Evliliğe uygun değil miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla şaştım kaldım zaten. Bu kadar insan sevmeyen biriyle nasıl sevgili olunur hem de uzun yıllar. Çok geçimli biri gibi de durmuyor.

Valla şaştım kaldım zaten. Bu kadar insan sevmeyen biriyle nasıl sevgili olunur hem de uzun yıllar. Çok geçimli biri gibi de durmuyor.
Aman uzun yıllar diyince 5 yıl sanmıştım. 2 yıllık bir ilişkiymiş. Sizin zaten bu uzlaşmanız tavrınızla evlilik yoluna girdiğinizde çıtırdamalar başlar yürümez

Okuduğunuzu anladığınızdan şüpheliyim gerçekten. Ben gitmedim diye neden ailesinden kopsun? Kendisi istediği kadar görüşsün diyorum ya zaten?
Ev arkadaşları bayramda birbirlerinin ailesine gitmek durumunda değillerdir eşiniz ne diyecek tarzı değil sevmiyor mu diyecek deseniz ki benim sınırlarımi aşıyorlar bana saygisizlar ne bileyim başka sorunlar vs o zaman mesafe konulur. Yollarmis gibi davranmak topraktan bitmiş gibi davranmak bunun adı ne bireycilik mi pes

Merhaba ben 29 yaşındayım şuan evlilik düşünmüyorum ama ileriki zamanlarda hayatıma birini alırsam belki düşünürüm. Sizin gibi çocuk istemiyorum. Aynı zamanda evcimen bir yapım var. Çok gürültülü kalabalık ortamı sevmiyorum fakat kalabalık bir ailede yaşıyorum:) akrabalarımla pek konuşmam mesafeliyimdir evimize gelen samimi olduğum kuzenlerimle konuşurum genelde. Her hafta gezmeyi sevmiyorum. Doğa ile iç içe olmak daha çok hoşuma gidiyor. İnsan kendini tanıdıkça ilişki şekli de değişiyor. Evlilikten beklentinizi bilmeniz ve önceden her şeyi belirtmeniz çok iyi olur çünkü ilerde sorunlar olabilir. Hani ben de ilerde evlenirsem eşimin ailesiyle pek muhatap olmak , görüşmek istemem ama ailesini tanımadığın biriyle evlenmek bana pek mantıklı gelmiyor. Senede 1 en azından bayramda görüşülebilir. Bu arada çocuk sahibi olmama konusunda kesin olarak anlaştınız mı? İlerde onu ikna ederim diye düşünmüyordur umarım . Daha önce boşanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim beklentileriniz pek gerçekçi değil. Evlilik demek, ailelerin de birleşmesi demek aynı zamanda. Aileler ile sıkı fıkı olunmasa bile arada bir görüşülebilir. Sadece sevgi, saygı ,güven, anlayış değil aynı zamanda sorumluluk da ister. İlerde ya sevgiliniz böyle olmuyor ben artık baba olmak istiyorum dese? Sen ailemle görüşmek istemiyorsun ,her yıl bayramda tek gidiyorum seninle aile gibi hissedemiyorum dese? Neler yaparsınız öyle bir durumda? İllaki sorun olur bu durum bence. Ya da ailesi olmayan biriyle evleneceksiniz.

Bence siz evlilige uygunsunuz fakat eş adayınız size uygun değil.
Annesi babası rahmetli olmuş tek copsuz üzüm bulup evlenebilirsiniz.
Ailesi yok gibi olsun nedemektir? Hani cümlenin başında diyorsunuz ya uzun süreli iliskim var evlilik olabilir ileride diye heh iste sevgiliniz bu cümleyi okusaydı emin olun size çoktan terk ederdi. Valla bu düşüncelere sahip iseniz eger vazgeçtim evlilik size hiç uygun değil. Evlilik paylaşmak demek uzlaşmak demek sabır demek
Yazık adama yahu alt tarafı bayramda ailecek bir kahvaltı yapalım çoluk cocuk olalım diye düşünüyor belkide hevesleniyor özeniyor ki kaldiki cocuk istemiyorsunuz karşı taraf da dengesiz. Uzun süreli ilişki var fakat alisagelmis alan memnun satan memnun olayı var sizin ilişkiniz sağlıklı hiç değil hanimefendi kendi özgür düşüncem katılır katilmazsiniz ayri

Eş ailesi evinize gelmek istediklerinde ne olacak peki orası sadece sizin eviniz olmayacak ogullarının/kardeşlerininde evi olacak geldiklerinde evden mi gideceksiniz yada yatak odasında oturup hiç cıkmayacak mısınız.

Diyelim ki evlendiniz eşinizin kardeşi ya da bir arkadaşı, akrabası evleniyor, düğün var. Düğüne hep tek mi gidecek? Kayınpeder, kayınvalide, kayınbirader, elti , görümce vs hiç biriyle görüşmeden bir ömür boyu evlilik düşününce ohhhh mis ne güzel valla ama o işler öyle olmuyor işte.

ben de insanlarla çok sıkı fıkı olmayı seven biri değilim kendi akrabalarım arasında da hoşlanmadığım sevmediğim insanlarla pek görüşmem ama bi düğün dernek olur toplanılır hepsine de saygı güler yüz gösteririm 1 günde insan ölmüyor yani olaya bambaşka yerden bakıyorsun böyle hayat geçmez herkesten uzak durmak zamanla sana da iyi gelmeyecek zaten göreceksin.
benim sözlümün de aile bağları bana nazaran çok daha kuvvetli sürekli görüşürler konuşurlar gün belirleyip yemekler verirler vs hepsine de davet ediliyorum ve mutlaka gidiyorum hepsi de çok tatlı saygılı insanlar hepsini seviyorum bunlar zaten her gün olan şeyler değil arada sırada bayramda seyranda "olması gereken" aile buluşmaları. eğer sevgilinin ailesi bu huyunu sezerse seni benimseyemezler doğal olarak oğlunu uyardığında sen bu sefer kaynananla ilgili konular açmaya başlayacaksın ya bu fikirden vazgeç ya da adamcağızı bırak kendine göre birini bulsun

valla benim eşim de eskiden bu kafadaydı, dayılarıyla kuzenleriyle falan köyde olmak istiyordu, evliliğin ilk 2 senesi falan böyle geçti. sonra kendi çocuğumuz olunca işler değişti. şu an umrunda değil akrabaları, sadece anasını babasını görmeye gidiyoruz, 1 gece kalırsak kalıyoruz o kadar. tabii bu durum kişiden kişiye farklılık gösterir.

Herkes evliliğe uygundur ama doğru kişiyle. Biz eşimle tam bahsettiğiniz gibi bir ilişki içindeyiz ki 10 seneyi geçti birlikte ve mutluyuz. Evliligin ilk yılları Türkiyedeyken de simdi yurtdisindayken de esim kendi ailesine ben kendi aileme ziyarete giderdik. Bunlar bayramda olmazdı çünkü akraba pek sevmeyiz. Senede 1 falan da birlikte gideriz yer içer gezeriz ailelerle. Bize yetiyor. Telefonda da herkes kendi ailesiyle konuşur, özellikle haftada 1 uzun uzun konuşuruz içeri geçip. Bayramda seyranda birlikte ararız.

Bunun için
1- Eşinizin de bu şekilde bir ilişki istemesi ya da içinden gelerek kabul etmesi lazım.
2- Farklı şehirlerde yaşamak lazim.
3- Çocuk olmaması lazım.

1 ve 2 olduktan sonra çocuk ileride olsa da yine de bir şekilde can sıkmadan da halledilir görüşme gitme gelme işleri.

bence siz evliliğe uygun değilsiniz, bu şartlarda beraber aynı evde imzasız yaşamak daha mantıklı sizin için.

Oyle bir dunya yok. Nasil yok gibi olsunlar, oyle sey mi olur. Ben de micmic aile iliskisi sevmem ama minimal duzeyde ailesiyle de gorusmek gerek diye dusunuyorum. Su anda tanimiyorsunuz ama zamanla birbirinize de alisirsiniz. Sadece esinizle evlenmiyorsunuz, sizinle evlendi diye ailesini de silecek hali yok. Kendinizi alistirin.

Ayy sevgilinize Allah akıl fikir versin. Bu kadar katı kuralları olan biriyle ilişki yürütmek çok zor. Böyle düşünen bir adamla aşkımdan ölsem de yapamam. Zor birisiniz bence ve evet hiç evlilik insani değilsiniz. Sevgilinin ailesini bu derece yok saymak bence saygısızlık. O adamı büyütenler onlar. Ben eşimle ve ailemle birlikte bir bayram kahvaltısı edemeyeceksem, oturup muhabbet sohbet edemeyeceksem, birlikte planlar yapamayacak da evlenmemeyim zaten.
Sevgiliniz şuan sizin fikrinizin ileride değişebileceğini düşünüyor ve bunun için hala sizinle ilişkisini devam ettirip evlilik düşünüyor. Ayrılıp ayrılmamak sizin bileceğiniz iş ama bu ilişki yürümez. İleride ailesi sorgular, sevgiliniz daralır size patlar vs. Çok sorun çıkar. Siz bence yabancı biriyle yapabilirsiniz ancak bu söylediğinizi. Başka türlü Türk biriyle söylediğiniz sekilde evlilik yürütmek rüya olur sadece.

Son düzenleme:
Yani 5 aylik erkek annesi olarak ne zorluklarla hamilelik donemi gecirdim, ustune korkunc bir lohusalik, hem yeni bene adapte olmaya calisip hem en iyi sekilde cocugumu yetistirmek icin kendimden, eski hayatimdan odun veriyorken, ileride ortada daha hicbir sebep yokken (anlasip anlasamayacaginizi bile bilmiyorsunuz) elin kizi gelip ailenle yakin olmak fikri korkunc, tamamen uzak olalim diyecek varyaaa.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Evlilik yasam tarzi, dunya gorusu, kafa yapisi olarak birbirine uyumlu cift olursa guzel. Boyle iki ayri kutup biraraya gelince ailelerde mutsuz oluyor. Durduk yere sirf insan iliskileri kotu olan bir kiz cani oyle istiyor diye ailesinden kopartacak cocugu. Umarim sevgilinizin gozu acilirda seviyorum ayagina kalkip bu isi evlilige goturmez

Bence evlenmeyin. Birlikte yaşamaya başlayın sizin için daha uygun. bayramlarda tatillerde herkes kendi kafasına göre takılsın. bir aile olmayın zaten buna da pek hevesli değilsiniz.
evlenirseniz ve eşinizin annesi babası 2-3 günlüğüne sizde kalmak istese ya da size ziyarete gelmek istese ne yapacaksınız? evden mi gideceksiniz kabul mü etmeyeceksiniz?

28 yaşındayım. Çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten, çocuk olmayınca da bu dediğim model daha uygulanabilir geliyor bana

Sizin gibi bir yeğenim var, aramaz sormaz, ailece ortak yapılan hiç bir etkinliğe katılmaz artık yaşı 30 u geçti, ben böyleyim havasın da evet dedim öylesin saygısızsın, sevgisizsin hepsi bu. Onu yetiştirmek için o kadar çabalamış bir aileye davranışı bu , şimdi görüştüğü biri var onunla da aynı sorunu yaşıyor gitmem, gelmem, istemem.... Aileleri yok saymak doğru değil, ben asla demem ki her tatilini, bayramını seyranını bizimle geçirsin ama bir bayram kahvaltısına katılamayacak kadar, insanlara hal hatır soramayacak kadar uzaksa olduğu yerde kalsın. Ben büyüttüm ama şimdi ne arıyorum ne soruyorum madem öyle kalsın yalnız başına anlar bir gün elbet. Şimdi sevgilisiyle de sorun yaşıyor üç yıldır birlikteler muhtemel bu sebepten bitecek ilişkileri. Hepimiz birer aile içinde yaşıyoruz sınırları koruyarak bir şekilde görüşmek gerekiyor. Eşin tek başına aile ziyareti yapması hoş değil, o da ben böyleyim deyip sizi tatile yalnız göndersin olur mu ? Olmaz değil mi demek ki ortak bir noktada buluşmak gerek

İstekleriniz bencede çok makul şeyler değil ama imkansızda değil mesela benim eltim ve kaynım aynen sizin istediğiniz gibi bir evlilik yaşıyorlar gayette mutlular dünyayı geziyorlar helal olsun iş kocada bitiyor. Kimseye laf ettirmedi karısına. Kaynanam kendi kendine ağlanıp durdu şimdi o da alıştı duruma. Kaynım bayramda tatilde kendi gelir, eşi gideceği yere uçak yoksa bir gün kalır gider. Kaynımda hep bir bahane söyler yok annesi hasta yok teyzesi hasta yok kendi hasta gibi böyle. Kaynanamı bir haftalığına dönüş biletini keserek kabul etti evine kadın 3 günde ağlayarak kaçtı. Oluyor böyle yani böyle evliliklerde var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…