Ne güzel yazmışsınız. Aynen öyle oldu, çigliklarim duyulmadı ve sustum. Konuşmaya gücüm yok artik.Dışarıdan görünen sizde bitmiş. Artık çabalamıyorsunuz. Susmuş bir kadınsınız. Kurtar çığlıklarınızı atmışsınız ama duyan olmamış.
Ve ne yazık ki " Kalkan el tekrar inmez". Tecrübeyle sabit. Elimi sıkmasıyla başlamıştı. Sırtımdaki morluklarla bitti diyim siz anlayın.
Fiziksel şiddet, psikolojik şiddetle birleşince açtığı yaralar çok daha derin oluyor. Kolay kolayda geçmiyor.
Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda da hayırlısı olsun.
Bir noktadan sonra çocukların bahane olarak gösterildiğine inanıyorum.Bu kavgalarda çocuklar nerede?Hiç bir şey görüp duymuyorlar mı da çocuklar için katlanmaya devam edeceksiniz?
Ama şöyle ki eşimle kavgalarımız çok nadirdir. Hani gözünüzde sürekli kavga döğüş olan bir ev canlanmasın diye söylüyorum. Çocuklar açısından çok çekilmeyecek, yıpratıcı bir aile ortamı yok. Çoğu zaman güleriz, şakalarız, eşim çocuklarla çok sık oyunlar oynar.Böyle bir ortamda yaşayan çocuklar zamanla bu durumu normalleştiriyorlar bence. Oğlunuz istediği olmayınca birinin omzuna patlatmayı, kızınız tokat yediğinde susmayı öğreniyor böyle böyle. Sen de alttan al sen de sabret diyenlerinde böyle bir ortamda yaşadıkları, normalleri bu oldugu için böyle davrandıklarını düşünürüm hep. Kaldı ki şartlar iyiyken her şeyin çok iyi olması çok normal, mesele zorluklar varken de o dinamiği bozmamak.
O nedenle hem çocuklar için hem kendiniz için doğru oldugunu bildiğiniz şeyi yapın lütfen. Siz biliyorsunuz ne yapılması gerektiğini :)
Aynen dogru cümle bu " sorumsuzluğu beni tüketti"Psikologun adini verin, neyse gitmeyelim. Bu kadar yanlis bir durum analizi olamaz. Sizin icinizde bitmis bu is, karsi tarafin sorumsuzlugu sizi tuketmis.
Istese gayet para kazanir diyorsunuz buna ragmen eve size cocuklara para getirmiyorsa o adam gozumde biter, bu kadar.
Bosanirdim ben olsam tabi yine de siz bilirsiniz. Bosanmayacaksaniz da kavga etmeyin bulasmayin hayvanogluhayvan vurmus bir de
Anladım o zaman karar vermek daha zor sizin için.Belki çocuğum olmadığı için boşanmak kolay geliyor olabilir bana.Ama maddi açıdan sorun olmayacaksa hayatı zindan etmenin anlamı yok bence.Ama şöyle ki eşimle kavgalarımız çok nadirdir. Hani gözünüzde sürekli kavga döğüş olan bir ev canlanmasın diye söylüyorum. Çocuklar açısından çok çekilmeyecek, yıpratıcı bir aile ortamı yok. Çoğu zaman güleriz, şakalarız, eşim çocuklarla çok sık oyunlar oynar.
Benim açımdan artık tahammüle zorlandığım bir evlilik malesef.
Çok alakasız olmuş sanki. 9 yıldır ilk defa omuzuma vurmuş bir adamdan bahsediyoruz, hangi ara cinayet işleyecek kıvama geldi acaba??Hanımefendi anahaber bülteninde bir kadın cinayeti daha görmek istemiyoruz lütfen boşanın
eşiniz mühendis olmasına rağmen markette kasaplık yapmayı kabul edecek biriyse çokta sorumsuz biri değil demek ki.yani maaşlı çalışmayı istemesi normal geldi bana.ama şansızlık mı nedir bilemedim,uzun zamandır düzenli bir işte çalışamamış eşiniz (eski konularınızda hep eşinizin iş bulamamasıyla ilgili) haliyle sizi çok yıpratmiş bu durum.ilişkinizin kötüye gitmesinin en büyük nedeni bu bence.Aynen dogru cümle bu " sorumsuzluğu beni tüketti"
"Ama istese para kazanır" değil olay, bir iş bulabilirse çalışır başarılıdır demek istedim. Ama ben gider taş taşırım yine aileme bakarım' ı yapabilecek bir adam değil. Bu beceriksizlik midir, sorumsuzluk mudur bilemiyorum.
Eşim mühendis, bir markette kasap rayonuna girmek için kendini paraladı. Hani iş begenmemezlik durumu değil olay, ama biri ona maaşlı bir iş verilmediği müddetçe para getiremeyecek bir adam.
Aslında ben susabilsem evde hiç kavga dövüş olmaz ama sorun şu ki artık ben de susamıyorum : (
Şiddetin ilki sonu yada yumuşağı serti olabilir mi? Haberlere cıkanlar neden ölüyor sanıyorsunuz. Öfke kontrolü yok adamın konu sahıbesı yazmıs zaten. Bugun omzuna acıtmadan vuran yarın tekme tokat dover buna da goz yumarsa bır tık ılerısı de olur. Cocuklarınım gozu onunde kac kadın katledıldı. Alakasız olan sızın bakıs acınız.resmen omuza vurmaktan bırsey olmaza getırmıssınız konuyu. 9yıllık evlı olunca mı omuza vurma hakkı verılıyor anlamadım? İster 9yıl ister 9 saatlik olsun o evlilik şiddeti yumusatmaya calısmayınÇok alakasız olmuş sanki. 9 yıldır ilk defa omuzuma vurmuş bir adamdan bahsediyoruz, hangi ara cinayet işleyecek kıvama geldi acaba??
Şurada kıl olduğum adamı savunmak zorunda bırakıyorsunuz beni. Yorum yapmış olmak için yapmayın şunu lütfen.
Anladım o zaman karar vermek daha zor sizin için.Belki çocuğum olmadığı için boşanmak kolay geliyor olabilir bana.Ama maddi açıdan sorun olmayacaksa hayatı zindan etmenin anlamı yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?