Başka bir insanin sizi mutlu etmesini beklerseniz hiçbir zaman mutlu olamazsıniz. Biraz hamilelikten biraz yalnızlıktan kocaniza sarmışsiniz. 4.5 senelik evliyim tek bir özel gün dahi kutlamadık. Ama sorun etmem. Siradan bir günü özel geçirmek yeterli. Kizimizla parka ya da yürüyüşe gitmek, piknik yapmak, arada onu bırakıp bi nargile içmeye ya a sinemaya gitmek ki bunlar da ayda yılda bir olur bana yeterli. Kadınlarin özel günlere bu kadar anlam yuklemesini anlamiyorum. Güzel geçirdiğimiz her gün özeldir. Arkadaş edinip sosyal hayata karisin. Her şeyi eşinizden beklemeyin. Evlilik yürütmek kolay olmuyor yoksa.Sürekli günlerim evde geçiyor onun yüzünden evlenip başka şehre geldim hiçbir arkadaşım yok. Eşim de sanki evde yok gibi. Hayatımda bi renk olsun istiyorum bari böyle özel Günler monoton geçmesin diyorum ama hep monoton inanin sıkıldım bi özgürlüğüm yok arkadaşım yok. Hamilelikten mi bilmiyorum daha bi duygusal olmaya başladım. Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarımı görüyorum eşleri ile güzel vakit geçiriyorlar bense çok sıkıcı bi hayat yaşıyorum
Siz sohbet edebiliyorsunuz ne güzel.. Biz de hiç öyle bi muhabbet ortamı yok. Eşim öğretmen ve malum evde olduğu saatler çok fazla ve aynı evdeyiz ama şöyle muhabbet ettiğimiz hiç bi 10 dakka yoktur toplasan gün içinde... Sürekli tv sürekli internette maç haberleri siyaset okuyor.. Ben mutfakta yemek falan derken oturuyorum ancak bi markete git gel yaparız... Bir şey soruyurm tv ye pc ye o kadar dalıyor ki ağzından lafı kerpetenle alıyorum. Bazen sorularım cevapsız kalıyor ve yatak odasına gidip müzik dinliyorum telefoından sürekli interenete giriyorum... Telefon bağımlısı oldum çıktım. Öyle sıkılıyorum ki anlatamam. Ya şöyle bi oturup muhabbet etsek... Ama eve misafir gelince onlarla muhabbet ediyor. Okuldan arkadaşları geliyor bazen onlarla muhabbet ederken duyuyorum çoğu şeyleri.... Kaç kez söylüyorum uyarıyorum neden böyleyiz diyroum gülüp geçiyor söylediklerimi gereksiz buluyor kendin de bi hata görmüyor. önceden sevgiliyken evde telefon çekmezdi sırf benle konuşmak için dışarı çıkar saatlerce konuşurduk. evlenince neden böyle oldu anlamadmEşimle nişanlılık, evlilik, sevgililik dahil 12 senedir birlikteyim. Bi kere doğum günümde pasta aldı o kadar. Buna hiç takılmadım. Çünkü eşimi seviyorum. Onun beni sevdiğini biliyorum. Kısacası öyle bi beklentim yok. Ama akşam gelipte iki bardak çayla yaptığım yarım saatlik sohbeti hiiiç bişeye değişmem. Eğer gerçekten bi iletişim probleminiz varsa onu çözmeye odaklanın gerisini hallolur zaten
Çok şükür maddi durumumuz kötü değil öyle olsa zaten beklemem durumum kötüyken neden böyle yapamayacagı şeyleri ondan bekleyeyim ki.. Ayrıca eşim öğretmen ve 2 aydır boştu şimdi de öğlene kadar seminere git gel yapıyor. Yani o kadar boş vakti çok ki yoksa bu kadar takılır miyim ben düşüncesiz mız mız bi insan değilim. Düşünün 1 yıldır başta şehirdesiniz evdesiniz hiç kimseniz yok arkadaş vs. Eşiniz hiçbir yere götürmez sürekli evde uyur tv bakar size bi kelam etmez. Bari özel Günler de çıkalım bi yerlere istersiniz o da olmayınca önemsenmeyince benim gibi duvarlar ile konuşmaya başlarsiniz emin olun duvarlar ile konuşmasam dir dir yapan biri olurdum ki öyle biri değilim sadece bazen söylenrm. Söylediğim şeylere karşılık cevap görmeyince sürekli aynı şeyi söylemenin bi anlamı yok bu yüzden genelde susuyorum. Alıştım artık içime atmaya..Valla ben bu kadar hediye, kutlama, gezme meraklisi olmadigimdan cokta sorun edilecek bir sey gormedim. Hediye nedir ya insan sevmedigi kisiye bile alabilir hediyeyi, ben sevgiyle icten soylenmesini tercih ederim dogum gunun kutlu olsun diye.
Adam mantikli demis yani, maddi durumumuza gore bir seyler yapariz demis.
Simdi 100 liran varsa 500 liralik yere gidemezsin. O da bunun hesap kitabini yapiyordur.
Ayrica ben nasil boyle biriyle evlendim deee, aman hamile de kaldim daaaa diye sitem etmek yerine cuvaldizi biraz kendine de batirmalisin. Bakmalisin acaba benden mi kaynakli? Belki isleri cok yogun, belki cok calisiyor ve konusmaya bile mecali kalmiyor. Benim nisanlim cok calistigi gunler asla konusmaz biraz televizyon izler haberlere bakar yatar uyur.
Belki cok sik bogaz ettin onu ondan da bunalmis olabilir.
Yani ben de hicbir suc yok dersek, aslinda farketmemis olsakta en buyuk suc bizde oluyor
Sürekli günlerim evde geçiyor onun yüzünden evlenip başka şehre geldim hiçbir arkadaşım yok. Eşim de sanki evde yok gibi. Hayatımda bi renk olsun istiyorum bari böyle özel Günler monoton geçmesin diyorum ama hep monoton inanin sıkıldım bi özgürlüğüm yok arkadaşım yok. Hamilelikten mi bilmiyorum daha bi duygusal olmaya başladım. Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarımı görüyorum eşleri ile güzel vakit geçiriyorlar bense çok sıkıcı bi hayat yaşıyorum
Sürekli günlerim evde geçiyor onun yüzünden evlenip başka şehre geldim hiçbir arkadaşım yok. Eşim de sanki evde yok gibi. Hayatımda bi renk olsun istiyorum bari böyle özel Günler monoton geçmesin diyorum ama hep monoton inanin sıkıldım bi özgürlüğüm yok arkadaşım yok. Hamilelikten mi bilmiyorum daha bi duygusal olmaya başladım. Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarımı görüyorum eşleri ile güzel vakit geçiriyorlar bense çok sıkıcı bi hayat yaşıyorum
Hayatlarımız çok benziyo.ama ben evleneli nerdeyse 7 sene olcak.çocuk filan olunca insan daha çok bunalıyo.küçük bi ilçedeyiz gitcek hiç bi yer yok.ama biz napıyoruz durumumuzdan zevk almaya bakıyoruz.özellikle akşamları çocukları uyutuyoruz eşimle birini o birini ben.sonra salonda buluşalım diyoruz.birlikte film izliyoruz sohbet ediyoruz filan.yani zamanla insan alışıyo.daha çok yeni sende alışırsın.Haklısınız. Ben birazda sürekli evde durmaktan böyle oldum. Evlenmeden önce çalışıyordum işimi bırakmak zorunda kaldım başka şehre evlendim diye. Kpss çalışması hamilelik derken evdeyim 1 yıldır. Hiç arkadaşım yok. Şöyle cnm sıkılınca bi kahve içebileceğim alışverişe gidebilecğm kimsem yok eşimde hiç bi yere götürmüyor sürekli evde... Ancak markete pazara gidiyoruz aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım. Kaç kez uyardım dolmuşa atlayıp bi Avm ye gidelim bi kahve içip gelelim diyorum kahve içmek için oraya mı gidilir miş evde kahve yok mu?? İstanbul çok yakın şöyle dolmuşa atlayıp kadıköy e sahile gidelim diyorum bi sahilde deniz havasında çay içer geliriz diyorum bi deniz kenarında çay içmek için 1 saat dolmuş yolculuğu çekemezmiş ancak alışveriş falan bi işimiz varsa öyle gidermişiz... Keşke böyle biri olduğunu önceden belli etseydi. Evlenmeden önce sürekli dışarlarda her yere götürürdü beni.. Evlendik buraya geldim tam böyle bunalım olmaya başladım
Canim uzulme bosver esin kopruyu gectik nasil olsa diye yapmiyor sanki o istediklerini..benim esimde yapmaz oyle kutlamalar fazla sebebide bulundugum yerde imkan olmamasi..bende onceden cok kizardm ama simdi hic aklima gelmez cunku biliyorumki esim beni cok seviyor bende onu.. bunlar icin huzurunu kacirma zamana birak bebegine odaklan ..Evlilikten öyle sıkıldım ki. 1 yıl içinde böyle olacağını hiç tahmin etmezdim. Eşim ile evlenme sebebim beni gerçekten sevip değer vermesiydiBeni çok seven insan beni mutlu eder diye düşündüm. Evlenmeden önce böyle birine hiç benzemiyordu. yıl dönemlerimizde ne yaparız derdim "maddi duruma bağlı bi Otel de yer rezerve eder bir kaç gün kalıp kutlayabiliriz ya da yemeğe gideriz sadece yani tamamen maddiyat o an ki durum ile ilgili" derdi. Yani böyle günleri önemsemeyem biri gibi değildi. Evlendikten sonra çok değişti. Sıkıcı biri oldu çıktı. Evlenip balayı dönüşü evimize geldiğimiz gün doğum günümdü ve sadece ağzı ile kutladı. 12 saatlik otobüs yolculuğu yaptık ters bi güne denk geldi ondan birsey yapmadı diye düşündüm ama insan önceden bi hediye alırdı ya da yoldan geldik yorgun mutfağa girmesin dışarda yiyelim demedi hiç sonuçta benim doğum günümdü ama hiç özel birsey yapmadı çok bozuldu ama içime attım yoldan geldik diye kendime moral verdim yoksa kutlardi ters denk geldi dedim. Oysa benden 23 gün önce onun doğum günü vardı ve ben ona üstüne yazı yazdırıp güzel bi pasta yaptırdım kalp şeklinde ve ne gerek var niye para verdin buna dedi o zaman da kırdı beni. Aradan 1 yıl geçti nerdeyse 13 ağustos evlilik yıl dönümümüzdü ve eşim memleketteydi tam o sıra. Telefon da evlilik yıl dönümümüz kutlu olsun dedi ve bende gelince kutlarız dedim tamam dedi ve geldi geleli 10 gün oluyor hiç kutlamak için bi plan yapmadı. Ben soruyorum durumlar sıkışık diyor. Ya Allah aşkına bi dışarda yemek olsa olsa 50 tl gider bunun hesabını yapacağına sigara 5 gün içme diyorum o alışkanlık diyor. Nasıl bi insan ile evlendim diyorum nasıl üzülüyorum. Kavga çıkardım en sonunda içimde ne varsa kustum. Ama nafile.. adam öyle kaygısız ki sürekli tv başında yatma kalkma saatleri düzensiz. Bi oturup muhabbet edemiyorum. Aramızda iletişim yok. Nasıl böyle biriyle evlendim nasıl böyle birine dönüştü bu insan aklım almıyor. Sorun bende mi diyorum ama ben kendimde inanin bi sorun göremiyorum. Bugün eşimin doğum günüydü ve ben hiç kutlamadim. Hicbirsey yapmayı bırakın dilim ile bile kutlamadim. Sendika dan mesaj gelmiş doğum günün kutlu olsun diye bana onu söyledi gülerek tek sendika kutladı diyor. Bende sen evlilik yıl dönümünü geçistrdin ya bende doğum gününü kutlamak istemedim içimden gelmedi dedim olsun diyo 23 gün sonra senin doğum günün bende onu kutlamam diyo bana tabi zaten normalde de kutlayacak biri değil bunu bahane yapacak. Bi tek sevgililer gününde hediye aldı onu da bi gün önce kavga çıkardım diye yaptı biliyorum onun haricinde ne hediye gördüm ne kutlama. Normal zamanda da iletişim problemimiz var sürekli tv izler birsey sorarım geç cevap verir dalgın mı dalgın biri. Evde duvarlarla konuşmaya başladım artık. Bi de böyle bi adam dan hamile kaldım onun tedbirsizligi yüzünden zaten o konuya hiç girmeyelm çıkamayiz. Yani evliliğim bana sürekli mutsuzluk veriyor ve eşim bunun farkında değil. Aslında onun hayatta en korktuğu şeylerden biri benden boşanmak yani beni hem çok seviyor hem nasıl böyle biri olabiliyor aklım almıyor inanin. Şimdi içinizden diyorsunuz böyle adamlarla evlenirken aklınız nerde diye ahh işte bu soruyu kendime çok soruyorum..
Kendi kendini mutlu et,pasta al olayını anlamadim ben de :)Adam gerçekten sıkıcıymış ot gibi yaşıyor. Birlikte gezmiceksem 2 kelam etmiceksem niye evlendim o zaman arkadaş. Çuvaldızı kendine batır diyenleri zaten hiç anlayamadım adam bildiğimiz ot adamın ot olmasında bu kadının suçu ne olabilir ki?
Ya Allah Aşkın'a memlekette bu kadar sorun varken sen hediye gelmemiş onun derdindesin.Evlilikten öyle sıkıldım ki. 1 yıl içinde böyle olacağını hiç tahmin etmezdim. Eşim ile evlenme sebebim beni gerçekten sevip değer vermesiydiBeni çok seven insan beni mutlu eder diye düşündüm. Evlenmeden önce böyle birine hiç benzemiyordu. yıl dönemlerimizde ne yaparız derdim "maddi duruma bağlı bi Otel de yer rezerve eder bir kaç gün kalıp kutlayabiliriz ya da yemeğe gideriz sadece yani tamamen maddiyat o an ki durum ile ilgili" derdi. Yani böyle günleri önemsemeyem biri gibi değildi. Evlendikten sonra çok değişti. Sıkıcı biri oldu çıktı. Evlenip balayı dönüşü evimize geldiğimiz gün doğum günümdü ve sadece ağzı ile kutladı. 12 saatlik otobüs yolculuğu yaptık ters bi güne denk geldi ondan birsey yapmadı diye düşündüm ama insan önceden bi hediye alırdı ya da yoldan geldik yorgun mutfağa girmesin dışarda yiyelim demedi hiç sonuçta benim doğum günümdü ama hiç özel birsey yapmadı çok bozuldu ama içime attım yoldan geldik diye kendime moral verdim yoksa kutlardi ters denk geldi dedim. Oysa benden 23 gün önce onun doğum günü vardı ve ben ona üstüne yazı yazdırıp güzel bi pasta yaptırdım kalp şeklinde ve ne gerek var niye para verdin buna dedi o zaman da kırdı beni. Aradan 1 yıl geçti nerdeyse 13 ağustos evlilik yıl dönümümüzdü ve eşim memleketteydi tam o sıra. Telefon da evlilik yıl dönümümüz kutlu olsun dedi ve bende gelince kutlarız dedim tamam dedi ve geldi geleli 10 gün oluyor hiç kutlamak için bi plan yapmadı. Ben soruyorum durumlar sıkışık diyor. Ya Allah aşkına bi dışarda yemek olsa olsa 50 tl gider bunun hesabını yapacağına sigara 5 gün içme diyorum o alışkanlık diyor. Nasıl bi insan ile evlendim diyorum nasıl üzülüyorum. Kavga çıkardım en sonunda içimde ne varsa kustum. Ama nafile.. adam öyle kaygısız ki sürekli tv başında yatma kalkma saatleri düzensiz. Bi oturup muhabbet edemiyorum. Aramızda iletişim yok. Nasıl böyle biriyle evlendim nasıl böyle birine dönüştü bu insan aklım almıyor. Sorun bende mi diyorum ama ben kendimde inanin bi sorun göremiyorum. Bugün eşimin doğum günüydü ve ben hiç kutlamadim. Hicbirsey yapmayı bırakın dilim ile bile kutlamadim. Sendika dan mesaj gelmiş doğum günün kutlu olsun diye bana onu söyledi gülerek tek sendika kutladı diyor. Bende sen evlilik yıl dönümünü geçistrdin ya bende doğum gününü kutlamak istemedim içimden gelmedi dedim olsun diyo 23 gün sonra senin doğum günün bende onu kutlamam diyo bana tabi zaten normalde de kutlayacak biri değil bunu bahane yapacak. Bi tek sevgililer gününde hediye aldı onu da bi gün önce kavga çıkardım diye yaptı biliyorum onun haricinde ne hediye gördüm ne kutlama. Normal zamanda da iletişim problemimiz var sürekli tv izler birsey sorarım geç cevap verir dalgın mı dalgın biri. Evde duvarlarla konuşmaya başladım artık. Bi de böyle bi adam dan hamile kaldım onun tedbirsizligi yüzünden zaten o konuya hiç girmeyelm çıkamayiz. Yani evliliğim bana sürekli mutsuzluk veriyor ve eşim bunun farkında değil. Aslında onun hayatta en korktuğu şeylerden biri benden boşanmak yani beni hem çok seviyor hem nasıl böyle biri olabiliyor aklım almıyor inanin. Şimdi içinizden diyorsunuz böyle adamlarla evlenirken aklınız nerde diye ahh işte bu soruyu kendime çok soruyorum..
Tebrikler arkadaşım aynen sana Katılıyorum birlikte geçen her gün özeldirBaşka bir insanin sizi mutlu etmesini beklerseniz hiçbir zaman mutlu olamazsıniz. Biraz hamilelikten biraz yalnızlıktan kocaniza sarmışsiniz. 4.5 senelik evliyim tek bir özel gün dahi kutlamadık. Ama sorun etmem. Siradan bir günü özel geçirmek yeterli. Kizimizla parka ya da yürüyüşe gitmek, piknik yapmak, arada onu bırakıp bi nargile içmeye ya a sinemaya gitmek ki bunlar da ayda yılda bir olur bana yeterli. Kadınlarin özel günlere bu kadar anlam yuklemesini anlamiyorum. Güzel geçirdiğimiz her gün özeldir. Arkadaş edinip sosyal hayata karisin. Her şeyi eşinizden beklemeyin. Evlilik yürütmek kolay olmuyor yoksa.
Tabi burada daha farklı evlilik yasayip çok mutlu olanlar vardır. Ben kendi adıma konuştum. Sağlıkla büyüsün yavrunuz.
Ortak konusacak konunuz mu yok anlamadim.ask degil mantik evlilgi mi?beni sevdigi icin mutlu olacagimi dusundum demissin.sen sevmeden mi evlendin?yoksa adamin gayretdizliginden mi sikildin? Durumlar sikisik diye disarda kutlamamista -karicigim bu aksam yemegi ben yapayim evde bi kutlama yapalim diyebilir.parada gerektirmez gonul de alir. Seviyosan bu tavrindan rahatsizsan ne yazik ki sevdigimiz bi insanin her ozelligini sevmek zorunda degiliz. Ama konusursun kirginligini hislerini anlatirsin seni seviyosa mutlu etme gayreti de varsa zamanla degisir.sen daha esnek davranirsin bir ortayi bulursunuz. Yok odun bu, benimde duygum yok,zaten muhabbette dönmüyor diyorsan zor bu islerZorlamayınca da zorlayinca da hiçbir değişiklik yok inanin zaten zoruma giden de evlilik öncesi farklı biri gibi göründü bana. Evliliğimin 6. Ayında kaldım isteyerek değil bu yüzden zorluk çok çektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?