Evliliğim birinci yılında sıkmaya başladı

Başka bir insanin sizi mutlu etmesini beklerseniz hiçbir zaman mutlu olamazsıniz. Biraz hamilelikten biraz yalnızlıktan kocaniza sarmışsiniz. 4.5 senelik evliyim tek bir özel gün dahi kutlamadık. Ama sorun etmem. Siradan bir günü özel geçirmek yeterli. Kizimizla parka ya da yürüyüşe gitmek, piknik yapmak, arada onu bırakıp bi nargile içmeye ya a sinemaya gitmek ki bunlar da ayda yılda bir olur bana yeterli. Kadınlarin özel günlere bu kadar anlam yuklemesini anlamiyorum. Güzel geçirdiğimiz her gün özeldir. Arkadaş edinip sosyal hayata karisin. Her şeyi eşinizden beklemeyin. Evlilik yürütmek kolay olmuyor yoksa.

Tabi burada daha farklı evlilik yasayip çok mutlu olanlar vardır. Ben kendi adıma konuştum. Sağlıkla büyüsün yavrunuz.

Eşin senin cepte olduğunu biliyor o yüzden bukadar rahat..

Bence fazla takiliyorsunuz kendinize yapilacak seyler bulun ama faydali seyler oyle dunyanda ahiretinede yaramayacak seyler degil faydali seyler yapin belki hamilelikten hassaslastiniz uzulmeyin

Siz sohbet edebiliyorsunuz ne güzel.. Biz de hiç öyle bi muhabbet ortamı yok. Eşim öğretmen ve malum evde olduğu saatler çok fazla ve aynı evdeyiz ama şöyle muhabbet ettiğimiz hiç bi 10 dakka yoktur toplasan gün içinde... Sürekli tv sürekli internette maç haberleri siyaset okuyor.. Ben mutfakta yemek falan derken oturuyorum ancak bi markete git gel yaparız... Bir şey soruyurm tv ye pc ye o kadar dalıyor ki ağzından lafı kerpetenle alıyorum. Bazen sorularım cevapsız kalıyor ve yatak odasına gidip müzik dinliyorum telefoından sürekli interenete giriyorum... Telefon bağımlısı oldum çıktım. Öyle sıkılıyorum ki anlatamam. Ya şöyle bi oturup muhabbet etsek... Ama eve misafir gelince onlarla muhabbet ediyor. Okuldan arkadaşları geliyor bazen onlarla muhabbet ederken duyuyorum çoğu şeyleri.... Kaç kez söylüyorum uyarıyorum neden böyleyiz diyroum gülüp geçiyor söylediklerimi gereksiz buluyor kendin de bi hata görmüyor. önceden sevgiliyken evde telefon çekmezdi sırf benle konuşmak için dışarı çıkar saatlerce konuşurduk. evlenince neden böyle oldu anlamadm

Çok şükür maddi durumumuz kötü değil öyle olsa zaten beklemem durumum kötüyken neden böyle yapamayacagı şeyleri ondan bekleyeyim ki.. Ayrıca eşim öğretmen ve 2 aydır boştu şimdi de öğlene kadar seminere git gel yapıyor. Yani o kadar boş vakti çok ki yoksa bu kadar takılır miyim ben düşüncesiz mız mız bi insan değilim. Düşünün 1 yıldır başta şehirdesiniz evdesiniz hiç kimseniz yok arkadaş vs. Eşiniz hiçbir yere götürmez sürekli evde uyur tv bakar size bi kelam etmez. Bari özel Günler de çıkalım bi yerlere istersiniz o da olmayınca önemsenmeyince benim gibi duvarlar ile konuşmaya başlarsiniz emin olun duvarlar ile konuşmasam dir dir yapan biri olurdum ki öyle biri değilim sadece bazen söylenrm. Söylediğim şeylere karşılık cevap görmeyince sürekli aynı şeyi söylemenin bi anlamı yok bu yüzden genelde susuyorum. Alıştım artık içime atmaya..

Böyle bi Ada'mı terkettim sevdiğim halde,o sevgi alışkanlık bitiyor işte zamanla geriye bunlar kalıyor..evlenmeden önce aslında ne kadar sık elemek lazım ...
Şimdiden sonrası için çift terapisi giderseniz be ala..Ama ben bu düşüncede Adamın bi yere gideceğini sanmıyorum.doğum günü kutlamayı dille bile yapmayan bi adam kaldı ki bi öpücük ve iyki sen benim karımsın iyki varsın demek dünyadaki en güzel mutluluk..ama öküz odun diye geçiştiriyoruz değil işte karaktersizlik bu ..böyle adamlara gereken değeri verin .fazlasına gerek yok.

Onun yüzünden gelmediniz baska bir sehre. Öncelikler böyle suclamalari birakin. Kendinize sosyal bir cevre olusturmaya bakin.
Siz birlikte bir karar aldiniz ve evlendiniz. Bazen göründüğü gibi olmayabiliyor degisebiliyor durumlar..
Birde özel günlere verdiginiz deger ayni degil gördüğüm kadariyla.. bence bunu bize anlattiklarinizdan biz görebiliyorsak sizde görebiliyorsunuzdur.
Fazla beklentiler yanlis yöne götürebilir evliliginizi..
Bugün kavga edersiniz yarin kavga edersiniz. Adam istediklerinizi yapar ama gercek mutlulugu huzuru kaçırmış olursunuz. Bırakın ne yapıyorsa yetinin. Zaman icinde o da degisecektir.
Bunu sizi suclamak icin demiyorum. Yaşadığım tecrube nihayetinde söyledim.
Mutlu huzurlu günlere kavusursunuz en kisa zamanda umarim.

Şimdi cnm belki kizacaksin bana ama kusura bakma anladigim kadarıyla esin bu yıldönümü doğumgünü dışarıda romantik yemek işlerini fuzuli olarak görüyor maalesef o yüzden degistiremezsin çok zor.Sende ortak olarak yapabileceğiniz başka şeyler bulmaya bak.Ortada buyutulecek bi sorun göremedim ben bir yıllık evlisin daha bu kadar çabuk bezilir mi?

Bende evlendim farklı bir şehire geldim ama kocamda bende Ankara'ya dönme kararı aldık şehir değişikliği bizi düzene sokacaktır diye düşünüyorum.
Arkadaşsız olmak da sizi. Bunalıma sokuyordur bende öyleyim ama başta farklı gösterip sonradan değişmesi değişik geldi sanki evlenene kadarmış göz boyamış gibi. Sıkma Cannın bir de gebelik var haliyle hassas oldun. Sağlık olsun belki alır karşına adam akıllı konuşursan düzelir o da

Hayatlarımız çok benziyo.ama ben evleneli nerdeyse 7 sene olcak.çocuk filan olunca insan daha çok bunalıyo.küçük bi ilçedeyiz gitcek hiç bi yer yok.ama biz napıyoruz durumumuzdan zevk almaya bakıyoruz.özellikle akşamları çocukları uyutuyoruz eşimle birini o birini ben.sonra salonda buluşalım diyoruz.birlikte film izliyoruz sohbet ediyoruz filan.yani zamanla insan alışıyo.daha çok yeni sende alışırsın.

Evliligi toz pembe bir dunya mi sandiniz da bukadar bekletileriniz var. Erkeklerin dusunme mantigi kadinlardan cok farkli, ve bizim gibi dusunup bizim gibi hareket edemezler.. size ozel olan gunlerin ona ozel olmasini zorlayamazsin ama bir arkdasain dedigi gibi siradan gunleri ozellestirebilirsiniz. Iletisim konusunu da hep ondan beklemeyin, siz de paylatin sohbeti, cilve yapin, suslenin puslenin "naber sekerim" diye takilin, siz cekin onu.. Butun sorumlulugu size yuklemek gibi olmasin ama elinizde varken yapin ki sonra pisman olmayasiniz.

Canim uzulme bosver esin kopruyu gectik nasil olsa diye yapmiyor sanki o istediklerini..benim esimde yapmaz oyle kutlamalar fazla sebebide bulundugum yerde imkan olmamasi..bende onceden cok kizardm ama simdi hic aklima gelmez cunku biliyorumki esim beni cok seviyor bende onu.. bunlar icin huzurunu kacirma zamana birak bebegine odaklan ..

Kendi kendini mutlu et,pasta al olayını anlamadim ben de :)
O zaman evlenmeye ne gerek var? Bi lama alip koyalım. Arada bir tükürür evde heyecan atraksiyon olur bari.

Ya Allah Aşkın'a memlekette bu kadar sorun varken sen hediye gelmemiş onun derdindesin.

Tebrikler arkadaşım aynen sana Katılıyorum birlikte geçen her gün özeldir

Yok evlenirken aklınız nerdeydi diyemeyeceğim çünkü evrim geçiren erkek sayısı hayli fazla ha kadını da vardır o ayrı konu. Çoğunda böyle bir problem var av-avcı gibi heves edip, uğraşıp evlenince bi totoyu başı dağıtıyorlar. Şimdi şöyle birşey var bu bahsettiğiniz şeyler çoğu evlilikte olan ve can sıkan şeyler ancak tüm bunlara verdiğiniz önceliğe göre seçenekleriniz var. Bu saydıklarınız olmazsa olmazım ben böyle mutlu olamam diyorsanız boşanın yok şikayetlenirim zamanla ben bu odunu yontarım diyorsanız allah kolaylık versin diyerek hamile olduğunuzu hatırlatıp fazla üzülmemenizi bebeğinizin etkilenme ihtimalini unutmamanızı öneririm

Kendi evliliğini başkalarınınkiyle kıyaslama şekerim, baştan mutsuzluğa davetiye no : 1. Boşver sosyal medyayı sen #kocişlebilmemnekeyfi diye koyuyorlar herşeyi sanırsın düğünden beri hiç ara verilmemiş halay çekmeye. Eşin evet dünyanın en eğlenceli en romantik hayat arkadaşı değil anlaşılan ama evlilik kendi yapısında rutin hayatı ve üşengeçliği besleyen bir kurum galiba aksini pek görmedim. Senin yabancı bir yere taşınman, erken hamilelik, beraber yaşama alışkanlıklarının oturması falan üstü üste gelmiş, detaylarda arar olmuşun mutluluğu. Önce kendi hoşuna giden şeyleri hatırla ya da keşfet, sonra onunkilere bir bak ortak birşeyler bulursun illa ki. Telafi etmeye çalışıyormuş bak, biraz sabır.

Yazınızı sonuna kadar okudum, acaba gerçekten haklı olabilir misiniz diye. Ama ufak kutlamalar için koca evlilikten sıkıldım ne demek ya hu? Sizdeki derdi kıskanır burdaki kadınların çoğu. Evliliği izlediğiniz pembe dizilerdeki gibi sanıp evleniyorsunuz sonra boşanmalar artıyor, boşanmalar artıkça yeni nesil boşanmayı kolay sanıp "amaan olmadı boşanırım " niyetiyle evleniyor. Birazcık el insaf ya hu. Kadın dediğin arka toplar, toprak gibi yemiş verir kadın dediğin, azıcık un verdin mi eline ekmek yapar kadın dediğin. "Doğum günümü kutlamadı evliliğimden sıkıldım " diyenler, bir köşede vazo gibi ruhsuzdur kanımca. Kendinize gelin. Bu iyiliğiniz için yazılmış bir posttur. Sizin kafanızdaki doğum gunu algisiyla erkeklerinki bir degildir. Erkekler ki ozellikle bizim erkeklerimiz kultur geregi aliskin degillerdir boyle seylere. Izlediginiz diziler hep amerika mahsulu, ondan ozendiniz herhde.

Zorlamayınca da zorlayinca da hiçbir değişiklik yok inanin zaten zoruma giden de evlilik öncesi farklı biri gibi göründü bana. Evliliğimin 6. Ayında kaldım isteyerek değil bu yüzden zorluk çok çektim
Ortak konusacak konunuz mu yok anlamadim.ask degil mantik evlilgi mi?beni sevdigi icin mutlu olacagimi dusundum demissin.sen sevmeden mi evlendin?yoksa adamin gayretdizliginden mi sikildin? Durumlar sikisik diye disarda kutlamamista -karicigim bu aksam yemegi ben yapayim evde bi kutlama yapalim diyebilir.parada gerektirmez gonul de alir. Seviyosan bu tavrindan rahatsizsan ne yazik ki sevdigimiz bi insanin her ozelligini sevmek zorunda degiliz. Ama konusursun kirginligini hislerini anlatirsin seni seviyosa mutlu etme gayreti de varsa zamanla degisir.sen daha esnek davranirsin bir ortayi bulursunuz. Yok odun bu, benimde duygum yok,zaten muhabbette dönmüyor diyorsan zor bu isler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…