardan zevk de almayacak sıkılıp onun da tadını kaçıracak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?