benimkide öle cnm hafta sonu uyusun bir yere gitmez markete kendim giderim resmen ölmüş benim koca. sıkma canını boşver...gercekten sizinki zor bir durum Allah yardimciniz olsun..severek mi evlendiniz bilmiyorum ama bu tur erkeklerin boyle durumu bence gencliginden kalmis bi aliskanlik gibi geliyo bana..benim ablamin kocasida ayni sizin anlattiginiz gibi biri.ablam 10 yillik evli ve 10 yildir boyle.evlenmeden oncede boyleymis..insanin bazi huylarini degistiremiyorsunuz cunku onun aliskanligi bu nasil yapilir bu durum nasil duzeltilir bilmiyorum..bazi seyleri yapmak icin insanin icinden gelmeli istedigi icin yapmali... allaha sukur bi cocukta vermissiniz esinize ne kadar buyuk bir mutluluk insallah hersey gonlunuzce olur..esinizle konusmayi deneyin bu durum beni mutlu etmiyor deyin cunku daha evliliginizde cok yeni daha ilerde buyuk sorunlar cikmasin
bende ikinci yılıma gireceğim.bütün yazıları okudum. sayfı, sevgi, güven.hekse aynı şeyi söylüyor.ama söylemekle olmuyorki.eşim işten geldi yemek yendi ve hemen uyudu bende burda sizlerin yazısını okumaya koyuldum. söyleyin bana ben nasıl mutlu olayım. adam geldi uyudu benle vakit geçirmsi gerekmez mi.evlendiğimiz günden beri böyle.hep ben bişeyler söyleyecem o yapacak. ankaradan kocaeline gelin geldim. 2 yl olacak insan bir haftasonu hanım geldışarı çıkalım gezelim demez mi ya.hep ben zorlamışımdır. birgün olsun kendiliğiden bişey yaptığını görmedim. ben dersem yapar yoksa içinden gelerek bişey yapmaz. zorla çiçek aldırım, zorla dışarı çıkarız ki oda market alışverişi arada bir deniz kenarı o kadar. öyle güzel yerler var ki bir gün olsun gidelim demez.ama arkadaşları desin koşa koşa gider.akrabaları gelir istedikleri yere götürür. bir tek ben isteyince zoruna gider.sonra adım kıskanç olur. her zaman bişeyler istemekten bıktım. yapmıyor zaten. söyleyin ban ben nasıl mutlu olayım. daha neler var neler. affedemiyorum. şu an 7 aylık bir kızım var. lohusayken o kadar kötü hakaretlere uğradım ki anlatam.içimden de çıkmıyor söyledkleri. ben nasıl mutlu olayım söyleyin.kimsem yok burda tek başımızayız. o kadar zorlandım ki alışana kadar.hiç bilmediğim bi yere geldim.hiç alışık olmadığım bi çevre of of.akşama kadar evde çocukla ilgilen ev işi vs. akşam gelince otur biraz sohbet edelim, konuşalım.yok.uyuması gerek.haftasonu bile uyur.yada işe gider.evden dışarı çıkmak istemez. of başınız ağrttım. şimdi söyleyin ben ne yapıyım bu adama.
pekı o neyle mutlu oluor.. onun sevdıgı bı fılmı acın.. bırlıkte ızlemeyı teklıf edın... veya ılla maksat bıyerlere gıtmek deıl bılıorm gıdın sarılın yatakta konusun... ve en onemlısı bunu dıle getırın.. cok ozledıgınızı soyleyın...
madem esınız uyuyor sizde hemen bebegınızı uyutup sizde yatın yanına saırlın ona.. maksat bırlıkte vakıt gecırmek değilmi illaki konusmak sart değilbelkı işinden gercekten cok yoruluyordur? yada işyerınde moralını bozacak bişey oluyordur sonucta..
ayrıca kırmızıyla işaretledıgım yerlerın aynısını esımde yapıyor ama ben boylede mutluyum.. sadece işten moralı çok bozuksa yada sok yorulduysa yemegını yıyıp hemen uyur.. aksam saat 9.30da uyandırırm gece uyuyamıcaksın hemde bişiler ye diyerektenpasta boek yapıyorum cayı demlıyorum sonra eger kalkamıcak gıbıyse tepsıyle yanına koyup ellerımle doyuyorum sende dene istersen neden herseyı esınden beklıyorsun.. bebegınde varmıs yakınınızda park varsa bı cıkın dolasın hava alın..
eşine sen bi adım atarsan o sana on adım atar bu dediğim aklında bulunsun..
mesela eşin kapıdan gırınce surat yapmak yerıne hoşgeldın desen bile yeter.. yada bebegınıde kucagına alıp hoşgelsın babacım gibi konussan kocanın nası hosuna gıder...
benım eşimde tam bi evcımen senınkısı gibi... tek gittimiz yer market :):) arada denız kenarı oyledir yani.. varsın benı gezdırmesın,, onun yanındayım ya yeter.. şiddet gormuyorum,benı aldatmıyor daha ne isteyeyım ,çiçekmiş böcekmıs almaz ama gider 5 kılo ev yapımı salca alır napayım yanı adamın huyu bu değişmezki yani.. :) bunada sukur eve hiç bişeyde almayabılırdı sonucta..
neyse sonuc olarak kendını boyle seylerı dusunup hayatını zehır etme derim.. sende haklısın esınle cıkıp dolasmak istiyorsun ama can gider huy cıkmaz demişler.eşinin iyi yonlerını dusunup mutlu olmanı öneririm. mesela suan burda oturcana git yataga uykun yoksa bile yat ve sarıl bence..
evliyiz çok mutluyuz çünkü.... Diyenler, evliliğinizdeki mutluluğunuzun sırrı ne? Eşinize nasıl davranıyorsunuz? Kocam her istediğimi yapıyor, eşim bana çok bağlı ve aşığız diyenler bunun sırrı ne? Aşkınızı nasıl taze tutuyorsunuz? Bunların sırlarını bizimle paylaşırsanız, evleneceklere ve evlilere deneyimlerinizi anlatırsanız, faydalı olacağını düşünüyorum. çünkü çok sayıda boşanmalar ve kötü giden evlilikler var.
bence tartısırken erkek her zaman daha hararetli oluyor.. Kadının bıraz alttan alması hatta susması gerekli... çünkü kadın karsılık verdiği zaman kadın suçlu oluyor ... Bu sefer erkek kadından kadın adamdan ozür beklıo.. Ama kadın sustuğu zaman erkek pisman oluo 5 dk sona sona ve erkek ozür dılıo...
bence kesinlikle tamamen kişiyi ilgilendiren tercih ve düşüncelere saygı göstermek bunları olduğu gibi kabul edip yadırgamamak, eleştirmemek
kavgaları kine dönüştürmemek, çünkü kin ve öfke kartopu etkisi yaratır
hem kadın hem erkeğin kendi kişisel hayatlarının olması, biz artık evlendik, biz olduk, tek olduk mantığı aşırı derecede yanlış bence, herkesin hem ortak hem kişisel yaşam alanları olmalı
sadakattan söz etmiyorum bile
ve bence güzel bi evlilik için cinsel uyum önemli, bence bu cinsel uyum kısmı insanlar tarafında yanlış anlaşılıyor, mesela en basitinden sayıya takılıyor, en yanlışı kıyaslama yapılıyor, efendim fatma hanıma mehmet bey haftada 4 defaymış yaw sen fatma hanımmısın eşin mehmet mi, 15 de birdir ama eşinle bu konuda mutabıksınızdır memnunsunuzdur aynı şekilde hergündür ama eşinle bu konuda mutabıksınızdır mutlusunuzdur
ve kesinlikle önemsiz gibi görünsede eve ve çocuğa ait sorumlulukları paylaşmak, gündelik hayatta yardımlaşmak, birbirinin hayatını kolaylaştırmak
ben 8 aylık evliyim. eşim mükemmel biri. ben sürekli küsen herşeye alınan biriyim ama beni çok güzel yola getiriyor. eşim her zaman evlilikte mutlu olmamız bizim elimizde derdi. gerçekten de öyle. eşime nişanlıyken demiştim ki bak biz çocuk gibi küsmeyelim. tamam bitanem herşeyi konuşarak halledicez demişti. evlendik. ben herşeye küsüyordum. o da hep gelip gönlümü alıyordu. saatlerce benimle uğraştığını hatırlarım. bir de ben ağladım mı hiç dayanamaz. ben eskisi gibi küsmüyorum. hemen gidip barışıyorum. çünkü fazla naz aşık usandırır. sinirli olduğu zaman onu teselli ediyorum. bilgisayar başında çalışırken yanında oturuyorum bişeyler anlatıyorum her ne kadar beni dinlemese de. sık sık sarılıp öpüyorum onu. tartışmada fazla üstüne gitmiyorum. sinirlendiğini anlayınca hemen kaçıyorum odadan. ailesini asla kötülemiyorum ona. o yüzden herşeyde ben haklı oluyorum. kendi ailemi de kötülemiyorum onları hep seviyor. güven veriyorum herşeyini anlatıyor bana. ama ben anlatmıyorum ona. uykum geldiğinde bilgisayar başındaysa gel beni uyut sonra işini yap diyorum. aşkım ya gelip beni uyutuyor ama o da uyuyor. Rabbim herkese mutlu huzurlu bir evlilik nasip etsin.
pekı o neyle mutlu oluor.. onun sevdıgı bı fılmı acın.. bırlıkte ızlemeyı teklıf edın... veya ılla maksat bıyerlere gıtmek deıl bılıorm gıdın sarılın yatakta konusun... ve en onemlısı bunu dıle getırın.. cok ozledıgınızı soyleyın...
kasvetli arkadasim o kadar guzel anlatmissin ki bi kac defa okudum..:)) iste dedigim gibi insanin icinden gelmeli gercekten...esimde bana cicek almaz sadece ozel gunlerde ama gitmek istesem bi yere hic kirmaz yorgun olsa bile cunku kendide gezmeyi seviyor..kavgalarimiz tartismalarimiz da oluyor tabikii 1-2 gun konusmadigimiz zamanlarda ama hep ilk adimi atan ben olurum
biz bir adim atarsak onlarda geliyor gercekten herzaman her halimize sukur etmeliyiz.cunku eslerimiz evine bagli disarda gozu yok bunlar cok onemli..arkadasim sen kendini fazla uzme derdinide acikla kocana eminim seni anlayacaktir...kendi icinde biriktirme insallah hersey yoluna girer..bunlarin hepsi bizim icin bi imtihan saglicakla kal
zaten dediğiniz gibi olmasalar adları koca olmazdı bizi kocatıyorlar işte ne onlarsız oluruz ama onlarla olalım mutluluğu bulalım sabredin kıslar a
eşinizi çözün
ahh ahhh bilmezmiyim... eşimle flört zamanı olsun nişanlılık vs.. beni her hafta biyerlede götürecekti güyaaaben biraz gururluyum galiba. o istedsin yasın istiyorum bir kez de. yoksa ben istedikten sonra yapara. ne önemi var ama. bir kerede kendi desin ya. nişanlıyken öyle demiyordu. ne sözler verdi şim neler yapıyor. onun tek düşüncesi işi ve uykusu. pazar günü bile evde oturmaktan sıkılıor düşünün artık. insan ailesiyle olmak istemez mi ya. demekk ki beni sevmiyor benimle vakit gçirmek istemiyor. ne biliyim. çok takıyorum bunları. şimdi kızım ağlıyor. tkrar gelcem. iyi ki varsınız.
Allah bagıslasın kızınısöylediklerini yapıyorum canım. hergün kapıda karşılarım.şimdide durucukla beraber karşılıyoruz. çok güzel sofralar hazırlarım.pastalar börekler. komşular şaşırı.biz böyle şeyler yamıyoruz derler. ona rağmen onların kocaları başka. benim yaptığımı başkaları yapsa kocalrı ihya eder sanırım ama bizimki tam bir odun. dediğin gibi.çiçek almaz ama marketten ne istersen eve yığar. en iyi markaları alır eşya olarak. ama bana almıyorki. tabi yine de şükür. sevmesem dururmuyum hiç. seviyorum işte.
bu yazıyı kopyala yapıştır yaptım ara ara okumakta fayda varzira benim yasadığım sorunlara çözüm ....çok tsk ederim
ahh ahhh bilmezmiyim... eşimle flört zamanı olsun nişanlılık vs.. beni her hafta biyerlede götürecekti güyaaagülüyorum cunku suan acayıp komıgıme gidiyor yahuuu götürmeyecen bari ne beni heveslendiriyosunnn madem böyle hayalleri vardı barı sessizce içinden gecırseymıss neden benide heveslendırıo yanııı demiii amaa
yaa tek gittimiz yer d.dere sahili.. haa bazende gece canım kokorec midye cekıyor onu yemek için yine sahıle ıneriz budur yani.. gecen sene okadar cok dedımkı karsıya gecelım derince var bi gezelım ama nerdeee benım adamda tıkk yok.. kendı vaktınden gezmıs dolasmıs bana gelınce iii değil orlara gezılcek yerılerı yok dıyor
ama napayım yanı benı gezdırmıyor dıye kendımı yerden yere mı atayım:84:? hergun esımın basının etısını mı yıyımönceden bende senın gibiydim eşime belli etmesemde bu konuda kendımı yııyp bıtırırdım,mutlu olmam gerekırken gunlerımı zehır ederdım..
sonra kendımı eşimin yerıne koydum sabah 8 aksam 6da eve girsem benımde canım hiçbişey yapmak istemezdi .. bazen nobete kalmalar bi gun yada haftasonu nobetıne yakalandıysa yandı zaten eve hiç gelmıyor.. sonra evlenmeden öncekı zamanlarımda calıstıgım gunler aklıma geldı ve sunu farkettım ınsan gercekten evını ozluyor.. oyuzdende evden dısarı çıkası gelmıyor..
bikere surda yanlıs dusunuyorsun arkadasım neden kuruntu yapıpta uzuyorsun kendını bakemeşin seni sevmese eve gelmezdi zaten.. evde huzurluki gelıyor..senın için bebegınız için evine gelıyor.. mesela bu aksam deki dur sana bi yorgunluk kahvesı yapayım (ben genelde pazarları yaparım) türk kahvesını yap karsılıklı için maksat bırlıkte vakıt gecırmek değilmi?
yoksa işim uzadı deyıp gece gec vakıtte eve gelebılırdı sonucta bide bu yonden dusun..
Allah bagıslasın kızını
canım benım kımın kocası nasıldır bılemezsınkı .. sonucta dört duvar arası kosuların neler yasıyorlar bılıyormusun belkı onlarınkısı göstermelıktır haa bız çok ıyıyız bakın mukemmeliz süperiz imajı vermek için olamazmı yani .. bence sen komsularının doldurusuna gelmıssın gibi geldi banabelki komsularının eşleri her aksam hakaret ,dayak var nerden biliyosun ''eşlerının baska'' olduklarını..
son olarak burda hep eşini savunmus gibi oldum sanırım.. sadece demek istediğim boşuna kuruntu yapıyorsun ..art niyetlı insanlarında doldurusuna gelme lütfen..
en iyi marka esyayı eve alıyorsa bu demek oluyorkı sana alıyor sonucta ev benım yada komsunun değilya
bak şimdi esının iyi yonlerını yazıorum senın anlattıklarının pozitif yönunu gormenı isterım ;
* sana karşı şiddeti yok
* aldatması yok
* evine vaktinde geliyor (bu size deger verdiğini gösterır,siz yokken napacak esyaları gormeye gelmıcek sonucta)
*ev yada araba alacaksanız onun için birikim amaçlı gezdirmiyor olabilir , yanı kafasından bişiler vardır ama henuz sıze acılmamıstır(sekıl a ben ; biz suan mustakıl ev yaptırıyoruz haa gezip tozsaydık bu ımkansızdı)
*sonucta arkadaslarıyla gezip sizi sureklı evde tek basınıza bırakmıyor inanın bu durum daha sinir bozucu olurdu (babamdan bılıyorum) en azından sizinle cıkmıyor ama baskalarıylada cıkmıyor..
hatta benımkısı akrabaları gelınce bıle çıkmaz bari ozaman gezebılsem keşkee... ben alıskınımda bıze gelenlerın canları sıkılıyor haliyle...
erkeklerin bu ince dusunme olayını Allah vermemıs onlara.. dogum gunlerımde bişey almıs değildir nıye cunku ben gurur yaptım ve soylemedım.. ama yıldonumuzde yuzsuzluk yaptım ve 1 hafta onceden kuyumcuda beyendıgım seti gosterdım,ve yıldonumum geldiğinde beni ilk defa izmiti gezdirdi1 yıl boyunca nerdeyse aklı artık yıldonumunde muvaffak olabıldım izmitin fethiye caddesini görmeye sonrada beyendıgım seti aldık kuyumcudan dedım karnım ac bişiler yiyelim evde yemek istemıyorum dedıkten sonra dısarıda yedık..
yanı canım tek senın basında böyle biri yok emin ol.. ama sineye cekıyorm işte.. buna sukur dıyorum.. aldatma ,hakaret,şiddet yok diyip avutuyorum kendımı:97:
bayıldım sana ya.ne kadar pozitifsin sen. izmitin neresindesin. çık gel bana. çok şikayetçi değilim. gezmek , tozmak da değil benim derdim. sadece biraz ilgisini, beni sevdiğini göstersin. bana ne komşuların kocasından dimi. ben sadece yaptıklarımı anlattım. çoğu kadın gezmeden fırsat bulup yemek yapmaz ama o kadın kıymetli olu anladın mı demek istediğimi.yoksa her dediğimi alır, yapar. dikkatini çekerim dediğimi yani ben dersem. yoksa öyle eve gelirken karıma bi çiçek alıyım, bir hediye alıym, yada süpriz yapaıyım yoktur onda. ben isteyim gece olsun gündüz olsun istediğim şeyi ulaştırır. akşam dışarı çıkar derim çıkarır. ama diyorum ya. o yapsın birgün de. desin ki hanım nu pazarımı da sana ayırdım.ne istersen onu yapalım ama yok. bide görsen dünyanın en iyi adamıdır herkese göre.çok efeendidir. bide bana sorun. o kadar kırdı ki kalbimi. bir gün yüzyüze gelirsek anlatırım. beni o zaman daha iyi anlarsın. bebiş var mı. kaç yıllık evlisin.:76::76::76:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?